Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
-
Tipicoti
#51 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
H
Last edited by Tipicoti on 27/11/2018 12:26, edited 1 time in total.
- insomnia78
#52 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A osveta, nista?
Tacno smo karina narod
Tacno smo karina narod
- Ommadawn
#53 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Nije ovaj model. Mnogo veci. Zastava/Iveco Rival.Tipicoti wrote:Crveni kombi je bio strah i trepet tih godina u Bluci od Vrbanje do Novoselije ....
- Ommadawn
#54 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Osveta? Kakva?insomnia78 wrote:A osveta, nista?
Tacno smo karina narod
- mO k3
#55 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
i moga oca su ganjali , ali je uspejo isto pobjeci i skrivao se podugo kod komsija...Ommadawn wrote:Ili te presretnu na ulici ili ti upadnu u kucu/stan. Upadali su obicno trojica ili vise, valjda hastra, sta li? Mislim, nije da nisu bili naoruzani, dovoljan je bio i jedan pa da se useres od njega.
Kad te ubace u kombi (dio iza vozaca i suvozaca), tu te marisu bejzbol palicama. Nerijetko su pokupili i jos dvojicu trojicu ljudi koji su tu i prisiljeni da gledaju. Kombi se cijelo vrijeme tokom torture vozi. Obicno narede zarobljenicima da se pjeva neka pjesma - cetnicka, sevdalinka, uspavanka. Kad ubiju kruh u onom koga mlate, izbace ga - na skroz drugoj lokaciji gdje su te pokupili. Poredbe radi, za one koji BL ne poznaju, recimo pokupe te na Mejtasu a izbace u Hrasnici. Birali su i naselja sa srpskim stanovnistvom da je manja mogucnost da se ozlijedjenom pomogne.
Nerijetko su ljude motali u ovciju kozu, stavljali dzigeru ili meso da rane lakse zarastu. Poznajem slucaj covjeka koji je, kad su ga namlatili, onako sav krvav usao u cevabdzinicu, narucio cevape i odnio kuci svojoj djeci.
Mog su oca jednom poganjali kada je krenuo u grad da sredi dokumenta da izadjemo iz BL. Kako se nalazio na lokaciji gdje je smjesten kompleks zgrada, uspio im je pobjeci tamo gdje se autom ne moze proci (na njegovu srecu, oni su pokusali, pa se zaglavili, pa izasli sto je njemu dalo vremena) i on je uletio u ulaz jedne zgrade gdje je poznavao jednu zenu koja je tu stanovala te joj pokucao. Ona otvorila, on usao i sjeo. Srecom, nisu skontali gdje je uletio.
Kombi je bio crven sa bijelim krovom. Bosko Vuksan je bio najgori. To je bila budaletina, radio je prije rata s mojom mamom, druzio se i pio s njenim rodjakom.
-
Tipicoti
#56 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
F
Last edited by Tipicoti on 27/11/2018 12:26, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#57 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
@ommadawn svaka cast na postu. ja sam stvarno tek nedavno saznao za ovaj crveni kombi i ne znam puno detalja.mO k3 wrote:i moga oca su ganjali , ali je uspejo isto pobjeci i skrivao se podugo kod komsija...Ommadawn wrote:Ili te presretnu na ulici ili ti upadnu u kucu/stan. Upadali su obicno trojica ili vise, valjda hastra, sta li? Mislim, nije da nisu bili naoruzani, dovoljan je bio i jedan pa da se useres od njega.
Kad te ubace u kombi (dio iza vozaca i suvozaca), tu te marisu bejzbol palicama. Nerijetko su pokupili i jos dvojicu trojicu ljudi koji su tu i prisiljeni da gledaju. Kombi se cijelo vrijeme tokom torture vozi. Obicno narede zarobljenicima da se pjeva neka pjesma - cetnicka, sevdalinka, uspavanka. Kad ubiju kruh u onom koga mlate, izbace ga - na skroz drugoj lokaciji gdje su te pokupili. Poredbe radi, za one koji BL ne poznaju, recimo pokupe te na Mejtasu a izbace u Hrasnici. Birali su i naselja sa srpskim stanovnistvom da je manja mogucnost da se ozlijedjenom pomogne.
Nerijetko su ljude motali u ovciju kozu, stavljali dzigeru ili meso da rane lakse zarastu. Poznajem slucaj covjeka koji je, kad su ga namlatili, onako sav krvav usao u cevabdzinicu, narucio cevape i odnio kuci svojoj djeci.
Mog su oca jednom poganjali kada je krenuo u grad da sredi dokumenta da izadjemo iz BL. Kako se nalazio na lokaciji gdje je smjesten kompleks zgrada, uspio im je pobjeci tamo gdje se autom ne moze proci (na njegovu srecu, oni su pokusali, pa se zaglavili, pa izasli sto je njemu dalo vremena) i on je uletio u ulaz jedne zgrade gdje je poznavao jednu zenu koja je tu stanovala te joj pokucao. Ona otvorila, on usao i sjeo. Srecom, nisu skontali gdje je uletio.
Kombi je bio crven sa bijelim krovom. Bosko Vuksan je bio najgori. To je bila budaletina, radio je prije rata s mojom mamom, druzio se i pio s njenim rodjakom.
ako ima jos nesto, podijeli to sa nama.
-
megaman4
#58 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ganjajte ovog cetnika dok ne dodje pred lice pravde. Nemojte odustati. Ako imate dokaze, prikupite ih i idite na podizanje optuznice za ratni zlocin protiv covjecnosti.mO k3 wrote:i moga oca su ganjali , ali je uspejo isto pobjeci i skrivao se podugo kod komsija...Ommadawn wrote:Ili te presretnu na ulici ili ti upadnu u kucu/stan. Upadali su obicno trojica ili vise, valjda hastra, sta li? Mislim, nije da nisu bili naoruzani, dovoljan je bio i jedan pa da se useres od njega.
-
Tipicoti
#59 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
J
Last edited by Tipicoti on 27/11/2018 12:27, edited 1 time in total.
- mO k3
#60 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
iskreno otac mi nije zelio o tome pricati , ali to za crveni kombi mi je rekla komsinica u bl kod koje se on krijo ..
-
Tipicoti
#61 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
u.
Last edited by Tipicoti on 27/11/2018 12:28, edited 2 times in total.
- Maraschino
#62 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Vezano za desavanja na tom podrucju, jedan moj poznanik poznati Prijedorcanin biznismen, pokupljen je u Prijedoru pa prebacen u Manjacu. Iz Manjace ga sprovode na isljedjivanje u Tunjice(B.Luka). Poslije ispitivanja dobijaju nalog da ga vrate nazad. Nikada nije dosao do Prijedora. Kosti mu nasli u jami Sejkovaca 2006 ili 7 ali bez glave i tako je i sahranjen.
To su bili sistematski zlocini osmisljeni u fashistickom rezimu.
Kada kazu, pojedinci su cinili zlocine i trebaju za to odgovarati. Ok, je li etnicko ciscenje zlocin? Koliko ljudi treba da se etnicki ocisti taj prostor(Krajine)?
Hiljade osoba je ucestvovalo u tom zlocinu a samo desetak stigla kazna...muka mi je od svega.
To su bili sistematski zlocini osmisljeni u fashistickom rezimu.
Kada kazu, pojedinci su cinili zlocine i trebaju za to odgovarati. Ok, je li etnicko ciscenje zlocin? Koliko ljudi treba da se etnicki ocisti taj prostor(Krajine)?
Hiljade osoba je ucestvovalo u tom zlocinu a samo desetak stigla kazna...muka mi je od svega.
- insomnia78
#63 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Pa kako ostale osudise bez interneta?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#64 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Tako što su se potpisivali,neki trag ostavili,bili šefovi.insomnia78 wrote:Pa kako ostale osudise bez interneta?
Stevandic je bio obična jajara koja se dokazivala šefovima i radio ono što mu se kaže.
Nisu ni svi nacisti završili na klupama Nirnberga
-
megaman4
#65 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Onda je i on bio dio kampanje etnickog ciscenja i ne razlikuje se od tadasnjih sefova, koji su naređivali. Odgovarat ce kad-tad.mali_milojica wrote:Tako što su se potpisivali,neki trag ostavili,bili šefovi.insomnia78 wrote:Pa kako ostale osudise bez interneta?
Stevandic je bio obična jajara koja se dokazivala šefovima i radio ono što mu se kaže.
- insomnia78
#66 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Pricas gluposti. Ispade da su svi osudjeni bili nekakvi bitni likovi
-
zrakomlat
#67 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A sto ovoga par oštećenih ne provoza u kakvom koNbiju? Amonimno ofkors.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#68 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Pa bilo ih je 100k u kampanji etničkog čišćenja,ubijanja,silovanja i ostalog,nece svi završiti na sudu. Jbg tako je kako je.megaman4 wrote:Onda je i on bio dio kampanje etnickog ciscenja i ne razlikuje se od tadasnjih sefova, koji su naređivali. Odgovarat ce kad-tad.mali_milojica wrote:Tako što su se potpisivali,neki trag ostavili,bili šefovi.insomnia78 wrote:Pa kako ostale osudise bez interneta?
Srebrenicu i Zepu je napadalo 25k ljudi,svi imaju neki vid učešća u genocidu. Koliko ih je zavrsilo na sudu?
- Ommadawn
#69 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Koliko ih je pušteno jer nema dokaza?insomnia78 wrote:Pricas gluposti. Ispade da su svi osudjeni bili nekakvi bitni likovi
Kome ćeš dokazati da su te baš oni mlatili? Onoliki nacisti se skloniše u Argentinu i još su karijere tamo izgradili pa im svima ne dohakaše Jevreji a onako dobro organizovani.
Dođem ja sa kombijem, pokupim nekoliko snažnih budala, uhvatimo famoznu “posadu” jednog po jednog, premlatimo - i šta?
Čini mi se da li sin od Vuksana ili od nekog od ostalih, odmah nakon rata - igralo se dijete vani, došao kući, legao da spava i više se nikad nije probudio. Kud će ti veća kazna. Sad Vuksan teroriše “svoje” po pijaci, poznavajući ga kakva je budala garant se izživljava nad onima koji su ga nekad bodrili.
- insomnia78
#70 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Pa nista. Vi onda pišite po forumu
- Ommadawn
#71 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Tukli su oni i Srbe i slali ih na ratište. Bilo je ljudi koji nisu htjeli biti dio te mašinerije pa su ih hvatali i mlatili. Bjih su znali također dobro unakaziti i tako utjeraju strah u kosti drugima.Tipicoti wrote:Ja sam cuo da je crveni kombi osim sto je sluzio za hvatanje i premlacivanje Bosnjaka po Banjaluci, sluzio i tome da se muskarci hvataju i direktno salju na ratiste.
- Ommadawn
#72 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A ti čitaj i savjetuj nas šta ćemo i kako ćemoinsomnia78 wrote:Pa nista. Vi onda pišite po forumu
- insomnia78
#73 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
A normala. Pa nije mog babu tuko
- Streptokok
#74 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
sa pristojne udaljenosti.Ommadawn wrote:A ti čitaj i savjetuj nas šta ćemo i kako ćemoinsomnia78 wrote:Pa nista. Vi onda pišite po forumu
- commendatore
#75 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
iz francuskeOmmadawn wrote:A ti čitaj i savjetuj nas šta ćemo i kako ćemoinsomnia78 wrote:Pa nista. Vi onda pišite po forumu