Zvizdić u Beogradu
- Acid25
#51 Re: Zvizdić u Beogradu
Nemoj Zvizdiću šajkaču zaboraviti kad pođeš.
- jao_situacije
#52 Re: Zvizdić u Beogradu
nije tu samo minder ima tu i većih od brke bakira, karte se slažu, region je vazda bio kusur, eu se neće širitiAlfons Kauders wrote:Protursku, ali isto ti dodje kada su ove stvari u pitanju:SkyLimit wrote:Da li bi ipak bilo pretjerano ili prerano ustanoviti da SDA i Bakir vode prosrpsku politiku?![]()
Turcima odgovara da imaju utjecaja u BiH, Srbiji, Kosovu i okolnim zemljama koje ce tesko u EU, a to je neizvodivo bez Rusije...
Turcima i Rusima taman, da se imaju gdje igrati velikih sila...
Evropljanima takodjer taman, da se ne petljaju u nasa sranja i da imaju dodatni tampon prema Bliskom Istoku...
Hrvatima je to problem, pa bi ili da uguraju BiH u EU, ili da otkinu dio koji im treba...
Dalje sami kontate, po cijim je svadbama i cuprijama hodao Bakir, i zasto se tako super slazu...
- Alfons Kauders
#53 Re: Zvizdić u Beogradu
Jah al u kurcu. Imam ja ovdje svoj begovat vec 300 godina. Nece mi neka poturica iz Srbije krojiti kapu, da mu ja ne bi krojio kravatu chakijom...Banksy wrote:Žalim slučaj, ali bojim se da ste i vi u tom begovatu...Alfons Kauders wrote:Trebali smo se mi davno otcijepiti od Sarajeva.Banksy wrote:
Svjesno, da.
Po naški je to završetak akcije ''U svojoj vjeri, na svojoj zemlji, u svom begovatu, sa svojom vrećom'', započete davne 1995, ako ne i ranije.
- Banksy
#54 Re: Zvizdić u Beogradu
A-haaa,100%..Alfons Kauders wrote:Jah al u kurcu. Imam ja ovdje svoj begovat vec 300 godina. Nece mi neka poturica iz Srbije krojiti kapu, da mu ja ne bi krojio kravatu chakijom...Banksy wrote:Žalim slučaj, ali bojim se da ste i vi u tom begovatu...Alfons Kauders wrote:
Trebali smo se mi davno otcijepiti od Sarajeva.
- Alfons Kauders
#55 Re: Zvizdić u Beogradu
Tek sad ce da pocne kmechanje Hrvata, kada skontaju da su pomogli Srbima da blokiraju pridruzenje EU i NATO kako bi nam razvlacili pamet i dobili entitet...jao_situacije wrote:nije tu samo minder ima tu i većih od brke bakira, karte se slažu, region je vazda bio kusur, eu se neće širitiAlfons Kauders wrote:Protursku, ali isto ti dodje kada su ove stvari u pitanju:SkyLimit wrote:Da li bi ipak bilo pretjerano ili prerano ustanoviti da SDA i Bakir vode prosrpsku politiku?![]()
Turcima odgovara da imaju utjecaja u BiH, Srbiji, Kosovu i okolnim zemljama koje ce tesko u EU, a to je neizvodivo bez Rusije...
Turcima i Rusima taman, da se imaju gdje igrati velikih sila...
Evropljanima takodjer taman, da se ne petljaju u nasa sranja i da imaju dodatni tampon prema Bliskom Istoku...
Hrvatima je to problem, pa bi ili da uguraju BiH u EU, ili da otkinu dio koji im treba...
Dalje sami kontate, po cijim je svadbama i cuprijama hodao Bakir, i zasto se tako super slazu...
A sad ce za deceniju svog truda dobiti... Sengen na Doljanima
- jao_situacije
#56 Re: Zvizdić u Beogradu
hrvati su požurili u eu a region je u planovima vazda bio trećerazredna kolonija, vazda na granici uticaja i sfera raznih imperijaAlfons Kauders wrote:
Tek sad ce da pocne kmechanje Hrvata, kada skontaju da su pomogli Srbima da blokiraju pridruzenje EU i NATO kako bi nam razvlacili pamet i dobili entitet...
jebiga podrum europe
da li su oni htjeli biti pametni pa ispali glupi, ili nisu ni pokušavali da budu pametni haj ga znaj
zadužili se, na silu se gurali u eu, rasturili ekonomiju, rasprodali sve
da li su oni kontali da će biti glavni baja i kažnjavati po regionu do ulaska ostalih država u eu, ili su skontali da im je ono zadnja šansa i ako ne požure da će ostati na brdovitom balkanu, meni nije jasno, ali u svakom slučaju su se zajebali
- Alfons Kauders
#57 Re: Zvizdić u Beogradu
Ako se na kraju ispostavi da ce hrvatski narod ostati podijeljen granicom EU, to ce biti najveci fail hrvatske politike ikad... Dobro, osim NDH...Djelimicnojao_situacije wrote:hrvati su požurili u eu a region je u planovima vazda bio trećerazredna kolonija, vazda na granici uticaja i sfera raznih imperijaAlfons Kauders wrote:
Tek sad ce da pocne kmechanje Hrvata, kada skontaju da su pomogli Srbima da blokiraju pridruzenje EU i NATO kako bi nam razvlacili pamet i dobili entitet...
jebiga podrum europe
da li su oni htjeli biti pametni pa ispali glupi, ili nisu ni pokušavali da budu pametni haj ga znaj
da li su oni kontali da će biti glavni baja i kažnjavati po regionu do ulaska ostalih država u eu, ili su skontali da im je ono zadnja šansa i ako ne požure da će ostati na brdovitom balkanu, meni nije jasno, ali u svakom slučaju su se zajebali
Tako da ce i Hrvatska, poput Srbije, morati odabrati stolicu.
Ili ce pokusati da cijepa BiH i povuce dio u EU, ili ce nas morati kvalitetno pogurati u svakom smislu, a i tad se moliti da ce politicka klima u EU za 5 ili 10 godina biti naklonjena prosirenju.
Mozda vide i neku alternativu u kiparskom rjesenju, ali to jednostavno nije opcija za BiH iz vise razloga.
Po obicaju, sva sranja u regiji su posljedica tih nerijesenih pitanja u Srbiji i Hrvatskoj, ne u BiH. Daleko od toga da nema unutrasnjih problema, ali ovaj put se radi o kuhanju spolja.
-
hizo ramidovic
#58 Re: Zvizdić u Beogradu
pravi potez premijera zvizdica, ackosum njemu i njegovim savjetnicima!
ne treba talasati, sabura malo, treba ici korak po korak i niz dlaku, da se komsije ne naljute...
a mozda ce nagovoriti vucica da onaj voz, umjesto u pristinu, posalje nama u sarajevo, uz prikladan natpis na vise jezika..
ne treba talasati, sabura malo, treba ici korak po korak i niz dlaku, da se komsije ne naljute...
a mozda ce nagovoriti vucica da onaj voz, umjesto u pristinu, posalje nama u sarajevo, uz prikladan natpis na vise jezika..
- jao_situacije
#59 Re: Zvizdić u Beogradu
nećemo mi ući u eu iz više razloga, koliko god neki gurali uvijek ima onih koji guraju kontraAlfons Kauders wrote:Ako se na kraju ispostavi da ce hrvatski narod ostati podijeljen granicom EU, to ce biti najveci fail hrvatske politike ikad... Dobro, osim NDH...Djelimicnojao_situacije wrote:hrvati su požurili u eu a region je u planovima vazda bio trećerazredna kolonija, vazda na granici uticaja i sfera raznih imperijaAlfons Kauders wrote:
jebiga podrum europe
Tako da ce i Hrvatska, poput Srbije, morati odabrati stolicu.
Ili ce pokusati da cijepa BiH i povuce dio u EU, ili ce nas morati kvalitetno pogurati u svakom smislu, a i tad se moliti da ce politicka klima u EU za 5 ili 10 godina biti naklonjena prosirenju.
Mozda vide i neku alternativu u kiparskom rjesenju, ali to jednostavno nije opcija za BiH iz vise razloga.
Po obicaju, sva sranja u regiji su posljedica tih nerijesenih pitanja u Srbiji i Hrvatskoj, ne u BiH. Daleko od toga da nema unutrasnjih problema, ali ovaj put se radi o kuhanju spolja.
nato možda, a eu je gotova priča
ne prave oni most bezveze
uglavnom kolindi je sve rečeno u vašingtonu, vučiću je sve rečeno
dodik je kamen oko vrata svima i svi bi da ga se riješe, ali bez sukoba
- Alfons Kauders
#60 Re: Zvizdić u Beogradu
More, al da se Sebija naguzi negdje oko Vranduka, pa nek ulazi, bujrum!hizo ramidovic wrote:pravi potez premijera zvizdica, ackosum njemu i njegovim savjetnicima!
-
FreakyStyley
#61 Re: Zvizdić u Beogradu
Ne, niti je pretjerano niti je prerano. To je apsolutno tacno i ko to ne vidi slijep je. Ne radi se vise o pasivnosti, "skidanju gaca", bogacenju na racun naroda itd. - ovo je cista prosrpska politika.SkyLimit wrote:Da li bi ipak bilo pretjerano ili prerano ustanoviti da SDA i Bakir vode prosrpsku politiku?
- arzuhal
#62 Re: Zvizdić u Beogradu
Ja podržavam odlazak Zvizidića u BG.
Razmišljao sam, nevezano za ovaj konkretni poziv, o igri Oca i Sina, Tome i Ace, i ulogama dobrog i lošeg policajca, vatre i leda, jednog koji ne dolazi na Dan RS-a i drugi koji...Itd.
I smatram da baš treba prihvatiti tu igru i još produbljivati tu razliku "dobrog" i "lošeg", stalno pričati, galamiti kako je Vučić 100% u pravu, kako je Srbija svom dušom, istinski i zaista, za BiH kao državu, podržava integritet i suverenitet BiH, da Srbija želi najbolje BiH, da je Vučić pravi čovjek za mir, i sve tako serendat koliko nas grlo nosi...
I ništa ne primjećivat drugo
Razmišljao sam, nevezano za ovaj konkretni poziv, o igri Oca i Sina, Tome i Ace, i ulogama dobrog i lošeg policajca, vatre i leda, jednog koji ne dolazi na Dan RS-a i drugi koji...Itd.
I smatram da baš treba prihvatiti tu igru i još produbljivati tu razliku "dobrog" i "lošeg", stalno pričati, galamiti kako je Vučić 100% u pravu, kako je Srbija svom dušom, istinski i zaista, za BiH kao državu, podržava integritet i suverenitet BiH, da Srbija želi najbolje BiH, da je Vučić pravi čovjek za mir, i sve tako serendat koliko nas grlo nosi...
- bosan
#63 Re: Zvizdić u Beogradu
Sigurno im treba pomoc da ogule onaj voz

- Acid25
#64 Re: Zvizdić u Beogradu
Ovim putem vas obavještavamo da se nalazite na "NVZ watch list".arzuhal wrote:Ja podržavam odlazak Zvizidića u BG
-
Pilaw_Pavlaka
#65 Re: Zvizdić u Beogradu
To i ja mislim da treba. A vamo se u tajni naoruzavati paralelno od OSBIH i ubacivati im preko Erdowane Turske obavjestajne sluzbe u njihove redove da znamo sta od sekunde do sekunde rade.arzuhal wrote:Ja podržavam odlazak Zvizidića u BG.
- Acid25
#66 Re: Zvizdić u Beogradu
Šta si više navalio na Tursku? Lud je onaj ko očekuje njihovu pomoć. Vidi kako prodaše pobunjenike u Siriji kada mi je voda došla do grla.Pilaw_Pavlaka wrote:To i ja mislim da treba. A vamo se u tajni naoruzavati paralelno od OSBIH i ubacivati im preko Erdowane Turske obavjestajne sluzbe u njihove redove da znamo sta od sekunde do sekunde rade.
-
Pilaw_Pavlaka
#67 Re: Zvizdić u Beogradu
Kako prodase? Gratis naoruzanje tokom cijelog rata, rusenje Ruskog aviona i na kraju upad regularne Turske vojske u Siriju. Koje novine ti citas?Acid25 wrote:Šta si više navalio na Tursku? Lud je onaj ko očekuje njihovu pomoć. Vidi kako prodaše pobunjenike u Siriji kada mi je voda došla do grla.Pilaw_Pavlaka wrote:To i ja mislim da treba. A vamo se u tajni naoruzavati paralelno od OSBIH i ubacivati im preko Erdowane Turske obavjestajne sluzbe u njihove redove da znamo sta od sekunde do sekunde rade.
Turska je jedina drzava na svijetu koja je poslala vojsku u Siriju protiv odobrenja Damaska. Amerikanci su poslali cak par komandosa ali to i ne priznavaju.
-
Pilaw_Pavlaka
#68 Re: Zvizdić u Beogradu
Kako prodase? Gratis naoruzanje tokom cijelog rata, rusenje Ruskog aviona i na kraju upad regularne Turske vojske u Siriju. Koje novine ti citas?Acid25 wrote:Šta si više navalio na Tursku? Lud je onaj ko očekuje njihovu pomoć. Vidi kako prodaše pobunjenike u Siriji kada mi je voda došla do grla.Pilaw_Pavlaka wrote:To i ja mislim da treba. A vamo se u tajni naoruzavati paralelno od OSBIH i ubacivati im preko Erdowane Turske obavjestajne sluzbe u njihove redove da znamo sta od sekunde do sekunde rade.
Turska je jedina drzava na svijetu koja je poslala vojsku u Siriju protiv odobrenja Damaska. Amerikanci su poslali cak par komandosa ali to i ne priznavaju.
-
PM72
#69 Re: Zvizdić u Beogradu
Zvizdić je jedan od rijetkih kadrova u SDA koji se nije izofirao lopovlukom,zna svoj posao ,kažu da je i privatno dobar čovjek a kao profesora na arhitekturi ga hvale.
- bosan
#70 Re: Zvizdić u Beogradu
Budala je ko god da ode , pa ti ljudi su neuracunljivi i to im treba stavit do znanja .Prijete , zveckaju oruzjem , slave nasu tragediju i maksimalno se trude da nam otmu drzavu . Ja znam da je cetnik cetnik al da je Srbija izabrala najgluplje cetnike da im vode drzavu ja to ne mogu da shvatim . Prvo podrzavanje referenduma , pa proslava 9.januara pa sad ovaj cirkus sa vozom - eto koje oni odnose grade .Jos bi onaj grobar vodio vojsku , ja vojskovodje i kurca
Mislim da sad ne treba da ide .
Mislim da sad ne treba da ide .
- Acid25
#71 Re: Zvizdić u Beogradu
PM72 wrote:Zvizdić je jedan od rijetkih kadrova u SDA koji se nije izofirao lopovlukom,zna svoj posao ,kažu da je i privatno dobar čovjek a kao profesora na arhitekturi ga hvale.

Poslali vojsku zbog sebe.Pilaw_Pavlaka wrote:.
-
Pilaw_Pavlaka
#72 Re: Zvizdić u Beogradu
Procitaj njihovu vanjsko politicku doktrinu "STRATEGIJSKA DUBINA". Oni u svojoj vanjskoj politici svoj uticaj na balkanu mjere po Bosnjackoj i Albanskoj vojnoj i politickoj moci. Bukvalno tim rijecima pise. Jos kazu da bi svaki napad na ove dvije "Zajednice" prinudilo Tursku na vojnu reakciju:Acid25 wrote:PM72 wrote:Zvizdić je jedan od rijetkih kadrova u SDA koji se nije izofirao lopovlukom,zna svoj posao ,kažu da je i privatno dobar čovjek a kao profesora na arhitekturi ga hvale.
Poslali vojsku zbog sebe.Pilaw_Pavlaka wrote:.
http://www.delfi.rs/knjige/65232_strate ... izare.html
Citaj sinko. To im je i danas zvanicna vanjsko politicka doktrina. A jedino u vezi balkana spominju spremnost na rat. U vezi Sirije ne. A politika je definisana prije rata u Siriji.
- Challenger__
#73 Re: Zvizdić u Beogradu
Imao sam profesionalne kontakte sa čovjekom; iz iskustva, o njemu sve najbolje. Samo najbolje. Plus, podrška njegovom odlasku u Beograd (pridružujem se Arzuhalovoj kontri).PM72 wrote:Zvizdić je jedan od rijetkih kadrova u SDA koji se nije izofirao lopovlukom,zna svoj posao ,kažu da je i privatno dobar čovjek a kao profesora na arhitekturi ga hvale.
- Acid25
#74 Re: Zvizdić u Beogradu
Briga me šta piše. Zar stvarno misliš da današnja Turska može pomoći BiH? Uz sve probleme koje imaju.Pilaw_Pavlaka wrote:.
Može, ali ne toliko koliko si ti umislio.
-
Pilaw_Pavlaka
#75 Re: Zvizdić u Beogradu
Kakve probleme imaju pametnjakovicu? Rat u Siriji je zavrsen.Acid25 wrote:Briga me šta piše. Zar stvarno misliš da današnja Turska može pomoći BiH? Uz sve probleme koje imaju.Pilaw_Pavlaka wrote:.
Može, ali ne toliko koliko si ti umislio.
Turska moze mnogo vise BiH nego sto mislimo. Njihova zvanicna vanjska politika nalaze pokretanje rata protiv bilo koga ko ugrozi Albance i Bosnjake. Oni politicku i vojnu moc Bosnjaka i Albanaca vezu direktno za svoju sigurnost. Da citiram:
I ovo:"Turska se nemoze osjecati sugurno u Anadoliji i Donjoj Thraciji ukoliko Bosnjaci i Albanci nebudu faktor na balkanu u politickom i vojnom smislu."
Znaci ne pomoc u smislu slanje tenkova nego pomoc u smislu slanje regularne Turske vojske. I to ne tvrdim ja nego je to njihova zvanicna politika i nimalo prekrivena!"Ukoliko parametri historije dovedu Bosnjake i Albance do novih iskusenja; Turska je duzna, zarad svojih interesa da vojna sprijeci napad na ove dvije zajednice; Otomanske residue."
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 16/01/2017 19:07, edited 1 time in total.