Gradonačelnik Sa - All about

Post Reply
Capsicum

#51 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Capsicum »

Preletac ce se brzo otkriti, nece valjda sve i jedno glasanje u naredne 4 godine biti tajno :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by JoseMujica »

i gradonačelnika i gradsku upravu treba ukinuti.....karinaška ikebana bez ikakvih ovlasti, a plaćamo je 25-30 miliona KM na godišnjem nivou
PurpurHazel

#53 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by PurpurHazel »

hoće li se to danas znati za gradonačelnika?
risingforce

#54 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by risingforce »

Naravno da je Gradonacelnik grada skoro pa minorna figura, ali je u vrijednosnom smislu barem za mene dosta bitna.. Da li ce to biti malogradjanin Skaka, koji ne vidi dalje od svoje mahale, koji smatra da mu to mjesto pripada jer "dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica", ili ce to biti Sabina Cudic, mlada profesorica, sposobna zena koja je mnogo sirih pogleda..

Dakle, koliko god to bilo simbolicno, izbor je mahala Sarajevo, ili moderno Sarajevo..
Iako izbor bilo kojeg kandidata ne bi promjenio sliku u Sarajevo tj o nama samima, vise bi on bio nase ogledalo.. A vec dovoljno toga vidimo iz cinjenice da su svi nacelnici Sarajevskih opcina iz SDA

I da, profesore Srna, sramota me sto ste mi bili profesor, najveca ste politicka *urva u Kantonu
harač

#55 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by harač »

"Gradjanski savez" je izdajnik u ovom slucaju. Navodno se prepali da ce ih SDA optuziti da nisu patriote, te ova nije imala programa (za razliku od konkurencije?!). Citati Suljagica na twitteru
Obi Wan Bosnian

#56 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Obi Wan Bosnian »

SDA i SBB se kao svađaju preko medija a opet zajedno.
Reklo bi se da je ta "svađa" samo predizborna kampanja jer su vidjeli da više glasova dobiju ako se svađaju :D
Hamolj

#57 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Hamolj »

:lol: :lol: :lol: :lol:

A Ćudićka baš mislila zasjesti :lol:
Capsicum

#58 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Capsicum »

harač wrote:"Gradjanski savez" je izdajnik u ovom slucaju. Navodno se prepali da ce ih SDA optuziti da nisu patriote, te ova nije imala programa (za razliku od konkurencije?!). Citati Suljagica na twitteru
O cemu ti?! Lupas bezveze.
Nije se ni glasalo jos o gradonacelniku, a vecina je zglajzala vec na predsjedavajucem GV. Jel i tu GS kriv?
Last edited by Capsicum on 06/02/2017 13:16, edited 1 time in total.
drndalo

#59 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by drndalo »

harač wrote:"Gradjanski savez" je izdajnik u ovom slucaju. Navodno se prepali da ce ih SDA optuziti da nisu patriote, te ova nije imala programa (za razliku od konkurencije?!). Citati Suljagica na twitteru
Patriota je samo onaj kome je Skaka familija radila oko chune...?
Obi Wan Bosnian

#60 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Obi Wan Bosnian »

risingforce wrote: Da li ce to biti malogradjanin Skaka, koji ne vidi dalje od svoje mahale, koji smatra da mu to mjesto pripada jer "dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica", ili ce to biti Sabina Cudic, mlada profesorica, sposobna zena koja je mnogo sirih pogleda..
Da. Teško se sjetiti kada su kandidati bili ovoliko različiti. Potpune suprotnosti praktično :-)
Pandakonda

#61 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Pandakonda »

dječak sa šibicama wrote:
VladaFBiH wrote:
dječak sa šibicama wrote:a je ko Sabina, i gdje je dokazala/pokazala da je sposobna?
pa valjda je sposobnija od onog "čuna efendije" :) a mislim da to nije teško biti
Nisam ironican, nego zaista pitam, ne znam ko je doticna dama.

Ali svejedno nije bitno, ujedinjena ljevica je jos jednom prodala vjeru za veceru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/usvojen ... /170123033
wewa

#62 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by wewa »

risingforce wrote:Naravno da je Gradonacelnik grada skoro pa minorna figura, ali je u vrijednosnom smislu barem za mene dosta bitna.. Da li ce to biti malogradjanin Skaka, koji ne vidi dalje od svoje mahale, koji smatra da mu to mjesto pripada jer "dolazi iz jedne od najstarijih sarajevskih porodica", ili ce to biti Sabina Cudic, mlada profesorica, sposobna zena koja je mnogo sirih pogleda..

Dakle, koliko god to bilo simbolicno, izbor je mahala Sarajevo, ili moderno Sarajevo..
Iako izbor bilo kojeg kandidata ne bi promjenio sliku u Sarajevo tj o nama samima, vise bi on bio nase ogledalo.. A vec dovoljno toga vidimo iz cinjenice da su svi nacelnici Sarajevskih opcina iz SDA

I da, profesore Srna, sramota me sto ste mi bili profesor, najveca ste politicka *urva u Kantonu
aferim za post!
Banksy

#63 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Banksy »

Čitam i čini mi se da su u pravu.
GS: Odrekli smo se svih funkcija u ime građanske većine,
Kandidatura Sabine Čudić, bez ikakvih konsultacija sa drugim učesnicima u pregovorima
Dr. Kuca

#64 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Dr. Kuca »

Dobar izbor. Ipak je bolji nego ova forumasica.
JoseMujica

#65 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by JoseMujica »

Hamolj wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

ipak su se graDŽani više u Skake prepali za svoje kite :evil:
johntra

#66 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by johntra »

Ma DF opet proklizao.
Hamolj

#67 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Hamolj »

JoseMujica wrote:
Hamolj wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

ipak su se graDŽani više u Skake prepali za svoje kite :evil:
Ma čega se prepasti, jednom se suneti. :lol:

A i kod Skake je kriza, manje djece, manje posla. :lol:

Ništa ljevičari, neće opet zasjesti levat ala Ivo Komšić.
Pandakonda

#68 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Pandakonda »

Znaci sad ispade Skaka će postat gradonačelnik samo zato što su kandidovali Sabinu bez konsultacija :-)
I to jedini mu uspjeh što je iz jedne od najstarijih Sarajevskih porodica :lol:
kamen spoticanja

#69 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by kamen spoticanja »

Obi Wan Bosnian wrote:SDA i SBB se kao svađaju preko medija a opet zajedno.
Reklo bi se da je ta "svađa" samo predizborna kampanja jer su vidjeli da više glasova dobiju ako se svađaju :D
Bingo :mrgreen:
Pandakonda

#70 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Pandakonda »

Evo gdje je zapelo :
Da se radi o lijevici, ponudili bi kandidata koji je u životu upravljao nečim većim od razreda. Jer ovo je upravljački posao.
1. Kandidaturom Sabine Čudić, bez ikakvih konsultacija sa drugim učesnicima u pregovorima @NasaStranka je učinila tri stvari:
2. Prvo, umjesto programa, prvo su predložili kandidata. Mi bi trebali da se razlikujemo od SDA i ujediniti se oko programa, ne imena.
3. Drugo, izložili su nas tome da nas SDA "mlavi" da nismo patriote. Lično, ne pada mi na pamet da je branim od tih optužbi.
4. Treće, predložili su kandidata bez dana upravljačkog staža i bez ikakvih kompetencija za radno mjesto na koje konkuriše.
5. Mi iz @gradjanskiba ćemo podržati uspostavu građanske većine, ali sigurno nećemo podržati nijednog kandidata za gnačelnika bez programa.
Altsa

#71 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Altsa »

Zna li se ko ih je zahebao jer nakon sinocnjeg sastanka su rekli da imaju ruke.
The BEN10

#72 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by The BEN10 »

Obi Wan Bosnian wrote:SDA i SBB se kao svađaju preko medija a opet zajedno.
Malo je reći svađati - ono što se radi preko medija je ogavno jarane...
Kikibombona

#73 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Kikibombona »

Prod'o Reuf!

:D
Hamolj

#74 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by Hamolj »

Altsa wrote:Zna li se ko ih je zahebao jer nakon sinocnjeg sastanka su rekli da imaju ruke.
Zajebala pohlepa
JoseMujica

#75 Re: Gradonačelnik Sa - All about

Post by JoseMujica »

Pandakonda wrote:Evo gdje je zapelo :
Da se radi o lijevici, ponudili bi kandidata koji je u životu upravljao nečim većim od razreda. Jer ovo je upravljački posao.
1. Kandidaturom Sabine Čudić, bez ikakvih konsultacija sa drugim učesnicima u pregovorima @NasaStranka je učinila tri stvari:
2. Prvo, umjesto programa, prvo su predložili kandidata. Mi bi trebali da se razlikujemo od SDA i ujediniti se oko programa, ne imena.
3. Drugo, izložili su nas tome da nas SDA "mlavi" da nismo patriote. Lično, ne pada mi na pamet da je branim od tih optužbi.
4. Treće, predložili su kandidata bez dana upravljačkog staža i bez ikakvih kompetencija za radno mjesto na koje konkuriše.
5. Mi iz @gradjanskiba ćemo podržati uspostavu građanske većine, ali sigurno nećemo podržati nijednog kandidata za gnačelnika bez programa.

NS je vazda bila liberalno krilo SDA

sjecokur če biti naćelnik kasabe a oni četo več kompenzirat nedže drugo....kakim poslovnim prostorom za umetnike
Post Reply