Osmekat jarana
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#51 Re: Osmekat jarana
Još gore ako se skupljaju frustracije i onda prevrne za noć... A onda ide ono standardno: "A bio je miran, fin i povučen komšija. Nikad nam ne bi palo na pamet da bi napravio ovakvo sranje."
- pukepuke
#52 Re: Osmekat jarana
Vala, riječ šmeker je postojala i prije Pinka. I za nas malo starije znači prije svega frajer (dolazi iz njemačkog i znači upravo to, frajer), a šmekati je pogledom odmjeravati koga. Mi malo stariji smo gledali i film Šmeker, sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi. Ja kad sam pročitala naslov teme pomislila autoru teme se počeo sviđati prijatelj, počeo ga zagledati, pa traži savjet, što sad...
Znači, ti bi dobrom prijatelju ispričao da mu je tamo neki odradio ženu? Misliš da bi ti prijatelj bio zahvalan na tome? Da bi ti njihova djeca bila zahvalna što im unosiš nemir i razdor u kuću, u njihovu obitelj? A kao sve bi to uradio da se osvetiš tom koji ga ne može držati u hlačama? Pa kakve će to po njega posljedice imati? Nikakve, on je dobio što je htio, a s druge strane izazvat ćeš svađe između muža i žene, napetost u jednoj obitelji... Ti ako si spreman nositi sve to na duši, a ti reci ali kaže stara narodna, ne petljaj se između braće i između muža i žene...
Znači, ti bi dobrom prijatelju ispričao da mu je tamo neki odradio ženu? Misliš da bi ti prijatelj bio zahvalan na tome? Da bi ti njihova djeca bila zahvalna što im unosiš nemir i razdor u kuću, u njihovu obitelj? A kao sve bi to uradio da se osvetiš tom koji ga ne može držati u hlačama? Pa kakve će to po njega posljedice imati? Nikakve, on je dobio što je htio, a s druge strane izazvat ćeš svađe između muža i žene, napetost u jednoj obitelji... Ti ako si spreman nositi sve to na duši, a ti reci ali kaže stara narodna, ne petljaj se između braće i između muža i žene...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#53 Re: Osmekat jarana
Hm, pa obzirom da smo na sarajevo x, onda u tom kontekstu smeker
Zarko nije sarajevski glumac, a ni film isto tako.
A za mijesanje....ma kakvi....naravno, nije iskljuceno da ces biti kriv, ali bolje tako kriv, nego da ti budes inicijator cijele bure....onda ces tek najebati.
Zarko nije sarajevski glumac, a ni film isto tako.
A za mijesanje....ma kakvi....naravno, nije iskljuceno da ces biti kriv, ali bolje tako kriv, nego da ti budes inicijator cijele bure....onda ces tek najebati.
-
ing-ecc
#54 Re: Osmekat jarana
Sve mi se cini da je novozaposlena zena 'posteno'
isplatila naknadu za zaposlenje
i to jos u naturi
Ja bih je jos i pocastio
Ja bih je jos i pocastio
-
FreakyStyley
#55 Re: Osmekat jarana
Schmecken - ukus.pukepuke wrote:Vala, riječ šmeker je postojala i prije Pinka. I za nas malo starije znači prije svega frajer (dolazi iz njemačkog i znači upravo to, frajer), a šmekati je pogledom odmjeravati koga. Mi malo stariji smo gledali i film Šmeker, sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi. Ja kad sam pročitala naslov teme pomislila autoru teme se počeo sviđati prijatelj, počeo ga zagledati, pa traži savjet, što sad...![]()
Logicno, rijec se koristi kad se govori o hrani/picu.
- Saian
#56 Re: Osmekat jarana
dobarExNihilo wrote:Dobio sam moždani udar čitajući ovo.

- Omar500
#57 Re: Osmekat jarana
Ja sam po komentarima skontao o cemu se radi, jer ne vrijedi citati post, nema sanse da ista skontasSaian wrote:dobarExNihilo wrote:Dobio sam moždani udar čitajući ovo.![]()
- KPNCTNJAH
#58 Re: Osmekat jarana
Ovo moze napisati samo osoba koja varapukepuke wrote: Znači, ti bi dobrom prijatelju ispričao da mu je tamo neki odradio ženu? Misliš da bi ti prijatelj bio zahvalan na tome? Da bi ti njihova djeca bila zahvalna što im unosiš nemir i razdor u kuću, u njihovu obitelj? A kao sve bi to uradio da se osvetiš tom koji ga ne može držati u hlačama? Pa kakve će to po njega posljedice imati? Nikakve, on je dobio što je htio, a s druge strane izazvat ćeš svađe između muža i žene, napetost u jednoj obitelji... Ti ako si spreman nositi sve to na duši, a ti reci ali kaže stara narodna, ne petljaj se između braće i između muža i žene...
- armma
#59 Re: Osmekat jarana
Iskreno tebra nit si sta vidio ni cuo....sve drugo samo tebe moze kostati.
- Ljakan
#60 Re: Osmekat jarana
Đe radi zena od tog da je i mi sprcimo, kad vec voli kitu,jelte?
Snalu na stranu,pusti covjeka nek prci kad vec moze za badava.
Snalu na stranu,pusti covjeka nek prci kad vec moze za badava.
- jao_situacije
#61 Re: Osmekat jarana
nije bitno šta se uradio, dok se ne saznaKPNCTNJAH wrote:Ovo moze napisati samo osoba koja varapukepuke wrote: Znači, ti bi dobrom prijatelju ispričao da mu je tamo neki odradio ženu? Misliš da bi ti prijatelj bio zahvalan na tome? Da bi ti njihova djeca bila zahvalna što im unosiš nemir i razdor u kuću, u njihovu obitelj? A kao sve bi to uradio da se osvetiš tom koji ga ne može držati u hlačama? Pa kakve će to po njega posljedice imati? Nikakve, on je dobio što je htio, a s druge strane izazvat ćeš svađe između muža i žene, napetost u jednoj obitelji... Ti ako si spreman nositi sve to na duši, a ti reci ali kaže stara narodna, ne petljaj se između braće i između muža i žene...i cuj on unosi nemir u njihovu porodicu, a ne zena
-
gilla
#62 Re: Osmekat jarana
Gledaj svoja posla.
- kod tih sto se hvale, pola baci u vodu. I govoriti tebi da je sexa a zna da joj poznajes muza je diskutabilno u najmanju ruku. Ko zna je li uopce istina.
- i ako je istina, na zeni je veca krivica, znaci hoce sa strane.
- ne treba ti to smaranje da te sutra zovu, prozivaju, neko ti se zamjeri od njih i sl.
Pusti neka ide svojim tokom, ako kazes mozes ti ispasti najveci krivac. I sutra ako muz sazna niko nece znati da si ti vec znao.
- kod tih sto se hvale, pola baci u vodu. I govoriti tebi da je sexa a zna da joj poznajes muza je diskutabilno u najmanju ruku. Ko zna je li uopce istina.
- i ako je istina, na zeni je veca krivica, znaci hoce sa strane.
- ne treba ti to smaranje da te sutra zovu, prozivaju, neko ti se zamjeri od njih i sl.
Pusti neka ide svojim tokom, ako kazes mozes ti ispasti najveci krivac. I sutra ako muz sazna niko nece znati da si ti vec znao.
- salik79
#63 Re: Osmekat jarana
Ne, ukus je das Geschmack. Schmecken je u slobodnom prijevodu - prijati, kada je hrana u pitanju. Pitanje: "Hat es geschmäckt?" bi preveli kao:"Je li/da li je prijalo?"...Uglavnom, Schmecker bi kod nas bio nesto kao gurman, sladokusac. Tako da upotreba rijeci Schmecker u potpunosti odgovara nekome ko uziva u pogledu, ocjenjuje pogledom, iako sami Njemci za takvoga kazu Checker, a posto se rimuje dodaju Checker-Schmecker, ili Schmecker-Checker i sl.FreakyStyley wrote:Schmecken - ukus.pukepuke wrote:Vala, riječ šmeker je postojala i prije Pinka. I za nas malo starije znači prije svega frajer (dolazi iz njemačkog i znači upravo to, frajer), a šmekati je pogledom odmjeravati koga. Mi malo stariji smo gledali i film Šmeker, sa Žarkom Lauševićem u glavnoj ulozi. Ja kad sam pročitala naslov teme pomislila autoru teme se počeo sviđati prijatelj, počeo ga zagledati, pa traži savjet, što sad...![]()
Logicno, rijec se koristi kad se govori o hrani/picu.
-
sumirprimus
#64 Re: Osmekat jarana
jebte led i forumska lelemudologija, frajer odradio zenku, a vi o pluskvamperfektu...

- ho oponopono
#65 Re: Osmekat jarana
...a ja bi vala ispričala frendu, ne zanima me da li je to samo u mašti ovog ko fol jebača ili je zbilja tako...to neka on raspravi sa dotičnom...
...jebote, nisi ti kriv ...ni jeban ni lud...pih...
...čuj ti čuprice... šuti, šta te briga, najebaćeš bespotrebno...rasturićeš nečiji dom, uplakani kinderi, šmrc, šmrc... još ćeš nositi cijelu familiju na duši...
i
...ma da, nek se kuja jebucka okolo...divna, vjerna supruga...brižna majka... crče radeći jadna...satra se od tuđe kite...
...čuj ti čuprice... šuti, šta te briga, najebaćeš bespotrebno...rasturićeš nečiji dom, uplakani kinderi, šmrc, šmrc... još ćeš nositi cijelu familiju na duši...
...ma da, nek se kuja jebucka okolo...divna, vjerna supruga...brižna majka... crče radeći jadna...satra se od tuđe kite...
- perfekcionista1
#66 Re: Osmekat jarana
Ako je sve ovo istina sto pricas onda si supak ako ne kazes njenom muzu. Inace bi bio protiv toga da se mijesas ali ta seljacina koja se hvali okolo da je bio s tudjom zenom je za metak u celo, ja bi ga ocinkao, mozda anonimno mozda direktno.DZONPI wrote:Kazu uvjek treci strada.Salu na stranu ali mi zao frajera dobar je ko hljeb a ovom drugom cu vratit nekako ipak je trebo razmislit prije nego je sta uradio.Zenu mu nisam ni poznavo i jos jadnik casti ovog sto joj dade poso i cunu usput jebem te zivote sto si nepravedan.
Hajd sto spavas sa tudjom zenom, ali da se hvalis i pricas okolo da si to radio...ocinkati pa nek mu on sudi
-
prog321
#67 Re: Osmekat jarana
Da, dzentlmenski je guziti tudju zenu i sutiti o tome 
....
ali ako se nisi pohvalio, k'o da nisi jeb'o.
....
ali ako se nisi pohvalio, k'o da nisi jeb'o.
Last edited by prog321 on 10/10/2016 10:47, edited 1 time in total.
- Logovan
#68 Re: Osmekat jarana
HahahahahahExNihilo wrote:Dobio sam moždani udar čitajući ovo.
- Matzan
#69 Re: Osmekat jarana
ho oponopono wrote:...a ja bi vala ispričala frendu, ne zanima me da li je to samo u mašti ovog ko fol jebača ili je zbilja tako...to neka on raspravi sa dotičnom...
...čuj ti čuprice... šuti, šta te briga, najebaćeš bespotrebno...rasturićeš nečiji dom, uplakani kinderi, šmrc, šmrc... još ćeš nositi cijelu familiju na duši...i
![]()
Š'o si ljubomorna?!
-
zenit dozic
#70 Re: Osmekat jarana
Nije zar da vjerujete u ovu glupostprog321 wrote:Da, dzentlmenski je guziti tudju zenu i sutiti o tome
Lik na najcitanijem forumu u zemlji trazi savjet o ovom
Edit. Opali je i ti uz prijetnju da ako ti ne da pokazat ces ovaj topic njenom muzu
-
prog321
#71 Re: Osmekat jarana
Poznanik mi se upravo razvodi od zene koja se godinama zegala sa sefom. Znao je on, znao sam ja, svi su znali. Godinama sutili.
Njoj dosadilo se skrivati, i to je to.
Njoj dosadilo se skrivati, i to je to.
-
Dzontra_Volta
#72 Re: Osmekat jarana
Nekako mi najlogičnija varijanta da sjedneš sa tom ženom i preneseš joj šta ti je ovaj "je.bač" rekao i da joj kaže da sama reguliše stvar ili ćeš ti to ispričati njenom mužu.
Jer pitanje je šta je istina tu.
-
easy
#73 Re: Osmekat jarana
i onda da se spremi da dobije batine od muza, a eventualno i od drugog jarana, i vrlo vjerovatno izgubi oba jarana. dati zeni takvu prednost u ovoj situaciji... izmislila bi nesto da njega uvali, a sebe izvuce, i prije nego se razgovor zavrsiDzontra_Volta wrote:Nekako mi najlogičnija varijanta da sjedneš sa tom ženom i preneseš joj šta ti je ovaj "je.bač" rekao i da joj kaže da sama reguliše stvar ili ćeš ti to ispričati njenom mužu.
- dobar osjecaj
#74 Re: Osmekat jarana
Svaki put kad ugledam naziv ove teme, procitam kao "omeksati jarana".
- dobar osjecaj
#75 Re: Osmekat jarana
A sad kad sam pokusala procitati uvodni post, napatih se isto da skontam sta covjek pise.esmasaric wrote:Morala sam dva puta da pročitam da bih shvatila ovu sapunicu.
Nije do tebe, do žene je. I pobogu šta znači ošmekati? Hoćeš da ispričaš mužu šta se desilo?
Moje misljenje, boli te briga, svako bira s kim ce se jebati. Nije tvoja odgovornost.