Gotovo je sad.hrasno38 wrote:
Ama jarane ako treba za pobjedu otvorit cemo 20 tema i uci u direktan rat sa moderatorima![]()
![]()
![]()
![]()
Haj mozda i ovaj bude imao srece. Ako ne, nek ga banuju.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Gotovo je sad.hrasno38 wrote:
Ama jarane ako treba za pobjedu otvorit cemo 20 tema i uci u direktan rat sa moderatorima![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo je zajebancija neka jel tako? Tipa onih portala sa laznim vijestima? Ne moze biti ozbiljno.Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Pa je li moguce da neko ovo napise?
svako sebi daje za pravo da bude fudbalski znalac i kritikuje i predlaže formacije. što je najgore, neko predloži neku formaciju i u salvi kritika meša pokuša sa tom formacijom i mi izgubimo i onda se svi ti povuku u stranu, a meši svi psuju sve po redu zato što je akrobatisao.Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
rage_guy wrote:Ovo je zajebancija neka jel tako? Tipa onih portala sa laznim vijestima? Ne moze biti ozbiljno.Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Još ime i prezime napisao. Tito dragi, što protraći 2 minute života čitajući ovo.Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Cujem Mladena Delica sa onog svijeta vice:"Ma ljudi moji je li to moguce? Ludnica, sta je ovo?"Korisničkoime wrote:Awakened wrote:http://sport.ba/clanak/200909/imamo-li- ... rekretnica
Pa je li moguce da neko ovo napise?![]()
![]()
Ovo je nas @hrle i on je predlagao 3-4-3 mislim ili 4-3-3 halali mi @hrle ako sam zijanio
To stoji i to jedna od onih dilema koje smo imali prije nego sto smo poceli Mesu moliti da ne cini eksperimente i kasapi nam igru. Dilema je da Pjanic najbolje funkcionira u sistemu 4-2-3-1 kao duboki playmaker to mu lezi tu je najkorisni tu je najbolji dok Dzeki najbolje odgovara da ima nekoga s njim u vrhu, tesko da se bas moze obojici ugoditi, Pjanicu trebaju takodjer saigraci koji ce trcati za njega ako treba ili ce mu se ponuditi kada ga pritisnu dvojica pri tome je bolje imati vise igraca u sredini. Medjutim daleka je ova prica mi smo sad vec sretni kad su svi na svojoj strani i na svojoj poziciji.klavirdžija wrote:problem je što je džeko nevidljiv kad god igra sam u napadu.
da mu nije bilo đurića da trči za obojicu ne bi se vidio ni protiv kipra kući, a ne puno zajebanije grčke u gostima.
Tim i formacija su ok. Dosta forumasa se oko toga slozilo.svi u napad wrote:Bice jako tesko u Atini. To zna i malo dijete, no pored toga smatram da nismo bez sansi. Ne zbog onog klasicnog "lopta je okrugla" vec zbog solidnog igrackog kadra kao i trenutne forme pojedinaca. Na ovoj tekmi ce se jos jednom vidjeti (ne)znanje slektora. Vec sam pisao da mu je trebalo dati otkaz ranije protiv Irske ili sad poslije Kipra. No kako mi ne vidimo od drveta sumu nastavljamo sa mazohistickom patnjom. Sad ce naravno neznalice skociti i reci pobijedili smo dvije tekme a izgubili ocekivano od druge po jacini repke na svijetu. No posto je situacija takva kakva je hajmo bar mi forumasi koji smo gledali malo fudbala a i malo igrali istog bar ovdje na forumu dati sebi oduska i pokusati napraviti kakvu takvu taktiku i tim protiv Grcke.
Svi se slazemo da trebamo igrati samo sa jednim napadacem i ja vjerujem da ce i strateg tako poceti tekmu. Nas najveci ili jedan od najvecih problema je Medunjanin. Covjek igra od starta a svi znaju da on ne moze igrati zadnjeg veznog i da je spor i slab u duelima. Protiv malih ekipa se to i toliko ne vidi (ko se razunije vidi) jer mi pobjedimo i onda nema prave analize (jebi ga dobili smo sta hoces vise - klasicni bosanski rezon zbog kojeg nema napredka). Znaci na njegovo mjesto u staviti Cimirota (da vidimo i to cudo) koji igra dosta dobro u Grckoj i vjerovatno ne bi imao toliku pocetnicku tremu jer je navikao na ambijent tamo. Na ovoj poziciji ne iskljucujem ni Jajala koji se nije nesto proslavio u debiju ali nije bio ni losiji od drugih i imao je zadatak da cuva najboljeg igraca. Covjek igra u Italiji pa vjerovatno i zna odigrati odbranu bolje od Mede. Dakle mjesto Mede Cimirot ili Jajalo (prednost blagu dajem Cimirotu zbog "domaceg" terena). Golman i zadnja linija ostaju isti s tim da nikako ne smiju stajati visoko od gola jer svojom brzinom ne bi ni mene mogli stici u kontri.![]()
Uz Cimirota ili Jajalu (to nek odluci strateg) stavljam Pjanica. Za desnu stranu imam dilemu izmedju Visce koji je borben i brz ali ne zna centrirati sto mu je najveci minus i Hajrovica, koji nije tako brz i borben ali zna opalit po golu, proturit loptu (kad hoce ako ne dribla), te centrirati. Blagu prednost dajem Hajrovicu. Iza Dzeke bi stavio Milicevica koji je jako dobar u svojoj ekipi i pocesto zna dati gol a vjerujem da moze fizicki izdrzati trku koje je potrebna u ovoj tekmi. Lijevo Lulic i to bi bilo to.
Dakle: Begovic - Vranjes, Sunjic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot/Jajalo - Hajrovic/Visca, Milicevic, Lulic - Dzeko.
Dosta od mene. Ovo dzabe poklanjam strucnjaku a za daljnu pomoc cemo se dogovoriti.![]()
![]()
Pa ako ce jos neko biti u vrhu sa Dzekom onda nista od 4-2-3-1. Dzeko se jako dobro snalazi I u 4-2-3-1. Sjeti se utakmice protiv Francuza u Parizu, protiv Obale Slonovace I Meksika. Dobre njegove partije u ovoj formaciji.Korisničkoime wrote:To stoji i to jedna od onih dilema koje smo imali prije nego sto smo poceli Mesu moliti da ne cini eksperimente i kasapi nam igru. Dilema je da Pjanic najbolje funkcionira u sistemu 4-2-3-1 kao duboki playmaker to mu lezi tu je najkorisni tu je najbolji dok Dzeki najbolje odgovara da ima nekoga s njim u vrhu, tesko da se bas moze obojici ugoditi, Pjanicu trebaju takodjer saigraci koji ce trcati za njega ako treba ili ce mu se ponuditi kada ga pritisnu dvojica pri tome je bolje imati vise igraca u sredini. Medjutim daleka je ova prica mi smo sad vec sretni kad su svi na svojoj strani i na svojoj poziciji.klavirdžija wrote:problem je što je džeko nevidljiv kad god igra sam u napadu.
da mu nije bilo đurića da trči za obojicu ne bi se vidio ni protiv kipra kući, a ne puno zajebanije grčke u gostima.
17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesenesvi u napad wrote:Bice jako tesko u Atini. To zna i malo dijete, no pored toga smatram da nismo bez sansi. Ne zbog onog klasicnog "lopta je okrugla" vec zbog solidnog igrackog kadra kao i trenutne forme pojedinaca. Na ovoj tekmi ce se jos jednom vidjeti (ne)znanje slektora. Vec sam pisao da mu je trebalo dati otkaz ranije protiv Irske ili sad poslije Kipra. No kako mi ne vidimo od drveta sumu nastavljamo sa mazohistickom patnjom. Sad ce naravno neznalice skociti i reci pobijedili smo dvije tekme a izgubili ocekivano od druge po jacini repke na svijetu. No posto je situacija takva kakva je hajmo bar mi forumasi koji smo gledali malo fudbala a i malo igrali istog bar ovdje na forumu dati sebi oduska i pokusati napraviti kakvu takvu taktiku i tim protiv Grcke.
Svi se slazemo da trebamo igrati samo sa jednim napadacem i ja vjerujem da ce i strateg tako poceti tekmu. Nas najveci ili jedan od najvecih problema je Medunjanin. Covjek igra od starta a svi znaju da on ne moze igrati zadnjeg veznog i da je spor i slab u duelima. Protiv malih ekipa se to i toliko ne vidi (ko se razunije vidi) jer mi pobjedimo i onda nema prave analize (jebi ga dobili smo sta hoces vise - klasicni bosanski rezon zbog kojeg nema napredka). Znaci na njegovo mjesto u staviti Cimirota (da vidimo i to cudo) koji igra dosta dobro u Grckoj i vjerovatno ne bi imao toliku pocetnicku tremu jer je navikao na ambijent tamo. Na ovoj poziciji ne iskljucujem ni Jajala koji se nije nesto proslavio u debiju ali nije bio ni losiji od drugih i imao je zadatak da cuva najboljeg igraca. Covjek igra u Italiji pa vjerovatno i zna odigrati odbranu bolje od Mede. Dakle mjesto Mede Cimirot ili Jajalo (prednost blagu dajem Cimirotu zbog "domaceg" terena). Golman i zadnja linija ostaju isti s tim da nikako ne smiju stajati visoko od gola jer svojom brzinom ne bi ni mene mogli stici u kontri.![]()
Uz Cimirota ili Jajalu (to nek odluci strateg) stavljam Pjanica. Za desnu stranu imam dilemu izmedju Visce koji je borben i brz ali ne zna centrirati sto mu je najveci minus i Hajrovica, koji nije tako brz i borben ali zna opalit po golu, proturit loptu (kad hoce ako ne dribla), te centrirati. Blagu prednost dajem Hajrovicu. Iza Dzeke bi stavio Milicevica koji je jako dobar u svojoj ekipi i pocesto zna dati gol a vjerujem da moze fizicki izdrzati trku koje je potrebna u ovoj tekmi. Lijevo Lulic i to bi bilo to.
Dakle: Begovic - Vranjes, Sunjic, Spahic, Kolasinac - Pjanic, Cimirot/Jajalo - Hajrovic/Visca, Milicevic, Lulic - Dzeko.
Dosta od mene. Ovo dzabe poklanjam strucnjaku a za daljnu pomoc cemo se dogovoriti.![]()
![]()
Mozes ti lijepiti statistike, on sa Cirom ne moze u istu pricu, a i Safet je ljestvica iznad.hrasno38 wrote:17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesene Uprite prstom i pokazite koji je to selektor imao takav procenat Safet Susic 2010/2011.....20 utakmica....8 pobjeda....6 poraza i 6 nerjesenihCiro Blazevic.....17 utakmica......8 pobjeda....5 poraza i 4 nerjesene!!!! (za cijeli mandat)
Pazi procitaj dobro sta sam napisao......dakle ovo se odnosi na pocetke sva tri selektora,,,,i nemojte ljudi uporedjivati Papeta koji je sjedio 5 godina na klupi reprezentacije. Prve kvalifikacije je ispao....druge nas je odveo na SP a trece obrukao i svima nama ugasio svaku nadu da mozemo otici na EP. Mesa je tu nadu vratio i ispali smo u barazu kojeg aposolutno vise niko nije ocekivao. Dakle Safet je imao kompetna dva ciklusa i pola treceg a Mesa je krenuo od polovine jednog i tek je na pocetku drugog. I o kakvoj vi to drukcijoj igri pricate pod Papetom. Pa Pape je imao MISKETA i tu sva prica zavrsava!!!!!Fudo387 wrote:Mozes ti lijepiti statistike, on sa Cirom ne moze u istu pricu, a i Safet je ljestvica iznad.hrasno38 wrote:17 utakmica ....11 pobjeda...4 poraza i 2 nerjesene Uprite prstom i pokazite koji je to selektor imao takav procenat Safet Susic 2010/2011.....20 utakmica....8 pobjeda....6 poraza i 6 nerjesenihCiro Blazevic.....17 utakmica......8 pobjeda....5 poraza i 4 nerjesene!!!! (za cijeli mandat)
Obojica su na neki nacin promijenili reprezentaciju u pozitivnom smislu, Mesa nas je vratio u vrijeme Sliskovica.
Izbij-Nabij.
Dohakali smo im.Idemedosumom wrote:Tad je Grčka bila na samom kraju top forme. Taman su nakon toga nekako grohnuli.