Bojkot Izbora 2018
- Dozer
#51 Re: Bojkot Izbora 2018
Pustite se prepucavanja ko ce za koga glasati. Mislim da je bitno da se konacno s vlasti makne ovo etno-naci njesra koje gledamo vec 25 godina. A ko god da dodje, nebitno je. Bitno je samo da je novo, I da ima neku viziju.
- Alfons Kauders
#52 Re: Bojkot Izbora 2018
Ne bojktotuje, vec imamo katastrofa izborne spiskove.PM72 wrote:Izbore ionako bojkotuje više od pola države.Ta polovina i jeste najveće sranje u državi,oni bi mogli prevagnuti sve u svoju korist.
RS ima skoro 1.3m registrovanih glasaca, a po popisu stanovnistva ima 150,000 stanovnika manje.
Statistika izlaznosti jednostavno nije tacna.
- Alfons Kauders
#53 Re: Bojkot Izbora 2018
Zasto da se ja brinem za tudje interese kada se ni oni sami ne brinu?Novak20 wrote: Pa slušaj...ni meni od države ne treba ništa ali niko od nas ne živi sam za sebe. Za razliku od tebe, meni je dobro kad je većini dobro. A većini, priznaj, ipak nije dobro. Uređena, pravna država je ono čemu trebamo težiti ako želimo normalan život i sigurnu starost + da nešto ostane za potomstvo koje će sutra očuvati i voditi ovu državu. Nas(BHSO) je tako malo da nas sutra bez problema sve mogu zamijeniti neki drugi nevoljnici ali onda nema BiH ili ima ali to više nije naša nego tuđa država.
Ne pravdam nikoga. Moja generacija je zakazala jer promjene od političara traži kao što od roditelja tražiš đeparac pa ako ti ga neko da. Ovde se promjene moraju izboriti a to ne ide bez vlastitog učešća, rada i znoja. Bojkotom nikako.
-
dezurni_ucenik
#54 Re: Bojkot Izbora 2018
Dozer wrote:Pustite se prepucavanja ko ce za koga glasati. Mislim da je bitno da se konacno s vlasti makne ovo etno-naci njesra koje gledamo vec 25 godina. A ko god da dodje, nebitno je. Bitno je samo da je novo, I da ima neku viziju.
I opet ide pitanje; za koga glasati? Daj mi prijedlog.
- Alfons Kauders
#55 Re: Bojkot Izbora 2018
Ne mogu se sloziti s podvucenim, ni blizu.Dozer wrote:Pustite se prepucavanja ko ce za koga glasati. Mislim da je bitno da se konacno s vlasti makne ovo etno-naci njesra koje gledamo vec 25 godina. A ko god da dodje, nebitno je. Bitno je samo da je novo, I da ima neku viziju.
Bitno je ko ce doci - s kakvim programom, s kakvim idejama, s kakvim kadrom.
Jer ako nije bitno ko ce doci, zasto bi onda bilo bitno ko je vec tu?
-
Novak20
#56 Re: Bojkot Izbora 2018
Kako se ne brineš za tuđe interese kad putem foruma pozivaš na bojkot izbora 2018 ?Alfons Kauders wrote:Zasto da se ja brinem za tudje interese kada se ni oni sami ne brinu?Novak20 wrote: Pa slušaj...ni meni od države ne treba ništa ali niko od nas ne živi sam za sebe. Za razliku od tebe, meni je dobro kad je većini dobro. A većini, priznaj, ipak nije dobro. Uređena, pravna država je ono čemu trebamo težiti ako želimo normalan život i sigurnu starost + da nešto ostane za potomstvo koje će sutra očuvati i voditi ovu državu. Nas(BHSO) je tako malo da nas sutra bez problema sve mogu zamijeniti neki drugi nevoljnici ali onda nema BiH ili ima ali to više nije naša nego tuđa država.
Ne pravdam nikoga. Moja generacija je zakazala jer promjene od političara traži kao što od roditelja tražiš đeparac pa ako ti ga neko da. Ovde se promjene moraju izboriti a to ne ide bez vlastitog učešća, rada i znoja. Bojkotom nikako.
Bojkot izbora nije u mom interesu a znam kome jeste.
- Dozer
#57 Re: Bojkot Izbora 2018
Za bilo koga ko nije imao punu vlast.
Po meni, koalicija DF/NS/GS bi bila sasvim ok. Ovo malo likova koje imaju u svojim redovima, a da su bili na nekoj funkciji, to moze i proci.
Ali, moje misljenje je da carape obavezno moramo promijeniti. Postojece su nam se toliko usmrdile da se naprosto vise ne moze izdrzati... I vec masovno dobivamo gljivice po nogama...
Po meni, koalicija DF/NS/GS bi bila sasvim ok. Ovo malo likova koje imaju u svojim redovima, a da su bili na nekoj funkciji, to moze i proci.
Ali, moje misljenje je da carape obavezno moramo promijeniti. Postojece su nam se toliko usmrdile da se naprosto vise ne moze izdrzati... I vec masovno dobivamo gljivice po nogama...
- GeeTnT
#58 Re: Bojkot Izbora 2018
...mislim da je kljuc rjesenja "gradjanski neposluh" ....a, one koji bi se opirali, rentgenom slikavat.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#59 Re: Bojkot Izbora 2018
Kanton Sarajevo 2018 godina.
Recimo da ce Radoncic politcki opstati.
Neka stranke opozicije samo ponove rezultat sa proslih izbora (a nece, bice neuporedivo bolji jer niko lose, neodgovornije i katastrofalnije nevlada ovom zemljom od SDA) to ce biti dovoljno da se i bez Radonciceve pasivnosti formira Kantonalna vlada koja ce "zagrebati po povrsini" i najaviti pocetak kraja SDA hobotnici.
U slucaju Radonciceve pasivnosti ili cak podrske strankama ljevice plus NS , politicka opozicija SDA u Sarajevu je zagarantovana. I to je pocetak kraja....kada SDA izgubi Sarajevo a bez sustinske podrske u TK i dan danas ona je konacno mrtva.
Kao sto je cilj opozicije u Srbiji 2000 bio kraj Milosevica , cilj izbora 2018 mora biti POLITICKI KRAJ SDA.
Uloga i snaga Nase Stranke su jasni.
DF NE MOZE bez Komsica (nazalost) ali mislim konacno da je ukapirao da mora kontra SDA.
GS je minoran ali nikako beznacajan u ovoj konastalaciji (Bihac).
SDP MORA izmisliti nove ljude najkasnije do sredine iduce godine.
Ovom u prilog ide sirina SDA , razne struje koje ce ih interno dodatno slabiti.
Ima nade.
Idemo dalje.
Izgleda da ce moje Novo Sarajevo prvi put nakon 12 godina dobiti vecinu bez SDA sto je
Recimo da ce Radoncic politcki opstati.
Neka stranke opozicije samo ponove rezultat sa proslih izbora (a nece, bice neuporedivo bolji jer niko lose, neodgovornije i katastrofalnije nevlada ovom zemljom od SDA) to ce biti dovoljno da se i bez Radonciceve pasivnosti formira Kantonalna vlada koja ce "zagrebati po povrsini" i najaviti pocetak kraja SDA hobotnici.
U slucaju Radonciceve pasivnosti ili cak podrske strankama ljevice plus NS , politicka opozicija SDA u Sarajevu je zagarantovana. I to je pocetak kraja....kada SDA izgubi Sarajevo a bez sustinske podrske u TK i dan danas ona je konacno mrtva.
Kao sto je cilj opozicije u Srbiji 2000 bio kraj Milosevica , cilj izbora 2018 mora biti POLITICKI KRAJ SDA.
Uloga i snaga Nase Stranke su jasni.
DF NE MOZE bez Komsica (nazalost) ali mislim konacno da je ukapirao da mora kontra SDA.
GS je minoran ali nikako beznacajan u ovoj konastalaciji (Bihac).
SDP MORA izmisliti nove ljude najkasnije do sredine iduce godine.
Ovom u prilog ide sirina SDA , razne struje koje ce ih interno dodatno slabiti.
Ima nade.
Idemo dalje.
Izgleda da ce moje Novo Sarajevo prvi put nakon 12 godina dobiti vecinu bez SDA sto je
-
FreakyStyley
#60 Re: Bojkot Izbora 2018
Bitno je uvijek izac na izbore jer jedino tako mozemo izabrati ko ce uci u koaliciju sa SDA.
Lokalni izbori su jos bitniji, jer tako imamo priliku glasati sa nase kolege sa posla, s fakulteta, nekadasnje skolske drugove. Obicno se za vijecnike kandiduju oni koji su i u osnovnoj skoli bili u sekcijama, predsjednici razreda, ulizivali se profesorima, na faksu bili u nevladinim organizacijama i studentskim udruzenjima itd. - dakle biramo kojima od nasih parazitnih prijatelja cemo dati budzetski hljeb u ruke.
Izborima MI gradjani direktno biramo koji ce to ljudi isisavati pare iz budzeta.
Razloga je jos milion.
Lokalni izbori su jos bitniji, jer tako imamo priliku glasati sa nase kolege sa posla, s fakulteta, nekadasnje skolske drugove. Obicno se za vijecnike kandiduju oni koji su i u osnovnoj skoli bili u sekcijama, predsjednici razreda, ulizivali se profesorima, na faksu bili u nevladinim organizacijama i studentskim udruzenjima itd. - dakle biramo kojima od nasih parazitnih prijatelja cemo dati budzetski hljeb u ruke.
Izborima MI gradjani direktno biramo koji ce to ljudi isisavati pare iz budzeta.
Razloga je jos milion.
- bh.tornjak
#61 Re: Bojkot Izbora 2018
Bosanci su spremni na svaki vid izrazavanja nezadovoljstva....iz fotelje...s kauca....iz stana/kuce.....
ali da izadju na ulicu i da se bori za svoje pravo/dostojanstvo/ bolje sutra.....jok...to mu je previse
lakse je kukati....zaliti se...itd....
ali da izadju na ulicu i da se bori za svoje pravo/dostojanstvo/ bolje sutra.....jok...to mu je previse
- Alfons Kauders
#62 Re: Bojkot Izbora 2018
Bojkot je naravno u interesu SDA. To ne sporim.Novak20 wrote:Kako se ne brineš za tuđe interese kad putem foruma pozivaš na bojkot izbora 2018 ?Alfons Kauders wrote:Zasto da se ja brinem za tudje interese kada se ni oni sami ne brinu?Novak20 wrote: Pa slušaj...ni meni od države ne treba ništa ali niko od nas ne živi sam za sebe. Za razliku od tebe, meni je dobro kad je većini dobro. A većini, priznaj, ipak nije dobro. Uređena, pravna država je ono čemu trebamo težiti ako želimo normalan život i sigurnu starost + da nešto ostane za potomstvo koje će sutra očuvati i voditi ovu državu. Nas(BHSO) je tako malo da nas sutra bez problema sve mogu zamijeniti neki drugi nevoljnici ali onda nema BiH ili ima ali to više nije naša nego tuđa država.
Znas sta je jos u interesu SDA? Jos jedan izborni ciklus sa razjedinjenom opozicijom, pardon, jesam li rekao opozicijom? Jer SDP, DF, NS i ostatak ekipe zapravo i nisu opozicija, jer su svi u proteklih 5 godina bili na vlasti - u koaliciji sa SDA, a ne u koaliciji sa ostalim opozicionim strankama.
Ono sto mnogi vide kao opoziciju dok ubacuju svoj listic, SDA vidi kao buduce koalicione partnere, sto je dokazala u protekloj deceniji.
- Alfons Kauders
#63 Re: Bojkot Izbora 2018
Zasto bih izlazio na ulicu? Vrijeme ko mudo, imam pametnija posla, a njih svakako zaboli kita hoce li neko na ulicu ili na kafu.bh.tornjak wrote:Bosanci su spremni na svaki vid izrazavanja nezadovoljstva....iz fotelje...s kauca....iz stana/kuce.....
Zaboli i opoziciju, i njima svejedno, a i bolje je da se ne mijesaju - jer ce samo sjebati te koji krenu na ulicu.
Dakle, to je ucinak "ulice"... Zaboli ih chundara...
Ja bih da opoziciju zaboli nesto drugo. Recimo, da ih zaboli gubitak mandata, gubitak budzetske love za stranku, ili pad ispod izbornog praga.
Sta mislis sta ce ih prije natjerati da djeluju? Par stotina ljudi na ulici, ili par stotina clanova stranke koji moraju popunjavati CV i visiti na Posao.ba da bi platili sljedecu ratu kredita?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#64 Re: Bojkot Izbora 2018
Alfons Kauders wrote:Bojkot je naravno u interesu SDA. To ne sporim.Novak20 wrote:Kako se ne brineš za tuđe interese kad putem foruma pozivaš na bojkot izbora 2018 ?Alfons Kauders wrote: Zasto da se ja brinem za tudje interese kada se ni oni sami ne brinu?
Znas sta je jos u interesu SDA? Jos jedan izborni ciklus sa razjedinjenom opozicijom, pardon, jesam li rekao opozicijom? Jer SDP, DF, NS i ostatak ekipe zapravo i nisu opozicija, jer su svi u proteklih 5 godina bili na vlasti - u koaliciji sa SDA, a ne u koaliciji sa ostalim opozicionim strankama.
Ono sto mnogi vide kao opoziciju dok ubacuju svoj listic, SDA vidi kao buduce koalicione partnere, sto je dokazala u protekloj deceniji.
Nasa Stranka nikada i nigdje niti jedan jedini sekund nije bila u koaliciji sa SDA.
Srdacan pozdrav
- Alfons Kauders
#65 Re: Bojkot Izbora 2018
A kada su se prije par godina slozno dizale rukice u KS kako bi se podrzala nova narodna vlast? To nije bila koalicija, doduse, to je samo bila politicka trgovina.sabina1 wrote: Nasa Stranka nikada i nigdje niti jedan jedini sekund nije bila u koaliciji sa SDA.
Srdacan pozdrav
- madner
#66 Re: Bojkot Izbora 2018
NS glasovi su bili kljucni za novi zakon o radu.
Mislim da je kljucni moment koalicija prije izbora da ljudi znaju sta ce dobiti.
Mislim da je kljucni moment koalicija prije izbora da ljudi znaju sta ce dobiti.
-
Dr Baltazar
#67 Re: Bojkot Izbora 2018
Vidi ovih pingvina iz NS što se tješe da SDA propada, a od izbora do izbora napreduju za 500 novih glasača

-
Novak20
#68 Re: Bojkot Izbora 2018
Pa sad...nije u pitanju samo SDA. Bojkot izbora je jednako u interesu i HDZ i SNSD. Nacionalni tronožac ne bi mogao da stoji samo na dvije noge. Rezanje jedne noge mogao bi biti početak nekih novih procesa.Alfons Kauders wrote:Bojkot je naravno u interesu SDA. To ne sporim.Novak20 wrote:
Kako se ne brineš za tuđe interese kad putem foruma pozivaš na bojkot izbora 2018 ?
SzBiH, SBB, SDP, Lijanovići i ko zna koje još stranke su se dokazale u otvorenoj koaliciji sa SDA i drugim nacionalnim strankama. Moj glas nemaju dok ne shvate da se ljudi i politike mogu i moraju mijenjati.
Samo stranka koja da čvrsto uvjerenje da neće ulaziti u vlast sa ovima koji su nas obogaljili i koja to u praksi ispoštuje ima moj glas. A valjda ima i takvih na političkom tržištu.
- Alfons Kauders
#69 Re: Bojkot Izbora 2018
I ne samo to, vec jos neke sitnice... Ali nije ni bitno.madner wrote:NS glasovi su bili kljucni za novi zakon o radu.![]()
Ja sam NS svakako prekrizio kada su u februaru 2014 napravili onaj pateticni performans ispred tuzilastva, s onim svojim zenturacama i hipsterima. Gospoda izasla na ulicu da trazi pustanje terorista na slobodu - "pustite nam djecu" - a dan ranije ja u mahali gledao kako te nevina djecica od 100 kila krvnicki lome policajcima kosti i pale zgrade.
-
daddy-kool
#70 Re: Bojkot Izbora 2018
Šta znači nacionalna stranka i po čemu nabrojane nisu nacionalne (SzBiH, SBB, ..)?Novak20 wrote:
SzBiH, SBB, SDP, Lijanovići i ko zna koje još stranke su se dokazale u otvorenoj koaliciji sa SDA i drugim nacionalnim strankama. Moj glas nemaju dok ne shvate da se ljudi i politike mogu i moraju mijenjati.
- Alfons Kauders
#71 Re: Bojkot Izbora 2018
Ja bih radije izasao na izbore i glasao za nekog ko ce pobijediti SDA, ali posto je najveci domet nasih opozicionara da za cetiri godine koaliranja sa SDA, ministrovanja i sluzbenih auta, upropaste vlastitu stranku i izgube 2/3 podrske gradjana - bujrum, i nek im je sa srecom!FreakyStyley wrote:Bitno je uvijek izac na izbore jer jedino tako mozemo izabrati ko ce uci u koaliciju sa SDA.
Razloga je jos milion.
Naravno, bez mene.
-
Novak20
#72 Re: Bojkot Izbora 2018
daddy-kool wrote:Šta znači nacionalna stranka i po čemu nabrojane nisu nacionalne (SzBiH, SBB, ..)?Novak20 wrote:
Pa u našim uvjetima pod nacionalnim strankama mislim na one stranke koje su nastale manje više kao pokreti u procesu raspada SFRJ i stvaranja nezavisnih država od kojih je jedna i naša.
SzBiH, SBB....naknadno oformljene stranke nastale raspadom prvobitnog pokreta i matične nacionalne stranke. Nisam rekao i nije nužno da one nisu nacionalne (SNSD) ali zbog želje da se dočepaju vlasti su opozicija dok im se ne ponude fotelje.
- bh.tornjak
#73 Re: Bojkot Izbora 2018
Alfons Kauders wrote:Zasto bih izlazio na ulicu? Vrijeme ko mudo, imam pametnija posla, a njih svakako zaboli kita hoce li neko na ulicu ili na kafu.bh.tornjak wrote:Bosanci su spremni na svaki vid izrazavanja nezadovoljstva....iz fotelje...s kauca....iz stana/kuce.....
Zaboli i opoziciju, i njima svejedno, a i bolje je da se ne mijesaju - jer ce samo sjebati te koji krenu na ulicu.
Dakle, to je ucinak "ulice"... Zaboli ih chundara...
Ja bih da opoziciju zaboli nesto drugo. Recimo, da ih zaboli gubitak mandata, gubitak budzetske love za stranku, ili pad ispod izbornog praga.
Sta mislis sta ce ih prije natjerati da djeluju? Par stotina ljudi na ulici, ili par stotina clanova stranke koji moraju popunjavati CV i visiti na Posao.ba da bi platili sljedecu ratu kredita?
ne brini se za njih....oni "promijene dres" dok trepnes okom.....
Bosna je to odgojila jaro moj, mi smo prvaci svijeta u marifetlucima....lopovski narod par excellence
a BiH nit` ima poziciju nit´ opoziciju......to je tumaranje lezihljebovica od jedne fotelje do druge....
i uvijek ce se za sledecu fotelju snaci....no sikiriki
-
sumirprimus
#74 Re: Bojkot Izbora 2018
ja sam bar tu rahat ko maldini,nema promjene dresa 
- Sanjarko
#75 Re: Bojkot Izbora 2018
Sta je NVZ.Alfons Kauders wrote:Ona koju agenti NVZ jos uvijek nisu otrovali stroncijem 90.madner wrote:Opozicija je sirok pojam.
Sta je zdrava opozicija?