Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
-
KIseljak12
- spreca
#52 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
ma glupo mi to.......a gdje demokratija......a sta ako funta pocne da pada a recimo dolar raste a moje dolare preveli u funtu ...ma prave se engleziEdin H. wrote:
Ne postoji, samo prebace u funte.
-
KIseljak12
#53 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Evo ja nadjoh da Barclays nudi Euro racune i to u vise razlicitih varijanti.spreca wrote:ma glupo mi to.......a gdje demokratija......a sta ako funta pocne da pada a recimo dolar raste a moje dolare preveli u funtu ...ma prave se engleziEdin H. wrote:
Ne postoji, samo prebace u funte......ozbiljno ovo mi je GLUPO......evo kod bacushki mozes drzati u bilo kojoj konvertibilnoj valuti.
- spreca
#54 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Ma prave se englezi.....nevidim zasto su tako zatvoreniKIseljak12 wrote:Evo ja nadjoh da Barclays nudi Euro racune i to u vise razlicitih varijanti.spreca wrote:ma glupo mi to.......a gdje demokratija......a sta ako funta pocne da pada a recimo dolar raste a moje dolare preveli u funtu ...ma prave se engleziEdin H. wrote:
Ne postoji, samo prebace u funte......ozbiljno ovo mi je GLUPO......evo kod bacushki mozes drzati u bilo kojoj konvertibilnoj valuti.
Last edited by spreca on 15/02/2017 16:42, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#55 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Šta sve ljudi izvale i ostanu živi i to mrtvi hladni k'o špricer.spreca wrote:ma glupo mi to.......a gdje demokratija......a sta ako funta pocne da pada a recimo dolar raste a moje dolare preveli u funtu ...ma prave se engleziEdin H. wrote:
- Edin H.
#56 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Ama covjece, mrsko mi je sada ulaziti u detalje, ne znaci da ako Barcley banka nudi da druge banke nude sa kojima poslujes U tom slucaju moras otvoriti tekuci racun sa Barclay bankom, a taj racun ti vjerovatno ne nudi najpovoljnije uvjete.. Znaci ovo su ovo ponudili da bi navukli nekoga koga bas ovo interesuje da predje kod njih I otvori tekuci. Ja nikada nisam naisao na nekoga u Engleskoj da posjeduje devizni racun. Uostalom i ovdje govore da je konverzija povoljnija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta sve ljudi izvale i ostanu živi i to mrtvi hladni k'o špricer.spreca wrote:ma glupo mi to.......a gdje demokratija......a sta ako funta pocne da pada a recimo dolar raste a moje dolare preveli u funtu ...ma prave se engleziEdin H. wrote:
Make and receive euro payments
• Reduce your exchange rate risk
• You need a Barclays sterling Account to open a euro account
- stakasa
#57 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
U Svedskoj se i najmanje cifre mogu placati karticom ili mobitelom a i najbolji je kurs, bolje placati karticom nego dizati pare. U pravu je drvosjecaEdin H. wrote:Pa niko te ne udara po dzepu kada placas u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ne pamtim kad sam nesto kesom platio. Bukvalno
A I nema puno veze na male cifre, ali pokretac teme ima namjer da prenese/ponese gutu.
- Edin H.
#58 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
stakasa wrote:U Svedskoj se i najmanje cifre mogu placati karticom ili mobitelom a i najbolji je kurs, bolje placati karticom nego dizati pare. U pravu je drvosjecaEdin H. wrote:Pa niko te ne udara po dzepu kada placas u Francuskoj.insomnia78 wrote:Ne pamtim kad sam nesto kesom platio. Bukvalno
A I nema puno veze na male cifre, ali pokretac teme ima namjer da prenese/ponese gutu.
Ako iz Engleske npr. putujes u suverenu puno bolje prodjes ako funte mjenjas u banci, nego ako povuces novac na bankomatu. Mozda je drugacije ako je ista banka, ali Bosna je njemacko-austrijska zona interesa.
- stakasa
#59 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
ahahahahahah otkad ovo nisam cuo cuj suverenu, vokabular iz devedeset druge - trece
Nezavisnu, nedjeljivu... Zastava na East Riveru
- Edin H.
#60 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Suverena, cjelovita, nezavisna, nedjeljiva i medjunarodno priznatastakasa wrote:ahahahahahah otkad ovo nisam cuo cuj suverenu, vokabular iz devedeset druge - trece
- stakasa
#61 Re: Koja mi kartica treba za prenos novca u EU?
Edin H. wrote:Suverena, cjelovita, nezavisna, nedjeljiva i medjunarodno priznatastakasa wrote:ahahahahahah otkad ovo nisam cuo cuj suverenu, vokabular iz devedeset druge - trece
Ismeta Krvavac, Envera Selimovic i radio sto krchi. Vec se 94-e prica polako mjenja