Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Point.

#51 Re: Grčka - BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Ama jarane ako treba za pobjedu otvorit cemo 20 tema i uci u direktan rat sa moderatorima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gotovo je sad. :mrgreen:
Haj mozda i ovaj bude imao srece. Ako ne, nek ga banuju. :razz:
Awakened

#52 Re: Grčka - BiH

Post by Awakened »

http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica

Pa je li moguce da neko ovo napise?
rage_guy

#53 Re: Grčka - BiH

Post by rage_guy »

Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica

Ovo je zajebancija neka jel tako? Tipa onih portala sa laznim vijestima? Ne moze biti ozbiljno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#54 Re: Grčka - BiH

Post by malakh »

svako sebi daje za pravo da bude fudbalski znalac i kritikuje i predlaže formacije. što je najgore, neko predloži neku formaciju i u salvi kritika meša pokuša sa tom formacijom i mi izgubimo i onda se svi ti povuku u stranu, a meši svi psuju sve po redu zato što je akrobatisao.

ova formacija je dno dna.
Awakened

#55 Re: Grčka - BiH

Post by Awakened »

rage_guy wrote:

Ovo je zajebancija neka jel tako? Tipa onih portala sa laznim vijestima? Ne moze biti ozbiljno.

I ja sam se pitao, ali ovi to obicno ne rade.
Laertes

#56 Re: Grčka - BiH

Post by Laertes »

Još ime i prezime napisao. Tito dragi, što protraći 2 minute života čitajući ovo.
Fudo387

#57 Re: Grčka - BiH

Post by Fudo387 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nevjerovatno,
Frajer savjetuje...a u pm, pa odakle vise ispadaju ovi retardirani portali i qrceve analize?
Korisničkoime

#58 Re: Grčka - BiH

Post by Korisničkoime »

:lol: :lol:
Ovo je nas @hrle i on je predlagao 3-4-3 mislim ili 4-3-3 halali mi @hrle ako sam zijanio
Fudo387

#59 Re: Grčka - BiH

Post by Fudo387 »

Mi se zajebajemo i smijemo, a sta ako ovo Mesa slucajno procita?
:D
insomnia78

#60 Re: Grčka - BiH

Post by insomnia78 »

Image
Mirza007

#61 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Korisničkoime wrote:

:lol: :lol:
Ovo je nas @hrle i on je predlagao 3-4-3 mislim ili 4-3-3 halali mi @hrle ako sam zijanio
Cujem Mladena Delica sa onog svijeta vice:"Ma ljudi moji je li to moguce? Ludnica, sta je ovo?"
svi u napad

#62 Re: Grčka - BiH

Post by svi u napad »

Bice jako tesko u Atini. To zna i malo dijete, no pored toga smatram da nismo bez sansi. Ne zbog onog klasicnog "lopta je okrugla" vec zbog solidnog igrackog kadra kao i trenutne forme pojedinaca. Na ovoj tekmi ce se jos jednom vidjeti (ne)znanje slektora. Vec sam pisao da mu je trebalo dati otkaz ranije protiv Irske ili sad poslije Kipra. No kako mi ne vidimo od drveta sumu nastavljamo sa mazohistickom patnjom. Sad ce naravno neznalice skociti i reci pobijedili smo dvije tekme a izgubili ocekivano od druge po jacini repke na svijetu. No posto je situacija takva kakva je hajmo bar mi forumasi koji smo gledali malo fudbala a i malo igrali istog bar ovdje na forumu dati sebi oduska i pokusati napraviti kakvu takvu taktiku i tim protiv Grcke.
Svi se slazemo da trebamo igrati samo sa jednim napadacem i ja vjerujem da ce i strateg tako poceti tekmu. Nas najveci ili jedan od najvecih problema je Medunjanin. Covjek igra od starta a svi znaju da on ne moze igrati zadnjeg veznog i da je spor i slab u duelima. Protiv malih ekipa se to i toliko ne vidi (ko se razunije vidi) jer mi pobjedimo i onda nema prave analize (jebi ga dobili smo sta hoces vise - klasicni bosanski rezon zbog kojeg nema napredka). Znaci na njegovo mjesto u staviti Cimirota (da vidimo i to cudo) koji igra dosta dobro u Grckoj i vjerovatno ne bi imao toliku pocetnicku tremu jer je navikao na ambijent tamo. Na ovoj poziciji ne iskljucujem ni Jajala koji se nije nesto proslavio u debiju ali nije bio ni losiji od drugih i imao je zadatak da cuva najboljeg igraca. Covjek igra u Italiji pa vjerovatno i zna odigrati odbranu bolje od Mede. Dakle mjesto Mede Cimirot ili Jajalo (prednost blagu dajem Cimirotu zbog "domaceg" terena). Golman i zadnja linija ostaju isti s tim da nikako ne smiju stajati visoko od gola jer svojom brzinom ne bi ni mene mogli stici u kontri. :D :izet: Uz Cimirota ili Jajalu (to nek odluci strateg) stavljam Pjanica. Za desnu stranu imam dilemu izmedju Visce koji je borben i brz ali ne zna centrirati sto mu je najveci minus i Hajrovica, koji nije tako brz i borben ali zna opalit po golu, proturit loptu (kad hoce ako ne dribla), te centrirati. Blagu prednost dajem Hajrovicu. Iza Dzeke bi stavio Milicevica koji je jako dobar u svojoj ekipi i pocesto zna dati gol a vjerujem da moze fizicki izdrzati trku koje je potrebna u ovoj tekmi. Lijevo Lulic i to bi bilo to.
Dakle: Begovic - Vranjes, Sunjic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot/Jajalo - Hajrovic/Visca, Milicevic, Lulic - Dzeko.
Dosta od mene. Ovo dzabe poklanjam strucnjaku a za daljnu pomoc cemo se dogovoriti. :D :thumbup: :bih:
klavirdžija

#63 Re: Grčka - BiH

Post by klavirdžija »

problem je što je džeko nevidljiv kad god igra sam u napadu.

da mu nije bilo đurića da trči za obojicu ne bi se vidio ni protiv kipra kući, a ne puno zajebanije grčke u gostima.
AmiĐa_Idriz

#64 Re: Grčka - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Sutra godišnjica. Jel moguće jbt da je toliko prošlo, ona stativa Gekasa mi još pred očima :-)
Idemedosumom

#65 Re: Grčka - BiH

Post by Idemedosumom »

Tad je Grčka bila na samom kraju top forme. Taman su nakon toga nekako grohnuli.
Korisničkoime

#66 Re: Grčka - BiH

Post by Korisničkoime »

klavirdžija wrote:problem je što je džeko nevidljiv kad god igra sam u napadu.

da mu nije bilo đurića da trči za obojicu ne bi se vidio ni protiv kipra kući, a ne puno zajebanije grčke u gostima.
To stoji i to jedna od onih dilema koje smo imali prije nego sto smo poceli Mesu moliti da ne cini eksperimente i kasapi nam igru. Dilema je da Pjanic najbolje funkcionira u sistemu 4-2-3-1 kao duboki playmaker to mu lezi tu je najkorisni tu je najbolji dok Dzeki najbolje odgovara da ima nekoga s njim u vrhu, tesko da se bas moze obojici ugoditi, Pjanicu trebaju takodjer saigraci koji ce trcati za njega ako treba ili ce mu se ponuditi kada ga pritisnu dvojica pri tome je bolje imati vise igraca u sredini. Medjutim daleka je ova prica mi smo sad vec sretni kad su svi na svojoj strani i na svojoj poziciji.
Mirza007

#67 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

svi u napad wrote:Bice jako tesko u Atini. To zna i malo dijete, no pored toga smatram da nismo bez sansi. Ne zbog onog klasicnog "lopta je okrugla" vec zbog solidnog igrackog kadra kao i trenutne forme pojedinaca. Na ovoj tekmi ce se jos jednom vidjeti (ne)znanje slektora. Vec sam pisao da mu je trebalo dati otkaz ranije protiv Irske ili sad poslije Kipra. No kako mi ne vidimo od drveta sumu nastavljamo sa mazohistickom patnjom. Sad ce naravno neznalice skociti i reci pobijedili smo dvije tekme a izgubili ocekivano od druge po jacini repke na svijetu. No posto je situacija takva kakva je hajmo bar mi forumasi koji smo gledali malo fudbala a i malo igrali istog bar ovdje na forumu dati sebi oduska i pokusati napraviti kakvu takvu taktiku i tim protiv Grcke.
Svi se slazemo da trebamo igrati samo sa jednim napadacem i ja vjerujem da ce i strateg tako poceti tekmu. Nas najveci ili jedan od najvecih problema je Medunjanin. Covjek igra od starta a svi znaju da on ne moze igrati zadnjeg veznog i da je spor i slab u duelima. Protiv malih ekipa se to i toliko ne vidi (ko se razunije vidi) jer mi pobjedimo i onda nema prave analize (jebi ga dobili smo sta hoces vise - klasicni bosanski rezon zbog kojeg nema napredka). Znaci na njegovo mjesto u staviti Cimirota (da vidimo i to cudo) koji igra dosta dobro u Grckoj i vjerovatno ne bi imao toliku pocetnicku tremu jer je navikao na ambijent tamo. Na ovoj poziciji ne iskljucujem ni Jajala koji se nije nesto proslavio u debiju ali nije bio ni losiji od drugih i imao je zadatak da cuva najboljeg igraca. Covjek igra u Italiji pa vjerovatno i zna odigrati odbranu bolje od Mede. Dakle mjesto Mede Cimirot ili Jajalo (prednost blagu dajem Cimirotu zbog "domaceg" terena). Golman i zadnja linija ostaju isti s tim da nikako ne smiju stajati visoko od gola jer svojom brzinom ne bi ni mene mogli stici u kontri. :D :izet: Uz Cimirota ili Jajalu (to nek odluci strateg) stavljam Pjanica. Za desnu stranu imam dilemu izmedju Visce koji je borben i brz ali ne zna centrirati sto mu je najveci minus i Hajrovica, koji nije tako brz i borben ali zna opalit po golu, proturit loptu (kad hoce ako ne dribla), te centrirati. Blagu prednost dajem Hajrovicu. Iza Dzeke bi stavio Milicevica koji je jako dobar u svojoj ekipi i pocesto zna dati gol a vjerujem da moze fizicki izdrzati trku koje je potrebna u ovoj tekmi. Lijevo Lulic i to bi bilo to.
Dakle: Begovic - Vranjes, Sunjic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot/Jajalo - Hajrovic/Visca, Milicevic, Lulic - Dzeko.
Dosta od mene. Ovo dzabe poklanjam strucnjaku a za daljnu pomoc cemo se dogovoriti. :D :thumbup: :bih:
Tim i formacija su ok. Dosta forumasa se oko toga slozilo.
Moje opservacije:
- Cimirot ispred Jajala
- Visca ispred Hajrovica (za pocetak, izmjena na poluvremenu ako bude nepovoljan rezultat).
- Medo moze svoje mjesto dobiti jedino na desetki, moze odigrati dobru zadnju loptu, ima solidan dribling I sut - trkac nije, ali nije bio ni Miske
Jedino se ne slazem da je Mesa trebao dobiti otkaz jer ne vidim ko ga to moze zamjeniti a da je bitno bolji trener.
Mirza007

#68 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Korisničkoime wrote:
klavirdžija wrote:problem je što je džeko nevidljiv kad god igra sam u napadu.

To stoji i to jedna od onih dilema koje smo imali prije nego sto smo poceli Mesu moliti da ne cini eksperimente i kasapi nam igru. Dilema je da Pjanic najbolje funkcionira u sistemu 4-2-3-1 kao duboki playmaker to mu lezi tu je najkorisni tu je najbolji dok Dzeki najbolje odgovara da ima nekoga s njim u vrhu, tesko da se bas moze obojici ugoditi, Pjanicu trebaju takodjer saigraci koji ce trcati za njega ako treba ili ce mu se ponuditi kada ga pritisnu dvojica pri tome je bolje imati vise igraca u sredini. Medjutim daleka je ova prica mi smo sad vec sretni kad su svi na svojoj strani i na svojoj poziciji.
Pa ako ce jos neko biti u vrhu sa Dzekom onda nista od 4-2-3-1. Dzeko se jako dobro snalazi I u 4-2-3-1. Sjeti se utakmice protiv Francuza u Parizu, protiv Obale Slonovace I Meksika. Dobre njegove partije u ovoj formaciji.
svi u napad

#69 Re: Grčka - BiH

Post by svi u napad »

Dragi Mirza, vec sam pisao o tom otkazu i dao prijedloge. Imas komentar na podforumu o Mesi kao na o tekmi protiv Belgije. Izvini nemam vremena da isti kopiram jer odoh gledati Slovence. I molim te da ne stavljas Medu u prvu postavu. Ti si ozbiljan forumas koji je napisao puno dobrih komentara i pokazao da se razumijes u fudbal. Mislim da je prijedlog Korisnickog izvrstan (banovanje ko dodje sa takvim prijedlogom). Ziv i zdrav bio i ne hatori za ovo zadnje. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#70 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

svi u napad wrote:Bice jako tesko u Atini. To zna i malo dijete, no pored toga smatram da nismo bez sansi. Ne zbog onog klasicnog "lopta je okrugla" vec zbog solidnog igrackog kadra kao i trenutne forme pojedinaca. Na ovoj tekmi ce se jos jednom vidjeti (ne)znanje slektora. Vec sam pisao da mu je trebalo dati otkaz ranije protiv Irske ili sad poslije Kipra. No kako mi ne vidimo od drveta sumu nastavljamo sa mazohistickom patnjom. Sad ce naravno neznalice skociti i reci pobijedili smo dvije tekme a izgubili ocekivano od druge po jacini repke na svijetu. No posto je situacija takva kakva je hajmo bar mi forumasi koji smo gledali malo fudbala a i malo igrali istog bar ovdje na forumu dati sebi oduska i pokusati napraviti kakvu takvu taktiku i tim protiv Grcke.
17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesene :? Uprite prstom i pokazite koji je to selektor imao takav procenat :izet:

Safet Susic 2010/2011.....20 utakmica....8 pobjeda....6 poraza i 6 nerjesenih

Ciro Blazevic.....17 utakmica......8 pobjeda....5 poraza i 4 nerjesene!!!! (za cijeli mandat)
Better Man

#71 Re: Grčka - BiH

Post by Better Man »

S igrom kakvu smo prikazali protiv Kipra, mi nemamo šta tražiti u Grčkoj.
Fudo387

#72 Re: Grčka - BiH

Post by Fudo387 »

hrasno38 wrote:17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesene Uprite prstom i pokazite koji je to selektor imao takav procenat Safet Susic 2010/2011.....20 utakmica....8 pobjeda....6 poraza i 6 nerjesenihCiro Blazevic.....17 utakmica......8 pobjeda....5 poraza i 4 nerjesene!!!! (za cijeli mandat)
Mozes ti lijepiti statistike, on sa Cirom ne moze u istu pricu, a i Safet je ljestvica iznad.
Obojica su na neki nacin promijenili reprezentaciju u pozitivnom smislu, Mesa nas je vratio u vrijeme Sliskovica.
Izbij-Nabij.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#73 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:
hrasno38 wrote:17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesene Uprite prstom i pokazite koji je to selektor imao takav procenat Safet Susic 2010/2011.....20 utakmica....8 pobjeda....6 poraza i 6 nerjesenihCiro Blazevic.....17 utakmica......8 pobjeda....5 poraza i 4 nerjesene!!!! (za cijeli mandat)
Mozes ti lijepiti statistike, on sa Cirom ne moze u istu pricu, a i Safet je ljestvica iznad.
Obojica su na neki nacin promijenili reprezentaciju u pozitivnom smislu, Mesa nas je vratio u vrijeme Sliskovica.
Izbij-Nabij.
Pazi procitaj dobro sta sam napisao......dakle ovo se odnosi na pocetke sva tri selektora,,,,i nemojte ljudi uporedjivati Papeta koji je sjedio 5 godina na klupi reprezentacije. Prve kvalifikacije je ispao....druge nas je odveo na SP a trece obrukao i svima nama ugasio svaku nadu da mozemo otici na EP. Mesa je tu nadu vratio i ispali smo u barazu kojeg aposolutno vise niko nije ocekivao. Dakle Safet je imao kompetna dva ciklusa i pola treceg a Mesa je krenuo od polovine jednog i tek je na pocetku drugog. I o kakvoj vi to drukcijoj igri pricate pod Papetom. Pa Pape je imao MISKETA i tu sva prica zavrsava!!!!!
Edin H.

#74 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

Idemedosumom wrote:Tad je Grčka bila na samom kraju top forme. Taman su nakon toga nekako grohnuli.
Dohakali smo im. :wink:

Sjecate li se parole sto je BHF izbacio? :oops:
svi u napad

#75 Re: Grčka - BiH

Post by svi u napad »

Hrasno, molim te zaobici me sa svojim djetinjastim komentarima. Ako ces se smiriti i prestati pisati nebuloze i stalno poredjenje Zeljo vs Srajevo, Amidza vs Mesa evo ja cu potvrditi da Zeljo najbolji klub svih vremena i da je Dzeko najbolji igrac svih vremena. Steta he sto nisi jos i Hrvat pa da ti napisem i ono cuveno "nase more je najbolje na svijetu". Nadam se da je sada tvoja mala lokal patriotska dusica na miru. Pobijedio si me i predajem se jer tvoji su argumenti tako jaki da je sramotno diskutovati sa tobom. Nastavi uzivati i zivjeti na relaciji Grbavica - Hrasno. Zivio.
P.S. - ako svi forumasi vide da je razlika izmedju Amidze i Mese nikakva osim tebe i jos ti usporede sastav i taktiku protiv Nigerije sa sastavom protiv Belgije i ti tu nista ne vidis treba li covjek dalje diskutovati sa tobom. Pogledaj sta Srecko Katanec radi sa duplo slabijom ekipom od nase, pa pricaj o fudbalu. Argument da smo igrali baraz je slab jarane. Igrali smo i sa Amidzom i sa obadvojicom levata izgubili s tim da smo sa Mesom izgubili od Irske. Argument pitara da nas je Amidza odveo na WM je slican tvojim argumentima. Ni jedan od njih nije vodio niti ce voditi neku ozbiljniju ekipu niti i jedan pitar zeli Amidzu u maticnom klubu a ni ti niti neki drugi strumf zeli te strucnjaka Mesu u Zelji. Procitaj sta je Ultima napisao o ovome. No Ultima je prvo navijac repke pa onda lokalac. Prosetaj, procitaj nesto, pogledaj neku tekmu, pa kad se malo prosvjetlis i prosiris vidike nastavi gdje si stao.
Locked