Kokos ili jaje?kudrilo wrote:Nemaju, logično, ali gdje ja govorim da podržavam takvo izjašnjavanje? Ja samo govorim da se na njihovom mjestu ne bih izjasnio kao Bošnjak. A to kako su katolici i pravoslavci iz Bosne postali Hrvati i Srbi je druga tema, možemo i nju načeti ako želiš.asker wrote:Imaju li SVI ti bosanski katolici i pravoslavci vezu sa Srbijom i Hrvatskom kroz cijelo porodicno stablo, da se izjasnjavaju Srbinom ili Hrvatom?kudrilo wrote: Danas imamo ljude u Sandžaku koji se izjašnjavaju Bošnjacima samo zato jer su muslimani, te dolaze sa prostora bivše Jugoslavije, a veze nemaju sa Bosnom kroz cijelo porodično stablo. Jednostavno, termin je promijenjen, te se smiješno ljutiti na bosanske katolike i pravoslavce, one koji ovu državu osjećaju svojom, zašto se neće da izjasne kao Bošnjak. Ne bih ni ja na njihovom mjestu.
Od kad sam dial up konekcijom otkrio internet Bosnjacima se nastoje "otvoriti oci".
Da mi je samo dozivjeti neki pravoslavni ili katolicki Bosnjacki pokret u Banja Luci ili Sirokom Brijegu pa da se upucam u lijevu nogu za sve zablude u kojima sam zivio.
Otvaranje ociju je ekskluzivno rezervisano za Bosnjake, dok su druge etnije uklesane u granitu i nepromjenjive. Hebo sex gdje samo jedna strana uziva.