To je moguće samo ako zive u Hrvatskoj.
Ili će na rukavima nositi obilježja da su Hrvati kad budu birali
Ne, vec Bosnjaci ne bi trebali potkopavati ovu zemlju nametanjem predstavnika drugima.prog321 wrote:Ma ja. Hrvati ce birati svoje prestavnike?
Koji mu je nick tamo ?BHCluster wrote:Da ga vidis u "elementu" na hb forumu, ćutuk pun sebe izgleda ne ide u wc po heftu dana.prog321 wrote:Hafise,, Ne razumijem zasto dolazis na Klix ako zhoces da pricas samo sa istomisljenicima ??
Imas Poskok ,pa tamo trazi bracu po moronluku
Zašto govoriš u ime svoje majke ?? Ko ti daje pravo ??Lincoln-Burrows wrote:Nije me niko izabro, valjda smijem govoriti u ime majke koje je tu stalno a i ja dolazim tu , nisamBHCluster wrote: Kontam i to al 'reko bas tebe iz diJaspore da izaberu ane nekog lokalnog ko bi to znao iz prve ruke.
ja u nekoj bogatoj zapadnoj zemlji pa pišem iz luksuznog apartmana, tu sam ja blizu ista pašta.
Ne mozes se zastiti ako ne podignes set rasistickih zakona koji kose sa svim demokratskim i moralnim principima. A to ne vjerujem da bi EU dopustila.Ripicipi wrote:Ne, vec Bosnjaci ne bi trebali potkopavati ovu zemlju nametanjem predstavnika drugima.prog321 wrote:Ma ja. Hrvati ce birati svoje prestavnike?
S obzirom da postoje takvi kao ti, koji u svom ludilu misle da je to normalno, onda Hrvati treba da se zastite od toga.
njima niko ne brani da biraju svoje predstavnike, problem je u tome sto ti predstavnici potkopavaju drzavu i sprovode apartheid, takve treba na vjesala a ne na drzavnu sisu...Ripicipi wrote:Hrvatima treba omoguciti da bez ikakvih smetnji biraju svoje predstavnike, a ovo oko treceg nikad nece proci.
prog321 wrote:Ne mozes se zastiti ako ne podignes set rasistickih zakona koji kose sa svim demokratskim i moralnim principima. A to ne vjerujem da bi EU dopustila.Ripicipi wrote:Ne, vec Bosnjaci ne bi trebali potkopavati ovu zemlju nametanjem predstavnika drugima.prog321 wrote:Ma ja. Hrvati ce birati svoje prestavnike?
S obzirom da postoje takvi kao ti, koji u svom ludilu misle da je to normalno, onda Hrvati treba da se zastite od toga.
Ni 5% Italijana u Svicarskoj nemaju svog prestavnika u vrhovnoj izvrsnoj vlasti.
HDZ Hrvati se moraju pomirit da ce doci ponovo vrijeme kad nece imati svoga prestavnika. Jer nisu svi Hrvati za HDZ. Mora se i onima koje ih ne vole dati pravo.
Sta znaci to je "nemoguce"??prog321 wrote:to je nemoguće postići sa 12% stanovnika.
ne možeš zabraniti ljudima da glasaju kako hoće ako nemaš odvojenu cijelinu . Baš zbog toga što se glas svakog covjeka isto broji.
a treći entitet Hrvati ne mogu dobiti jer su rastrkani po razlicitim mjestima i nisu dovoljno jaki da ga u ratu dobiju a pogotovo ga nece u miru dobiti.
to su fakti.
OK, hajd ovako.prog321 wrote:Pa Federacija je jedna cjelina. I u jednoj cjelini svaki glas se isto broji. Bilo koji princip na kojem bi mjerili glasove ovog ili onog, znacilo bi zadiranje u osnovne ljudske slobode.
HR se ponasa u BiH kao SRB. Ali oni nisu Srbi. Nisu imali JNA koja im je stvorila rs.
Hrvati su manjina u Federaciji i razbacani po cukama. Nemaju kompatibilnu cijelinu gdje bi mogli uspostaviti svoju etnicku vlast.
I to je realnost sa kojom se Hrvati u BiH moraju kad tad pomiriti.
hahahprog321 wrote:Zato sto je Bosnjaka oko 85% u federaciji, i zato sto svaki covjek glasa onako kako on hoce.
Inace glasanje ne bi imalo smisla.
Znas gdje je problem u svemu ovomeRipicipi wrote:hahahprog321 wrote:Zato sto je Bosnjaka oko 85% u federaciji, i zato sto svaki covjek glasa onako kako on hoce.
Znaci ti si u tom fazonu da Bosnjaci mogu/trebaju/moraju birati sta hoce, kad hoce i koga kome hoce?
Tako je nekad i Slobo mislio...
Dvaput vec pises "vas", pa me zanima gdje me to svrsta??mO k3 wrote:Znas gdje je problem u svemu ovomeRipicipi wrote:hahahprog321 wrote:Zato sto je Bosnjaka oko 85% u federaciji, i zato sto svaki covjek glasa onako kako on hoce.
Znaci ti si u tom fazonu da Bosnjaci mogu/trebaju/moraju birati sta hoce, kad hoce i koga kome hoce?
Tako je nekad i Slobo mislio...
Sto kroz par vas tipa Hafiz , Kolinda i ostali sa kamenjara gledaju kroz prizmu i sve vas trpaju u isti koš
Ja ne gledam tako nisu svi isfrustrirani kao pomenuti ...imam dobrih prijatelja iz Splita , Varaždina. Čakovec , Zagreba i oni su drugačiji
Ti ili si mlad, ili jednostavno nisi svjestan sta pises.prog321 wrote:To je osnovno pravilo demokratije da vecina bira onoga kog hoce i kada hoce.
VECINA je faktor demokratije .
Ne postoji princip da samo Hrvatima dajes pravo biranja svojih Hrvata, osim ako nisu u Hrvatskoj.
Tamo u Hrvatskoj Bosnjaci i druge manjine nemaju uopste tu mogucnost da budu dio izvrsne vlasti.
Dok Hrvati u BiH imaju prava koja nigdje na svijetu jedna manjina od 12% ima. Trebaju se udarati nogom u guzicu od srece da imaju sva ta prava. Bukvalno dijele polovicu vlasti u federaciji sa onima od 85%. Navedi mi jednu drzavu, entitet, oblast, bilo sta gdje je to moguce ?>
Ne postoji.
Hrvati u BiH trebaju svoja postojeca prava cuvati i nadati se da vecini ne dopizdi konstantno karanje u mozak nakardnim zahtjevima, pa odluce sve to ukinuti.
Bezobrazluk je glasati, ali je zato postenje da 10% stanovnistva ima isti udio u vlasti kao i 60% stanovnistva, kao i koristenje resursa.Ripicipi wrote:P.S. uostalom, pitao sam te o tom porivu, Bosnjak izadje na izbore i zaokruzi hr. clana predsjednistva!?Ti to zoves slobodom, ja to zovem bezobrazlukom.
10%? ja kako znam, a sad sam i provjerio, Hrvata u BiH ima 15,43%, u federaciji 22,4%.Fudo387 wrote:Bezobrazluk je glasati, ali je zato postenje da 10% stanovnistva ima isti udio u vlasti kao i 60% stanovnistva, kao i koristenje resursa.Ripicipi wrote:P.S. uostalom, pitao sam te o tom porivu, Bosnjak izadje na izbore i zaokruzi hr. clana predsjednistva!?Ti to zoves slobodom, ja to zovem bezobrazlukom.
Ma nemoj druga tema.Ripicipi wrote:10%? ja kako znam, a sad sam i provjerio, Hrvata u BiH ima 15,43%, u federaciji 22,4%.Fudo387 wrote:Bezobrazluk je glasati, ali je zato postenje da 10% stanovnistva ima isti udio u vlasti kao i 60% stanovnistva, kao i koristenje resursa.Ripicipi wrote:P.S. uostalom, pitao sam te o tom porivu, Bosnjak izadje na izbore i zaokruzi hr. clana predsjednistva!?Ti to zoves slobodom, ja to zovem bezobrazlukom.
Bosnjaka 60%??
Uostalom, to je druga tema, udio u vlasti i resursi, ovdje se pisalo o fundamentalnoj stvari, a to je slobodno biranje predstavnika.