Janjicar wrote:bezVolana wrote:ja sam nedavno otisla iz bosne
dok sam zivjela dolje, nisam uopce bila tuzna zbog stanja. bila sam ljuta covjece, kao ris ljuta! psovala sve po spisku grebala je... sve svima redom
a bilo mi je bolje nego dobrom dijelu naroda dolje.
sad kad sam tu gdje jesam, ne zalim odluku ni sekunde. ali me uhvati takva tuga kad vidim sta postaje moj grad i moja drzava. ako se to moze nazvati drzavom.
sve sam manje ljuta i sve vise tuzna
i nisu ovo zalopojke, niti zalim svoj odabir.. po meni, neko ko ode nema pravo da sere ljudima koji ostanu. ali meni je ovaj osjecaj tuge dosad bio nepoznat.
Samo mi reci tuga za cim ?
Imam dosta prijatelja, rodbine, roditelje itd. ali sutra kada bih otisao ne bih zalio ni za cim.
Ovo drustvo je licemjerno ovdje, imamo najvise vjernika u Europi a mito i korupcija vladaju. Sto ? Licemjerstvo.
Ja je razumijem u potpunosti, masu puta kad bi sredio neku sljaku vani, dok putujem osjecam se kao zadnji klosar, kao insan petnestog reda ono, gledam ljude u prolazu i kontam, vecina nikad nece morati ucinit nesto ovako, ici u nepoznato da zaradi koru kruha i zivi kao iole normalan insan od toga.
Veliki je luxuz moci zaspat sit u svom krevetu, rahat odspavat, ustat ko insan bez tegobe i sranja.
Tuga sto moras sici par stepenica da bi osjetio kako je bit iole normalan, tuga sto moras iz svog na tudje samo da prezivis.
Tuga je sto pored svih ljepota koje imamo, a realno imamo i ljepote i luxuza, luxuza jer danas po mom misljenju je imat vodu pitku u kuci je luxuz, luxuz kojeg nismo svjesni.
Krov nad glavom, toplo za pod guzicom, odes do wc-a odvrnes pipu, imas struju imas net, realno pricajuci na globalnom nivou sve je to neka vrsta luxuza kad uzmes primjer indokine, afrike, djelova azije.
Al djaba opet jbga.