alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
- supercali
#51 Re: alkohol
Pa eto po prici nekoliko njih je bilo ono nisi disao 10 20 minuta ti si bio mrtav itd
E sad sta je prava istina ne znam
Al moglo je haman biti hocete li mi halaliti
Mada mislim da nisam nikome nista nazao ucinio
Al ne brinite svaka forumasica gore bi imala kafu za dobrodoslicu
E sad sta je prava istina ne znam
Al moglo je haman biti hocete li mi halaliti
Mada mislim da nisam nikome nista nazao ucinio
Al ne brinite svaka forumasica gore bi imala kafu za dobrodoslicu
- supercali
#52 Re: alkohol
Uglavnom zelim da ovo bude lekcija svima i da uce na mojoj greski ne na svojoj
- Logovan
#53 Re: alkohol
Sljedeći put kada kreneš salijevati litre i litre alkohola (ako uopšte budeš došao u ovu situaciju), sjeti se šta si napisao.supercali wrote:Ovako da pocnem
Posto sam sa subote na nedjelju zavrsio na kosevu na ispumpavanju od prevelike doze alkohola zelio bih da prenesem iskustvo
Rekao sam sebi nikad vise alkohol nece u moja usta
Odmah po dolasku pretjerao sam sa absintom
Samo sam zatvorio oci i probudio se u bolnici (lazu o svjetlu na kraju tunela ili nasi nisu upalili)
Receno mi je da nekih 10 minuta nisam disao i da su me jedva ozivili
Budjenjem u bolnici osjecao sam se fuj toliko da sam sebe mrzio
Bez mobitela novcanika i kljuceva od auta
Kasnije tokom dana saznajem da novcanik i kljuc je uzeo moj prijatelj da mi cuva mobitel pojma nemam
Da skratim pricu
Koliko god mozete nemojte piti alkohol a ako vec pijete nemojte u velikim kolicinama jer ce vam se zgaditi zivot
Sad me je i stid sto sam to sve prosao al na kraju ako pomognem jednoj osobi da izbjegne ovo sve to ce biti moj uspjeh
- uglavnomja
#54 Re: alkohol
jao crni respo, gdje absint
halucinogeni alkohol
toulouse-lautrec je zavrsio u ludari zbog nje, totalno mu unistio mozak ...
inace absint ima zanimljivu pricu. (oduvijek mi je bila zelja da ga probam, ali nije se desilo
, pelinkovac ne racunam, ono sega
sa vodom)
absint do 75%
ima domacih brlja i sa vise, obicno se zovu spirit
, ali toga ne mozes popiti vise od case osim ako nemas stomak od kamena.
(gdje si ga nabavio
, koji % ...)
" Američke vlasti zabranjuju apsint 1912. zbog velikog broja alkoholičara, a 1920. započinje doba prohibicije, potpune zabrane alkohola.
Absinth Try and Fly, 2003.
Sljedeći primjer SAD, uskoro i ostale države zabranjuju apsint, a Francuska uvodi zabranu 1915. No piće je bilo toliko popularno da se i dalje prodavalo. Proizvođači su se na razne načine smišljali kako prikriti činjenicu da ne prodaju apsint. Neki su išli čak toliko daleko da su apsint prodavali kao tonik za kosu. Zanimljivo je da apsint nikada nije bio zabranjivan u Velikoj Britaniji, niti u Španjolskoj.
Priprema
Francuska, međutim, ponovno obnavlja proizvodnju tog slavnog kontroverznog pića. Tako François Guy, nasljednik poznate destilerije iz Pointiers, ponovno počinje proizvoditi apsint, no njegov napitak mora biti znatno blaži od svojih "originalnih" prethodnika. U litri pića količina tujonea- neurotoksina koji se neosnovano smatrao glavnim krivcem za halucinacije uživatelja apsinta - ne smije biti veća od 10 - {mg} -, budući da je tujon u većim količinama toksičan za bubrege i jetru, te može izazvati konvulzije. Danas većina država osim Švicarske nema službenu definiciju apsinta, zbog čega proizvođači smiju označiti bilo kakvo piće apsintom.
Apsint se pije na specifičan način. U visoku čašu ulije se malo apsinta, a zatim se na žlicu na kojoj je šećer, lagano dolijeva hladna voda, koja treba polako kapati u čašu s apsintom. Pravilo je na svaku mjeru apsinta dodati tri do pet mjera vode. Svaka kap pretvara se u blještavobijelu pahuljicu u zelenom apsintu. Šećer služi za ublažavanje gorčine pelina, a sama metoda pripremanja daje piću dodatnu čar. New Orleans old apsinth house bila je poznata po velikoj fontani iz koje je stalno kapala hladna voda u čaše s apsintom.
Mnogi umjetnici i poznate osobe obožavali su apsint. Slikar Toulouse-Lautrec radio je poseban koktel, koji je nazvaoun tremblement de terre (potres), a koji se sastojao od apsinta i konjaka. Umjesto vode, apsint se može miješati i s crnim ili bijelim vinom, a neki ga piju čistog. Oscar Wilde (Oscar Wilde), jedan od uživalaca ovog neobičnog pića, jednom je napisao: "Prvi stupanj opijanja apsintom nije ništa posebno, u drugom vam se počinju priviđati čudovišne i okrutne stvari, ali ako izdržite, na kraju ćete doći do završnog stupnja i tada ćete vidjeti stvari koje želite vidjeti - prekrasne, neopisive stvari ".
nek'si ziv i zdrav, bice bolje
toulouse-lautrec je zavrsio u ludari zbog nje, totalno mu unistio mozak ...
inace absint ima zanimljivu pricu. (oduvijek mi je bila zelja da ga probam, ali nije se desilo
absint do 75%
(gdje si ga nabavio
" Američke vlasti zabranjuju apsint 1912. zbog velikog broja alkoholičara, a 1920. započinje doba prohibicije, potpune zabrane alkohola.
Absinth Try and Fly, 2003.
Sljedeći primjer SAD, uskoro i ostale države zabranjuju apsint, a Francuska uvodi zabranu 1915. No piće je bilo toliko popularno da se i dalje prodavalo. Proizvođači su se na razne načine smišljali kako prikriti činjenicu da ne prodaju apsint. Neki su išli čak toliko daleko da su apsint prodavali kao tonik za kosu. Zanimljivo je da apsint nikada nije bio zabranjivan u Velikoj Britaniji, niti u Španjolskoj.
Priprema
Francuska, međutim, ponovno obnavlja proizvodnju tog slavnog kontroverznog pića. Tako François Guy, nasljednik poznate destilerije iz Pointiers, ponovno počinje proizvoditi apsint, no njegov napitak mora biti znatno blaži od svojih "originalnih" prethodnika. U litri pića količina tujonea- neurotoksina koji se neosnovano smatrao glavnim krivcem za halucinacije uživatelja apsinta - ne smije biti veća od 10 - {mg} -, budući da je tujon u većim količinama toksičan za bubrege i jetru, te može izazvati konvulzije. Danas većina država osim Švicarske nema službenu definiciju apsinta, zbog čega proizvođači smiju označiti bilo kakvo piće apsintom.
Apsint se pije na specifičan način. U visoku čašu ulije se malo apsinta, a zatim se na žlicu na kojoj je šećer, lagano dolijeva hladna voda, koja treba polako kapati u čašu s apsintom. Pravilo je na svaku mjeru apsinta dodati tri do pet mjera vode. Svaka kap pretvara se u blještavobijelu pahuljicu u zelenom apsintu. Šećer služi za ublažavanje gorčine pelina, a sama metoda pripremanja daje piću dodatnu čar. New Orleans old apsinth house bila je poznata po velikoj fontani iz koje je stalno kapala hladna voda u čaše s apsintom.
Mnogi umjetnici i poznate osobe obožavali su apsint. Slikar Toulouse-Lautrec radio je poseban koktel, koji je nazvaoun tremblement de terre (potres), a koji se sastojao od apsinta i konjaka. Umjesto vode, apsint se može miješati i s crnim ili bijelim vinom, a neki ga piju čistog. Oscar Wilde (Oscar Wilde), jedan od uživalaca ovog neobičnog pića, jednom je napisao: "Prvi stupanj opijanja apsintom nije ništa posebno, u drugom vam se počinju priviđati čudovišne i okrutne stvari, ali ako izdržite, na kraju ćete doći do završnog stupnja i tada ćete vidjeti stvari koje želite vidjeti - prekrasne, neopisive stvari ".
nek'si ziv i zdrav, bice bolje
- supercali
#55 Re: alkohol
Sad jedino silom mogu probati i kap alkohola jer znam sebe da kad nesto odlucim drzim se toga pa cak i pri banalnijim stvarima
- Kinesko prkno
#56 Re: alkohol
To je neki skart absint,pa nema nista ljepse od absinta sa preko 70% tiona ,recimo udaris 4-5 gemista pa absint,pa tako u krug pa kad te nesto fino mazne jojjhhhhha
- Logovan
#57 Re: alkohol
Ja izgovorio i može se reći da sam ispunio obećanje barem za sad.zforumas wrote:supercali wrote:Alkohol vise u moja usta sigurno nece
Ovo ce mi biti opomena za citav zivot![]()
koliko smo puta svi ovu recenicu izgovorili
-
klixo
#58 Re: alkohol
Ja sam se nekoliko puta probudio kuci da se ne sjecam kad sam izasao iz kafane i kako sam dosao 
- supercali
#59 Re: alkohol
Sad malo da nabijem pricu 
Popio i mrak na oci
Hodam negdje i otvorise se vrata
Jarko svjetlo bljestavo cini mi se da koriste led rasvjetu obasja me
Zove me tihic da udjem a ja kazem ja sam komunista i nisam glasao za sda
Okrenuse me izbacise vani i zalupise vratima
I cujem kroz vrata posaljite ga sabiji na kosevo nek ga okrene na pravi put
Ja se budim kad na kosevu
A sad stvarnosti malo
Na kosevu ja nemam pojma ni sta ni kako imam nekih kovanica u dzepu mozda 10-15 maraka malo malo u wc da se umijem
Kad dolazi jedan libijac kojeg znam kroz izlaske
Natekao mu prst i ne moze skinuti prsten
I rijese to doktori njemu i sa mnom sve vrijeme bio kasnije vozio me kuci u policiju po auto
Autom mojim me dovukao kuci
I ovim putem mu se zahvaljujem
Popio i mrak na oci
Hodam negdje i otvorise se vrata
Jarko svjetlo bljestavo cini mi se da koriste led rasvjetu obasja me
Zove me tihic da udjem a ja kazem ja sam komunista i nisam glasao za sda
Okrenuse me izbacise vani i zalupise vratima
I cujem kroz vrata posaljite ga sabiji na kosevo nek ga okrene na pravi put
Ja se budim kad na kosevu
A sad stvarnosti malo
Na kosevu ja nemam pojma ni sta ni kako imam nekih kovanica u dzepu mozda 10-15 maraka malo malo u wc da se umijem
Kad dolazi jedan libijac kojeg znam kroz izlaske
Natekao mu prst i ne moze skinuti prsten
I rijese to doktori njemu i sa mnom sve vrijeme bio kasnije vozio me kuci u policiju po auto
Autom mojim me dovukao kuci
I ovim putem mu se zahvaljujem
- zforumas
#60 Re: alkohol
Ja obicno izdrzim 8-10 sati i onda skontam da ipak treba taj alkohol unistavati...Logovan wrote:Ja izgovorio i može se reći da sam ispunio obećanje barem za sad.zforumas wrote:supercali wrote:Alkohol vise u moja usta sigurno nece
Ovo ce mi biti opomena za citav zivot![]()
koliko smo puta svi ovu recenicu izgovorili
Otkako sam prestao piti nekad početkom 2013. godine, samo dva puta sam potegao za alkoholom, ali popio sam par gutljaja u oba slučaja.
U muci se junaci poznaju
- supercali
#62 Re: alkohol
Uglavnom sarajevske kafane su ostale bez jednog velikog konzumenta absinta
I dalje tvrdim da to ne moze svako piti i da je to pice za "posebnu" vrstu ljudi koje bi absint eventualno nadhnuo al mene nece vise vidjeti
I da treba ga znati piti
I dalje tvrdim da to ne moze svako piti i da je to pice za "posebnu" vrstu ljudi koje bi absint eventualno nadhnuo al mene nece vise vidjeti
I da treba ga znati piti
- DaysleepeR
#63 Re: alkohol
kad ne znaš pit'. ko kakav balavac. alkohol je socijalna disciplina, malo smijeh, malo šarmiranje. a ne nalijevanje ko u ovo malo duše
-
klixo
#64 Re: alkohol
A gdje si cuclo ako nije tajna ? Ja sam jednom u haciendi popio 3 absinta i nisam nesto bio zadovoljan.supercali wrote:Uglavnom sarajevske kafane su ostale bez jednog velikog konzumenta absinta
I da treba ga znati piti
1 koktel me bolje drmne.
- supercali
#65 Re: alkohol
Al bas sam se ponasao kao balavac u subotu tj nedjeljuDaysleepeR wrote:kad ne znaš pit'. ko kakav balavac. alkohol je socijalna disciplina, malo smijeh, malo šarmiranje. a ne nalijevanje ko u ovo malo duše
Ajde daj evo nalij potegni nategni tamo vamo
- beco
#66 Re: alkohol
Ja se ne mogu nacuditi dovoljno kako neko moze puno Absinta popiti. Ja inace ne volim slatka žestoka pića jer mi se od njih povrača. U životu 2-3 x probao Absint i instant nagon na povračanje. Slažem se treba znati piti, prije svega mislim da je faktor vrijeme, nijednu žestu satući unutar 1h vremena. Iskreno ja sa društvom volim popiti i to mi je nekad bilo svaki vikend, ali kako se stari sve vise te ono morning after ubi, i otpisujem pića koja podnosim. Za sad znam pivu, vodku, krušku, jager su prekriženi. Najradije neki dobar whisky i sjeci Somersby 
- supercali
#67 Re: alkohol
Ja sam tu flasu ili koliko vec mozda u sat sat i pol pio i to mi se desilo
Znaci gore u bolnicu sam primljen u 1:46
Znaci gore u bolnicu sam primljen u 1:46
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#68 Re: alkohol
Ma samo pivo i no problemo
I naravno, treba znati piti.
Pretjerivanje u bilo cemu nece dobro zavrsiti.
I naravno, treba znati piti.
Pretjerivanje u bilo cemu nece dobro zavrsiti.
- supercali
#69 Re: alkohol
Pivo nikad ni ranije a kamoli sada kad sam postao anti alkoholicar
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#70 Re: alkohol
Jbo me svak ako ja nisam vidio da si u Titi pio pivosupercali wrote:Pivo nikad ni ranije a kamoli sada kad sam postao anti alkoholicar
Pa nije ti to lose.
Mislim, alkohol kao alkohol...nista ne propustas.
-
broj dva
#71 Re: alkohol
NIja za alhokol ali jeste za umjerenost -
U jednom kaficu u Hercegovini srela se neka ekipa prije neki desetak godina i ja medju njima (dijasporac) i ko normalni ljudi umjesto da opalimo po picu mi opalili po travi (sa odobrenjem vlasnika)
Neka 3-4 sata i 7-8 dzointa kasnije dolazi novi dzoks i ja fino i kulturno kazem "neka hvala razvalio sam se vec" kad mi dobaci tip "vidi ti njega jos i mjere ima"
Slatko sam se ismijo a i danas mi je smjesno..
U jednom kaficu u Hercegovini srela se neka ekipa prije neki desetak godina i ja medju njima (dijasporac) i ko normalni ljudi umjesto da opalimo po picu mi opalili po travi (sa odobrenjem vlasnika)
Neka 3-4 sata i 7-8 dzointa kasnije dolazi novi dzoks i ja fino i kulturno kazem "neka hvala razvalio sam se vec" kad mi dobaci tip "vidi ti njega jos i mjere ima"
Slatko sam se ismijo a i danas mi je smjesno..
- O'zone
- Globalni moderator
#72 Re: alkohol
Sad kad mu ostane love od alkohola ima sve da potroši na Kopi luwak 
- supercali
#73 Re: alkohol
Pa kad nije bilo absinta uzimao sam pivo al ga nisam pio sa uzitkom nego ono da ne bude brusnica i sl jer nisam vise mogao sokaTomahawk11 wrote:Jbo me svak ako ja nisam vidio da si u Titi pio pivosupercali wrote:Pivo nikad ni ranije a kamoli sada kad sam postao anti alkoholicarNejse.
Pa nije ti to lose.
Mislim, alkohol kao alkohol...nista ne propustas.
- supercali
#74 Re: alkohol
Sad bi mogli i forumasi fasovati kad ima viska kafeO'zone wrote:Sad kad mu ostane love od alkohola ima sve da potroši na Kopi luwak
- supercali
#75 Re: alkohol
Ima neka tajna veza izmedju nassherbett wrote:ja sam se bome sad u subotu..e fakat ne znam šta je to bilo..a pila jeger..znači nikad od njega nisam povraćala..jao užasa..vrtio mi se svemir..glava raspucala..još u nedjelju južina pukla..znači cijeli dan nisam sebi mogla doći. Poslje vrtim film, skužim da nisam jela od ručka..sem nekih kolača poslje ručka i nisam vode pila. inače, ja kad pijem, obavezno sječem vodom..ovo šta sam uradila, isto neka šiparica tinejđerka..užas!
Isto kad skontam u subotu jeo nekad oko 2 i to neki doner