kontam ...Dozer wrote:Nije PTPS, nego PTSP = Post traumatski sindrom poremecaja.![]()
Obicno ga imaju oni koji su prosli kroz neki rat, ili imali neke druge traume u zivotu, ali ratni su najgori jer su im i manifestacije najgore.
Mogu se ogledati u raznim polusvjesnim stanjima u kojima oboljeli nema pojma da je nesto uradio, ili u smanjenoj samokontroli koja najcesce rezultira nekim nasilnim ispadima, ili nasilnim reakcijama u snu (a nije mjesecarenje), zatim raznoraznim kosmarnim snovima koji se onda prenose i u javu, tj. covjek ih opetovano prozivljava i budan, itd. itd.
Ali, dobra stvar u tome je sto oni s PTSP-om mogu u penziju i sa 20 godina, a jos bitnije je da radi smanjene ili nikakve uracunjljivosti u datim situacijama, a u to prvenstveno spadaju stresne situacije - zakon ih treteira kao neuracunjljive i ne salje u zatvor. Odu na psiholosko promatranje, malo pod lijekove na neki kraci period, i hajd' kuci
Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?
- mO k3
#51 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
-
pemanapemani
#52 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Najbolja je murija sa preporukama da građani uzmu stvar u svoje ruke
.
I nama su u ulici mjesecima tako savjetovali i mi ih poslušali.
Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, počeo skidati komšije sa kretena, jer bi ih ubili (u pitanju je isto bila povreda djeteta). Možda pretjerujem, ali sam im bukvalno spasio živote, jer bi ih stari od malog dokrajčio. Iako nisam pobornik nasilja, razumio sam brutalni degenek, jer je otac djeteta čitavu situaciju sa drogiranim krkanima i djetetom gledao sa udaljenosti od 50 m
Dobrovoljno otišao kao svjedok, zadržan cijelu noć u policiji i 7 godina se zajebavao sa tužilaštvom (isljednik bio danas nadaleko poznati Dubravko Čampara
). Kao šlag na kraju, dva dana poslije noćenja u muriji izađe članak u Avazu sa punim imenom i prezimenom.
Prvi komšija isto iskustvo, samo pljačka kuće u pitanju.
Uglavnom, u neku ruku je upalilo i ulica bila mirna čitavo desetljeće. Sad su ponovo počeli problemi i opet policija sa svojim super savjetima o fantomkama i palicama.
Šta će se sad dogoditi, pojma nemam, ali se policija neće zvati svakako, odnosno, ja je sigurno neću dočekati na mjestu budućeg sranja.
I nama su u ulici mjesecima tako savjetovali i mi ih poslušali.
Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, počeo skidati komšije sa kretena, jer bi ih ubili (u pitanju je isto bila povreda djeteta). Možda pretjerujem, ali sam im bukvalno spasio živote, jer bi ih stari od malog dokrajčio. Iako nisam pobornik nasilja, razumio sam brutalni degenek, jer je otac djeteta čitavu situaciju sa drogiranim krkanima i djetetom gledao sa udaljenosti od 50 m
Dobrovoljno otišao kao svjedok, zadržan cijelu noć u policiji i 7 godina se zajebavao sa tužilaštvom (isljednik bio danas nadaleko poznati Dubravko Čampara
Prvi komšija isto iskustvo, samo pljačka kuće u pitanju.
Uglavnom, u neku ruku je upalilo i ulica bila mirna čitavo desetljeće. Sad su ponovo počeli problemi i opet policija sa svojim super savjetima o fantomkama i palicama.
Šta će se sad dogoditi, pojma nemam, ali se policija neće zvati svakako, odnosno, ja je sigurno neću dočekati na mjestu budućeg sranja.
- Dozer
#53 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
E, zamisli sad kad se sastanemo nas 3-4 s tom dijagnozom
A sve bivsi drotovi
@permanapemani
Drugim rijecima - rad policije nije davao nikakve rezultate, ali rad civila je imao i te kakve rezultate
A sve bivsi drotovi
@permanapemani
Drugim rijecima - rad policije nije davao nikakve rezultate, ali rad civila je imao i te kakve rezultate
Last edited by Dozer on 16/09/2016 15:43, edited 1 time in total.
-
pemanapemani
#54 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Tako nekakoDozer wrote:E, zamisli sad kad se sastanemo nas 3-4 s tom dijagnozom
@permanapemani
- mO k3
#55 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Dozer wrote:E, zamisli sad kad se sastanemo nas 3-4 s tom dijagnozom
@permanapemani
Underground budite , lomite ih a da neznaju ko ih lomi ...
- Dozer
#56 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
A neee, treba da znaju. I vide. I dobro osjete 
-
Nadzorna_ploca
#57 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
udri jaro i za nadzornog.
- sema911s
#58 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Samo mi javis par dana prije da me svaBo pusti...
Murja dok skonta ja već u DE... A ako ti se Šta gadi ruke su i onako krvaave a papir da nisam dobar je tu
Murja dok skonta ja već u DE... A ako ti se Šta gadi ruke su i onako krvaave a papir da nisam dobar je tu
-
nookey
#59 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Ja hodam s djetetom Vilsom svaki dan, u torbici utoka i godine treninga, pa ko voli nek izvoli...
- commendatore
#60 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
nookey wrote:Ja hodam s djetetom Vilsom svaki dan, u torbici utoka i godine treninga, pa ko voli nek izvoli...
samo naoruzan hodat ....
maloprije citam coeka rokno sa 6 metaka u glavu i dobio 7g.... naserem se ja ovoj drzavi u usta.... i onome ko je potpiso presudu.... za to bi dobio u USA dozivotnu u Korkranu ili Fulsomu.....
-
nookey
#61 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
na našu veliku žalost...commendatore wrote:nookey wrote:Ja hodam s djetetom Vilsom svaki dan, u torbici utoka i godine treninga, pa ko voli nek izvoli...![]()
samo naoruzan hodat ....![]()
maloprije citam coeka rokno sa 6 metaka u glavu i dobio 7g.... naserem se ja ovoj drzavi u usta.... i onome ko je potpiso presudu.... za to bi dobio u USA dozivotnu u Korkranu ili Fulsomu.....
još će izaći za 4 i glumiti nekog žestokog momka jer je ubio nekog...
-
autoskolee
#62 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Ali eto sto neko sad ima nesta moralisati i cuditi se ako su u pitanju dzeparosi? Ili je dzeparos onaj koji moralise? Znaci po ovim moralistima bi isto tako bilo da smo mi krivi sto drzimo na vidnom mjestu mobitel il nesta jer inace ga treba u supak. sakrit jel? 
- HomeSweetHome
#63 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Ma lomi, jasta ces, ovdje je svakako vec odavno sve prepusteno nama samima, ni od koga se vise nemamo cemu nadati...
Samo imaj mejru, radi sebe.
Moralisti moralisu samo dok njih ne dohvati, ali kad ih jednom dohvati promijenit ce plocu. Ja vec godinama pricam da se trebamo mi gradjani organizovati u odbrani zivota i imovine nas samih, jer drugi niko nece. Ubije cojeka u po bijela dana, sto svjedoka, puste ga nakon 6 mjeseci pritvora da se brani sa slobode uz obrazlozenje da ne predstavlja opasnost... bem ti drzavu i zakone...
Ako uskoro nesto ne preduzmemo, postacemo Sao Paolo...
Moralisti moralisu samo dok njih ne dohvati, ali kad ih jednom dohvati promijenit ce plocu. Ja vec godinama pricam da se trebamo mi gradjani organizovati u odbrani zivota i imovine nas samih, jer drugi niko nece. Ubije cojeka u po bijela dana, sto svjedoka, puste ga nakon 6 mjeseci pritvora da se brani sa slobode uz obrazlozenje da ne predstavlja opasnost... bem ti drzavu i zakone...
- Tito_i_Partija
#64 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Black swan wrote:protiv sam fizičkog nasilja i dijeljnja pravde mimo institucija
U kojoj drzavi zivite vas dvojica? Po komentarima se vidi da ste prilicno podaleko od BiH.dabarizmabra wrote:Razumijem tvoj revolt, ali prije svega, policija bi trebala odraditi svoj dio posla.
- sema911s
#65 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Labud je iz konjica,dabar iz sarajevo obojica rade u državnoj službiTito_i_Partija wrote:Black swan wrote:protiv sam fizičkog nasilja i dijeljnja pravde mimo institucijaU kojoj drzavi zivite vas dvojica? Po komentarima se vidi da ste prilicno podaleko od BiH.dabarizmabra wrote:Razumijem tvoj revolt, ali prije svega, policija bi trebala odraditi svoj dio posla.
-
mali_balon
#66 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Samo po mudima....skidat ih gologuze i vezat ih za bandere i stubove
- mO k3
#67 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Policajci ?sema911s wrote:Labud je iz konjica,dabar iz sarajevo obojica rade u državnoj službiTito_i_Partija wrote:Black swan wrote:protiv sam fizičkog nasilja i dijeljnja pravde mimo institucijaU kojoj drzavi zivite vas dvojica? Po komentarima se vidi da ste prilicno podaleko od BiH.dabarizmabra wrote:Razumijem tvoj revolt, ali prije svega, policija bi trebala odraditi svoj dio posla.
-
dječak sa šibicama
#68 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Polomiti im ruke, i nece vise moci kvalitetno djepariti.
Od policije nema hajra, narkoman ti razbije staklo i ukrade radio, policajac slegne ramenima.
Od policije nema hajra, narkoman ti razbije staklo i ukrade radio, policajac slegne ramenima.
- sema911s
#69 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Ma jok opstinari stranački podobnicii
-
Nepass
#70 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
pretpostavljam da nemam ptspDozer wrote:I ja sam protiv fizickog nasilja. Dok ga se ne zasluzi. A ovi ga zasluze svaki dan.Black swan wrote:što se ptsp-a tiče ima toga na forumu
protiv sam fizičkog nasilja i dijeljnja pravde mimo institucija
ali ako se baviš tim zanatom moraš dobivati šljage i šake
stoga udrite... ali ne jako
čisto da razmisle dva puta prije no krenu u akciju
kad smo već kod njih nema onog u kaputu i kravati ćelavog i ekipe mu
slab sam u opisivanju ljudi kao da ih vidim pred sobom
Murija da je kako treba, odavno bi imali ekipe u civilu koje bi ove mazlume lovile po vozilima JS i "peglale" u stanici. Ali, posto su zakoni kakvi jesu i murija ne moze nista, a i ono sto moze - nece, onda preostaje da PTSP-ovci prezmu stvari u svoje ruke. I noge. I palije.
Cuj - "ne jako"... Zezas se? Ako se ovo pocne odvijati, svaki kojeg uhvatimo ce biti bukvalno polomljen.
Ali, eto... trudicemo se da lomljenje ruku i nogu bude sto njeznije.
mene doduse nikad nisu dirali i visociji i tezi sam sve do jednog pa zaobidju
- Laertes
#71 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Jeko mejra?HomeSweetHome wrote:Ma lomi, jasta ces, ovdje je svakako vec odavno sve prepusteno nama samima, ni od koga se vise nemamo cemu nadati...
- O'zone
- Globalni moderator
#72 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Podržavam, propagirao bih i sistem zvani "neighborhood watch" gdje bi se sposobniji ljudi organizirali po naseljima pa čak i mini patrole od 3-4 sposobna čovjeka po gradu koji bi spriječavali džeparenja i napade na djecu i žene oko škola i po parkovima.
-
haos1
#73 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Ja, kad ti kćerku opljačkaju, ima policija, i još hiljade drugih, ima policija.Kemal Malovčić wrote: Ima policija?
Ima, da se svaki dan dešavaju razbojništva, eto kako ima. Praviš se lud kao da to ne znaš.
- ilkbahar
#74 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
U potpunosti odobravam ovaj pitez. Kad krecete u akciju?Dozer wrote:Svi znamo kako "operisu", a "radna mjesta" su im trole, tramvaji i autobusi.
Uvijek su minimalno dvojica/dvoje, a najcesce trojica/troje.
Modus operandi se zasniva na uocavanju zrtve, a zatim akciji koja se sastoji iz dzeparenja uz odvlacenje paznje i nadzora. Najcesce dvojica/dvoje dzepare, pri cemu jedan to fizicki radi, dok drugi skrece paznju, a treci sluzi kao nadzor ostalih putnika.
Ukoliko se desi da reaguje neko od ostalih putnika koji sve to vide (sto su raritetne situacije i svi se u 99% slucajeva prave blesavi i coravi), onda onaj treci krece u "akciju" naguravanja i dreke, kako bi onoj dvojici dao vremena da se izmaknu i izlete vani.
Klepaju sve redom sto ima vrijednost, a najcesce su to novcanici i mobiteli, sto se jucer desilo i mojoj kcerki s mobitelom. Mobitel je tu nebitna stavka jer cu ga prije ili kasnije locirati, samo dok ga upali, a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.
Odavno vec s nekim svojim PTSP-ovcima cavrljam na ovu temu, i svaki put se zajebavamo da bi se trebali organizovati i malo vozati trolama i tramvajima u cilju klepanja ovih majmun(cic)a, i na licu mjesta im lomiti ruke i noge.
Svidja li se ideja?
Interesenti?
- insomnia78
#75 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?
Samo javite da zalegnem