Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Chmoljo »

Black swan wrote:a draganu imam samo jedno mišljenje

dobro je uhljebio kćerku :thumbup:
neka je. njemu i sličnim njemu halal bilo.

a svakako da treba provesti istragu i završiti sa tom pričom. nekim prikrivanjima pojedinaca pravi se šteta cijeloj odbrani Grada i Države. ako Dragan kaže da je čist, ja mu vjerujem.

:thumbup:
uglavnomja

#52 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by uglavnomja »

Haris.ba wrote:Ovdje imate naveden iskaz Vikića:

http://drzavnetajne.blogspot.ba/2013/05 ... stiti.html
U pokušaju da rasvjetle zločin, pronađu ili poture krivca, međusobno se optužujući, izjave su davali sljedeći svjedoci: Dragan Vikić, Adnan Karović, Munir Alibabić, Asim Dautbašić, Kristijan Ivelić, Edin Garaplija, Malik Krivić, Hasan Efendić, Enver Mujezinović, Haris Pezo i Željko Varunek. Zvanično, istraga je pokrenuta 22.03.2001. od strane Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Pripreme za pokretanje istrage trajale su tri mjeseca prije njenog formalnog početka. Svi koji su u istrazi govorili, unijeli su dosta činjenica sa jedne i zabunu sa druge strane. Nisu svi lagali. Neki jesu i to je vidljivo u sudaru sa ostalim iskazima i činjenicama. Njihova svjedočenja – oprečna su, njihovi krivci različiti. Tačno se kroz izgovorene rečenice date pod zakletvom, naziru špijunsko-klanovske borbe koje su započete prije petnaestak godina. One traju i danas, i tom ludilu ne vrijedi pripadati.
.....
Naredni svjedok je komandant sarajevkih specijalaca Dragan Vikić. On je rekao da je kritičnog dana u njegovu kancelariju došao kriminalac Davor Matić poznatiji kao Mišo Žmiro kojeg do tada nije poznavao, rekavši mu da je zarobio i doveo nekoliko pripadnika srpske JNA pritom se hvaleći kako je u naselju Švrakino selo, «usput», zaplijenio i njihov vojni transporter. Vikić kaže da su, kada je Matić ovo govorio, pored njega u kancelariji boravili: Kemal Ademović, Mušan Kovač, Asim Dautbašić i drugi. Ali nije sasvim siguran ko je sve, tačno, bio prisutan. Nakon što ga je Vikić saslušao tvrdi da ga je uputio u CSB Sarajevo, Centralni ili Vojni zatvor – gdje im je i mjesto. Matić odmah potom napušta Vikićevu kancelariju. Samo minutu poslije, ispred Doma policije začulo se nekoliko puščanih rafala, a zatim i sporadično pucanje iz pištolja. Sve se već bilo dogodilo. Vikiću su njegovi ljudi, zabranivši mu izlazak iz zgrade radi mjera bezbjednosti, rekli da je «čovjek po nadimku Brko» poubijao zarobljene vojnike koje je doveo Matić. Vikić nastavlja svoje svjedočenje, tvrdeći da je ubrzo saznao identitet lica pod nadimkom Brko. Bio je to Herenda, rekao je.

Odmah nakon zločina, Vikić telefonom o svemu obavještava Jusufa Pušinu, pomoćnika ministra MUP-a RBiH. ...
Zar nije vrijeme da se sazna šta se desilo?
ko je ziv od ovih boldiranih? osim vikica :thumbup:

koliko znam grapalija je bio umijesan u ubistvo nedzada ugljena? nesto se vuk'o po zatvorima?

varunek je mislim umro.
dautbasic?

pezo isto neki negatiivac?

a ivelica znam, upoznali se u ratu, 'nako regulara momak bio, vegetarijanac :-) (ako je to taj :oops: )
insomnia78

#53 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by insomnia78 »

[emoji4]
Bodkin

#54 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote:

a svakako da treba provesti istragu i završiti sa tom pričom. nekim prikrivanjima pojedinaca pravi se šteta cijeloj odbrani Grada i Države. ako Dragan kaže da je čist, ja mu vjerujem.

Upravo :thumbup:
uglavnomja

#55 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by uglavnomja »

Chmoljo wrote:

:
Alfons Kauders

#56 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Alfons Kauders »

Grean wrote:Sve u redu, ali mene interesuje kako ovaj covjek moze biti ministar unutrasnjih poslova RS-a? Za njega za razliku od Vikica postoji video zapis.

Je li ovo ikad procesuirano?

http://www.avaz.ba/clanak/234024/video- ... ije-zaklan
Moze zato jer se usluge naplacuju.

Tipa, Bakiru treba da se neko uhapsi ili diskredituje... I onda tu "uslugu" naplati SNSD, koji ujedno kontrolise pravosudje...

Primjera radi, kada Bakiru treba da Delimustafic ispari iz drzave, pravosudje mu izadje u susret... A to se "naplati" kroz Vikica i ostatak ekipe koja je, gle cuda, formalno bila podredjena Delimustaficu (da slucajno njega ne bi sta pitali, tj da ne pocne pricati o Baketu i Babi mu).

Prilicno jednostavna trgovina.
Alfons Kauders

#57 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:Sudeci po vikicevom iskazu, ovo je cisti ratni zlocin. Kad srbi pobiju zarobljenike onda je to zlocin. Kad drugi pobiju onda je zasluzeno.
A i sa druge strane, ako je cist onda mu je ovo kec na desetku. Sud bih ga oslobodi i ta prica bude zavrsena. Ni prvi ni zadnji
Haj ne seri ziv bio.
Kuci pa tako pisi. Vrati se na 5 post teme pa komentarisi
Kuci sam.

Haj ne seri ziv bio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Truba »

idemo se ponovo braniti :D

svoje probleme kolektiviziraju

a svoj profit individualiziraju :D

moj stari je trenirao s njim :D isti sport... kažu da je dragan jednim udarcem ubio čovjeka u ringu
sad je li to urbana legenda...
insomnia78

#59 Re: RE: Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:
Grean wrote:Sve u redu, ali mene interesuje kako ovaj covjek moze biti ministar unutrasnjih poslova RS-a? Za njega za razliku od Vikica postoji video zapis.

Isto kao sto ovaj moze biti legendarni general

Al ti smeta Dudak cudo jedno
sumirprimus

#60 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

pa bio general kontra strane sta te cudi :D
dobojlija81

#61 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dobojlija81 »

autonomaš haman
luckylaka

#62 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by luckylaka »

dječak sa šibicama wrote:

Isto kao sto ovaj moze biti legendarni general

Da bi prepoznao srpsku propagandu moras imati nesto i u glavi.Ocito da dzogo i dzogini nisu to imali.Atif Dudakovic jeste bio,bice i ostace legenda bar nama Krajisnicima za ostale zaboli nas qrac.P.S.Da i Dragan Vikic ide uz rame Atifu i mi se ponosimo sa njim.Kome ne pase ko ga jebe.
dječak sa šibicama

#63 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by dječak sa šibicama »

Cudno da se Pusina nije oglasio, ili jeste?

Rekli bi teoreticari zavjere, bas kad je kod Hadzibajrica presao.
sumirprimus

#64 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

dobojlija81 wrote:autonomaš haman
jok ba branko kockica :lol:
luckylaka

#65 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by luckylaka »

Sreca pa zurim na posao inace bi na ovoj temi brzo zaradio dugotrajni ban jer su se izgleda cetnici uvukli gdje god su stigli. :oops:
Hadzi Lojo

#66 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Hadzi Lojo »

Šunj wrote:
R A V E N wrote:Bešlagića, da se razumijemo.
Kriticno je izgleda za sve one koji su branili Bosnu i Hercegovinu, mozda bi i mezare trebalo preorati.
Image
Image
Image
Pogledajte vojnike tkz jna na srednjoj slici pogotovo onog sa motorkom u rukama!

Ovi nasi supci kao prvo prave konstantnu gresku vec godinama nazivajuci te vojnikejna vojnicima. Ta vojska je prestala postojati jos kada su napravili jogurt revoluciju u Vojvodini i tim cinom istupanjem Srbije iz Yu, sto znaci to je bila fasisticko teroristicka organizacija u sluzbi velikosrpeske politike i tako ih treba tretirati, a svi znamo kako se postupa sa teroristima.

Bakir i smradovi zajedno sa njim stalno nabacuju loptu velikosrpskoj ideji da je to vise i maloj djeci jasno. Tuzilastvo i sud umjesto da hapsi Dodika oni svoju nemoc ili svoju izdaju zele prikriti sa hapsenjem Branioca RBiH, ko je sljedeci mozda Dudakovic!

Fikret Abdicu se dopusta da kao osudjeni zlocinac ponovo ulazi u politiku a tuzilastvo ni jedne da prozbori.

Predlazem da Sarajevo i sarajlije bojkotuju docek nove godine i da svi odemo kompletno da se popisamo pred tuzilastvo i predsjednistvo, a Dino Merlin neka pjeva debilnom Bakiru i njegovoj hanumi.

To neka bude pocetak, a pokusaju li uhapsiti Vikica i ostale onda svi na noge i jebati im mater inace ako ovo dopustimo crno nam se pise.
dječak sa šibicama

#67 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Kakve veze ima policajac sa natpisom "policija" na ramenu, sa JNA.
SkyLimit

#68 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by SkyLimit »

Ta fotografija je s Kosova.
sumirprimus

#69 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

luckylaka wrote:Sreca pa zurim na posao inace bi na ovoj temi brzo zaradio dugotrajni ban jer su se izgleda cetnici uvukli gdje god su stigli. :oops:
bolje bjezi na poso.
:lol: :thumbup:
Hadzi Lojo

#70 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Hadzi Lojo »

dječak sa šibicama wrote:Kakve veze ima policajac sa natpisom "policija" na ramenu, sa JNA.
Ima jako puno jer im je fasisticko teroristicka vojska omogucila sa svojom artiljerijom i teskim orudjem prodru u naselja kako bi cinili zlocine.
pirpa

#71 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

klasicno zamazivanje ociju . prvo SIPA uhapsi lika u Hercegovini, pa Delimustafica i evo sad u paketu Vikica i Pusinu....
vecina ljudi ce pomisliti da drzavni organi(FMUP-SIPA-Tuziteljstvo) kao nesto rade a u stvari se desava da pojedina grupa ljudi koristi legalne organa kao sretstvo pritiska,ucjene prema Vikicu,Delimustaficu,Pusini, valjda da ponovo ne propjeva ptica KOS.a ili Ševa..... Sve u svemu, sreca im je sto je sluzba presla sa likvidacija na diskreditaciju pa su nekako i u plusu... Al citav život na kratkom povodcu :mrgreen: a taman su kontali da ih je sluzba zaboravila :lol:

P.S.
nasao sam neciji komentar na jednoj od teme koji najbolje ilustruje ovu temu i optuznice.

Code: Select all

građani Sarajlije su većinom po mentalnom sklopu hinje koje uvijek idu linijom manjeg otpora i "netalasanja", odnosno- uvijek misle da nije vrijeme. Tako da istina ostaje sakrivena sve dok neka slučajnost to ne prekine.
Hadzi Lojo

#72 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Hadzi Lojo »

SkyLimit wrote:Ta fotografija je s Kosova.
Ima ovakvih koliko hoces i po BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Truba »

zar pušina nije u nekoj istituciji FIFE ili uefe daleko odavde
dječak sa šibicama

#74 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Hadzi Lojo wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kakve veze ima policajac sa natpisom "policija" na ramenu, sa JNA.
Ima jako puno jer im je fasisticko teroristicka vojska omogucila sa svojom artiljerijom i teskim orudjem prodru u naselja kako bi cinili zlocine.
Slazem se, samo kazem ovo na slici nisu JNA vojnici.

Nemam ja neko posebno dobro misljenje o toj vojsci, zapravo zlocinacka vojska po svom ratnom opusu, ali strijeljanje zarobljenih vojnika je po pravu zlocin, pa kome se svidja kome ne svidja ali to je tako.

Emocije na stranu. Svi mi volimo braniti "svoje", ali pravo je jasno po tom pitanju.
dječak sa šibicama

#75 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Black swan wrote:zar pušina nije u nekoj istituciji FIFE ili uefe daleko odavde
Zadnje sto sam cuo je da je izabran za predsjednika opcinskog vijeca Stari grad, jer je kod Hadzibajrica u toj novoj stranci.
Post Reply