Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post Reply
zenit dozic

#51 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by zenit dozic »

VjecitiStudent wrote:Ove drčne dijasporaške teme iz aviona se prepoznaju, jel se vec spakovala Prva minheska?

Glede Baketa, prije par mjeseci, imao je itekako dobru polugu za pritiskanje Dodika, poluga se zove kredit MMF-a.
Nije je upotrijebio, prije svega starajući se za dobobit vlastitog budžetskog glasačkog tijela, kako bi osigurao što dužu vlast sebi i svojima.

U svemu, u babinim stopama, važno je da se uvijek znaju prioriteti.
Sustina svega.Oni se ko fol svađaju a mi ga pusimo :lol:
sinuhe

#52 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by sinuhe »

Jusi darwinovu nagradu :D Koji kralj. A tako je i u ratu bilo i tako bi opet bilo.
SaraFina

#53 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:
Da prestane gmizati i pokaže kičmu bez obzira na posljedice. Kičmu i udove. ...ovo migoljenje na stomaku mi IDE na jajnike bukvalno.
Konkretno, konkretno.....jesi za to da proglasi mobilizaciju ili si da sazove konferenciju za štampu i nagovori se Dodiku, ili organizuje demonstracije u Sarajevu......ili da i mi paradu organizujemo.....za šta si ?
Da se uhljebim na račun SDA. :D
Najkonkretnije moguće. Onda ću u nedostatku posla u nekoj javnoj instituciju postati SDA forumski bot :D

Ako ljudi na forumu trebaju bošnjačkom članu presjedništva sugerirati koje konkretno političke opcije treba preduzeti mi smo kolektivno u banani. Uglavnom, kad je imao priliku ne tako davno ucjenjivati lovom tu je šansu jeftino iskockao. Onda je dignuo Dodika iz mrtvila i omogućio mu fenomenalnu pobjedu na lokalnim izborima svojom harangom ( za koju nije imao pokriće )
Da nabrajam dalje?
Ah, usvojena je i apelacija Bože Ljubića. .. osim Dodika Kirba ima dvostruki front u skorijoj budućnosti sa Čho -HDZ kompanijom.
Naš Kirba je mudar državnik :D
Adriatic

#54 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by Adriatic »

SaraFina wrote:
palermo wrote:
SaraFina wrote:
Da prestane gmizati i pokaže kičmu bez obzira na posljedice. Kičmu i udove. ...ovo migoljenje na stomaku mi IDE na jajnike bukvalno.
Konkretno, konkretno.....jesi za to da proglasi mobilizaciju ili si da sazove konferenciju za štampu i nagovori se Dodiku, ili organizuje demonstracije u Sarajevu......ili da i mi paradu organizujemo.....za šta si ?
Najkonkretnije moguće. Onda ću u nedostatku posla u nekoj javnoj instituciju postati SDA forumski bot :D

Ako ljudi na forumu trebaju bošnjačkom članu presjedništva sugerirati koje konkretno političke opcije treba preduzeti mi smo kolektivno u banani. Uglavnom, kad je imao priliku ne tako davno ucjenjivati lovom tu je šansu jeftino iskockao. Onda je dignuo Dodika iz mrtvila i omogućio mu fenomenalnu pobjedu na lokalnim izborima svojom harangom ( za koju nije imao pokriće )
Da nabrajam dalje?
Ah, usvojena je i apelacija Bože Ljubića. .. osim Dodika Kirba ima dvostruki front u skorijoj budućnosti sa Čho -HDZ kompanijom.
A i sultan ga otkačio.
Tja.
SaraFina

#55 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

zenit dozic wrote:
VjecitiStudent wrote:Ove drčne dijasporaške teme iz aviona se prepoznaju, jel se vec spakovala Prva minheska?

Glede Baketa, prije par mjeseci, imao je itekako dobru polugu za pritiskanje Dodika, poluga se zove kredit MMF-a.
Nije je upotrijebio, prije svega starajući se za dobobit vlastitog budžetskog glasačkog tijela, kako bi osigurao što dužu vlast sebi i svojima.

Minhenska bojna je pola godine u BiH. Ja konkretno... Ako mi omogućiš posao rado bi se uhljebila... i doživotno vratila.
Nego VI frustracije jedino po dijaspori znate ispoljavati. ..a ne smiješ otići na Poljine i popišati se uz Bakirovu ogradu od onog milijunskog zdanja. On je vama odličan!
palermo

#57 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Da nabrajam dalje?
Ok, stranački bot, ovo, ono......nego,koji konkretno prijedlog podržavaš.....daj ga, pa da o njemu raspravljamo, a ne ovako iz šupljeg u prazno.....eto, recimo primjera radi, jesi da organizujemo demonstracije......ja bih podržao to pod nekim uslovima.....

dakle, konkretno...
SaraFina

#58 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:

Da nabrajam dalje?
Ok, stranački bot, ovo, ono......nego,koji konkretno prijedlog podržavaš.....daj ga, pa da o njemu raspravljamo, a ne ovako iz šupljeg u prazno.....eto, recimo primjera radi, jesi da organizujemo demonstracije......ja bih podržao to pod nekim uslovima.....

dakle, konkretno...
Biću ti. Ne može konkretnije. ..zaštitnik lika i djela našeg Baketa. Uz novčanu nadoknadu na forumu :D
palermo

#59 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by palermo »

SaraFina wrote:
Biću ti. Ne može konkretnije. ..zaštitnik lika i djela našeg Baketa. Uz novčanu nadoknadu na forumu :D
o, evo ga :D najjači argument na forumu, ti si Baketov/SDA-ov plaćenik......haj dobro, nisi prva što me tako prozvala...... :D

al ostaješ mi dužna odgovor, za koju si ti opciju, koji prijedlog.....ono kad ti ne bude zahmetli, samo ti napiši
pemanapemani

#60 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
SaraFina wrote:

Da nabrajam dalje?

dakle, konkretno...
Jebi ga, nisi u pravu. Ovdje se skoro 15 godina daju različiti prijedlozi. Od milion prijedloga sigurno je bar 20 bilo realno.

Ja bih 1996. počeo praviti državu gdje je moguće i napravio ekipu od 20 sposobnih ljudi čiji bi zadatak bio da 350 dana u godini lobiraju po svijetu.

Na svaku Dodikovu i najmanju najavu secesionizma izašao bih pred Parlament BiH sa prijedlogom o reorganizaciji BiH i ukidanju entiteta. Jednom regionalizacija, drugi put kantoni, treći put općine kao nosioci razvoja, itd. Dok on o secesionizmu, ti deset puta jače o građanskoj BiH, pa dok mu ne dopizdi.

On da ime škole Radovan Karadžić, a ti daš ime školi Nelson Mandela, te se potrudiš da cijeli svijet sazna kako si ti mirotvorac, a fašist gura zemlju u nove sukobe.

Pokušao bih iskoristiti mržnju politike u RH prema Srbiji i manjem entitetu.

Također, imaju prijedlozi vojnog riješenja - Trebinje, Mrkonjić grad, kanjon Drine...

Najvažnije od svega, osnovni cilj bi mi bio okupljanje probosanskohercegovačkih građana, pa taman na početku to bili samo Bošnjaci.

Suština, ako je država spala na to da se na forumu prave strategije, onda smo otišli totalno u kurac.
SaraFina

#61 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:
o, evo ga :D najjači argument na forumu, ti si Baketov/SDA-ov plaćenik......haj dobro, nisi prva što me tako prozvala...... :D

al ostaješ mi dužna odgovor, za koju si ti opciju, koji prijedlog.....ono kad ti ne bude zahmetli, samo ti napiši
Pa imao je opciju one šolde. ...kad Laktašenku dogorelo. ..i? Kako je profućka?

Znaš onaj vic o popu i poplavi kad mu Bog slao čamac?
A pop nije iskoristio...priliku. .. e taj stil ti je i Kirba.
Samo ne naivan i dobrodušan poput popa. ..nego je interese svoje stavio ispred interesa većine i polugu koja mu data prokockao.
VjecitiStudent

#62 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by VjecitiStudent »

SaraFina wrote:
zenit dozic wrote:

Minhenska bojna je pola godine u BiH. Ja konkretno... Ako mi omogućiš posao rado bi se uhljebila... i doživotno vratila.
Nego VI frustracije jedino po dijaspori znate ispoljavati. ..a ne smiješ otići na Poljine i popišati se uz Bakirovu ogradu od onog milijunskog zdanja. On je vama odličan!
Bez haubice ne dolazi. :D

Nakon što je prošao voz sa kreditom MMF-a, Bake sad Miletu može samo soli na rep staviti. Ipak, sve je to u okvirima uloge koju mu je još babo zadao.
dimnjacar

#63 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by dimnjacar »

Bice bolje za nas, odnosno manja ce steta nastupiti, da se ne javlja.
Od njega i njegove genijalne ideje za podnosenje apelacije Ustavnom sudu BiH, haman je sve ovim intenzitetom i krenulo.
Bakire, ne javljaj se !
palermo

#64 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Jebi ga, nisi u pravu. Ovdje se skoro 15 godina daju različiti prijedlozi. Od milion prijedloga sigurno je bar 20 bilo realno.

Ja bih 1996. počeo praviti državu gdje je moguće i napravio ekipu od 20 sposobnih ljudi čiji bi zadatak bio da 350 dana u godini lobiraju po svijetu.

Na svaku Dodikovu i najmanju najavu secesionizma izašao bih pred Parlament BiH sa prijedlogom o reorganizaciji BiH i ukidanju entiteta. Jednom regionalizacija, drugi put kantoni, treći put općine kao nosioci razvoja, itd. Dok on o secesionizmu, ti deset puta jače o građanskoj BiH, pa dok mu ne dopizdi.

On da ime škole Radovan Karadžić, a ti daš ime školi Nelson Mandela, te se potrudiš da cijeli svijet sazna kako si ti mirotvorac, a fašist gura zemlju u nove sukobe.

Također, imaju prijedlozi vojnog riješenja - Trebinje, Mrkonjić grad, kanjon Drine...

Najvažnije od svega, osnovni cilj bi mi bio okupljanje probosanskohercegovačkih građana, pa taman na početku to bili samo Bošnjaci.

Suština, ako je država spala na to da se na forumu prave strategije, onda smo otišli totalno u kurac.
Slažem se, moglo se u ovih više od dvadeset godina bolje /valjda se moglo) to ja uopšte ne sporim.....

samo, ovdje je potegnuto pitanje, zašto Izetbegović ne reaguje na ovu paradu, te sam ja samo postavio pitanje koje bi reagovanje zadovoljilo postavljačicu teme

Inače, ostalo, sve pet
volta dzontra

#65 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by volta dzontra »

Ja ne vidim druge opcije nego Reuf Bajrovic da povede narod...
Bakir nesposoban, Lagumdzija probao i pokopao ljevicu i unazadio drzavu, Scepo Radoncic izdajnik, Komsic nekad Tito danas svi na njemu k... ostre, Hare pise pjesme...

Treba zbit redove iza Reufa i to je to
daddy-kool

#66 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by daddy-kool »

palermo wrote: ... za koju si ti opciju, koji prijedlog.....ono kad ti ne bude zahmetli, samo ti napiši
Uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje FBiH sa središtem u Sarajevu.
XXS

#67 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by XXS »

palermo wrote: Slažem se, moglo se u ovih više od dvadeset godina bolje /valjda se moglo) to ja uopšte ne sporim.....

samo, ovdje je potegnuto pitanje, zašto Izetbegović ne reaguje na ovu paradu, te sam ja samo postavio pitanje koje bi reagovanje zadovoljilo postavljačicu teme

Inače, ostalo, sve pet
Pravo SDA pitanje. Iz vrha centrale.

Dvadeset i pet godina nismo uradili nista. Za koji se klinac sada cudite sto ne reagujemo ni na Dodikovu paradu.
SaraFina

#68 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

VjecitiStudent wrote:
SaraFina wrote:
Bez haubice ne dolazi. :D

Nakon što je prošao voz sa kreditom MMF-a, Bake sad Miletu može samo soli na rep staviti. Ipak, sve je to u okvirima uloge koju mu je još babo zadao.
:D zdogovoreno

Zauzmi kotu dobru. Šapnuću ti što bi me razveselilo kao cilj :D
VjecitiStudent

#69 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by VjecitiStudent »

volta dzontra wrote:Ja ne vidim druge opcije nego Reuf Bajrovic da povede narod...
Bakir nesposoban, Lagumdzija probao i pokopao ljevicu i unazadio drzavu, Scepo Radoncic izdajnik, Komsic nekad Tito danas svi na njemu k... ostre, Hare pise pjesme...

Reuf je ono smiješno laprdalo iz Pošteno, sinoć?

Čak je i Mirnes svojevremeno izgledao pametnije :D
SaraFina

#70 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

XXS wrote:
palermo wrote: Slažem se, moglo se u ovih više od dvadeset godina bolje /valjda se moglo) to ja uopšte ne sporim.....

Inače, ostalo, sve pet
Pravo SDA pitanje. Iz vrha centrale.

Dvadeset i pet godina nismo uradili nista. Za koji se klinac sada cudite sto ne reagujemo ni na Dodikovu paradu.
Bakir Izetbegović je posao grobar bošnjačkog naroda. Ko god ga pravda iz bilo kojeg razloga neka ima to na umu.
pemanapemani

#71 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:

Slažem se, moglo se u ovih više od dvadeset godina bolje /valjda se moglo) to ja uopšte ne sporim.....

Inače, ostalo, sve pet
Ti vodiš firmu i 20 godina te različiti ljudi savjetuju, ali ti radiš po svom.
Prošlo 20 godina i firma se raspada, a ti onda napadneš ljude kako ne znaju trenutno rješenje za spas tvoje firme.

Tako isto sa državom, doveli je do kolapsa i sad svi dugi krivi, jer pobogu, trenutno nema rješenja.
Ili kuća (BiH) ti se raspada, otpada fasada, fali pola crijepova, prozori ne dihtuju..., ali ti si svu snagu usmjerio na obnovu jednog kredenca u kuhinji (religija).
Krokodajl

#72 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by Krokodajl »

Mi druge alternative od USA nažalost nemamo, ali ni taj jedini put ne koristimo kako treba, EU je talašika živa i kod njih se moliti je alasalamet, i Hrvati su prvo po Pitsburgu mitinge držali.

Ova hanuma iz NATO saveza je rekla "ne vojnicima OSBiH 9. Januara" ja iskreno ne znam šta je nju natjeralo na tu reakciju ali činjenica je da to reakcija koja se morala iskoristiti. Na koji način ?

Bakir je morao otići kod nje tj. u NATO i reći "dobro, evo mi ćemo blokirati to, ali koje su garancije i da li stojite iza nas".

Okanit se više i Incka i EU i ovih i onih, samo forsirati kod Amera, ako već nećemo s Rusima a nećemo.

Dakle ili jedni ili drugi, jedni nam se nude i to se moralo iskoristiti, mora se lobirati po USA, mora Bake otići Trumpu, otići u NATO, fino je imati i odnose sa Turskom i sa Iranom i drago mi je to, ali zna se ko je babo, na svijetu ih ima dva, mi jednog imamo tako blizu ali isto ko da ga nećemo.

Bakir nije reagovao i nek nije, raditi nešto na svoju ruku nije pametno, ali stvarno ne razumijem da li se uopće razgovaralo u NATO štabu o tome, ako nije to je velika sramota za nas, mada kada vidim izjavu ovog Jusića mislim da on ne bi znao ni doći do tamo.

EU može da misli šta hoće i nad njima ima Babo Amer.
volta dzontra

#73 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by volta dzontra »

VjecitiStudent wrote:
volta dzontra wrote:Ja ne vidim druge opcije nego Reuf Bajrovic da povede narod...

Reuf je ono smiješno laprdalo iz Pošteno, sinoć?

Čak je i Mirnes svojevremeno izgledao pametnije :D
Mlad, lijep, pametan, skolovan vani i ima podrsku amerikanaca i za gradjansku drzavu...poboljsana verzija Harisa Silajdzica
saibaba

#74 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by saibaba »

Po meni je ova reakcija ok.

Dodik je svakako izolovan sad je direktno i protiv NATO-a preirka sa Bakirom bi mu samo dala dodatni vjetar u ledja.

Dodika treba pustiti da se samouništi do kraja ...

Sad sto bi neki populisti voljeli da se popne na govornicu pa da mu se nagovori ... Od toga nema hajra...
SaraFina

#75 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?

Post by SaraFina »

saibaba wrote:Po meni je ova reakcija ok.

Dodik je svakako izolovan sad je direktno i protiv NATO-a preirka sa Bakirom bi mu samo dala dodatni vjetar u ledja.

Dodika treba pustiti da se samouništi do kraja ...

Sad sto bi neki populisti voljeli da se popne na govornicu pa da mu se nagovori ... Od toga nema hajra...
Ja sam bila tinejdžerica kad se Dodik krenuo " samouništavati "...znaš koliko ima tome?
Post Reply