Haris i slicni njemu rade to sto rade, jer ogromnu vecinu od 50.000 studenata boli ona stvar izasta, osim za bubice i kako podjoniti ispit. Dok Haris politizira, oni drkaju kurac da prostite.Vitezanin wrote:Interesantno je da ovaj dečko, koji inače ako pratite njegove nastupe, nastupa ono, arogantno i nabosito, nema nikakvu anketu, istraživanje, neke mini upitnike ili čak i referendume, na osnovu kojih je došao do zaključka da je ovo zaista prioritet većine studenata na univerzitetu. Jer, ako se ne varamo, ova studentska organizacija u svom opisu zastupa interese većine studenata i njihove potrebe. Na osnovu kojih kriterija je Haris ili SPUS zaključio da je ovo zaista bitno pitanje studentima? Zar on ne zastupa otprilike 50.000 studenata, navodno? Koliko je od ovih 50.000 reklo, i na koji način, da je ovo bitno pitanje za njihov studentski život?
Zašto SPUS, na čelu s dotičnim, nije napravila anketu i ponudila npr 5-10 stvari koje su prioriteti studentima? I neka bude među njima obavljanje džume ili neka druga vjerska praksa. Pokazalo bi se sigurno da je jako malenom broju studenata ovo zaista relevantno.
Ukratko, ovaj mladi gospon je sam ili na osnovu par razgovora njemu sličnih ljudi zaključio da se ovo MORA usvojiti, ovako ili onako. Jer on jednostavno koristi instituciju isključivo za vlastite ideje, odnosno za ideje koje dobiva od nekog broja ljudi iz političkog vrha stranke koja ga je i postavila na ovu poziciju. Nemojte misliti da on nema jasne instrukcije kako i šta treba raditi. Plus, i sam je takav.
Haris je naravno vrhunski licemjer u trenutku kad se poziva na konvencije o ljudskim pravima. U istim konvencijama se spominju prava drugih skupina koje Haris nazvia "bolesnim", "poremećenim" itd, ali kad se samo pozivate parcijalno na te konvencije jer zapravo ne zastupate studente nego kroz SPUS samo interese određene političke stranke, onda dobijete likove poput Harisa koji veoma vješto manipulairaju onim što piše u konvencijama i to prezentiraju javnosti na način kako njemu, tj njima paše.
Dok sam ja bio na faksu oko džume se nije pravila nikakva frka. Svega par studenata (ali zaista mali broj) je išao na džumu. Interno su s profesorima dogovarali da ih puste. Profesori su uvijek, ali uvijek puštali tih par studenata. Neki bi se vratili na predavanja, neki ne.
Onog trenutka kada bi se dobilo ovo šta Haris traži, dobili bi samo vješto iskorištavanje džume. Pogledajte šta se dešava u državnim institucijama na svim nivoima koje daju mogućnost zaposlenicima da idu jednom tijekom pet radnih dana na sat vremena pauze radi obavljanja vjerske ceremonije, potrebe itd. (muslimani na džumu, katolici na misu). Pola tih ljudi prvo ne ostane samo sat vremena, a pola ode kući i ne vrati se na posao.
Haris zastupa interese jedne struje unutar SDA koja mu daje prostor da radi ovo šta radi. To je jasno k'o dan. Ništa drugo nije u pitanju.
Blago narodu sa takvom omladinom.