Ima li više išta normalno kod nas??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

FreakyStyley

#51 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by FreakyStyley »

I Barcelona ima svoju Goricu.
insomnia78

#52 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by insomnia78 »

Barselona je Gorica
muha_sa

#53 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by muha_sa »

Image
KB9

#54 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by KB9 »

muha_sa wrote:Image
tako je u svakoj metropoli

:mrgreen:
DZONPI

#55 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by DZONPI »

Fakat ne kontam sta bi to trebalo carsijom da hoda samo elita odjela sesiri bilo bi divi papka sto se kurci firauna je vazda bilo i bice a oni su i starosjedioci ovdje duze postoje od pojedinih grupa.Sta znaci za vas koji ste ovdje sedmicu dvije ko da mi eto nismo nikad zivjeli tu i nemamo pojma kako sta.Pa ja sam proso takvih mahala da mogu roman sastavit e nemoze nama niko zabranit pisat o nasem rodjenom gradu.Ima li sta normalno ima ba nemoj samo pamtitg lose slike prosetaj gradom malo ujutru ono lagano pa sjedi popi negdje kafu razgledaj pa cujes zvuk tramvaja pa malo do carsije zvukovi zanatlija pa golubovi ali porani.
bubi_mama

#56 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by bubi_mama »

Meni ti ljudi sto prodaju po ulici fkt ne smetaju. Mislim da 95% istih ne bi to radilo da imaju drugu mogucnost. Jbg ko bi od rahatluka drncio po ulici na -10 i +35.
Oni su samo odraz naseg jada i cemera od drzave. A jadnici koji nemaju 20 km da kupe trulexa i spuzvica da prodaju na ulici, oni rove po kontejnerima.
ho oponopono

#57 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by ho oponopono »

Bluemore wrote:danas vidim grupu (povecu) romskih sugradjana kako direktno ispred Unikredit banke na ulazu u park Svjetlost prodaju nekakve moderne kapute.
To razastrlo po podu, povjesalo kapute po onim prozorima od banke :-)
nisam nista kupila, je li do mene :?:

...puko preživljavanje, respekt za sve ljude za koje država ne obraća uopšte pažnju ...niko od srbiguza ništ ne radi...danas, sutra i ja mogu doći u istu situaciju...a sve su prilike za takvo nešto ...

...za lopove vazda biće love, teror mediokriteta, otimačina glava pizdića za njihov podli rat...

...mi ostali pušimo si dane, a oni speluju nam ispriku... mrzite se, koljite se, jebite si majku...

...nema bojazni od propadanja, važno je da se prisvojiš većini...:pusi2:
adda_sa

#58 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by adda_sa »

Edin H. wrote:
omar little wrote:
MickeyPierce wrote:Imagescreen shot pc

u sarajevu je ruglo i primitivizam, a ovo na slici je kultura :D
posto messijev dres?
Dopada mi se roba. :izet:
uuu dobrih tasni :mrgreen:
KB9

#59 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by KB9 »

samo da mi se za zivota desi da je zemlja drzava gdje su prodavaci na ulicama glavni problem 8)
Haris.ba

#60 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by Haris.ba »

Sve dok je prioritet ulični prodavač, a ne to što nemaš vode naveče u Sarajevu da se okupaš i zube opereš - ovako će i biti.

Bio nedavno u Lukavcu. Da operem ruke - žuta voda. Kažu, nestajalo, pa sad malo dok se cijevi pročiste. A, dobro. Znači, može se piti? Jok. Tehnička voda.

A, vjerujem kad bi sve bilo potaman, da bi mi opet kritikovali.
irac300

#61 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by irac300 »

Ova dva komentara iznad me preduhitriše. Da je nama doći do tog nivoa kada će Romi ili bilo kakvi drugi trgovci na divlje biti glavni problem. Riba smrdi od glave.
apsidejzi

#62 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by apsidejzi »

hrle1976 wrote: Image
Jel i ova rupa na kaldrmi u donjem lijevom uglu iz rimskog perioda il je neki lokalni politicar maznuo pare od obnove?
muha_sa

#63 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by muha_sa »

šta ste se ba uhvatili tih ulicnih prodavaca ko pjan plota :-)

to je samo jedan majušni segment u svemu negativnom što nam se dešava u gradu :-)

smetaju li vam auta parkirana na trotoarima :? smetaju li vam bahati krkani u saobracaju koji upale sva 4 i odu malo na kafu :?
smetaju li vam razdrndani trolejbusi i vozac u istom koji puši dok vozi i to sve uz milozvuke nekog od umjetnika "Južnog vetra" :?
smetaju li vam prljavi tramvaji :?
meni ništa od tog ne smeta jer sam se navikAo na takav život u ovoj vukojebini a sjecam se mnogo ljepšeg života u voljenom mi gradu...................................ima toga još, al mi se ne da

navikAo sam se da u julu izlazim iz zgrade i da pokisnem bez i jednog oblacka na nebu---komšinica izvadila veš drito iz kade i turila ga na štrik da se cjedi :lol: razumijem je--naucila drito iz bunara na kanaFu izmedju dvije vocke :D

ovo je dijagozna

terapija je mjenjanje cipa u glavi a to se postiže najboljom vaspitnom metodom--po džepu i to bRez izuzetaka i bRez zašticenih. To ce se desit NIKAD a možda ni tad :(
Bluemore

#64 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by Bluemore »

jos uvijek niko nista ne odgovara na pitanje, a pitanje je bilo: IMA li ista normalno kod nas? :-)
muha_sa

#65 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:jos uvijek niko nista ne odgovara na pitanje, a pitanje je bilo: IMA li ista normalno kod nas? :-)
ima

normalno nam je da vozacu koji je prvi na semaforu cim mu se upali žuto onaj iza svira ko mahnit

normalne su nam i trke objesnih vozaca u toku dana a najnormalnije da trke pocinju negdje oko 11 navece

normalno nam je da ako pješak lagano prelazi obilježen pješacki prelaz vozac mu jebe sve po spisku što ne požuri

normalno je da se gradi u vodozaštitnoj zoni

normalno nam je da se ne smiješ napit vode na vrelu Bosne jer što je bila pitka bila je

normalno je da su skoro svi parkovi pretvoreni u stambena naselja

normalno nam je i kad izvedemo dijete u ono malo parkova što je ostalo djete se uvali u govno kucnog ljubimca kojeg je teta izvela da se istovari u parku

sportska nedelja :-D :run:
dječak sa šibicama

#66 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by dječak sa šibicama »

Sad ce tebi baja iz Kopenhagena objasniti da toga ima u svim svjetskim metropolama i da sta ti hoces.
Niemand

#67 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by Niemand »

:roll:
Tarzo

#71 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by Tarzo »

"Sarajlija" :-)
Što fino ne napiše da su Švrakići :mrgreen:
hrle1976

#72 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by hrle1976 »

apsidejzi wrote:
hrle1976 wrote: Image
Jel i ova rupa na kaldrmi u donjem lijevom uglu iz rimskog perioda il je neki lokalni politicar maznuo pare od obnove?
Autenticni lezecu upuceni policajac iz Rimskog doba. Kad bi tad punom parom sa kocijom naletio odma bi zianio tocak. :D Bice da je kakav politicar hanumi uzeo odjelo od krzna a vamo dao vecu pjeska da saniraju rupetinu.
Alternativac1

#73 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by Alternativac1 »

Ma ne znam čemu više ćuđenje i ta pitanja ima li išta normalno, vaki smo, naki smo, vako nam je, nako nam je... Sve se zna kakvi smo i kakva nam je država a ko još ne zna ili se pravi lud, onda i sam doprinosi ovom stanju... ništa bolje većina ni nije zaslužila i u suštini sve je onako prema mjerilima kako i treba da bude... :D
broj dva

#74 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by broj dva »

Kako izljeciti bolesno drustvo ?
Kako natjerati institucije da rade svoj posao kako treba, kako smanjiti (nerealno je ukinuti) korupciju, kako poboljsati pravosudje, kako napraviti normalne politicke stranke sa normalnim politicarima, kako ukinuti prodaju diploma/ispita,kako platu na vrijeme isplatiti, kako auto ispravno parkirati, kako porez naplatiti (i da shvatimo da je to nasa drustvena odgovornost a ne se hvaliti kako uspjesno varamo na porezu,), kako napraviti gradjansku svjest, kako prevazici mentalitet "sto maraka danas pa nek sve gori sutra", kako napraviti nesto normalno i dostojno covjeka...
Nadam se da ima sposobni i pametni ljudi koji mogu doprinjeti rjesavanju ovih problema ali mislim da ce nam trebati vise generacija ali kad vidim sta radimo sa djecom, kojim vrjednostima ih ucimo i sta im nudimo onda sam jos veci pesimista.
petunija

#75 Re: Ima li više išta normalno kod nas??

Post by petunija »

Svako može krenuti od sebe
1. ne davati mito policiji nego platiti ako si pogriješio
2. ne bacati smeće svuda unaokolo
3. uljudno stajati u redu a ne gurati se i tražiti da prođeš preko reda
4. ne mrziti sve oko sebe i tražiti povod da se s nekim posvađaš/potučeš
5. poštovati saobraćajne znake (i vozači i pješaci)...
nastaviti niz
Post Reply