Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MyTao

#51 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

Buniti se zbog toga sto su cigare poskupljale je kao buniti se sto je Mercedes skup :-)

Jos bi se bunili sto ne mozete svuda doci sa cigarama i zagaditi zrak ostalom narodu.

Nisam za zabrane, ali taksom i cijenama treba iskorjeniti duhan... ili ga sadite sami sebi pa pusite kod kuce. Ustvari, cak bi i djecu oduzimao pusacima kao sto se radi sa trosacima drugih droga.
R A V E N

#52 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by R A V E N »

seln wrote:Za tebe znam sigurno ko si: nafurani klinac koji je procitao par knjiga neoliberalnih autora, pa misli da je popio svu pamet svijeta.
Ne, ti ne znaš ko sam ja. Ja sam Sotona.

:lol: Šalim se. Iako si siguran, pogriješio si. Nisam pročitao ništa od neoliberarnih autora, jedino na disku imam Otvoreno Društvo i Njegovi Neprijatelji od Karl-a Popper-a. :)
seln

#53 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

MyTao wrote:Buniti se zbog toga sto su cigare poskupljale je kao buniti se sto je Mercedes skup :-)

Jos bi se bunili sto ne mozete svuda doci sa cigarama i zagaditi zrak ostalom narodu.

Nisam za zabrane, ali taksom i cijenama treba iskorjeniti duhan... ili ga sadite sami sebi pa pusite kod kuce. Ustvari, cak bi i djecu oduzimao pusacima kao sto se radi sa trosacima drugih droga.
Moze li ijedna tema bez talibana?
Moze li ijedna tema bez duboko nesretnih likova, koji valstitu nesrecu sublimiraju kontrolirajuci ko koga, ko s kim, ko ga gdje i kome gura, ko pusi, sta i gdje ko jede i pije, ko klanja, ko komunistira...
pa jebem vam oci proklete, kako ne shvacate da necet postati sretniji samo zato sto i druge cinite nesretnima.
seln

#54 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

R A V E N wrote: jedino na disku imam Otvoreno Društvo i Njegovi Neprijatelji od Karl-a Popper-a. :)
Onda asli nisi nista razumio.
Pisao je i Karadzic pjesme, ali nije bio poeta.
seln

#55 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

R A V E N wrote:
To što ti nazivaš "empatijom" počesto znači "biti glupan" jer ti mogu navesti primjer starca koji prilazi meni na ulici u Tuzli i traži od mene novac da mu kupim lijekove, mada mi pokazuje crno-bijeli recept na koji, ako ne griješim, dobivaš lijekove besplatno.
Dobro je, nek si nas upozorio...
znas li koliko sam se puta pravio lud i slijep kod ociju... ako neko u tim godinama dozvoli sebi tako nesto, onda je svakako za sadake, trebalo mu za lijekove ili za cokaljic, svejedno.
Alfons Kauders

#56 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Alfons Kauders »

R A V E N wrote:
Alfons Kauders wrote:Zato jer sam normalno ljudsko bice sa osjecajem empatije i jer mi nije žao plaćati kako bi se drugi, manje uspješni, manje zdravi, manje mladi ili čisto manje sretni od mene, mogli liječiti kako dolikuje ljudima.
Ne.

"Sreća", kako ti kažeš, a što ja nazivam vjerovatnoća da će se dogoditi nešto loše ili dobro, nije donekle pod našom kontrolom, te ti je argument donekle validan.

"Manje uspješni, manje zdravi" je znatno pod našom kontrolom. "Manje mladi" nije pod našom kontrolom, ali loše stanje "biti manje mlad" se također može pozitivno modifikovati pravilnim pristupom zdravlju.
Ali stani sad malo. Definiraj "znatno" - jer jebiga ako se neko rodio sa teskim poremecajem, ili ako neko oboli od odredjene bolesti, tu bas i nema plaho kontrole. Nemaju ni neki ljudi s ishranom, akoreksija i drugi teski poremecaji ishrane ne pogadjaju sve podjednako. Neko drugi moze biti savrseno zdrav jednog dana, pa onda dozivjeti neku nesrecu radi koje se otezano krece i automatski se udeblja (i te je kile jako jebeno skinuti - poznajem vrhunskih sportista koji deveraju s takvim problemima, ljude koji su vazda furali sport dok sam ja pio iza pozorista).

Isto se moze reci i za uspjeh. Nije podjednako lako uspjeti onom koji se rodi negdje na Konjuhu i onom koji se rodi u Sarajevu.
Dodatno, praviš grešku što kod tebe riječ "normalna osoba" nužno implicira "zdrava osoba". Npr. na Zapadu a vjerovatno i u Bosni je normalno da je većina ljude udebljana, ali to nije zdravo.
Slazem se, lose sam se izrazio... Ali nisam ni mislio da "normalna" osoba znači prosječna osoba - sto bi kod nas znacilo da svi imaju pozamasan slauf.

Na kraju krajeva, pogledaj kako djeca danas izgledaju? Mislis da su ona kriva sto sa 15 godina imaju 85 kila? Krivi su roditelji, a sad bi ti fakticki kaznjavao ljude samo zato sto su im starci bili neodgovorni ili lijeni?
To što ti nazivaš "empatijom" počesto znači "biti glupan" jer ti mogu navesti primjer starca koji prilazi meni na ulici u Tuzli i traži od mene novac da mu kupim lijekove, mada mi pokazuje crno-bijeli recept na koji, ako ne griješim, dobivaš lijekove besplatno.
Ti nazivaj kako hoces. To je politicko pitanje - ja smatram da svi gradjani trebaju imati garantovano zdravstveno osiguranje bez ikakvih fondova i gluposti. Drustvo bi to platilo kroz vece poreze, ali bi onda imali manje opterecenje na plate, sto bi kompenziralo rast cijena. Onda fino raditi ovo sto se radi s duhanom - pumpaj cijenu dok narodu ne dodje iz guzice u glavu. Nema u krugu od x metara oko skola nikakvih cokoladica i govana, nema sokova iznad 250ml ili 330ml, a i oni su oporezovani do bola. Samo pumpaj i lovu preusmjeri na zdravstvo, preventivu, edukaciju, zdraviju i kvalitetniju hranu u skolama itd.

Ti furas te neke libertarijanske price o individualnoj odgovornosti, kurcima palcima? Neka hvala, socijalni darvinizam je davno prezvakan. :)
MyTao

#57 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

seln wrote:
MyTao wrote:Buniti se zbog toga sto su cigare poskupljale je kao buniti se sto je Mercedes skup :-)

Moze li ijedna tema bez duboko nesretnih likova, koji valstitu nesrecu sublimiraju kontrolirajuci ko koga, ko s kim, ko ga gdje i kome gura, ko pusi, sta i gdje ko jede i pije, ko klanja, ko komunistira...
pa jebem vam oci proklete, kako ne shvacate da necet postati sretniji samo zato sto i druge cinite nesretnima.
Halo ba... zaboli me ona stvar za to ko pusi i sta pusi... ali cigare pusiti u sobi sa djetetom, ili u restoranu metar od druge osobe nije licna stvar, vec stvar i onih oko tebe. I kakve talibane ti spominjes?

Ja hocu postati sretniji kada znam da mogu izaci na javno mjesto i da necu morati udisati nikotin nekog kretena... Kome se pusi i ko zeli taj luksuz nek placa onoliko koliko taj luksuz kosta i nek pusi sam ili u privatnom drustvu onih koji puse ili kojim ne smeta.

btw ja nisam nesretan, vec imam tu srecu gdje se zivi bas ovako kako sam naveo... niko me ne truje...
seln

#58 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

MyTao wrote:
seln wrote:

Halo ba... zaboli me ona stvar za to ko pusi i sta pusi... ali cigare pusiti u sobi sa djetetom, ili u restoranu metar od druge osobe nije licna stvar, vec stvar i onih oko tebe. I kakve talibane ti spominjes?

Ja hocu postati sretniji kada znam da mogu izaci na javno mjesto i da necu morati udisati nikotin nekog kretena... Kome se pusi i ko zeli taj luksuz nek placa onoliko koliko taj luksuz kosta i nek pusi sam ili u privatnom drustvu onih koji puse ili kojim ne smeta.

btw ja nisam nesretan, vec imam tu srecu gdje se zivi bas ovako kako sam naveo... niko me ne truje...
Super, ostani tamo i nemoj mi prilaziti ni na kilometar. Pun je forum takvih tema i takvih postova, a opet se nadje neki novi taliban da obnovi prvi i jedini imanski sart.
Peke, nema problema, bez cigara je svijet savrsen... lekum dinukum ve lijje din. Amin.
Fudo387

#59 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Fudo387 »

MyTao wrote:btw ja nisam nesretan, vec imam tu srecu gdje se zivi bas ovako kako sam naveo... niko me ne truje...
Sto nisi pusio, nisi pusio,
Donald je rek'o da cemo se sad svi propusit' :D
MMM1977

#60 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MMM1977 »

Ma neka ide u PM i ovaj naš zdravstveni sistem. Dođeš na pregled (ili dovedeš dijete) i onda moraš čekati na red da se silni hipohondri (uglavnom ti nezaposleni, penzioneri, domaćice i sl.) izjadaju ljekarima o svim mogućim i nemogućim tegobama dok ja cupkam jer se moram u što kraćem roku vratiti na posao.

Ok, socijala i ti folovi, ali bi oni koji rade (i plaćaju obaveze državi) trebali imati prioritet da bi se što prije vratili na posao i zaradili platu sebi, doktorima, medicinskom osoblju ali i socijalu tim nezaposlenim, penziju penzionerima itd. Oni svakako imaju vremena napretek i nigdje ne žure.
MyTao

#61 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

Fudo387 wrote:
MyTao wrote:btw ja nisam nesretan, vec imam tu srecu gdje se zivi bas ovako kako sam naveo... niko me ne truje...
Sto nisi pusio, nisi pusio,
Donald je rek'o da cemo se sad svi propusit' :D
Jel to Donald kupio neku od firmi cigareta pa planira zaraditi? Nebi me iznenadilo.
MyTao

#62 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

seln wrote: Super, ostani tamo i nemoj mi prilaziti ni na kilometar. Pun je forum takvih tema i takvih postova, a opet se nadje neki novi taliban da obnovi prvi i jedini imanski sart.
Peke, nema problema, bez cigara je svijet savrsen... lekum dinukum ve lijje din. Amin.
Kako si skuzio da sam Taliban i vjernik?

Evo tri cetiri godine blatim vjere a islam posebno samo da se to nebi otkrilo... kad ti me odma provali... padoh na cigarama :(
seln

#63 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

MMM1977 wrote:Ma neka ide u PM i ovaj naš zdravstveni sistem. Dođeš na pregled (ili dovedeš dijete) i onda moraš čekati na red da se silni hipohondri (uglavnom ti nezaposleni, penzioneri, domaćice i sl.) izjadaju ljekarima o svim mogućim i nemogućim tegobama dok ja cupkam jer se moram u što kraćem roku vratiti na posao.

Ok, socijala i ti folovi, ali bi oni koji rade (i plaćaju obaveze državi) trebali imati prioritet da bi se što prije vratili na posao i zaradili platu sebi, doktorima, medicinskom osoblju ali i socijalu tim nezaposlenim, penziju penzionerima itd. Oni svakako imaju vremena napretek i nigdje ne žure.
Sjajno! Divide et impera, u najboljoj tradiciji.
Debeli vs mrsavi, pusaci protiv nepusaca, radnici kontra nezaposlenih i penzionera...
kako vas puppet master samo vode, halal im popara...
seln

#64 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

MyTao wrote:
seln wrote: Super, ostani tamo i nemoj mi prilaziti ni na kilometar. Pun je forum takvih tema i takvih postova, a opet se nadje neki novi taliban da obnovi prvi i jedini imanski sart.

Evo tri cetiri godine blatim vjere a islam posebno samo da se to nebi otkrilo... kad ti me odma provali... padoh na cigarama :(
Taliban nije pripadnost vjeri, vec stanje svijesti...
nekom su kjafiri krscani, nekom jevreji, nekom siiti, nekom homoseksualci... Ravenu su kjafiri debeli, tebi pusaci...
U ovih mojih 40 i kusur godina sam svasta vidio... dobro i lose, ljude i neljude, srecu i jad...
ali nikad, stvarno nikad nisam vidio sretnog covjeka kojeg je interesovalo sta drugi rade.
Zavirivanje u tudju postelju, tudji hastal, tudju duhankesu.. to ne cine sretni ljudi.
I nisam se zalio na cijenu duhana ( a i da jesam, sta te boli kurac), vec samo konstatovao cinjenicu da tri cetvrtine od cijene cine porezi. Niti zelim da dijelim lokal sa nekim koji udise smrad golfa dizelasa, ali se zali na smrad cigare udaljene deset metara.
Ali, ne bi ovaj svijet bio to sto jeste kad se ne bi nasao neki pravovjerni da nam ukaze na to kako smo neljudi, uhljupi, supci, kako nas prezire, kako nam ne bi oraha iz ruke uzeo...
uglavnomja

#65 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

seln wrote:
MMM1977 wrote:Ma neka ide u PM i ovaj naš zdravstveni sistem. Dođeš na pregled (ili dovedeš dijete) i onda moraš čekati na red da se silni hipohondri (uglavnom ti nezaposleni, penzioneri, domaćice i sl.) izjadaju ljekarima o svim mogućim i nemogućim tegobama dok ja cupkam jer se moram u što kraćem roku vratiti na posao.

Sjajno! Divide et impera, u najboljoj tradiciji.
Debeli vs mrsavi, pusaci protiv nepusaca, radnici kontra nezaposlenih i penzionera...
kako vas puppet master samo vode, halal im popara...

opa miki ... :-) ovoj mmm1977

znaci penzioneri koji su odradili 30-40+ godina i koji su placali ucitelje koji su te naucili citati i sve ostalo, i doktore koji su te lijecili, radna mjesta na kojim su tvoji roditelji zaradili da te podignu, mozda je i stan u kojem zivis od samodprinosa tih penzionera napravljen, i sve ostalo sto si u svojih 40 godina zivota dzaba od drzave dobila su ti sadasnji penzioneri svojim tadasnjim davanjima omogucili ...

dijete nezaposlene majke treba da bude iza tvog djeteta? jer ona nema srecu, stelu ... da radi?

svi nezaposleni su zdravi, samo trose vrijeme :-)

a vala i ti doktori sto ih TI placas hoce svakog da lijece :-) nezaposlenim se trebaju baviti u slobodno vrijeme, kao hobi,

a kad ti odes u penziju, neces ici kod doktora?

ima vise -izama kojim bi se mogao kvalificirati ovaj post :-?

i kod kakvog ti robovlasnika radis kad ne mozes odvesti dijete normalno doktoru? znas gdje zivis

isprintaj ovaj post pa ga procitaj za 20-ak godina
ili ako slucajno ostanes bez posla
MyTao

#66 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

seln wrote:
MyTao wrote:

nekom su kjafiri krscani, nekom jevreji, nekom siiti, nekom homoseksualci... Ravenu su kjafiri debeli, tebi pusaci...
U ovih mojih 40 i kusur godina sam svasta vidio... dobro i lose, ljude i neljude, srecu i jad...
ali nikad, stvarno nikad nisam vidio sretnog covjeka kojeg je interesovalo sta drugi rade.
Zavirivanje u tudju postelju, tudji hastal, tudju duhankesu.. to ne cine sretni ljudi.
I nisam se zalio na cijenu duhana ( a i da jesam, sta te boli kurac), vec samo konstatovao cinjenicu da tri cetvrtine od cijene cine porezi. Niti zelim da dijelim lokal sa nekim koji udise smrad golfa dizelasa, ali se zali na smrad cigare udaljene deset metara.
Ali, ne bi ovaj svijet bio to sto jeste kad se ne bi nasao neki pravovjerni da nam ukaze na to kako smo neljudi, uhljupi, supci, kako nas prezire, kako nam ne bi oraha iz ruke uzeo...
Jao :-)

Dobro znas li ti da postoje stvari koje na javnim mjestima svi dijelimo? Zasto bi ja kao nepusac imao razumjevanje za pusace koji zele da truju mene... Sve dok to rade samo sebi u svojoj sobi, onda me zaboli ona stvar sta ko radi... moze se pucati heroinom ako to zeli... ne vidim problem u tome...

Ponasas se kao da je pusenje jebene cigare nesto urodjeno kao boja koze pa me pokusavas strpati u kos sa rasistama, nacionalistima itd... one koji ljude dijele na ove i one bla bla bla... ispadas smijesan. Ako te bas zanima ja licno mislim da bi sve droge trebale biti legalne, pa nek radi ko sta hoce... ali sloboda prestaje tamo gdje necije odluke uticu na zivot drugog covjeka... a kada ti zapalis cigaru u sobi sa drugim osobama ti definitivno utices na njihovo zdravlje, tako da slobode za to nema... kao sto je i ne treba biti.
belfy

#67 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by belfy »

MyTao wrote: Jao :-)

Dobro znas li ti da postoje stvari koje na javnim mjestima svi dijelimo? Zasto bi ja kao nepusac imao razumjevanje za pusace koji zele da truju mene... Sve dok to rade samo sebi u svojoj sobi, onda me zaboli ona stvar sta ko radi... moze se pucati heroinom ako to zeli... ne vidim problem u tome...

Ponasas se kao da je pusenje jebene cigare nesto urodjeno kao boja koze pa me pokusavas strpati u kos sa rasistama, nacionalistima itd... one koji ljude dijele na ove i one bla bla bla... ispadas smijesan. Ako te bas zanima ja licno mislim da bi sve droge trebale biti legalne, pa nek radi ko sta hoce... ali sloboda prestaje tamo gdje necije odluke uticu na zivot drugog covjeka... a kada ti zapalis cigaru u sobi sa drugim osobama ti definitivno utices na njihovo zdravlje, tako da slobode za to nema... kao sto je i ne treba biti.
i ti sada bacas malo van vinkla... ne puse pusaci da bi tebe trovali, nego sebe. pusenje, dok je legalno, ne bi trebalo predstavljati problem na ulici. pa vidi i ovo boldovano sto si stavio. ako se kanabis sutra legalizuje, ti bi se zalio da neko ko to pusi na ulici zeli tebe da nadrogira... nigdje veze.

i za kraj da dodam i jednu sitnicu. ti i kada popijes sa nekim u sobi mozes uticati na njegovo zdravlje, i to nema nikakve veze ni sa ovim sto pises, niti sa temom na kojoj se javljas... smanji ribu jebiga.
seln

#68 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

MyTao wrote:
seln wrote:
MyTao wrote:

Jao :-)

Momak...idi pisaj.
Gluhu saptat, slijepu namigivat i nepusacu objasnjavati da ne bih sjedio s vama u istoj drzavi, a kamo li istoj sobi....
ides na add foe, tako da ne moras vise tupiti lakirane nokte na tastaturi.
Idi radije postavi bombu u trafiku, ustrijeli trafikanticu... sve u najboljoj tradiciji drzave u kojoj zivis.
Last edited by seln on 17/01/2017 08:21, edited 1 time in total.
Gojeni H

#69 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Gojeni H »

MyTao wrote:

Eto vidis da si nesretan covjek ... naravno da te @seln prokuzio.
Gojeni H

#70 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Gojeni H »

Sve to treba u gasnu komoru ... debele, secerase, sakate, umno zaostale, autisticnu djecu, itd. Zafalice nama medicinske njege ... ili nece biti na ovako visokom nivou kao sto je sada.

Image
Gojeni H

#71 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Gojeni H »

sherbett wrote:Sta je plakat?

Vidim nesto to je i vas novac..pa nesto novo nesto..pa bismo svi dijpora pa da razumijemo :mrgreen:
Nacisticki plakat - promocija politike eutanazije.
uglavnomja

#72 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

cim se ode zapadno sa bakana - pusac postaje bice druge klase

ne postoji zatvoreni prostor u kojem se moze pusiti, a i otvoreni prostori se pocinju oduzimati, napr. citavi kompleksi bolnica (parkinzi, putevi ...) su zabranjena zona, pa neke privatne firme na parkingu stave tablu no smoking, i recimo ikea u podzemnoj garazi ima tu tablu ili kafic sa bastom u kojem stoji to isto (neki kafici zimi imaju grijalice :D pa ko hoce da se smrzava i viri kroz prozor ...)
u nekim zgradama zabranjeno pusenje u stanoviima
u nekim zgradama zabranjeno pusenje na balkonu
ko trazi stan (da kupi ili iznajmi) stoji: samo za nepusace ...
traze zabranu pusenja u autima
itd

i na to sve ide kolektivni antipusacki mentalitet, gledaju te kao samoubicu i ubicu, retardiranog, samodestruktivnog ... istocnog europljanina. koji placa 5-12 eur kutiju svoje bolesti i jos truje okolinu, i smrdi mu kuca, auto, odjeca, kosa...
bilo je prijedloga da se pusaci stave na listu "antiprioriteta" kod doktora, ali to jos nije proslo.

znam za slucaj u americi gdje se citav komsiluk prestao druziti sa jednom porodicom zato jer puse.
uglavnomja

#73 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by uglavnomja »

i jos, vezano za zaposljavanje, nema sansi da ce neko ko mora svaki sat dva na pus-pauzu dobiti posao :D
seln

#74 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

https://en.wikipedia.org/wiki/Scapegoat

U danasnjem dehumaniziranom drustvu, gdje neki mladoliki tipovi glatkog osmijeha propisuju sta je standard, a masa slijepo slusa, uvijek dobro dodje zrtveni jarac. Na Jevreje vise ne smiju (bar otvoreno), na homoseksualce takodje... dobro, nigger je siva zona, zvanicno ne smiju ni na njih, ali ih pod izlikom provodjenja zakona ubijaju ko miseve...
aliiiii... za potpuno legalnu mrznju, tu su pusaci. Sa istim onim prorockim zarom kojim su Jevreje zvali trovacima bunara i kradljivcima djece, danas se pusaci nazivaju trovacima cistog (buahahahhahahah) zraka, neprijateljima zajednice koji trose zajednicki novac...
sljedeci na listi za odstrel su gojazni. Vec se pocinje mutiti i protiv njih (vitki, branite se! ne kupujte kod debelih!)...
a potpuno neprimjetno, bez osjetne kampanje, na rub drustva su gurnute razlicite kategorije stanovnistva.
Jeste li primjetili da je sramota biti star i imati bore? Jeste li i vi jedan od izroda koji nema sve ravne i bijele zube, prav nos, lijepo oblikovane usi, gustu kosu?
Cesto me strecne cinjenica da sam prozivio vise od pola zivota, da mi nije ostalo jos mnogo godina... ali, onda pogledam "vrli novi svijet" i kazem "eto vas tamo".
seln

#75 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

Gojeni H wrote:Sve to treba u gasnu komoru ... debele, secerase, sakate, umno zaostale, autisticnu djecu, itd. Zafalice nama medicinske njege ... ili nece biti na ovako visokom nivou kao sto je sada.

Image
60 000 Rajhsmaraka kosta jedan pacijent sa nasljednim oboljenjem za vrijeme svog zivota.
To je i tvoj novac!

Prevod prilagodjen radi lakseg razumijevanja.
Post Reply