Lejla Colak uzvraca udarac!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#51 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by insomnia78 »

Najjace je ovo "svaka akcija ima svoju reakciju". Isto to, cak istim rijecima su govorili za napad na Charlie Hebdo
piupiu

#52 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by piupiu »

super_bayern wrote:
SEYOboy wrote:Podrška lejli. Ne smije se ništa reci kritično prema religijama u ovom prknu od drzave

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Podrška moj državi. Bujrum, pasoš u ruke i nabijemo te s noge na nogu.
Kakvoj državi? Tu što Lejlu nije zaštitila od prijetnji? Šta je trebala raditi? Sjediti i čekati da je neko siluje, pa onda iskazati povjerenje u institucije države da će počinilac biti kažnjen?
Matzan

#53 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Matzan »

Capajebo wrote:A jebemu sto ne preseli u RS, tamo nema puno muslimana :mrgreen:

:thumbup: :lol:

asurbanipal wrote:Jedan od komentara s kojih su joj upućene prijetnje:

"...prije svega musliman sam, al ne vjerujem ni u boga ni allaha..." :lol:

:lol: :lol:
MyTao

#54 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by MyTao »

Pandakonda wrote:Iako sam bio na njenoj strani kad se ovaj incident desio sad ga je Čolak baš pretjerala. I ovo više nije stvar njene sigurnosti nego samo skrećanje pažnje na sebe i koristi ovu situaciju kao izlaz iz države + ogromne donacije od kojekakvih organizacija da joj isplate put iz zemlje. Ispade sad Bosna gora od Saudijske Arabije samo zato što je jedan lik napisao neku prijetnju koju vjerovatno nikad ne bi ni realizovao jer sumnjam da je toliko glup da na svom profilu javno pozove na silovanje i da očekuje da njemu neće prvo policija pokucat na vrata ako bi se njoj nešto desilo :roll:

A što se tiče komentara tipa "ima pravo da kaže šta hoće o određenoj religiji" istina, ima pravo da kaže šta hoće ali svaka akcija ima reakciju, i ne može mi niko reć da je bila toliko glupa da nije očekivala da će je ovi dežurni FB muslimani napast zbog njene izjave. Ako već ima muda da govori stvari onda neka ima muda da izađe da se suoči sa tim ljudima o kojima govori. Znala je u šta ulazi i ne bi me čudilo da je ovo sve planirala samo da bi kako pobjegla iz države.
Kao ateista od pocetka sam tvrdio da je ona izjava pokusaj da na sebe privuce paznju, jer samo budala, ili neko ko trazi reakciju kakvu je dobila moze nesto onako glupo napisati.

ALI! ona je kritikovala religiju, ideologiju... nije isto ono sto je ona rekla I ono sto su njoj licno govorili... jeli ti ozbiljno mislis da je ok da joj neko prijeti silovanjem a da ona nema muda da se sama suoci s tim... jer kao pricala je... sad nek ima muda da bude silovana :roll:
Mohamad Sissoko

#55 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Mohamad Sissoko »

Steta, mogla je tu do Ugljevika brzo.Jadna morala prevalit toliki put. :D
dezurni_ucenik

#56 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by dezurni_ucenik »

Djevojka je vjerovatno ciljano napisala onaj status i sad nam se javlja sa zapada kmececi ko da su joj ISILovci prijetili.

Sharan objasnio sve dole u komentarima :thumbup:
piupiu

#57 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by piupiu »

fatamorgana wrote:
ZnaĆi ne pomaže ni treće oko oko? :wink: (kad već zakaže hipotalamus) :lol:
A možda je ipak u pitanju hipopotamus :? :D :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#58 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

piupiu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samopromocija, želja za publicitetom, nekima ništa nije strano niti sveto. Naravno da su joj prijetili ali za to postoje institucije koje rješavaju takve stvari. Kao što neko reće Lejla kao onaj lik što je organizovao proteste u Tuzli na kraju otišao u Njemačku i dobio azil pod izgovorom mogućeg proganjanja. Tužno, prije su ljudi ginuli za svoje ideale i moralne vrijednosti, danas je IN pobjeći od odgovornosti i sakriti se u neku EU zemlju.
Pa, jeste, treba da pogine zato što je stavila 'dildo' i 'nikab' u istu rečenicu. To je prava stvar. :-)
Pitanje je da li je prijetnje prijavila nadležnoj policijskoj upravi? Danas svako svakom prijeti pa i ratom jedni drugima ali ključno pitanje je da li je neko pokušao ostvariti te prijetnje. Leila da je prijavila prijetnje i kao novinar sigurno bi dobila policijsku pratnju, čisto iz predostrožnosti. Po meni problem koji vidim je Leilin motiv jer je skontala da na KLIX-u kao novinar baš i nema neku perspektivu već je to prilika da se samopromovira i napravi nešto od svog života kada već do sada nije. E tu je skontala da BiH predstavi kao Kandahar ili Raku, da ne smije izaći na ulicu, istu ulicu po kojoj svakodnevno hoda i Dževad Galijašević...isti onaj lik koji radi za Milorada Dodika za par hiljada maraka mjesečno i ne fali mu dlaka sa glave. Na žalost danas je sve novac, interes i kapitalizam, nema više ideala, odnosno Leila promovira lažne ideale i moralne vrijednosti i to je ono što je meni lično tužno.

Tekst koji je pisala je drugi par cipela. Po meni totalno bezveze napisan, pun generalizacije, poredi dildo i tradiciju jedne vjere. :roll: Pa upravo je Leila netolerantna jer ne može mirno prihvatiti da postoje ljudi sa drugačijim navikama i vrijednostima kojim koračaju kroz život te da ih mora trpiti kao što neko trpi nju. Dakle ne vidim zašto bi Leilin stav bio vrijedniji od mog ili tvog stava, stava nekog vjernika, agnostika ili ateiste?
Pandakonda

#59 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Pandakonda »

insomnia78 wrote:Najjace je ovo "svaka akcija ima svoju reakciju". Isto to, cak istim rijecima su govorili za napad na Charlie Hebdo
Nemoj me pogrešno shvatit i mislit da ja opravdavam napad na Lejlu i Charlie Hebdo ali čak i meni kao ateisti je njena izjava bila više kao uvreda nego novinarska kritika kako je ona nazvala.
insomnia78

#60 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by insomnia78 »

dezurni_ucenik wrote:Djevojka je vjerovatno ciljano napisala onaj status i sad nam se javlja sa zapada kmececi ko da su joj ISILovci prijetili.

Sharan objasnio sve dole u komentarima [emoji106]
Pa je l ona kriva sto su se veliki vjernici nasli uvrjedjeni fejsbuk statusom nekog anonimusa?
insomnia78

#61 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by insomnia78 »

Pandakonda wrote:
insomnia78 wrote:Najjace je ovo "svaka akcija ima svoju reakciju". Isto to, cak istim rijecima su govorili za napad na Charlie Hebdo
Nemoj me pogrešno shvatit i mislit da ja opravdavam napad na Lejlu i Charlie Hebdo ali čak i meni kao ateisti je njena izjava bila više kao uvreda nego novinarska kritika kako je ona nazvala.
Covjece boziji to je obicni bezvezni jebeni fejsbuk status cure za koju do tada niko nije ni cuo a digla se frka ko da je spalila Kur'an u po Sarajva
Drvosjeca iz Dejcica

#62 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Djevojka je vjerovatno ciljano napisala onaj status i sad nam se javlja sa zapada kmececi ko da su joj ISILovci prijetili.

Pa je l ona kriva sto su se veliki vjernici nasli uvrjedjeni fejsbuk statusom nekog anonimusa?
Pa nije ona anonimus, ona je novinar klix-a? Da se razumijemo, prijetnje osuđujem naravno.
Capajebo

#63 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Capajebo »

Sto je nije drzava i privela malo zbog sirenja vjerske, nacionalne ili rasne pripadnosti? :mrgreen:
A sto nije drzava privela i one sto su joj prijetili, npr. muslimana koji ne vjeruje u Boga :mrgreen:
jasko_ba

#64 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by jasko_ba »

Mohamad Sissoko wrote:
Zahvali se samo sto su takva pravila foruma, pa ne smijem objaviti sto si pisao o ovoj djevojci, nek ostali vide kakvi misevi se skrivaju na forumu. Fuj! :-? :twisted:
summerwine

#65 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by summerwine »

super_bayern wrote:
SEYOboy wrote:Podrška lejli. Ne smije se ništa reci kritično prema religijama u ovom prknu od drzave

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Podrška moj državi. Bujrum, pasoš u ruke i nabijemo te s noge na nogu.
Podrška Lejlinom dildi, on je u konkretnom slučaju majoriziran.
Pandakonda

#66 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Pandakonda »

insomnia78 wrote:
Pandakonda wrote:
Covjece boziji to je obicni bezvezni jebeni fejsbuk status cure za koju do tada niko nije ni cuo a digla se frka ko da je spalila Kur'an u po Sarajva
Podcjenjuješ utjecaj društvenih mreža...
dezurni_ucenik

#67 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:

Obicno kmecanje od strane ateistickih furaca, vidi ja pametna, vi vjernici ste seljacine zatucane. To ti je ta prica.

Prijetnje ne podrzavam pogotovo od onog kretena sto je spomenuo silovanje.

I jos jednom, Sharan objasnio sve.
Mohamad Sissoko

#68 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

jasko_ba wrote:
Mohamad Sissoko wrote:
Zahvali se samo sto su takva pravila foruma, pa ne smijem objaviti sto si pisao o ovoj djevojci, nek ostali vide kakvi misevi se skrivaju na forumu. Fuj! :-? :twisted:
Je li to ti meni nesto?
jasko_ba

#69 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by jasko_ba »

Da, strucnjak.
piupiu

#70 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by piupiu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
piupiu wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Samopromocija, želja za publicitetom, nekima ništa nije strano niti sveto. Naravno da su joj prijetili ali za to postoje institucije koje rješavaju takve stvari. Kao što neko reće Lejla kao onaj lik što je organizovao proteste u Tuzli na kraju otišao u Njemačku i dobio azil pod izgovorom mogućeg proganjanja. Tužno, prije su ljudi ginuli za svoje ideale i moralne vrijednosti, danas je IN pobjeći od odgovornosti i sakriti se u neku EU zemlju.
Pa, jeste, treba da pogine zato što je stavila 'dildo' i 'nikab' u istu rečenicu. To je prava stvar. :-)
Pitanje je da li je prijetnje prijavila nadležnoj policijskoj upravi? Danas svako svakom prijeti pa i ratom jedni drugima ali ključno pitanje je da li je neko pokušao ostvariti te prijetnje. Leila da je prijavila prijetnje i kao novinar sigurno bi dobila policijsku pratnju, čisto iz predostrožnosti. Po meni problem koji vidim je Leilin motiv jer je skontala da na KLIX-u kao novinar baš i nema neku perspektivu već je to prilika da se samopromovira i napravi nešto od svog života kada već do sada nije. E tu je skontala da BiH predstavi kao Kandahar ili Raku, da ne smije izaći na ulicu, istu ulicu po kojoj svakodnevno hoda i Dževad Galijašević...isti onaj lik koji radi za Milorada Dodika za par hiljada maraka mjesečno i ne fali mu dlaka sa glave. Na žalost danas je sve novac, interes i kapitalizam, nema više ideala, odnosno Leila promovira lažne ideale i moralne vrijednosti i to je ono što je meni lično tužno.

Tekst koji je pisala je drugi par cipela. Po meni totalno bezveze napisan, pun generalizacije, poredi dildo i tradiciju jedne vjere. :roll: Pa upravo je Leila netolerantna jer ne može mirno prihvatiti da postoje ljudi sa drugačijim navikama i vrijednostima kojim koračaju kroz život te da ih mora trpiti kao što neko trpi nju. Dakle ne vidim zašto bi Leilin stav bio vrijedniji od mog ili tvog stava, stava nekog vjernika, agnostika ili ateiste?
Ma, kakav tekst, bolan - Facebook status od tri rečenice! Šta je njena motivacija, uopšte me ne interesuje. Činjenica da joj je prijećeno silovanjem zbog iznošenja (glupog) mišljenja u kojoj su religijski simbol i simbol seksualnog samozodovaljavanja stavljeni u istu rečenicu. Izvini, nije do Lejle, do društva je.
Mohamad Sissoko

#71 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

jasko_ba wrote:Da, strucnjak.
De bogati postavi to, a ako se ispostavi da ja to nisam kad ti dokazem lijepo, ti meni svoje ime i prezime pa da ja tebe mozda i tuzim, moze?
insomnia78

#72 Re: RE: Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:

Pa nije ona anonimus, ona je novinar klix-a? Da se razumijemo, prijetnje osuđujem naravno.
Naravno da je anonimus. Nije nastupala ko novinar Klixa niti skrabala po klixu
Eno onaj lik, pekar iz Vogosce ubi po twitteru sa podrskom cetnicima pa ga ovdje na forumu brane. Al kad darnes u din, eee
Nadzorna_ploca

#73 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by Nadzorna_ploca »

Kako je grdna ova Lejla, ne bi je preko motke covjek.
almir90

#74 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by almir90 »

Dođi u Gradačac, tu smo na razgraničenju, a nema ni ovdje puno muslimana. Doduše, ima dosta ovih muslimana što ne vjeruju u Boga. :D
pirpa

#75 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!

Post by pirpa »

KB9 wrote:
Image
Locked