Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

belfy

#51 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: kakve ima veze koliko je proslo. ja samo kazem da mi se cini (koliko se mogu sjetiti) da nije toliko odskakao od uobicajenog u svom prvom mandatu. zato mislim da ti ono gore poredjenje nije ok. i ispravi kvotanje, jer sve ispade nakaradno u ovom tvom zadnjem postu...
Poredim prosle izbore sa ovim jer ih smatram referentnijim od onih od prije 12 godina. Morel' vako?
to bi bilo poprilicno nefer, jer je ovo Fudi prvi put da se utrkivao za gradonacelnika. valjda bi onda trebali mjeriti prema prvoj utrci Huse ako cemo relno. Huso da je dozivio ove izbore Fudo zasigurno ne bi imao nikakve sanse, niti bilo ko treci (ako je uopste mogao da se kandiduje opet).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: to bi bilo poprilicno nefer, jer je ovo Fudi prvi put da se utrkivao za gradonacelnika. valjda bi onda trebali mjeriti prema prvoj utrci Huse ako cemo relno. Huso da je dozivio ove izbore Fudo zasigurno ne bi imao nikakve sanse, niti bilo ko treci (ako je uopste mogao da se kandiduje opet).
Sto bi bilo poprilicno nefer? Nisu im uopste iste startne pozicije. Niti je politicka matematika bila ista prije 12 godina. Da ne govorim koliko se izmjenilo glasacko tijelo.

Huso bi sigurno dobio i ove izbore, to nema dileme.

Poenta je da bi za njega glasali i Najdinovi i Fudini glasaci.

Takva matematika je bila nerealna prije vise od deceniju.
belfy

#53 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: to bi bilo poprilicno nefer, jer je ovo Fudi prvi put da se utrkivao za gradonacelnika. valjda bi onda trebali mjeriti prema prvoj utrci Huse ako cemo relno. Huso da je dozivio ove izbore Fudo zasigurno ne bi imao nikakve sanse, niti bilo ko treci (ako je uopste mogao da se kandiduje opet).
Sto bi bilo poprilicno nefer? Nisu im uopste iste startne pozicije. Niti je politicka matematika bila ista prije 12 godina. Da ne govorim koliko se izmjenilo glasacko tijelo.

Huso bi sigurno dobio i ove izbore, to nema dileme.

Poenta je da bi za njega glasali i Najdinovi i Fudini glasaci.

Takva matematika je bila nerealna prije vise od deceniju.
ako je tolika razlika kako onda uporedjivati sadasnji Fudin mandat sa bilo cim? huh, sada ispada kao da ga branim, a u sustini me zaista nije briga...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#54 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: ako je tolika razlika kako onda uporedjivati sadasnji Fudin mandat sa bilo cim? huh, sada ispada kao da ga branim, a u sustini me zaista nije briga...
Dragi belfi pa ko prica o mandatima? Kako porediti godine sa dva mjeseca?

Valjda pricamo o glasackom tijelu i matematikama pobogu.
belfy

#55 Re: Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović otvara pandorinu kutiju. Cestitam!

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote: ako je tolika razlika kako onda uporedjivati sadasnji Fudin mandat sa bilo cim? huh, sada ispada kao da ga branim, a u sustini me zaista nije briga...
Dragi belfi pa ko prica o mandatima? Kako porediti godine sa dva mjeseca?

Valjda pricamo o glasackom tijelu i matematikama pobogu.
bravo. dakle, ja sam tvrdio da Huso nije imao 2,5 puta vise od stranke kada je prvi put biran i mandat mu je bio = 0. i to poredim sa stanjem u kojem je Fudo biran gdje mu je mandat = 0. ti u to sve umijesas sljedece:
_BataZiv_0809 wrote:...Niti je politicka matematika bila ista prije 12 godina. Da ne govorim koliko se izmjenilo glasacko tijelo...
i onda ja kazem ono iznad... il' me zajebavas da ne razumijes ili ja prekratko odgovaram...
Post Reply