Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Rasprave o vjerskim temama.
Sanjarko

#51 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Sanjarko »

harač wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa iskreno i jest, za gej.
Po meni ne kultura se hvatat, zvaljit itd. napolju, u javnosti.
Sto bi Merikanci rekli you two get a room.
talibanizacija drustva ne razlikuje musko-zensko i LGBTIQXZY&$ zvaljenje. to valjda razumijes
Ja sam za zastitu prava svih pa i LGTB itd. osoba, pogino bi za njih da ih od agresora zastitim.
Al sto je ne Kulturno ne Kulturno je.
Neke stvari se ne rade.

Plus treba i na druge obratit paznju, pogotovo na DJECU koja sve upijaju ko spuzve.
Connaisseur Karlin

#52 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:
ispovijedaju jedni druge

inače sve što se kaže za crkvu samo metnite gej
pa ćete vidjeti reakcije :mrgreen: Geju je mjesto između 4 zida :oops:

inače najbolje je gejcrkva :D onda te niko neće smjeti vrijeđati :D
pa ne moze se Crkva porediti sa gejs , jer gjes nemaju organiziranu sektu koja ubija zimedju 4 zida ;-)
Ludzak

#53 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

Zato što religije čim izađu iz tih 4 zida odmah sranja naprave. A te tvoje efendijske priče tipa 'komunističke ideologije itd' prodaji svojim džematlijama i efendijama. Pod konuzmom ljudi su spavali mirno, pod komunizmom bili smo država vrijedna poštovanja, pod komunizmom ljudi su puno bolji bili, pod komunizmom smo bili dosta stabilniji, pod komunizmom ljudi su srećniji bili...
A vidite nas sada, pod vjerskom kapom ...
insomnia78

#54 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by insomnia78 »

Ka'e moglo se na klupi spavat
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
salik79

#55 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by salik79 »

Ludzak wrote:Zato što religije čim izađu iz tih 4 zida odmah sranja naprave. A te tvoje efendijske priče tipa 'komunističke ideologije itd' prodaji svojim džematlijama i efendijama. Pod konuzmom ljudi su spavali mirno, pod komunizmom bili smo država vrijedna poštovanja, pod komunizmom ljudi su puno bolji bili, pod komunizmom smo bili dosta stabilniji, pod komunizmom ljudi su srećniji bili...
Deca cveca! Svi Srbi u jednoj drzavi - vekovni srpski san :mrgreen:
Ludzak

#56 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

salik79 wrote:
Ludzak wrote:Zato što religije čim izađu iz tih 4 zida odmah sranja naprave. A te tvoje efendijske priče tipa 'komunističke ideologije itd' prodaji svojim džematlijama i efendijama. Pod konuzmom ljudi su spavali mirno, pod komunizmom bili smo država vrijedna poštovanja, pod komunizmom ljudi su puno bolji bili, pod komunizmom smo bili dosta stabilniji, pod komunizmom ljudi su srećniji bili...
Bilo je i vas Muslimana sa velikim 'M'. Jeste da ste došli malo kasnije, ali bilo vas je.
salik79

#57 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by salik79 »

Ludzak wrote:
salik79 wrote:
Bilo je i vas Muslimana sa velikim 'M'. Jeste da ste došli malo kasnije, ali bilo vas je.
Ko nas, bre, zavadi?!
Ludzak

#58 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

salik79 wrote:
Ko nas, bre, zavadi?!
sprska pravoslavna crkva umješana sa srpskom politikom, kao i bošnjačka i hrvatska politika.
arzuhal

#59 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:Ka'e moglo se na klupi spavat
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
A sad ne smiješ ni u džamiji, ne daju ni da treneš, ja prob'o..namah dođe hadžija i viče: ajmo, namaz! kako je ovo izležavanje!? :twisted:

Spavanju je mjesto između 4 zida, nije šala...
arzuhal

#60 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by arzuhal »

Ludzak wrote:
salik79 wrote:
Ko nas, bre, zavadi?!
sprska pravoslavna crkva umješana sa srpskom politikom, kao i bošnjačka i hrvatska politika.
Uvijek je sve izmješano sa svim, samo, dabome, ne u istim omjerima, s istim utjecajima, sa istim posljedicama, itd. I KPJ, odnosno SKJ je bio umješan u sve vjerske zajednice i crkve, od biranja i postavljanja vrhovnih poglavara, nadzora, praćenja i snimanja, informativnih razgovora, điđa-miđa...To je vezano kod nas vazda bilo...

Ozren Kebo je opisao tako Dobrog Bošnju: jednom ga vidiš kako stoji iza drveta, blizu džamijskog harema, i krišom popisuje u blokić čija djeca dolaze u mejtef kod hodže, a i da vidi broj djece, pa će i imena roditelja i pravo agilni efendija imati par poziva, hihihi, a on unapređenje...

A onda vidiš, za desetak-dvajes godina, tog istog Dobrog Bošnju kako na mevlud povodom sunećenja sina ili unuka zvove 15 hodža i sve uglednije hadžije iz čaršije, a dedo mu hafiz bio, on triput hatmu pred'o, nije šala...

I tako...Sunce izađe i zađe, Zemlja se okrene...
RNG_25

#61 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by RNG_25 »

Ne postoji vjera kojoj je mjesto među 4 zida, niti postoji čovjek koji takvu vjeru ima ili može imati. Niti postoji čovjek bez religije.
Ludzak

#62 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

RNG_25 wrote:Ne postoji vjera kojoj je mjesto među 4 zida, niti postoji čovjek koji takvu vjeru ima ili može imati. Niti postoji čovjek bez religije.
Ma ja... bez religije nema ni života. Religija liječi od raka, religija popravlja čovjeka, religija poboljšava život, za religiju se živi, za religiju se umire, i na kraju ovog nabrajanja, za religiju se ubija.
Dope_Man

#63 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Dope_Man »

RNG_25 wrote:Ne postoji vjera kojoj je mjesto među 4 zida, niti postoji čovjek koji takvu vjeru ima ili može imati. Niti postoji čovjek bez religije.
Cudno.. zadnji put kad sam sebe preispitivano nisam bio pripadnik niti jedne religije, nisam privatno vjerovano da mi treba niti jedna od religija, niti sam smatrao da je religija nesto sto ikome treba da bi zivio ispunjen zivot, i da bi prema drugima bio dobar, naprotiv mislio sam da ogranicava covjeka i posljedicno covjecanstvo u dostizanju novih visina... mogao sam se zakleti da sam bez religije, a onda si me tom zadnjom recenicom osvjestio.

:hitna:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#64 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Truba »

košpicarima je mjesto između 4 zida
patriot_1

#65 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by patriot_1 »

Black swan wrote:košpicarima je mjesto između 4 zida
Kriminalcima također! :-D
Ludzak

#66 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

Zato je Tito fino religije stavio između četiri zida i u privatnu stvar, i tako jednu balkansku državu učinio stabilnom i sigurnom za život.
Ludzak

#67 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Ludzak »

patriot_1 wrote:
Black swan wrote:košpicarima je mjesto između 4 zida
Kriminalcima također! :-D
Kriminalcima je mjesto iza rešetaka ili na Golom otoku, a nikako između četiri zida.
aurora313

#68 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by aurora313 »

Hajd da ovu prvu rečenicu ignorišem jer to zaslužuje, a ova druga valjda hoće da kaže da je i ateizam vjera.
E pa 'vako. Ateizam je religija koliko je celibat seksualni položaj! :)
Truba

#69 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Truba »

isticnjackoj filozofiji jogi te kung fuu je mjesto izmedju 4 zida :thumbup:
RNG_25

#70 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by RNG_25 »

aurora313 wrote:
Hajd da ovu prvu rečenicu ignorišem jer to zaslužuje, a ova druga valjda hoće da kaže da je i ateizam vjera.
Ma taj moj komentar je više bio zajedljiv, nego nešto što predstavlja neku istinu ili šta već.

Zamjeni "vjeru" sa "ideologijom/ubjeđenjima" u mojim rečenicama i onda ima više smisla. Ateizam jeste ideologija, jer se evidentno ne završava (niti se može završiti) sa "odsustvom vjerovanja u postojanje nekog konkretiziranog boga". Ali to su druge teme.
Connaisseur Karlin

#71 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

sherbett wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Black swan wrote:
ispovijedaju jedni druge

inače sve što se kaže za crkvu samo metnite gej
pa ćete vidjeti reakcije :mrgreen: Geju je mjesto između 4 zida :oops:

inače najbolje je gejcrkva :D onda te niko neće smjeti vrijeđati :D
pa ne moze se Crkva porediti sa gejs , jer gjes nemaju organiziranu sektu koja ubija zimedju 4 zida ;-)
Sto ce reci, katolici su sektasi koji ubijaju u 4 zida?
Ili, Crkva je sektaska organizacija koja ritualno ubija izmedju 4 zida?

Mislim, koliko sam ja ucila iz logike, tvoje premise vode do jasne konkluzije.

Karakter ove izjave je pravo za prijavu posta
tvoji zaklljuci su nelogicni :D nista od toga nisma rekla :lol: ne kuzis :D
belfy

#72 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by belfy »

RNG_25 wrote:
aurora313 wrote:
Ma taj moj komentar je više bio zajedljiv, nego nešto što predstavlja neku istinu ili šta već.

Zamjeni "vjeru" sa "ideologijom/ubjeđenjima" u mojim rečenicama i onda ima više smisla. Ateizam jeste ideologija, jer se evidentno ne završava (niti se može završiti) sa "odsustvom vjerovanja u postojanje nekog konkretiziranog boga". Ali to su druge teme.
evo, ovako kratko da sapnem: (eto, ako izuzmemo ateiste) sta ces onda sa agnosticima... proglasiti da ih nema vjerovatno? ...ili vjernicima...?
patriot_1

#73 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by patriot_1 »

="belfy"

evo, ovako kratko da sapnem: (eto, ako izuzmemo ateiste) sta ces onda sa agnosticima... proglasiti da ih nema vjerovatno? ...ili vjernicima...?
Agnosticizam "nit smrdi nit miriši".Više cjenim ateiste,oni bar otvoreno kažu "!Nema Boga" a ovi "Neznam dali postoji ili ne,nije moja briga".Pa saznaj,potrudi se,spoznat ćeš dali postoji ili ga nema!
Truba

#74 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

Post by Truba »

feministicama je mjesto između 4 zida :D
Connaisseur Karlin

#75 Re: Vjeri je mjesto izmedju cetiri zida?

patriot_1 wrote: Agnosticizam "nit smrdi nit miriši".Više cjenim ateiste,oni bar otvoreno kažu "!Nema Boga" a ovi "Neznam dali postoji ili ne,nije moja briga".Pa saznaj,potrudi se,spoznat ćeš dali postoji ili ga nema!

agnosticiam je najlogicnija opcija :-D svijstan da ne poznajes dovoljno Boga i nema potrebe da se trazi i analizira njegovo postojanje,jer ga ljudksa bica ne mogu "otkriti" :D spoznaja Boga kod vjernika je jako interesantna terminoloska postavka :-)
Post Reply