NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

jeza u ledja

#51 Re: NATO...DA ili NE

Post by jeza u ledja »

Vidi rezultata jebote. :-) Cak i za forum je nevjerovatno. 32-0-0. :-)
Acid25

#52 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

Lincoln-Burrows wrote:To što pišeš nije ono o čemu ja pričam, ja pričam o jedan čovjek jedan glas to bi bilo pogubno i već je bilo.
A ako Dodik raspiše referendum o ulasku u NATO to mora bit potvrđeno i referendumom u FBIH dok smo
formalno i pravno ista država. BiH je država protektorat i nema se tu šta oštriti šiljak, jedino ako se dogovorimo
jednog dana i ako se pomirimo jednog dana.
Takva vrsta referenduma u BiH nije moguća. Ko će natjerati Dodika na takvo nešto?
Mislim da referendum na bilo kojem prostoru BiH po pitanju ulaska u NATO ima potencijala da bude poguban.
Najbolje bi bilo da do referenduma ne dođe. Ali Dodik je navalio i ne odustaje.
GeeTnT

#53 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Lincoln-Burrows wrote:Referendum na cijeloj teritoriji BiH jedan čovjek jedan glas i nakon toga šta...opet rat.
Ljudi moji ne zazivajte vraga već je to jednom bilo.
...reci mi da li mislis da si realan sa tom pricom? Da li bi istu tu pricu pricao da su recimo Srbi u BiH vecinski narod i da zele savez sa Rusijom?

Mislim da kad je rijec o misljenju iz eresa, a bgm i iz Srbije kod Bosnjaka sasvim svejedno hoce li biti nezadovoljstva, blokada pa mogu slobodno reci i rata...valjda je to svima jasno?
Lincoln-Burrows

#54 Re: NATO...DA ili NE

Post by Lincoln-Burrows »

GeeTnT wrote: Mislim da kad je rijec o misljenju iz eresa, a bgm i iz Srbije kod Bosnjaka sasvim svejedno hoce li biti nezadovoljstva, blokada pa mogu slobodno reci i rata...valjda je to svima jasno?
Ako imaš about 30 godina ili manje i ne znaš što je rat mogu razumjeti.
Nije rat neka igra o kojoj ti neko priča evo ja ću ti opisati ukratko:
zamisli kako ti je sada, nakon rata će ti biti 60 do 70% lošije,
brojčano stanje ukućana smanjeno ako kuću uopće sačuvaš,
bit će manje BiH nego sada, ušteđevina propala,
odnosi se sigurno neće popraviti, to ti je rat.

Ako si gastrabajter onda se ovo na tebe ne odnosi.
Mr Majestic

#55 Re: NATO...DA ili NE

Post by Mr Majestic »

Ja sam u nacelu bio protiv NATO-a ali kad sam vidio da je ulazak u isti prijetnja Svetosavsko-fasitickoj ideologiji krvi i tla onda sam shvatio da to i nije tako losa ideja . Mi Bosnjaci iz genocidnog dijela BiH podrzavamo ulazak u NATO ukoliko Srbija nece biti clan medjutim ukoliko i Srbija udje onda smo za automatski izlazak jer nezelimo biti ni u kakvoj zajednickoj organizaciji sa njom . Sto se tice finasiranja vojske to za BiH nece biti problem jer kad smo za vrijeme Juge mogli izdvajati 65 % iz budjeta ovi 2% nije nista .
insomnia78

#56 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:Vidi rezultata jebote. :-) Cak i za forum je nevjerovatno. 32-0-0. :-)
Lahko vam je kad nema Nosare
statixx

#57 Re: NATO...DA ili NE

Post by statixx »

Lincoln-Burrows wrote:
Acid25 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Referendum na cijeloj teritoriji BiH jedan čovjek jedan glas i nakon toga šta...opet rat.
Ljudi moji ne zazivajte vraga već je to jednom bilo.
Neće biti ništa bolje ako se samo u RS-u održi referendum. Pa ako će već biti u jednom dijelu BiH, zašto da ne bude i u ostatku.
Kako mi to zazivamo vraga ako se Dodiku digne i raspiše referendum o ulasku u NATO?
To što pišeš nije ono o čemu ja pričam, ja pričam o jedan čovjek jedan glas to bi bilo pogubno i već je bilo.
A ako Dodik raspiše referendum o ulasku u NATO to mora bit potvrđeno i referendumom u FBIH dok smo
formalno i pravno ista država. BiH je država protektorat i nema se tu šta oštriti šiljak, jedino ako se dogovorimo
jednog dana i ako se pomirimo jednog dana.
Ne moze se referendumom u FBiH potvrditi nista, jer gradjanski referendum je sam po sebi protuustavan. Zamisli da je pitanje takvo da Bosnjaci i Srbi imaju afirmativan stav, a Hrvati negativan. Bili bi preglasani u FBiH.
GeeTnT

#58 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

Lincoln-Burrows wrote:
GeeTnT wrote: Mislim da kad je rijec o misljenju iz eresa, a bgm i iz Srbije kod Bosnjaka sasvim svejedno hoce li biti nezadovoljstva, blokada pa mogu slobodno reci i rata...valjda je to svima jasno?

Reci cu ti kao Beslagic Praceru ..."neka je rat" . jbt...ionako je sve isto samo su cijevi ohladile.
Osjekao si dio posta u kojem sam te pitao mislis li zaista da si realan sa tom pricom oko moguceg preglasavanja.
Jesi li ti svjestan da je kojim slucajem u Hrvatskoj opstala ideja tamo neke srpake krajine, mislis li da bi Hr bila u EU i NATO savezu....bi al u qrcu.
Lincoln-Burrows

#59 Re: NATO...DA ili NE

Post by Lincoln-Burrows »

GeeTnT wrote: Reci cu ti kao Beslagic Praceru ..."neka je rat" . jbt...ionako je sve isto samo su cijevi ohladile.
Osjekao si dio posta u kojem sam te pitao mislis li zaista da si realan sa tom pricom oko moguceg preglasavanja.
Jesi li ti svjestan da je kojim slucajem u Hrvatskoj opstala ideja tamo neke srpake krajine, mislis li da bi Hr bila u EU i NATO savezu....bi al u qrcu.
Nisam namjerno odsjekao tvoj post, podrazumjevam da preglasavanje nije dobro t.j. da je štetno i
to dali bi RH bila u NATO da je ostala RSK je također dvojbeno.
RH je dobila podršku (mig) za Oluju i poslije je NATO uzeo pod svoje.
BiH je ostala u ratu neriješeno i to mijenja situaciju, daj Bože da velike sile
ne sukobe se ovdje preko naših leđa to bi bilo najgore moguće.
GeeTnT

#60 Re: NATO...DA ili NE

Post by GeeTnT »

.
Last edited by GeeTnT on 25/11/2016 09:42, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by Truba »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote:Vidi rezultata jebote. :-) Cak i za forum je nevjerovatno. 32-0-0. :-)
i ja sam sokiran
ocito su cetalji, jasarevici,crvendaći i ujke na odmoru :mrgreen: ili nemaju obraza glasati

sokiran sam rezultatima
155_mm

#62 Re: NATO...DA ili NE

Post by 155_mm »

U jučerašnjem velikom intervjuu, Donald Tramp je upitan za situaciju na Balkanu da li će on uticati na nju.

"Nema šta tu više da se priča. Naša politika je jasna. Sve zemlje će morati ili sa nama ili protiv nas. Nikako ne želimo da nijednu od tih zemalja stavljamo u neprijatnu situaciju, ali nekome se moraju prikloniti", izjavio je on.
mislim da je pitanje iz naslova sa teme odgovoreno.ili?
Acid25

#63 Re: RE: Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

Black swan wrote:
insomnia78 wrote:
i ja sam sokiran
ocito su cetalji, jasarevici,crvendaći i ujke na odmoru :mrgreen: ili nemaju obraza glasati

sokiran sam rezultatima
Izgubili radio vezu sa centralom, pa ne znaju kako da glasaju ni šta da napišu. :mrgreen:
KB9

#64 Re: NATO...DA ili NE

Post by KB9 »

idemo u nato
zasto?
zato!

:bih:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#65 Re: NATO...DA ili NE

Post by Toto »

ne trebamo mi ulaziti u NATO - uce on u nas
astala_vistala

#66 Re: NATO...DA ili NE

Post by astala_vistala »

Strogo za neutralnost i da budemo sa svima dobri,nikada se ne zna kakva ce situacija biti za 10 do 15 godina,istok se budi SAD i Nato vise nisu jedina super sila.
ljevoruki

#67 Re: NATO...DA ili NE

Post by ljevoruki »

Da postavim pitanje na ovakav nacin:
Zasto BiH delegacija na pregovorima u Dayton nije trazila da se odmah, po potpisivanju mirovnog ugovora, BiH primi u NATO i EU?
Kad su ih vec natjerali da potpisu po BiH ovako nepovoljan ugovor siguran sam da se moglo izvuci i malo vise, da se osiguramo da nas srbija vise nikad nece napasti.
Onda se sjetim ko nas je vodio i predstavljao u ratu i Daytonu i shvatim da je moje razmisljanje vrlo naivno. :(
insomnia78

#68 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Genijalan prijedlog
[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
fakat

#69 Re: NATO...DA ili NE

Post by fakat »

ljevoruki wrote:Da postavim pitanje na ovakav nacin:
Zasto BiH delegacija na pregovorima u Dayton nije trazila da se odmah, po potpisivanju mirovnog ugovora, BiH primi u NATO i EU?
Kad su ih vec natjerali da potpisu po BiH ovako nepovoljan ugovor siguran sam da se moglo izvuci i malo vise, da se osiguramo da nas srbija vise nikad nece napasti.
Onda se sjetim ko nas je vodio i predstavljao u ratu i Daytonu i shvatim da je moje razmisljanje vrlo naivno. :(
Dobra ideja ali mislim da su oni Dejtonom dobili sto su htjeli, a mi naivno vjerujemo da je njima interes drzave i nacije i vizija razvoja bio prioritet.
Ajatolah_

#70 Re: NATO...DA ili NE

Post by Ajatolah_ »

Republika Srpska ne želi u NATO i tu ova rasprava postaje šuplja.
Realnost je da bi se referendum mogao sprovesti da pojedinačno izlaze RS i FBiH, pa ako i jedni i drugi budu za, a naravno neće...
Acid25

#71 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#72 Re: NATO...DA ili NE

Post by Truba »

pitanje je zašto nismo primljeni u nato kad su srbi bili donji
negdje 1999 za vrijeme onog samita
nabrzaka...
čiča miča gotova je priča
SmokingMan

#73 Re: NATO...DA ili NE

Post by SmokingMan »

DonieBrasco wrote:Dok je RS, Dodika, Ivanica, uz snaznu podrsku iz Srbije mi necemo u NATO !

Jedino ako Bakri i Dragan imaju imalo mozga pa da preglasaju srpskog clana predsjednistva sto je itekako moguce i prihvatljivo u ovakvoj situaciji.
Po nekom pravilu svaki dio služi jednoj cijelini.Od preglasavanja nema ništa,jer dogovora nikada neće ni biti pod ovakvim uslovima.Ćović je jedan dan dobar sa Sarajevom,drugi dan žuri u Beograd "poslom",teeći dan je kod kolinde na "ispovjed".
Acid25

#74 Re: NATO...DA ili NE

Post by Acid25 »

Pa gdje ćeš preCednika da preglasavaš, alooo?!?!?!
Image

Mi o ulasku u NATO, a ovi o razlazu. :izet:
Kecmanović: Ako nema poštivanja izvornog Dejtona - razlaz
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... laz/399579
pemanapemani

#75 Re: NATO...DA ili NE

Post by pemanapemani »

Lincoln-Burrows wrote:

Dodik je raspisao referendum o 9. januaru i direktno prekršio odluku Ustavnog suda BiH, pa nije bilo rata.

Da li je normalno da 25% (određen broj Srba sigurno podržava ulazak u NATO) populacije nameće svoje mišljenje ukupnom stanovništvu?

Treba onemogućiti preglasavanje u stvarima koje su direktno vezane za posebnosti naroda (jezik, kulturu i religiju).

Ostalo, treba težiti sistemu gdje većina od 65 - 70% može donijeti odluke kada se zakoči napredak države. To je normativ koji vrijedi u svim demokratskim državama. Ako je to razlog za rat, onda je do onih koji žele rat zbog izražavanja volje 70% građana, a ne do "izazivanja belaja".
Locked