Brko, ne laprdajanimals wrote:Ma imaju Bakira, kojem je jedina zelja da ovo bude Turska ili SA,
i onda se cude Dodiku sto bi u Srbiju..ili Hrvatima sto bi u EU..
Te srpskohrvatske aspiracije postoje, brat bratu vec 'iljadu
Brko, ne laprdajanimals wrote:Ma imaju Bakira, kojem je jedina zelja da ovo bude Turska ili SA,
i onda se cude Dodiku sto bi u Srbiju..ili Hrvatima sto bi u EU..
Glavno jos nesto si izostavio.insomnia78 wrote:Cuj nemamo a Turska, Iran, amanet?peepeep wrote:Zašto se boje Bošnjaci promjene? Zato što Srbi imaju Dodika, Hrvati imaju Hrvate i EU a mi nemamo nikoga. I ovo ako se desi, desiti će se preko naših leđa a RS će biti malo ili nimalo oštećen. Zašto se bojimo promjena? Zato što smo svakodnevno, sve više i više, marginalizirani u vlastitoj državi.animals wrote:U ovoj Drzavi, treba sve mjenjati..
sve je trulo..
zasto se Bosnjaci boje promjena..
samo zato sto imaju glupog Bakira i nesposobne clanove vlade..
oni im ionako ne mogu nista bolje izboriti..
Hrvatska posjeduje Zakon koji stiti manjine i njihov jezik ( Bosnjaci i bosanski jezik) ,ali vecina Bosanjaka rodjenih u HR prakticiraju svakodnevno hrvatski standrani i sluzbeni jezik.stari grad Visegrad wrote:Posto Hrvati i Hrvatska ne priznaju bosanki jezik onda i ja sve sto rade, kazu i traze shavtam neprijateljski.
Pises a ne znas. U Hrvatskim skolama se Bosanski jezik naziva Bosnjacki jezik.Connaisseur Karlin wrote:Hrvatska posjeduje Zakon koji stiti manjine i njihov jezik ( Bosnjaci i bosanski jezik) ,ali vecina Bosanjaka rodjenih u HR prakticiraju svakodnevno hrvatski standrani i sluzbeni jezik.stari grad Visegrad wrote:Posto Hrvati i Hrvatska ne priznaju bosanki jezik onda i ja sve sto rade, kazu i traze shavtam neprijateljski.
U BiH tri naroda pricaju tri jezikaLingivsticari su lijepo objasnili da se prica jedan jezik sa brojimn dijalktskim varijantama i lokalnim razlicitostima,a stakvim stavom se 100% sazem
![]()
Ovdje je jezik upotrebjen kao dio etnickog identieta,a ne kao sredstvo komunikacije![]()
evo,ja mogu reci da pricam i hrvatski i bosasnki i sprskia opet se istovrmeneo ne idetificiram etnicki ,jer nemam takvu potrebu
Mislis u hrvatkskim zupanijama u BiH ? Ja sam pisala za drzavu HR,koja jeste pocektom 2000 godine korsitila termin bosnjacki jezik,ali danas koristi bosanski jezik.stari grad Visegrad wrote:Pises a ne znas. U Hrvatskim skolama se Bosanski jezik naziva Bosnjacki jezik.Connaisseur Karlin wrote:Hrvatska posjeduje Zakon koji stiti manjine i njihov jezik ( Bosnjaci i bosanski jezik) ,ali vecina Bosanjaka rodjenih u HR prakticiraju svakodnevno hrvatski standrani i sluzbeni jezik.stari grad Visegrad wrote:Posto Hrvati i Hrvatska ne priznaju bosanki jezik onda i ja sve sto rade, kazu i traze shavtam neprijateljski.
U BiH tri naroda pricaju tri jezikaLingivsticari su lijepo objasnili da se prica jedan jezik sa brojimn dijalktskim varijantama i lokalnim razlicitostima,a stakvim stavom se 100% sazem
![]()
Ovdje je jezik upotrebjen kao dio etnickog identieta,a ne kao sredstvo komunikacije![]()
evo,ja mogu reci da pricam i hrvatski i bosasnki i sprskia opet se istovrmeneo ne idetificiram etnicki ,jer nemam takvu potrebu
![]()
Hrvatska izmislila novi naziv Bosankog jezika. Bezobrazno.
Službeni jezici Kantona su bosanski i hrvatski jezik. Službeno pismo je latinica. Ostali jezici se mogu koristiti kao sredstva komunikacije i nastave.
ma jok...to je samo prijevod. Naime, na rvackom se bosanski kaze bosnjacki!stari grad Visegrad wrote:Pises a ne znas. U Hrvatskim skolama se Bosanski jezik naziva Bosnjacki jezik.Connaisseur Karlin wrote:Hrvatska posjeduje Zakon koji stiti manjine i njihov jezik ( Bosnjaci i bosanski jezik) ,ali vecina Bosanjaka rodjenih u HR prakticiraju svakodnevno hrvatski standrani i sluzbeni jezik.stari grad Visegrad wrote:Posto Hrvati i Hrvatska ne priznaju bosanki jezik onda i ja sve sto rade, kazu i traze shavtam neprijateljski.
![]()
![]()
Hrvatska izmislila novi naziv Bosankog jezika. Bezobrazno.
Zukic ima kontakte za koku...jao_situacije wrote:koji je ovo po redu put da se najavljuje treći
sačekati da dođe klintonova žena na vlast, zvati bila na ćevape srediti mu kakvu mladu koku, to nek zukić završi on ima te kontakte
i onda fino u miru dogovoriti sve
tvoj prijedlog covic i koolinda nebi ni uzeli u razmatranje.KB9 wrote:treba im dat hercegovinu dole, fakticki i sad je njihova samo se presucuje, ovako cemo imat samo problem manje i jednu temu prekrizenu za sva vremena
Evo im cuna i onim koji bi to dali i ovima koji bi uzeli. Mi smo opstali ovdje u ratu a kako vidimo i u mostaru i u stocu smo bara bara sa uzp-om tako da mokre snove posalju jos juznije, a sto se mene tice mogu dobiti centar155_mm wrote:tvoj prijedlog covic i koolinda nebi ni uzeli u razmatranje.KB9 wrote:treba im dat hercegovinu dole, fakticki i sad je njihova samo se presucuje, ovako cemo imat samo problem manje i jednu temu prekrizenu za sva vremena
cilj treceg entiteta nije nikakvo spasavanje obespravljenih bosanskih hrvata nego jacanje ucijenjivacke politike prema bosnjacima.zenit dozic wrote:Evo im cuna i onim koji bi to dali i ovima koji bi uzeli. Mi smo opstali ovdje u ratu a kako vidimo i u mostaru i u stocu smo bara bara sa uzp-om tako da mokre snove posalju jos juznije, a sto se mene tice mogu dobiti centar155_mm wrote:tvoj prijedlog covic i koolinda nebi ni uzeli u razmatranje.KB9 wrote:treba im dat hercegovinu dole, fakticki i sad je njihova samo se presucuje, ovako cemo imat samo problem manje i jednu temu prekrizenu za sva vremena
zasto habibi?155_mm wrote:tvoj prijedlog covic i koolinda nebi ni uzeli u razmatranje.KB9 wrote:treba im dat hercegovinu dole, fakticki i sad je njihova samo se presucuje, ovako cemo imat samo problem manje i jednu temu prekrizenu za sva vremena
objasnjeno u postu iznad tvog.KB9 wrote:zasto habibi?155_mm wrote:tvoj prijedlog covic i koolinda nebi ni uzeli u razmatranje.KB9 wrote:treba im dat hercegovinu dole, fakticki i sad je njihova samo se presucuje, ovako cemo imat samo problem manje i jednu temu prekrizenu za sva vremena
mozes pojasniti ovo "klasicno lupanje"?KB9 wrote:aha, znaci klasicno lupanje, tako reci odma