Koliko je S8 gore u slobodnoj prodaji?donator wrote:prije ćeš kod "piljara" naći "original" jer uglavnom to nabavljaju od gastarbajtera koji kupe mob gore uz pretplate za džaba a onda ovdje uzmu dobru kintu za njih, dobro njima, dobro "piljarima" dobro nama koji nećemo da nas zakolju telekomi sa "oficijelnim" garancijama i bezobrazno višim cijenama
ko ne vjeruje nek vidi koliko je npr. s8 u slobodnoj prodaji u Njemačkoj a koliko kod bhtelekoma
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 862e5.html
uz MojMini 15
62 KM puta 24 mjeseca
Kupovina mobitela preko bh telecoma
Moderator: Benq
- drndalo
#51 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
-
Mr.Who
#52 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
www.geizhals.de kaže da je najjeftiniji na amazon-u, 539,90 eurićadrndalo wrote:Koliko je S8 gore u slobodnoj prodaji?donator wrote:prije ćeš kod "piljara" naći "original" jer uglavnom to nabavljaju od gastarbajtera koji kupe mob gore uz pretplate za džaba a onda ovdje uzmu dobru kintu za njih, dobro njima, dobro "piljarima" dobro nama koji nećemo da nas zakolju telekomi sa "oficijelnim" garancijama i bezobrazno višim cijenama
ko ne vjeruje nek vidi koliko je npr. s8 u slobodnoj prodaji u Njemačkoj a koliko kod bhtelekoma
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 862e5.html
uz MojMini 15
62 KM puta 24 mjeseca
- Sanjarko
#53 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Ne znam. Nisam bio u telekomu i stvarno sam bio zainteresiran da uzmem na pretplatu jer imam budzet mali a treba mi jos opreme neke. Isao u Eronet i reklo mi ne moze nezaposleno lice ali da bi mogao cak i kao nezaposleno lice uzeti kod njih uredzaj ako trazim potvrdu od mtel-a da sam im godinama preplatnik. Pa sad razmisljam da uzmem tu potvrdu za svaki slucaj jer zelim da raskinem sa mtel-om.
A ne znam da li da uzmem na pretplatu u telekomu jer sam nasao neki za 200 km meni dovoljan i bolji od sadasnjeg uredzaj. Htjeo ZTE neka 2 imaju u telekomu ali su izgleda skupi i moraju na 24 mjeseca. Nemogu toliko dugo da se obavezem.
Pogledam jos telekom za par dana kada odem da odjavim mtel. Nemogu vise finansijski. Mogao bi 12 mjeseci do 20 km ali 24 nema sanse.
A ne znam da li da uzmem na pretplatu u telekomu jer sam nasao neki za 200 km meni dovoljan i bolji od sadasnjeg uredzaj. Htjeo ZTE neka 2 imaju u telekomu ali su izgleda skupi i moraju na 24 mjeseca. Nemogu toliko dugo da se obavezem.
Pogledam jos telekom za par dana kada odem da odjavim mtel. Nemogu vise finansijski. Mogao bi 12 mjeseci do 20 km ali 24 nema sanse.
- Sanjarko
#54 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Skup ovaj u telekomu sa pretplatom, dok ovi Kineski sto sam na njih naletio su bolji i nisu preko 250 km cijenom.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#55 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
i ja sam taj sebi gledaoMirzareli wrote:Kvare li se cesto telefoni preko bht ponude.. Mislio sam uzimati p10 lite ,pa me zanimaju iskistva ..Neki maju losa ,a neki dobra iskustva ?!*Sad iskreno ne znam sta bi ???
ja sam ionako na pretplati
jel se plaća neka fiksna cijena u startu ili je sve na rate?
-
smartXL
#56 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Uz prvu ratu ide cjelokupan PDVmk ultra wrote: i ja sam taj sebi gledao
- diablobih
#57 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Jedino ako su "gastarbajteri" u rumuniji i tako tim zemljama, pa ih toliko ima. Posto mislim da piljare uzimaju od supaka sto uzimaju sa kamiona, i ne daju nikakvu garanciju, pametnije je uzeti kod provajdera, bilo to bh telecoma, mtela ili eroneta.
-
donator
#58 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
ček, ček malo, jel to znači da kod gore spomenutog s8 uz prvu ratu od 62 KM ide i pdv od 250 KM a onda dalje 23 rate po 62 KMsmartXL wrote:Uz prvu ratu ide cjelokupan PDVmk ultra wrote: i ja sam taj sebi gledao
to onda mobitel izađe skoro 1800 KM
ček, ček jel to imam osjećaj da s nekim omalovažavanjem govoris o Rumuniji članici EU, koja je postala Amerika za exyu države, a ti se izgleda nisi apdejtovo zadnjih 25 godina od juge u kojoj izgleda mentalno još egzistirašdiablobih wrote:Jedino ako su "gastarbajteri" u rumuniji i tako tim zemljama, pa ih toliko ima. Posto mislim da piljare uzimaju od supaka sto uzimaju sa kamiona, i ne daju nikakvu garanciju, pametnije je uzeti kod provajdera, bilo to bh telecoma, mtela ili eroneta.
dakle pojasni nam malo te kamione, "neoriginalne" mobitele, valjda hoćeš reći da ih prave u Rumuniji ili šta već.... pa to bio extra uspjeh da ih Rumuni prave
- diablobih
#59 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
To znaci da su mobiteli kita i da ne rade kako treba. Rumunija je samo jedna od zemalja, imas ti tu i arapske zemlje, i svakakvih. Ljudi uzimaju ukradene mobitele sa kamiona, ne daju nikakvu garanciju i kada se pokvari bilo sta (a uvijek se desava to kod piljara), moras sam praviti sebi mobitel.
Piljare su samo napravljene da kupis masku, i to ako ti je mrsko cekati da ti dodje iz kine. Mobitel je rizik kupiti kod njih.
Piljare su samo napravljene da kupis masku, i to ako ti je mrsko cekati da ti dodje iz kine. Mobitel je rizik kupiti kod njih.
-
donator
#60 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
ponovo te pitam i tražim konkreran odgovor
kakvi kamioni, o čemu pričaš, kakvi ukradeni mobiteli... od koga ukradeni... gdje su kupili ti od kojh su ukradeni te mobitele koje su ti neki ukrali
o kvarovima treći put ponavljam, najskuplji kvar displeja ili matične je opet jeftinije i manje od razlike u cijeni koju ćeš dati tim tvojim zvaničnim, ako ne i više
evo konkretno ako se ispostavi da s8 kod bhtelekoma košta nevjerovatnih 1800 KM to je 700 KM razlike u odnosu na "piljare" ili amazon. de!! ako već nećeš izmislit kakve kamione i lopove da prodaju i na njemačkom amazonu gdje je s8 540€
kakvi kamioni, o čemu pričaš, kakvi ukradeni mobiteli... od koga ukradeni... gdje su kupili ti od kojh su ukradeni te mobitele koje su ti neki ukrali
o kvarovima treći put ponavljam, najskuplji kvar displeja ili matične je opet jeftinije i manje od razlike u cijeni koju ćeš dati tim tvojim zvaničnim, ako ne i više
evo konkretno ako se ispostavi da s8 kod bhtelekoma košta nevjerovatnih 1800 KM to je 700 KM razlike u odnosu na "piljare" ili amazon. de!! ako već nećeš izmislit kakve kamione i lopove da prodaju i na njemačkom amazonu gdje je s8 540€
- diablobih
#61 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Ja ti kazem kako jeste, mobiteli se vise kvare kod piljara, vjerovatno zato sto su sjebani od pocetka. Svercaju mobitele, i zato i jesu jeftiniji, zato i ne dobijes fiskalni racun, vec dobijes kitu. Kad im zatrazis fiskalni, onda ti povecaju cijenu kolika i treba da bude.
A ti ako mislis da je to toliko bolje, nastavi uzimati mobitele u piljarama i uzivaj u zivotu.
A ti ako mislis da je to toliko bolje, nastavi uzimati mobitele u piljarama i uzivaj u zivotu.
-
donator
#62 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
znači nema konkretno odgovora na "teoriju zavjere" zločestih Rumuna
a jel ti možda palo na pamet da te zvanični zastupnici i telekom operateri kod nas dobrano klepaju po ušima, jer se s8 u Njemačkoj može nabavit u slobodnoj prodaji od 550 do 650 € uz istu garanciju kao kod tvojih favorita
a jel ti možda palo na pamet da te zvanični zastupnici i telekom operateri kod nas dobrano klepaju po ušima, jer se s8 u Njemačkoj može nabavit u slobodnoj prodaji od 550 do 650 € uz istu garanciju kao kod tvojih favorita
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#63 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Slazem se da su cijene visoke u bh telecomu, ali samo ako kupujes jednokratno, ali opet, telecom ti nudi mogucnost kupovine na rate. Oni koji imaju jace pakete, uzimaju taj note za neku normalnu cijenu, cak sta vise, i nisku,.donator wrote:ponovo te pitam i tražim konkreran odgovor
kakvi kamioni, o čemu pričaš, kakvi ukradeni mobiteli... od koga ukradeni... gdje su kupili ti od kojh su ukradeni te mobitele koje su ti neki ukrali![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#64 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Dileja is back 
- diablobih
#65 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Konkretan ti je odgovor kada provjeris odakle ti je mobitel.donator wrote:znači nema konkretno odgovora na "teoriju zavjere" zločestih Rumuna
Lupaju nego sta, da smo u europskoj uniji, bila bi ista ili slicna cijena. Fazon je sto kod provajdera znas da ces dobiti nikad paljen mob, nov, originalan mob sa originalnom garancijom.
Kod piljara ne znas, da li ces dobiti falsovan mob, refurbished, ili ces dobiti normalan. Jedino znas kod njih da ces dobiti garanciju s kojom dupe mozes obrisati.
-
donator
#66 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
ti ne kontaš poentu
eto nemoj kupiti kod piljara, kupi preko nekog iz Njemačke za 530€
ili će i on biti sumljive kvalitete

eto nemoj kupiti kod piljara, kupi preko nekog iz Njemačke za 530€
ili će i on biti sumljive kvalitete
ali onda u tom sklopu moraš posmatrati i koliko to mjesečno plaćaš za tu tarifu uz koju je telefon povoljniji, jer je to obrnuto proporcionalno, što jeftinije dobiješ telefon to plaćaš skuplju tarifu, dobio na mostu, izgubio na ćuprijikonektovan wrote:Slazem se da su cijene visoke u bh telecomu, ali samo ako kupujes jednokratno, ali opet, telecom ti nudi mogucnost kupovine na rate. Oni koji imaju jace pakete, uzimaju taj note za neku normalnu cijenu, cak sta vise, i nisku,.donator wrote:ponovo te pitam i tražim konkreran odgovor
kakvi kamioni, o čemu pričaš, kakvi ukradeni mobiteli... od koga ukradeni... gdje su kupili ti od kojh su ukradeni te mobitele koje su ti neki ukrali![]()
- diablobih
#67 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Pa da mi se kupuje i da imam kes i za njega, uzeo bih. Ipak sam izabrao bolji mob, OP 5T. Kada bih ovdje uzimao mob, uvijek bi uzimao na rate i preko provajdera kao i dosada sto sam radio.
-
donator
#68 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
e sad si sve reko
čojk se satra o zvaničnim dilerima, telekom operaterima i nji'ovim garancijama, a kupio kineza na divljaka, čak ne i kod piljara, dakle čak i bez "piljarske" garancije
šega si živa
- diablobih
#69 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Duso, dobijes garanciju, vratis im ga, i oni ti poprave. Nije na divljaka, nego direktno od kompanije.donator wrote:![]()
e sad si sve reko
čojk se satra o zvaničnim dilerima, telekom operaterima i nji'ovim garancijama, a kupio kineza na divljaka, čak ne i kod piljara, dakle čak i bez "piljarske" garancije
šega si živa
-
donator
#70 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
pa jos se gore ukopavaš
pa jel to onda bolje od kupovine pet puta skupljeg mobitela kod bhtelekoma
a tvrdiš imaš isto kvalitetnu garanciju i servis
- diablobih
#71 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Da sam imao na rate OP 5T ovdje, i da je mozda sto KM razlika, uzeo bih ga ovdje. Posto sam imao kes, uzeo sam ga direktno od kompanije, i ne zalim ni sekunde, i ne mozes nazivati OnePlus piljarom, jer ni po cemu nisu slicni. Da je npr moguce da uzmes direktno mob od Samsunga, bi li to bilo kao da uzimas u univerzalnom?
Uzeo sam dosta mobitela ovdje, i to zbog rata i sto imam popust zbog paketa. Plus je naravno sto uvijek mogu racunati na garanciju i originalnost mobitela. Objasnio sam ti sto je bolje uzeti kod provajdera, nego u nekoj prodavnici koja ti ne da fiskalni niti garanciju.
Uzeo sam dosta mobitela ovdje, i to zbog rata i sto imam popust zbog paketa. Plus je naravno sto uvijek mogu racunati na garanciju i originalnost mobitela. Objasnio sam ti sto je bolje uzeti kod provajdera, nego u nekoj prodavnici koja ti ne da fiskalni niti garanciju.
- Quaresma
#72 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
pa ako ce kupovati telefon kesom, sigurno nece isti uzeti preko telekoma, preko telekoma se vazda uzimalo na rate.donator wrote:znači nema konkretno odgovora na "teoriju zavjere" zločestih Rumuna
i opet njemacka, pa nema svako mogucnost da kupuje po njemackoj telefone i dovlaci vamo u bih.
stalno ista prica.
-
Ali_G
#73 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Nije amazon primjer slobodne prodaje. U mediamarkt i u saturnu S8 kosta 1432KM. Mene bi preko paketa midi30 izasao 1632KM.
To sto se kod nas porede cijene na crnom trzistu sa cijenom zvanicnih distributera je neki drugi padez
To sto se kod nas porede cijene na crnom trzistu sa cijenom zvanicnih distributera je neki drugi padez
- MTV
#74 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
Bio je u media marketu snizen sa 599 eura na 499 eura.Ali_G wrote:Nije amazon primjer slobodne prodaje. U mediamarkt i u saturnu S8 kosta 1432KM. Mene bi preko paketa midi30 izasao 1632KM.
- mayab
#75 Re: Kupovina mobitela preko bh telecoma
U BHTelecomu trenutno nema nikakvog Samsunga, moze se staviti na listu, rok isporuke dva mjeseca
, meni rekose!
Ako koga interesira...
Ako koga interesira...