Westworld
Moderator: _BataZiv_0809
- zlaataan
#52 Re: Westworld
Samo da se tuspasim
- KPNCTNJAH
#53 Re: Westworld
Ne kontam sto mislite da je Ed Harris robot, lik 10 puta ponovio da tu dolazi 30 godina, ismijava onog levata kad ga je izazvao na dvoboj, zna da mu ne moze nista... mogla bi biti zanimljiva serija... al' opet i Mr.Robot je bio solidan nakon prve epizode, pa se pretvori u njesra 
- Progressive House
#54 Re: Westworld
nije loša.odoh pogledati drugu epizodu 
-
racionalista
#55 Re: Westworld
Meni se čini da je Ed Harris muž od one gospođe iz uprave parka.
- shmizlica
#56 Re: Westworld
a šta ono kaže da je rođen tu prije 30 (meni u glavi 25KPNCTNJAH wrote:Ne kontam sto mislite da je Ed Harris robot, lik 10 puta ponovio da tu dolazi 30 godina, ismijava onog levata kad ga je izazvao na dvoboj, zna da mu ne moze nista... mogla bi biti zanimljiva serija... al' opet i Mr.Robot je bio solidan nakon prve epizode, pa se pretvori u njesra
- yoda82
#57 Re: Westworld
Mislim da se to odnosilo da je u parku "rođen", odnosno da su ga ta iskustva pretvorila u to što jeste. Kasnije kada je napravio onaj masakr, jedan od tehničara pita nešto u stilu da li da reaguju, a drugi mu govori da gosti mogu raditi šta žele. U ostalom sumnjam da bi prošlo neopaženo da jedan robot (android) ubija druge van svakog scenarija. Ovako, gosti mogu raditi šta hoće.shmizlica wrote:a šta ono kaže da je rođen tu prije 30 (meni u glavi 25KPNCTNJAH wrote:Ne kontam sto mislite da je Ed Harris robot, lik 10 puta ponovio da tu dolazi 30 godina, ismijava onog levata kad ga je izazvao na dvoboj, zna da mu ne moze nista... mogla bi biti zanimljiva serija... al' opet i Mr.Robot je bio solidan nakon prve epizode, pa se pretvori u njesra) god?
- shmizlica
#58 Re: Westworld
biće tu svega menščini 
- shmizlica
#59 Re: Westworld
vidio si na kraju kad dolores (ako nisam fulila ime
) nađe onaj štoljpi....možda će i ona sad moći kokati raju 
- shmizlica
#60 Re: Westworld
dupli 
- Diwan
#61 Re: Westworld
Strasna serija, u pozitivnom smislu.
Dosta koketiranja sa indijskom filozofijom i još nekim stvarima, pokretima i grupama.
Dosta koketiranja sa indijskom filozofijom i još nekim stvarima, pokretima i grupama.
- Haris.ba
#62 Re: Westworld
Raja sa reddita je već složila finu teoriju šta se dešava. I ako to izvedu fino - biće to veoma zanimljivo.
Hint: grafika logoa westworld se mijenja. Neću ništa više reći.
Prva serija je bila odlična (naročito scena oca Dolores i citiranje Šekspira sa Dr Fordom - mislim da će lik sada zaraditi milione od posla). U drugoj mi je falilo barem 10 minuta da se odradi kraj kako treba. Neke stvari su trebali izbaciti i ostaviti za treću epizodu, a neke razraditi više. Npr. koliko god volio što su pokazali kako Dr. Ford (Hopkins) ima geste kojima upravlja robotima (ja ih ne mogu drugačije zvati nego roboti). Trebali su više prikazati priče o liku Thandie Newton.
Uglavnom, dobra serija.
P.S.
Jeko skonto ulogu bivše žene Elona Muska?
Hint: grafika logoa westworld se mijenja. Neću ništa više reći.
Prva serija je bila odlična (naročito scena oca Dolores i citiranje Šekspira sa Dr Fordom - mislim da će lik sada zaraditi milione od posla). U drugoj mi je falilo barem 10 minuta da se odradi kraj kako treba. Neke stvari su trebali izbaciti i ostaviti za treću epizodu, a neke razraditi više. Npr. koliko god volio što su pokazali kako Dr. Ford (Hopkins) ima geste kojima upravlja robotima (ja ih ne mogu drugačije zvati nego roboti). Trebali su više prikazati priče o liku Thandie Newton.
Uglavnom, dobra serija.
P.S.
Jeko skonto ulogu bivše žene Elona Muska?
- mixone1995
#63 Re: Westworld
U prvoj epizodi otac od Dolores nalazi onu sliku, a u drugoj ona sad nalazi pistolj .. WTF 
- yoda82
#65 Re: Westworld
Ja sam siguran da hoće. Prvo je ubila muhu (a ne bi smjela po svom programu), a sada našla pištolj za koji joj je neki "unutrašnji glas" rekao. Vjerujem da je to pravi pištolj i da će sada moći ubijati sve živo i neživoshmizlica wrote:vidio si na kraju kad dolores (ako nisam fulila ime) nađe onaj štoljpi....možda će i ona sad moći kokati raju
- dječak sa šibicama
#66 Re: Westworld
Ok, Ed nije robot, on je tu 30 godina a i rekose ovi iz centrale da je ok sto je pokokao cijelu potjeru, neka se covjek zabavi... znaci, redovna musterija.
Ali kakav on labirint trazi, i odkud onoj curici odjednom informacija. Jel to roboti imaju pokret otpora?
Mozda je Ed kao stalna musterija dobio posebnu igru od scenarista parka, "pronadji labirint"
to bi bilo krajnje glupo ali eto da se kaze.
Ali kakav on labirint trazi, i odkud onoj curici odjednom informacija. Jel to roboti imaju pokret otpora?
Mozda je Ed kao stalna musterija dobio posebnu igru od scenarista parka, "pronadji labirint"
- shmizlica
#67 Re: Westworld
ima tu neka zezancija....intriga.....bar je ja hoću...mora biti

- sigh
#68 Re: Westworld
Ma Ed ima vjerovatno neke veze sa incidentom sto se desio prije 30 godina, mozda je neko njegov poginuo u incidentu pa mu oni dali life pass kao odstetu a on ima neke druge mutne motive sad 
- irac300
#69 Re: Westworld
'bem ga, mene ta situacija kada on traži informacije od ovih androida podsjeća na Nea iz Matrixa i njegovo lutanje i traženje informacija od svjesnih programa. Očito su neki androidi ''svjesniji'' od ostalih. Čak sumnjam, ovo je onako neko moje dumanje, da ćemo se sjebat svi kolektivno kada se pokaže da je i Ed android.dječak sa šibicama wrote:Ok, Ed nije robot, on je tu 30 godina a i rekose ovi iz centrale da je ok sto je pokokao cijelu potjeru, neka se covjek zabavi... znaci, redovna musterija.
Mozda je Ed kao stalna musterija dobio posebnu igru od scenarista parka, "pronadji labirint"to bi bilo krajnje glupo ali eto da se kaze.
- sigh
#70 Re: Westworld
Ma Ed je izgleda onu scenu ponovio vise puta, nekako je skontao da je neko ubacio u ove androide fazone poput easter eggs u igricima, pa ako uradi to i to tacno kako treba androidi mu daju potrebnu info, ne zato sto su ti androidi nesto posebniji od ostalih nego zato sto ih je neko tako programirao ali ocito to nije misljeno za Eda i tu stvari postaju zanimljive. 
- irac300
#71 Re: Westworld
Nisam neki gamer, pa slabo kontam te stvari.sigh wrote:Ma Ed je izgleda onu scenu ponovio vise puta, nekako je skontao da je neko ubacio u ove androide fazone poput easter eggs u igricima, pa ako uradi to i to tacno kako treba androidi mu daju potrebnu info, ne zato sto su ti androidi nesto posebniji od ostalih nego zato sto ih je neko tako programirao ali ocito to nije misljeno za Eda i tu stvari postaju zanimljive.
- So What!
#72 Re: Westworld
Pratim seriju, očekivao puno, dobio fino, ali iskreno nije me serija prikovala da je bez treptaja gledam, a to se od ovakve serije očekivalo.
Sljedećih par dana sam primjetio kako razmišljam o seriji i radnji.
- Drvosjeca iz Dejcica
#73 Re: Westworld
Isto mišljenje, dobra ali ispod subjektivnog očekivanja. Možda se nešto promijeni u sljedećim epizodama, svakako vrijedi pratiti.So What! wrote:Pratim seriju, očekivao puno, dobio fino, ali iskreno nije me serija prikovala da je bez treptaja gledam, a to se od ovakve serije očekivalo.
- Radar71
#74 Re: Westworld
Zapetljaše ovo momački, nadam se da će s novom pričom pojednostaviti stvari.
- karanana
#75 Re: Westworld
eh evo ja od muke nisam mogo odgledati 3. mislim da cu odustati. to su nekakve petljavine, neogicnosti, rupe da covjek pomisli ko radi ovo HBO ili syfy.
na primjer dolores se budi svako jutro i radi isto, ide u grad u kupovinu, uvijek se sretne sa onim itd.....kako to izgleda posjetiocima parka kada se oni svako jutro probude i hostovi rade svako jutro isto.
i kakve veze ima scenarijo u kojem se dva robota ljubakaju i pricaju kako ce i sta ce a posjetioca nigdje u blizini ali dolores i onaj njen jebach zauzese pola epizode ahikujuci i pricajuci gdje ce i sta ce. i jos mnogo stosta mi smeta jer je nelogicno. a mogli su napraviti nesto jednostavnije a gledljivije. lose, lose, lose. odustajem do daljnjeg a mozda i duze.
na primjer dolores se budi svako jutro i radi isto, ide u grad u kupovinu, uvijek se sretne sa onim itd.....kako to izgleda posjetiocima parka kada se oni svako jutro probude i hostovi rade svako jutro isto.
i kakve veze ima scenarijo u kojem se dva robota ljubakaju i pricaju kako ce i sta ce a posjetioca nigdje u blizini ali dolores i onaj njen jebach zauzese pola epizode ahikujuci i pricajuci gdje ce i sta ce. i jos mnogo stosta mi smeta jer je nelogicno. a mogli su napraviti nesto jednostavnije a gledljivije. lose, lose, lose. odustajem do daljnjeg a mozda i duze.