Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Moderator: anex
- BayrakTB
#51 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Tema je o siromašvu, ajnštajne, a ne o religiji.
A ti si jedna klasična glupa jedinka koja čeka neke naučnike i njihove elaborate (čast njima, makar se trude i cijele živote posvećuju tome da pronađu odgovore za neka pitanja koja muče mnoge ljude pronalazeći sebe u ovom svijetu varljivog naslađivanja, ali ne i tvoj atrofirani mozak) dok iz dana u dan tipkaš po forumu i guglaš kako da prehraniš svoju porodicu, nađeš posao ili pokupiš neku djevojku i uspostaviš živu komunikaciju sa njom. Ja se jedino osjećam dužnim braniti kada udaraš na nešto što mi je sveto i što mi znači, prema tome ti svoju šuplju priču prosipaj nekom drugom a ne osobama koje u svom svakodnevnom okruženju rade i druže se sa svim profilima ličnosti (od kršćana do ateista) i uvijek nađemo zajednički jezik uz normalne i argumentovane diskusije kada su nam iste potrebne.
I čisto da znaš, ajnštajne, ne grade se džamije iz državnog budžeta već od sergija običnih ljudi i jačih institucija širom istoka.
A ti si jedna klasična glupa jedinka koja čeka neke naučnike i njihove elaborate (čast njima, makar se trude i cijele živote posvećuju tome da pronađu odgovore za neka pitanja koja muče mnoge ljude pronalazeći sebe u ovom svijetu varljivog naslađivanja, ali ne i tvoj atrofirani mozak) dok iz dana u dan tipkaš po forumu i guglaš kako da prehraniš svoju porodicu, nađeš posao ili pokupiš neku djevojku i uspostaviš živu komunikaciju sa njom. Ja se jedino osjećam dužnim braniti kada udaraš na nešto što mi je sveto i što mi znači, prema tome ti svoju šuplju priču prosipaj nekom drugom a ne osobama koje u svom svakodnevnom okruženju rade i druže se sa svim profilima ličnosti (od kršćana do ateista) i uvijek nađemo zajednički jezik uz normalne i argumentovane diskusije kada su nam iste potrebne.
I čisto da znaš, ajnštajne, ne grade se džamije iz državnog budžeta već od sergija običnih ljudi i jačih institucija širom istoka.
-
Variola Vera
#52 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
siromaštvo=religija samo sirotinja i vjeruje u bajke jer nema druge opcije a što ste vi tzv vjernici puno nervozni a ko bi rekao!
- graue_maus
- BayrakTB
#54 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Kako je onda Japan ovo što jeste, duduče?
- Sanjarko
#55 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
I u dilera treba veza.modem33 wrote:
Vrlo tesko i kod privatnika .... znam jer sam promijenio minimum 4 firme i znam sta govorim. I kakvi su kriteriji: "prvo te pitaju gdje stanujes" ... ako si van datog grada ... otpisan si, "prvo da li te znaju " ..... ako te ne znaju ..... otpisan si .... , " bez preporuke ne mozes nigdje" .... ni kod ovih poslodavaca prevaranata...... "pa ti sad novi filter uvode kao npr... da li ste ozenjeni" .... u prijevodu ne moze nigdje. Dzabe ovi filozofi "educiraj se ili promjeni profesiju" ... to ti je "sve hrcak u okruglom kavezu".
Sad je dobro ... nadjete neku shemu preko dilere droge u vasem kvartu ... pa preprodajete djeci doktora , ovim kvazi biznismenima .... i njihovim kcerkama koje su non-stop na drogama.![]()
![]()
![]()
Tko kaze da nema posla ?!?! Evo vidis da ima .... samo pogresan proizvod prodajete.
Nemres ti tak samo bahnut.
- Sanjarko
#56 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Glup sam, Siromasan sam i Ponosim se sa tim.Variola Vera wrote:dakle da zaključimo siromašan si zato što si glup i što ne razmišljaš pozitivno u zemlji gdje te svako živ ponižava a ljudske vrijednosti su na nivou plemenskih uz uslov da si dobar vjernik i ne pitaš ništa, biti siromašan je u ovoj zemlji onda nešto pozitivno?
Ne mozemo svi bit Elita.
-
Dr Baltazar
#57 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Koja to sirotinja u BiH zarađuje preko 10 000 KM mjesečno ?Variola Vera wrote:siromaštvo=religija samo sirotinja i vjeruje u bajke jer nema druge opcije a što ste vi tzv vjernici puno nervozni a ko bi rekao!
Definitivno nismo siromašna zemlja prema ovom tvom glupom zaključku
- Sanjarko
#58 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
PS. Ne razmisljam ni pozitivno.Vizionar 1985 wrote:Glup sam, Siromasan sam i Ponosim se sa tim.Variola Vera wrote:dakle da zaključimo siromašan si zato što si glup i što ne razmišljaš pozitivno u zemlji gdje te svako živ ponižava a ljudske vrijednosti su na nivou plemenskih uz uslov da si dobar vjernik i ne pitaš ništa, biti siromašan je u ovoj zemlji onda nešto pozitivno?
Ne mozemo svi bit Elita.
U depri sam odavno.
- Sanjarko
#59 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Pa nije isto bit Siromasan svugdje.SkyLimit wrote:Ja samo znam da u mojoj okolini svi imaju vlastitu kuću, toplu vodu, internet i kablovsku...i svi se smatraju ekstremno siromašnim
Eno u Britaniji je iFon u potrosackoj korpi odavno kod nas ne.
-
Klitemnestraaa
#60 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Vizionar 1985 wrote:Pa nije isto bit Siromasan svugdje.SkyLimit wrote:Ja samo znam da u mojoj okolini svi imaju vlastitu kuću, toplu vodu, internet i kablovsku...i svi se smatraju ekstremno siromašnim
Eno u Britaniji je iFon u potrosackoj korpi odavno kod nas ne.
Pa to su valjda osnovne ljudske potrebe. Koliko si ljudi može priuštiti ljetovanje na nekom egzotičnom ostrvu?
- Sanjarko
#61 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Pa kako gdje i kako kome.Klitemnestraaa wrote:Vizionar 1985 wrote:
Pa nije isto bit Siromasan svugdje.
Eno u Britaniji je iFon u potrosackoj korpi odavno kod nas ne.![]()
Pa to su valjda osnovne ljudske potrebe. Koliko si ljudi može priuštiti ljetovanje na nekom egzotičnom ostrvu?
Nekom je i fiks osnovna potreba, u Norveskoj i to imaju.
Socijalu za fiks, hranu i smjestaj isto u sklopu socijale, i mjesto gdje ce se nafiksat,s cim ce se fiksat,
sve pod konac.
-
Dr Baltazar
#62 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
iPhone osnovna ljudska potreba
Je li bar sedmica ? 
- Sanjarko
#63 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Meni je poslije hrane, pila, spavanja, i slicnih zivotinjskih nagona,Vizionar 1985 wrote:Pa kako gdje i kako kome.Klitemnestraaa wrote:
![]()
Socijalu za fiks, hranu i smjestaj isto u sklopu socijale, i mjesto gdje ce se nafiksat,s cim ce se fiksat,
sve pod konac.
odmah sljedeca osnovna potreba Razmisljanje, Smisljanje, Izmisljanje i slicno,
Ideja, Inovacija, i o necemu Razmisljanje.
Da to nemogu, Rokno bi se odavno.
To me drzi u Zivotu.
Drugima je Fiks, Alkohol, Kocka itd. osnovna potreba.
- animals
#64 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
- Sanjarko
#65 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Nije im osnovna ljudska potreba.Dr Baltazar wrote:iPhone osnovna ljudska potreba![]()
Je li bar sedmica ?
Pogresno si skonto, nego je u Potrosackoj Korpi u Britaniji.
Razlika ocigledna.
Znaci u Britaniji se ocekuje da imas barem Smartfon, cak i ak si siromasan i na socijali.
- Sanjarko
#66 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Ovo navedeno im je Jedna od Osnovih Potreba.Vizionar 1985 wrote:Meni je poslije hrane, pila, spavanja, i slicnih zivotinjskih nagona,Vizionar 1985 wrote:Pa kako gdje i kako kome.Klitemnestraaa wrote:
![]()
sve pod konac.
odmah sljedeca osnovna potreba Razmisljanje, Smisljanje, Izmisljanje i slicno,
Ideja, Inovacija, i o necemu Razmisljanje.
Da to nemogu, Rokno bi se odavno.
To me drzi u Zivotu.
Drugima je Fiks, Alkohol, Kocka itd. osnovna potreba.
Nismo svi isti.
- Sanjarko
#67 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Nije Bosna Isus ni bog.animals wrote:BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
-
Variola Vera
#68 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
ONO ima 10 milja imam ja i 78 puta više pa se ne hvalim, nego kao pravi vjernik sigurno si ih pošteno zaradio, otme li se šta u zadnje vrijeme.Dr Baltazar wrote:Koja to sirotinja u BiH zarađuje preko 10 000 KM mjesečno ?Variola Vera wrote:siromaštvo=religija samo sirotinja i vjeruje u bajke jer nema druge opcije a što ste vi tzv vjernici puno nervozni a ko bi rekao!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Variola Vera
#69 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
bosna je IZ i sda i vjerniciVizionar 1985 wrote:Nije Bosna Isus ni bog.animals wrote:BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
-
Dr Baltazar
#70 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Osvrnuo sam se na post od @Klitemnestraaa.Vizionar 1985 wrote:Nije im osnovna ljudska potreba.Dr Baltazar wrote:iPhone osnovna ljudska potreba![]()
Je li bar sedmica ?
Razlika ocigledna.
Znaci u Britaniji se ocekuje da imas barem Smartfon, cak i ak si siromasan i na socijali.
Pa kod nas svi imaju smartfon
- insomnia78
#71 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Hoce li neko skloniti ovu trolcinu vise hljeba vam?
- Sanjarko
#72 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Pa i jest i nije.Variola Vera wrote:bosna je IZ i sda i vjerniciVizionar 1985 wrote:Nije Bosna Isus ni bog.animals wrote:BIHje uvijek bila siromasna i bit ce za vjeke vjekova..
A dze su tu KC, PC, HDZ, itd.
-
Dr Baltazar
#73 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Prvo kažeš da imaš više, pa onda ljubomora proradila i pominje se otimanjeVariola Vera wrote:ONO ima 10 milja imam ja i 78 puta više pa se ne hvalim, nego kao pravi vjernik sigurno si ih pošteno zaradio, otme li se šta u zadnje vrijeme.Dr Baltazar wrote:Koja to sirotinja u BiH zarađuje preko 10 000 KM mjesečno ?Variola Vera wrote:siromaštvo=religija samo sirotinja i vjeruje u bajke jer nema druge opcije a što ste vi tzv vjernici puno nervozni a ko bi rekao!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sve su halal pare, ne sekiraj se ti za to. Svakako ćemo svi odgovarati na Ahiretu za svoja djela
Ako misliš da je nemoguće ovo u BiH - ne radiš dovoljno
- Sanjarko
#74 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
Pa nema svak.Dr Baltazar wrote:Osvrnuo sam se na post od @Klitemnestraaa.Vizionar 1985 wrote:Nije im osnovna ljudska potreba.Dr Baltazar wrote:iPhone osnovna ljudska potreba![]()
Je li bar sedmica ?
Razlika ocigledna.
Pa kod nas svi imaju smartfon
Nisam Ja imo do prije godinu, stara nema, stari nema.
Stari ne znaju ih koristiti a i ne zanima ih to.
Da si reko mob da ima svak, mozda bi ti i povjero.
-
Dr Baltazar
#75 Re: Je li siromaštvo u BiH posljedica načina razmišljanja?
I sam kažeš "Ne zanima ih to".
Nije smartfon samo Galaxy S7, iPhone 6/6s/7 itd. Evo recimo da nemaju svi, ali većina ima smartfon. I taj broj je velik u odnosu na kuknjavu naroda.
Nije smartfon samo Galaxy S7, iPhone 6/6s/7 itd. Evo recimo da nemaju svi, ali većina ima smartfon. I taj broj je velik u odnosu na kuknjavu naroda.