Dozvoljva li plata i postotak zaposlenosti ovoliko broj auta?AmirBaa wrote:mogu li prvo plate i postotak zaposlenosti kao u europi pa cemo onda placati i hebati se koliko god treba ?tempuser wrote:Dizu frku oni kojima je sve sto se placa i sto se primjenjuje u uredjenim drzavama skupo i pljacka Daj nam Europu, al nemoj da se placa, daj da se hebemo al da nam ne udje!ado-šampion wrote:Jbt zbog cega se u Sa dize frka.Sasvim normalna stvar. I ne samo u centrima, vani i dalje od centra postoje ogranicenja od sat vremena, ispred opstina, trgovina, itd, cak i gdje je dzaba parking. Da hadzija ne bi parkirao vazdan pred opstinu pa ljudi koji dodju da nesto zavrse kruze po sat vremena.
![]()
Kao sto napisah u temi za guzve, sve je to "demitivacija" za trenutno stanje "jedan putnik - jedan auto". Sad su uveli lisice, ostani preko 2h, nema vise teske artiljerije, zovi puka itd, sad se zakatance, donji si 30 KM i cao.
Gledam primjer iz svoje blizine, mater se satra cisteci po kucama, kcer malo radi malo ne radi po buticima. Zive na AP a mala radi po trznim centrima, znaci sve ravno, sve pokriveno prevozom, al jok, dje ce to u tramvaj i trolu. Zato se kupio auto i to dizel i svaki dan autom ona sama na posao, nabijanje po zabranama jer je placanje parkinga van svake pameti pa kad je digne pauk ne valja drzava.
Nulta zona parkinga - hahaha
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#51 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
-
hostapler
#52 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Za prosjek plata od 400€ je jedino biciklo 
-
tempuser
#53 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!hostapler wrote:Za prosjek plata od 400€ je jedino biciklo
-
AmirBaa
#54 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
imas ti auto ?tempuser wrote:O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!hostapler wrote:Za prosjek plata od 400€ je jedino biciklo
-
AmirBaa
#55 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
koliki tacno broj auta ? Sta je po tebi veliki broj auta ? Ti uradio mozda neko istrazivanje ko sa kolikom platom SMIJE kupiti auto ? Ili po tvojoj logici samo oni nakaceni na drzavne sise i sa platom preko 2 milje imaju PRAVO da kupe auto ? O cemu ti pricas covjece meni nije jasno nikako...tempuser wrote:Dozvoljva li plata i postotak zaposlenosti ovoliko broj auta?AmirBaa wrote: mogu li prvo plate i postotak zaposlenosti kao u europi pa cemo onda placati i hebati se koliko god treba ?
-
tempuser
#56 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Imam ali za razliku od nekih ne cvilim po forumu zasto se parking treba placati, kako je sve to pljacka gradjanja itd itd itdAmirBaa wrote:imas ti auto ?tempuser wrote:O tome ti pricam, sve socijala kako nam je tesko, kako ovo, kako ono, nemoj sta da se plati, a kad se treba auto kupiti onda nema kuknjave!hostapler wrote:Za prosjek plata od 400€ je jedino biciklo
-
hostapler
#57 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Kralju,KS npr ima veci broj automobila po glavi stanovnika od New Yorka ili Londona. Pametnom je i isaret dosta.AmirBaa wrote:koliki tacno broj auta ? Sta je po tebi veliki broj auta ? Ti uradio mozda neko istrazivanje ko sa kolikom platom SMIJE kupiti auto ? Ili po tvojoj logici samo oni nakaceni na drzavne sise i sa platom preko 2 milje imaju PRAVO da kupe auto ? O cemu ti pricas covjece meni nije jasno nikako...tempuser wrote:Dozvoljva li plata i postotak zaposlenosti ovoliko broj auta?AmirBaa wrote: mogu li prvo plate i postotak zaposlenosti kao u europi pa cemo onda placati i hebati se koliko god treba ?
-
AmirBaa
#58 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
da nije to mozda zato sto ljudi iz drugih mjesta osim iz sarajeva dolaze na posao u sarajevo ?hostapler wrote: Kralju,KS npr ima veci broj automobila po glavi stanovnika od New Yorka ili Londona. Pametnom je i isaret dosta.
-
AmirBaa
#59 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
eh vidis, imas i ti auto a smetaju ti drugi sto imaju auta. Pa fino drug moj ostavis auto i sjednes na recimo tramvaj, trolejbus, autobus, biciklo ili pjesacih par kilometara pa ti nece smetati tolika autatempuser wrote:
Imam ali za razliku od nekih ne cvilim po forumu zasto se parking treba placati, kako je sve to pljacka gradjanja itd itd itd
-
hostapler
#60 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
U KS imas registrovanih 133k motornih vozila. O kakvom dolasku iz drugih mjesta govorisAmirBaa wrote:da nije to mozda zato sto ljudi iz drugih mjesta osim iz sarajeva dolaze na posao u sarajevo ?hostapler wrote: Kralju,KS npr ima veci broj automobila po glavi stanovnika od New Yorka ili Londona. Pametnom je i isaret dosta.
Kad bi dodali i ta druga auta,statistika bi bila jos poraznija
-
hostapler
#61 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ako ti je skup parking i malo ti ogranicenje od 2h onda fino sjednes na tramvaj,trolejbus,autobus,biciklo ili pjesacis par kilometara,pa ustedis lijepo pareAmirBaa wrote:eh vidis, imas i ti auto a smetaju ti drugi sto imaju auta. Pa fino drug moj ostavis auto i sjednes na recimo tramvaj, trolejbus, autobus, biciklo ili pjesacih par kilometara pa ti nece smetati tolika autatempuser wrote:
Imam ali za razliku od nekih ne cvilim po forumu zasto se parking treba placati, kako je sve to pljacka gradjanja itd itd itd
-
tempuser
#62 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
2015. godine u KS je bilo registrovano cca 121.000 putnickih vozila, na cca 438.500 stanovnika sto je 1 auto na svakih 3,6 stanovnika. Ako se uzme u obzir da je trend porasta broja vozila u 2015. u odnosu na 2014. 3,2% moze se predpostaviti da je u 2016. broj auta u KS nekih 125.000.AmirBaa wrote:koliki tacno broj auta ? Sta je po tebi veliki broj auta ? Ti uradio mozda neko istrazivanje ko sa kolikom platom SMIJE kupiti auto ? Ili po tvojoj logici samo oni nakaceni na drzavne sise i sa platom preko 2 milje imaju PRAVO da kupe auto ? O cemu ti pricas covjece meni nije jasno nikako...tempuser wrote:Dozvoljva li plata i postotak zaposlenosti ovoliko broj auta?AmirBaa wrote: mogu li prvo plate i postotak zaposlenosti kao u europi pa cemo onda placati i hebati se koliko god treba ?
Sad ti meni odgovori, da li je u drzavi u kojoj je prosjecna plata 400 EUR, u kojoj je 51% nezaposlenih, u kojoj cijene auta, rezervnih dijelova i goriva nisu prilagodjene standardu cinenjica da u prosjeku svakih 3,5 stanovnika ima auto u skladu sa standardom?
U mojoj zgradi od 180 stanova u zlatna vremena Yu standarda samo su dvije porodice imale 2 auta, danas vecina porodica iam 2 auta.
Sta je svrha mazanja ociju? Kad treba kupiti auto onda ne gledamo standard, kad treba platiti sve ostalo sto ide uz auto, e ajmo onda malo cviliti o standardu!
-
tempuser
#63 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ja sam po centru najcesce pjesak, kad mi treba auto platim parking i to prihvatam kao normalno i neminovno. Meni ne smetaju drugi sto imaju auta, ali mi smetaju ovi sa duplim standarima koji ne haju puno za stanje u drzavi kad treba kupiti auto i kad se treba vozati, a kad treba nesto sto se svugdje placa uz auto, e ajmo malo o losem standardu! Sto bi Bata Stojkovic rekao, hoces da jede, hoces da hebes, a to kosta...AmirBaa wrote:eh vidis, imas i ti auto a smetaju ti drugi sto imaju auta. Pa fino drug moj ostavis auto i sjednes na recimo tramvaj, trolejbus, autobus, biciklo ili pjesacih par kilometara pa ti nece smetati tolika autatempuser wrote:
-
hostapler
#64 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ma ne samo auto.
Slabo griju,je.be raja toplanama sve,a narod duzan 100mil.
1/3 dana nema vode,je.be raja ViK sve,a narod duzan 100mil.
Ne valja GRAS,a mozda 20% (mozda sam optimistican) raje se vozi sa kartom legalno.
Grad prljav,a RAD potrazuje 30 mil od duznika.
Meni jaran kaze,joj jes dobar Centrin kombi,cist,uredan,tacan,samo valja kartu platiti

Ne valja GRAS,a mozda 20% (mozda sam optimistican) raje se vozi sa kartom legalno.
Meni jaran kaze,joj jes dobar Centrin kombi,cist,uredan,tacan,samo valja kartu platiti
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#65 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
sarajevo je odavno postalo leglo fukare i papaka 
- supercali
#66 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ovo je tema kad je i goran nekad upravu 
Svo se zale na standard plate od 400 eura a svi vozaju auta
Na taj standard auto je luksuz
Standard kaze koliki su prosjecni mjesecni troskovi za auto
Ako se to ne uklapa u onih 400 eura onda za tebe nije auto a posebno ne treba cviliti za cijene parkinga jer to nije redovni trosak
Ps. Kad smo kod parkinga dgl je pominjao rampu nekakvu ispred svoje zgrade
Zanima me hoce li platiti to jer to kosta zbog javne povrsine
I ja ispred svoje zgrade nemam parkirati u 90% slucajeva jer tu parkiraju ovi sto idu u trzni centar sto ce na 5 minuta i sl pa se opet ne bunim
Ako se to ne uklapa u onih 400 eura onda za tebe nije auto a posebno ne treba cviliti za cijene parkinga jer to nije redovni trosak
I ja ispred svoje zgrade nemam parkirati u 90% slucajeva jer tu parkiraju ovi sto idu u trzni centar sto ce na 5 minuta i sl pa se opet ne bunim
-
tempuser
#67 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Sve si rekao...hostapler wrote:Ma ne samo auto.
Meni jaran kaze,joj jes dobar Centrin kombi,cist,uredan,tacan,samo valja kartu platiti![]()
Imam ja blisku prijateljicu koja elaborira zasto se sverca trolejbusom. Kao nije zadovoljna uslugom, vozila prljava, razvaljena i neredovna , a cijena karte 1,80 KM je puno od Grbavice do Skenderije.
Cek, cek, ako nisi zadovoljna uslugom onda je ne koristis? Usluga je vrhunska koliko je placas. Ne placati uslugu koji svakodnevno koristis (i imas alternativu) pod izgovorom da nisi zadovoljan je vrhunac licemjerja. Drugo, 1,80 KM ti je puno od Grbavice do Skenderije, a nije ti puno od Skenderije do Alipasina? Za 1,80 KM ne mozes napraviti sendvic koji ima dovoljno kalorija da pjeske dodjes s Skenderije do AP. Nije joj bilo pravo, ali me to nije puno pogadjalo...
Sve u svemu klasicna daj da se hebem, a da mi ne udje prica.
- supercali
#68 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Reci prijateljici ako neces da ti udje ti ga lizi 
-
tempuser
#69 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Auto kosta 50 KM samo za registraciju i redovno odrzavanje, bez ijednog kvara. Potrosis jos min 50 KM za gorivo, sto je nekih 25 lit, odnosno nekih 310 km mjesecno, odnosno 10km dnevno, to je vec 100 KM/mjesecno. Znaci neko ko radi za prisjecnu platu na auto trosi preko 10% plate, a za cjelikupan ostali zivot ima 700 KM. Samo nas covjek i tim uslovima moze pristati da ima auto.supercali wrote:Ovo je tema kad je i goran nekad upravu
-
hostapler
#70 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ma nek ima auto,niko mu ne brani,ali mi nemoj kukati skup parking,gorivo,skup dio.tempuser wrote:Auto kosta 50 KM samo za registraciju i redovno odrzavanje, bez ijednog kvara. Potrosis jos min 50 KM za gorivo, sto je nekih 25 lit, odnosno nekih 310 km mjesecno, odnosno 10km dnevno, to je vec 100 KM/mjesecno. Znaci neko ko radi za prisjecnu platu na auto trosi preko 10% plate, a za cjelikupan ostali zivot ima 700 KM. Samo nas covjek i tim uslovima moze pristati da ima auto.supercali wrote:Ovo je tema kad je i goran nekad upravu
Ne moze da ti bude? Radi nesto sa strane. Cvakni stoju uhar je.
Ima raja osnove da se zali na 100 stvari u gradu,sve je pred kolapsom. Ali hajmo krenuti od sebe,koliko smo mi pridonijeli tom stanju. Kao drustvo kompletno.
- supercali
#71 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Naravno nek ima auto niko mu ne brani al onda nema pravo da se zali na skup parking i sl
Jbg isto kao kad bi ja dosao u salon audija i poceo im psovati jer je r8 250000 ili koliko vec
Nego respo fino se zaputi u daciu pa tamo gledaj auta ako hoces novo kupovati sa kreditom koji si digao na 7 godina uz ratu 320 ili koliko vec
U tome je poenta a da ne pominjemo koliko smo mi sami doprinjeli
Kaze nema klupa u parku nema zato jer ima na necijoj vikendici
Oko vode i ostalih komunalija ste vec pomenuli
Duzno se 100 miliona al se jebe sve po spisku a tu ispastaju najvise redovne platise koji su u pravilu najtisi
Stavi gajbu pod prozor da ima sebi mjesto a jebe majku jer nema gdje parkirati u gradu na izletistu i sl
Jbg isto kao kad bi ja dosao u salon audija i poceo im psovati jer je r8 250000 ili koliko vec
Nego respo fino se zaputi u daciu pa tamo gledaj auta ako hoces novo kupovati sa kreditom koji si digao na 7 godina uz ratu 320 ili koliko vec
U tome je poenta a da ne pominjemo koliko smo mi sami doprinjeli
Kaze nema klupa u parku nema zato jer ima na necijoj vikendici
Oko vode i ostalih komunalija ste vec pomenuli
Duzno se 100 miliona al se jebe sve po spisku a tu ispastaju najvise redovne platise koji su u pravilu najtisi
Stavi gajbu pod prozor da ima sebi mjesto a jebe majku jer nema gdje parkirati u gradu na izletistu i sl
-
AmirBaa
#72 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Joj vam seljacke price, da admini oproste. Ne razumijem kako vi uopste imate pravo da i razmisljate cak o tome sto neko ima auto a plata mu 800 km.
jel on ne smije posjedovati auto, ne smije izaci vani popiti kafu, ne smije jesti u nekom restoranu...njegovo je da radi, ode kuci pjeske ili tramvajem i ne izlazi vani nigdje, inace ce genijalni forumasi reci vidi onog pije kafu, vozi auto, a ima 800 km platu, kako ga nije stid ? Je li se to ne smije vise nista reci za situaciju u drzavi/gradu inace si seljak, fukara, došljo ili sta li vec ? Pa nije ni cudo da nas ovako jebu sa vrha jer se narod ocigledno vec sam naguzio... Sta mene boli briga sto je neko vodovodu duzan po 20 hiljada (i to najcesce nije "neko", nego je to kafic, restoran ili manja firma neka) i ja koji placam redovno svaki mjesec nemam vode trecinu dana. Spominjete GRAS i neplacanje karte, pa je li vi umijete citati ljudi dragi ? Mislite da je GRAS u dugu od preko 150 miliona KM jer se karte ne kupuju - a vecinu vozila dobili kao donacije ? Ja sam prvi za to da se smanji broj auta (zbog zagadjenja, a ne sto cu ja u guzvu upasti - kao sto vama vecini to najvise smeta, kao nigdje na svijetu guzve nema...) i da se vise koristi javni gradski prevoz ali to bi onda jos veca katastrofa bila. Volio bih samo vidjeti situaciju na tramvajskim stajalistima da recimo 50% ljudi koji idu autima krenu tramvajem negdje...
- bitanga_sa_otesa
#73 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
procitaj jos jednom o cemu ljudi pisu...nisi shvatio izgleda...
-
AmirBaa
#74 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
mozda si i upravu jebiga...treba klonuti glavom, naguziti se i misliti o necem lijepombitanga_sa_otesa wrote:procitaj jos jednom o cemu ljudi pisu...nisi shvatio izgleda...
- bitanga_sa_otesa
#75 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
ovo zadnje vidim da ti ne ide ,ima jedan doktor dobar u kongu pa probaj ovo ostalo nabrojano ,mozda ti mozak proradi i pocnes razmisljati izvan kutije u kojoj zivis....