frontal2 wrote:mehoxy wrote:Navikao si da budes neradnik, pa samo idi ukoliko si siguran da ces moci sebe natjerati da radis, u suprotnom ces samo veci belaj sebi stvoriti. Ima ovdje vazda fizikanerskog "posla" za mlade ljude, ko kaze drugacije laze, problem je sto to omladina nece da radi jer se radi o cistom izrabljivanju, koje ti neminovno unisti i psihicko i fizicko zdravlje. Ne prolaze tu ni vozaci kamiona puno bolje, jer duge sate provedu zgrbljeni nad volanom.
Sto nisi pokusao kakav fakultet zavrsiti, pa makar i vandredno ? Cijeni se diploma i vani, u mnogim drzavama.
razmisljao sam o tome, da nadjem kakav posao,radim i vanredno upisem neki fakultet ali gdje god nadjem posao, to ti je po 9,10 sati radno vrijeme i subote.
Kad cu stici uciti za fakultet?
Ih,da je nesto normalno naci, 40 sati sedmicno,ja bih odmah fakultet upisao vanredno
Ako odes, problem ti kako bi mogao izdrzati da zivis kod rodbine, da nemas svoju komociju
Kod rodbine se bude kratko, cim pocnes raditi nadjes sebi stan i placas kiriju drugar pa nakon nekog vremena ako mozes kupit a ti kupis stan...
Ti si jedinac (cini mi se da sam to procitala ) , neka te gdje si ali uzmi situVaciju u svoje ruke, nadi poso, radi ili zavrsi nesto pa otvori sebi nesto malo biznisa, ceprkaj, guraj, napredj, prestani tapkati u mjestu..
Uzmi papir i olovku , dvije kolone , pozitiva za otici, negativa pa drugi list i isto to za ostanak, al sto mozes realnije. Nakon toga vidi sta ti je lakse prihvatiti tj cega ti se lakse odreći.
Sretno u svakom slucaju.