Sta je sve potrebno za rat
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#51 Re: Sta je sve potrebno za rat
kako vam više ne dojade ove teme
a ti 40-60
što su otpridili svoje i promašili živote izgleda nemaju ništa pametnije da misle
a ti 40-60
što su otpridili svoje i promašili živote izgleda nemaju ništa pametnije da misle
-
PM72
#52 Re: Sta je sve potrebno za rat
Imaš pravo.Zato i hoćemo da se sklonimo u stranu a vi juriš sa tekbirom na usnama...Black swan wrote:kako vam više ne dojade ove teme
a ti 40-60
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: Sta je sve potrebno za rat
samom pričom o ratu štetite ekonomiji i imidzu države koji je ionako s ekonomijom u kurcu
kome se umire ima belgija švica nizozemska eutanaziju pa nek uplati put bez povratka
kome se umire ima belgija švica nizozemska eutanaziju pa nek uplati put bez povratka
-
PM72
#54 Re: Sta je sve potrebno za rat
Kako ću štetiti ekonomiji kad kažeš da je u qrcu? Za propast ekonomije nije kriv klix ni forumi koji trabunjaju svakojake gluposti nego oni koji te lože da gineš za njih.
- fakat
#55 Re: Sta je sve potrebno za rat
Malo ko je ratovao 92e zbog ideala a sta se sve desilo pa su ljudi otisli u rov bi valjda do sada trebali znati, a ni zbrisati nije bilo bas tako lako, neki su uspjeli ali mnogi su morali ostati.
-
PM72
#56 Re: Sta je sve potrebno za rat
Griješiš.fakat wrote:Malo ko je ratovao 92e zbog ideala a sta se sve desilo pa su ljudi otisli u rov bi valjda do sada trebali znati, a ni zbrisati nije bilo bas tako lako, neki su uspjeli ali mnogi su morali ostati.
Mnogi su ginuli za grad,za Bosnu,državu,za familiju,komšije,prijatelje...znači za ideale.Ko je htio pobjeći - mogao je.Prvi ja pa svi ostali.Ali,jok,ja volim Bosnu i svoje Sarajevo.
-
KIseljak12
#57 Re: Sta je sve potrebno za rat
Inace se slazem sa svime sto uvazeni PM72 pise, ali ideali su oni fazoni: vjera, jezik, gradjanska republika, itd. Ne kazem da nije bilo i onih koji su se borili za neke od tih ideala. To sto navodis familiju, mahalu, grad, to nisu valjda ideali, nego konkretne materijalne pojave (za koje vecina raje i jeste ratovala?).
-
Naslovnica
#58 Re: Sta je sve potrebno za rat
PM72,PM72 wrote:Griješiš.fakat wrote:Malo ko je ratovao 92e zbog ideala a sta se sve desilo pa su ljudi otisli u rov bi valjda do sada trebali znati, a ni zbrisati nije bilo bas tako lako, neki su uspjeli ali mnogi su morali ostati.
Mnogi su ginuli za grad,za Bosnu,državu,za familiju,komšije,prijatelje...znači za ideale.Ko je htio pobjeći - mogao je.Prvi ja pa svi ostali.Ali,jok,ja volim Bosnu i svoje Sarajevo.
Potpis.
-
PM72
#59 Re: Sta je sve potrebno za rat
Meni je ideal bio moja zemlja, grad,moja raja,porodica.To mi je bila svetinja.Od svega mi je ostala samo uža porodica,par prijatelja a za sve ostalo me boli neka stvar.KIseljak12 wrote:Inace se slazem sa svime sto uvazeni PM72 pise, ali ideali su oni fazoni: vjera, jezik, gradjanska republika, itd. Ne kazem da nije bilo i onih koji su se borili za neke od tih ideala. To sto navodis familiju, mahalu, grad, to nisu valjda ideali, nego konkretne materijalne pojave (za koje vecina raje i jeste ratovala?).
- JedanOdBraceMorica
#60 Re: Sta je sve potrebno za rat
Ideal za koji su ginuli ljudi, bar na strani AR BiH je bio ocuvanje te iste BiH onakvom kakva je ona oduvijek bila- jedinstvena i bez podijela... Cisto sumnjam da su ginuli zato da bi dobili 51% teritorije od cega jos 20% zele da im otkinu hrvati a ostatak da arabiziraju Bakir i ekipa. Dakle taj ideal je mrtav i to je svima jasno, sljedeci rat bi jedino mogao biti sukob dvije ideologije brisanje BiH sa karte svijeta vs. Dzamahirija u srcu Evrope, e taj rat bih ja gledao udobno zavaljen u fotelju u nekoj Evropskoj ili svjetskoj metropoli i smijao se i jednoj i drugoj strani
-
Fudo387
#61 Re: Sta je sve potrebno za rat
Nije tu bilo nekih ideala. Izbor je bio jednostavan.KIseljak12 wrote:Inace se slazem sa svime sto uvazeni PM72 pise, ali ideali su oni fazoni: vjera, jezik, gradjanska republika, itd. Ne kazem da nije bilo i onih koji su se borili za neke od tih ideala. To sto navodis familiju, mahalu, grad, to nisu valjda ideali, nego konkretne materijalne pojave (za koje vecina raje i jeste ratovala?).
Stani u red da te prikolju ili se uhvati tandjare.
-
daddy-kool
#62 Re: Sta je sve potrebno za rat
Sjo pitanja, pa ovo je detaljno obrađeno na NVZ temi.
http://forum.klix.ba/nvz-a-kako-ste-se- ... #p13256496
http://forum.klix.ba/nvz-a-kako-ste-se- ... #p13256496
Dakle
1. Cizme: 229 eura.
2. Sljem: 219 dolara.
3.a. Vreca za spavanje: 240 dolara.
3.b. Podloga za spavanje: 239 eura
4-6 Escajg: 150 eura
7. Filter: 100 dolara
8. Baterija: 70 dolara
9. Kemijska:![]()
10. Halat: 70 eura.
Plus ide jos uniforme (ljeto, zima, paradna), gasmaska, rukavice, cvike, koji sator i slicno.
Ovo za vise nivoe ide u drugom tenderu, a oruzje u trecem.
- kockica_kockica
#63 Re: Sta je sve potrebno za rat
Interes ... budala koja ce misliti da je tudji interes njegov... i mnogoooo loveeee
- Running
#64 Re: Sta je sve potrebno za rat
Ne mnogo, uglavnom skoro sve vec i imamo...

- SkyLimit
#65 Re: Sta je sve potrebno za rat
Bakire daj mi uniformu, čizme, jurišni prsluk, pušku i boju za licu(to glavno!) i počinjemo prvi. Nisam ja za "odbrambeno - oslobodilački" rat, više za agresije, invazije, kolonije.
- insomnia78
#66 Re: Sta je sve potrebno za rat
Cuj daj. To se otme od neprijatelja 
- deer_hunter
#67 Re: Sta je sve potrebno za rat
Ha ja, da je Rambo cekao da mu daju naoruzanje krepo bi od gladi u onoj sumi vec u prvom dijelu...a k..ur.ac bi onda lukom i strijelom rusio helikoptere po afganistanu 
- addem
#68 Re: Sta je sve potrebno za rat
80KM karta u jednom smjeru za Minhen. Nista vise ne treba.
-
Boletus edulis
#69 Re: Sta je sve potrebno za rat
Reci da se zezas.SkyLimit wrote:Bakire daj mi uniformu, čizme, jurišni prsluk, pušku i boju za licu(to glavno!) i počinjemo prvi. Nisam ja za "odbrambeno - oslobodilački" rat, više za agresije, invazije, kolonije.
-
Dr Arsla
#70 Re: Sta je sve potrebno za rat
Meni je za rat potrebna samo dobra ćuturica za vatrenu vodu. A o ratu nikad se i ne pita obični hamal. Gospodari rata i mira zna se gdje su. Ako se nekome od njih digne "ponos" nama je ratovati htjeli mi ili ne. Muslimani su najmanje bili za rat i 92 i najviše vjerovali Jna pa su najviše i popušili. Nego najbolje je pričati o miru a spremati se za rat kao da će sutra izbiti. Iluzija je da bi na Balkanu neki novi rat bio između država. Ako ga bude biće vjerski i nacionalni a ko misli drugačije nek pod hitno obiđe Memorijalni centar Potočari
-
sumirprimus
#71 Re: Sta je sve potrebno za rat
jebiga malo karikirate, a sustina ostaje ista, nedaj boze opet rata, ko ga htio u kuci mu obitavo...
al mi se za pocetak ko ni za kraj ne pitamo plaho.
uostalom na isto bi se svelo na borbu za goli opstanak.
kakva je to ekonomija igrala ulogu 92ge?
koliko je naroda s ovu stranu bilo protiv rata, jebote po demonstracijama, reklo bi se niko u bosni nije bio za rat.pa smo ga dobili.
al mi se za pocetak ko ni za kraj ne pitamo plaho.
uostalom na isto bi se svelo na borbu za goli opstanak.
kakva je to ekonomija igrala ulogu 92ge?
koliko je naroda s ovu stranu bilo protiv rata, jebote po demonstracijama, reklo bi se niko u bosni nije bio za rat.pa smo ga dobili.
-
Obi Wan Bosnian
#72 Re: Sta je sve potrebno za rat
Za napasti je dovoljna jedna strana. Za rat ipak trebaju dvije strane jer osim napadača mora biti i strana koja se brani.putokaz1 wrote:Za rat je potrebna SAMO JEDNA STRANA
JNA napala Sarajevo-jedna strana
Njemačka napala Kraljevinu Jugoslaviju JEDAN strana
Amnerika napala Irak -jedna strana
itd
Ili evo u tvojim primjerima JNA je napala Sarajevo ali da se Sarajevo nije branilo ne bi bilo rata već bi bila okupacija bez rata.
Za rat su ipak potrebne barem dvije strane. Činjenica.
-
sumirprimus
#73 Re: Sta je sve potrebno za rat
ne bi bila okupacija nego pokolj.
zar se tako brzo zaboravlja majka mu stara?
predavala su se mjesta bez borbe pa kako su prosla?
mozemo mi ovde lelemudat i mastat o miknenu i skandinaviji,vjerovatno bi dobar dio i uspio pobjeci.
jebes politicare, jebes rat,jebes drzavu, jebes sve. al sta s ostatka populacije?
zar se tako brzo zaboravlja majka mu stara?
predavala su se mjesta bez borbe pa kako su prosla?
mozemo mi ovde lelemudat i mastat o miknenu i skandinaviji,vjerovatno bi dobar dio i uspio pobjeci.
jebes politicare, jebes rat,jebes drzavu, jebes sve. al sta s ostatka populacije?
- madner
#74 Re: Sta je sve potrebno za rat
I da se niko nije branio opet bi bio rat. Kratak rat ali opet rat.
Primjeri su mnogi, branitelji lika i izjava malo vec ocajni.
Primjeri su mnogi, branitelji lika i izjava malo vec ocajni.
-
Obi Wan Bosnian
#75 Re: Sta je sve potrebno za rat
hajde jedan primjer gdje se niko nije branio a bio rat?