Pa strancima idu pare, strani brend, a evo imam flašu Sprite barcode počinje sa 5449, Belgija ...StupskaBitanga wrote:a Cola nije domaća?maraccana wrote:Loš potez, jer će se Konzum onda baciti na domaću politiku - "Kupujte SkyColu, kupujte domaće"StupskaBitanga wrote:Sutra u Bingu reklama
Mi imamo Coca Colu
Čak ako se i ide po vlasničkoj strukturi u istoj su poziciji
Obje firme registrovane u BiH, vrše proizvodnju tu a vlasnici stranci
Bye, bye Konzum
Moderator: anex
- maraccana
#51 Re: Bye, bye Konzum
- bach
#52 Re: Bye, bye Konzum
Danas u Ložioničkoj nema više bankomata...Piše "Bankomati izmještani do daljnjeg..." Samo Unicredit bankomat ostao...
Kartice ne prolaze...Pike im ne prolaze...Prodavačice nemaju sitna na kasi...Tehnike sve manje...Valjda ima je i tu neko zavrnuo pipu...
Kartice ne prolaze...Pike im ne prolaze...Prodavačice nemaju sitna na kasi...Tehnike sve manje...Valjda ima je i tu neko zavrnuo pipu...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#53 Re: Bye, bye Konzum
dug lafo sedam 7 milijunceka 
-
made_in_sarajevo
#54 Re: RE: Re: Bye, bye Konzum
Vjerovatno sto ce ga sad renovirati pa lagano spremaju mada mi je to nidje veze ali eto. Zatvori i isprazni sve,a ne radis puno radno vrijeme i smece roba ti se prodaje jer neces novo da dovlacis radi renoviranja. Cekam sberbank pika karticu ali bi volio da kakav svabo ovo kupi svebach wrote:Danas u Ložioničkoj nema više bankomata...Piše "Bankomati izmještani do daljnjeg..." Samo Unicredit bankomat ostao...
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
- MikroBelaj
#55 Re: Bye, bye Konzum
U konzum udjoh par puta usput...nebitno nek bude najjaci ili nek propadne,meni je samo da raja sto tamo radi ima poso,ako propadnu da ih ko kupi i preuzme radnike,jer radnici su domaci....hebe mi se za todorica ,samo nek raja ima poso..
- dječak sa šibicama
#56 Re: Bye, bye Konzum
Na ovom forumu Konzum je propao ima i tri godine.
Sto se babi snilo...
Radnice iz mog lokalnog Konzuma voze Scenic i Megane, sta vozaju kasirke iz Binga?
Sto se babi snilo...
Radnice iz mog lokalnog Konzuma voze Scenic i Megane, sta vozaju kasirke iz Binga?
- vješalica
#57 Re: Bye, bye Konzum
to one same ustedile od plate?dječak sa šibicama wrote:Na ovom forumu Konzum je propao ima i tri godine.
Sto se babi snilo...
-
mali_balon
#58 Re: Bye, bye Konzum
Bosnjo kaze da je ovo gigant protiv giganta, golijat protiv goliajta itd itd itd....cuj coca cola i konzum u istom rangu.....sve sami bizMis strucnjaci.....upravo je coca cola dokazala u kom je rangu sa konzumom......
- CherryLips
#59 Re: Bye, bye Konzum
Prije nekih 7-10 dana slusam zenu koja radi u Konzumu, bivsi Merkator u Lozionickoj, kaze stopirali im inventuru . Glasine do njih koje dolaze jeste da ih kupuje Lidl. Dnevni promet opada iz dana u dan. Vidjece se..
- KB9
#60 Re: Bye, bye Konzum
umiranje konzuma, koje sam najavio kod davanja djela plate u vidu namirnica u marketu, je zvanicno pocelo

- CherryLips
#61 Re: Bye, bye Konzum
A neki dan slusam reklamu za otvaranje novog Konzuma na Kovacicima..
-
StupskaBitanga
#62 Re: Bye, bye Konzum
Ovdje ljudi prave famu sta i kako radnici binga odnosno Konzuma voze. Nemojte zaboraviti da je mercator u sektoru prehrane imao najbolje place i Konzum je pokusao to držati ali nije im uspjelo i prevelikim apetitima doveli su se do
Nelikvidnosti. Konzum i sa renoviranjem u Lozionickoj nikad nece imati reputaciju koju je mercator imao
Nelikvidnosti. Konzum i sa renoviranjem u Lozionickoj nikad nece imati reputaciju koju je mercator imao
- JThomas
#63 Re: Bye, bye Konzum
ne može imati kad nema pola proizvoda kojih je bilo. mercator u ložioničkoj je bio najsređeniji i imao proizvode kojih nije bilo nigdje drugo, i to je privlačilo ljude i omogućavalo da cijena bude malo veća, jer ne traže svi isto. i u manjim mercatorima je bilo mnogo više proizvoda nego što ima sad. gospoda iz konzuma očito misle da smo mi seljaci i kmetovi i da nam je dosta dvije vrste pileće i dvije svinjske salame...
- Drvosjeca iz Dejcica
#64 Re: Bye, bye Konzum
Ja znam jednu vozi Benz M sa ugrađenim plinom.dječak sa šibicama wrote:Na ovom forumu Konzum je propao ima i tri godine.
Sto se babi snilo...
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 02/11/2016 08:48, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#65 Re: Bye, bye Konzum
Navijam za ovaj scenarij...CherryLips wrote:Prije nekih 7-10 dana slusam zenu koja radi u Konzumu, bivsi Merkator u Lozionickoj, kaze stopirali im inventuru . Glasine do njih koje dolaze jeste da ih kupuje Lidl. Dnevni promet opada iz dana u dan. Vidjece se..
- Montana
#66 Re: Bye, bye Konzum
šta je bolje..konzum ili smrdljivi lidl i aldi?
Konzum.
Zato molite boga da vam ne nestane domaćih marktova i njihovog sortimenta,kao konzum i ostali.
Konzum.
Zato molite boga da vam ne nestane domaćih marktova i njihovog sortimenta,kao konzum i ostali.
- Altsa
#67 Re: Bye, bye Konzum
Ja smijesnog naslova. Prije bi rekao Bye, Bye Coca Cola. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Alfons Kauders
#69 Re: Bye, bye Konzum
Da - "Punjeno u Hadzicima"StupskaBitanga wrote:a Cola nije domaća?maraccana wrote:Loš potez, jer će se Konzum onda baciti na domaću politiku - "Kupujte SkyColu, kupujte domaće"StupskaBitanga wrote:Sutra u Bingu reklama
Mi imamo Coca Colu
Obje firme registrovane u BiH, vrše proizvodnju tu a vlasnici stranci
I tako nema Cole, ja uzmem juce dvije Cockte... Punjene u Sarajevskoj Pivari (i iz nekog razloga, skoro da nisu ni gazirane - haman ne da Hilmo da se tek tako trosi CO2 - mogu gazirana pica biti i negazirana, sto da ne)
I Sky je punjen... Nedje kod nas...
I problem ovdje nije "joj ba niko ne pije Colu, to je otrov", vec sto te iste punionice prodaju i masu drugih stvari. Ni Pivara ne prodaje samo pivu, vec pun kurac proizdvoda, kao i Cola.
U biti, kad bi izbacili Colu i Pivaru... U vecini marketa u BiH, police na kojim su sokovi, piva, voda itd... Bi imale 2-3 puta manje proizvoda.
- Alfons Kauders
#70 Re: Bye, bye Konzum
Znas sta je jos bolje od svih navedenih? Domace firme (ne Bingo, vec sve domace firme).Montana wrote:šta je bolje..konzum ili smrdljivi lidl i aldi?
Konzum.
Jebem mu mater, prije 30 godina smo pravili avione i Golfove, a danas kao ne mozemo napraviti supermarket? Treba nam doci Svabo ili Francuz da nam "objasni" kako se to radi...
- vješalica
#71 Re: Bye, bye Konzum
u pika prospektu su odavno utanjilibach wrote:Danas u Ložioničkoj nema više bankomata...Piše "Bankomati izmještani do daljnjeg..." Samo Unicredit bankomat ostao...
sve neke debilarije
možeš naći jeftinije i kvalitetnije od onog što nude
ma glupost živa
bolje da sve zatvore kad ionako ne znaju poslovati
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#72 Re: Bye, bye Konzum
Pitam ja jarana,koji ima firmu,sto ne radi sa Konzumom. Kaze, nisam budala.
Cekas da ti plate i do 180 dana,takvi ugovori. Znaci da se ja zavalim pola miliona KM i da onda cekam uplate,malo po malo,nisam po glavi izgorio.
Jos te kasnije ucjenjuje sa deterdjentom,konzervama i sl glupostima,da se prebije.
Izgleda da je u pravu.
Cekas da ti plate i do 180 dana,takvi ugovori. Znaci da se ja zavalim pola miliona KM i da onda cekam uplate,malo po malo,nisam po glavi izgorio.
Jos te kasnije ucjenjuje sa deterdjentom,konzervama i sl glupostima,da se prebije.
Izgleda da je u pravu.
-
kox
#73 Re: Bye, bye Konzum
Jesi li siguran da Cocktu puni Sarajevska pivara ? Koliko znam do prije 4-5 godina se punila u Hercegovini (cini mi se Hercegovina vino) a poslije je bila samo uvozna. Sarajevska pivara puni Pepsi i ostale Pepsico proizvode.Alfons Kauders wrote:Da - "Punjeno u Hadzicima"StupskaBitanga wrote:a Cola nije domaća?maraccana wrote:
Loš potez, jer će se Konzum onda baciti na domaću politiku - "Kupujte SkyColu, kupujte domaće"
Obje firme registrovane u BiH, vrše proizvodnju tu a vlasnici stranci![]()
I tako nema Cole, ja uzmem juce dvije Cockte... Punjene u Sarajevskoj Pivari (i iz nekog razloga, skoro da nisu ni gazirane - haman ne da Hilmo da se tek tako trosi CO2 - mogu gazirana pica biti i negazirana, sto da ne)
I Sky je punjen... Nedje kod nas...
I problem ovdje nije "joj ba niko ne pije Colu, to je otrov", vec sto te iste punionice prodaju i masu drugih stvari. Ni Pivara ne prodaje samo pivu, vec pun kurac proizdvoda, kao i Cola.
U biti, kad bi izbacili Colu i Pivaru... U vecini marketa u BiH, police na kojim su sokovi, piva, voda itd... Bi imale 2-3 puta manje proizvoda.
- Kejn
#74 Re: Bye, bye Konzum
U konzumu na Ilidži možeš kupiti čarape koje su sudeći po etiketi napravljene za vrijeme Olimpijade u Sarajevu. Izlgeda čiste robne rezerve. Bogami im je dogorilo.
Last edited by Kejn on 02/11/2016 09:43, edited 1 time in total.
- JThomas
#75 Re: Bye, bye Konzum
naravno da je u pravu.mali_milojica wrote:Pitam ja jarana,koji ima firmu,sto ne radi sa Konzumom. Kaze, nisam budala.
Izgleda da je u pravu.