_BataZiv_0809 wrote:Ko je sve od "vidjenijih" Bosnjaka tu ukopan?
Za koga smatrate da mu tu nije mjesto?
Evo culi smo da su tu ukopani komadant Zepe (Avdo Palic?) i neki komadir vatrogasaca kojeg je skenjala svalerka (nemam pojma ko je).
Ja koliko sam sa trotoara mogao vidjeti, tu su i Safet Isovic, Avdo Campara... vise nisam zapamtio

Enver Šehović, Safet Zajko, Hakija Turajlić, Mustafa Hajrulahović, Zićro Suljević itd. Uglavnom ljudi koji imaju zasluge u odbrani zemlje.
Ne znam ko se uopšte kopa posljednjih godina tamo zbog čega ovih par ovdje diže frku. Prošle godine je ukopan Adnan Solaković.
Pored toga, mislim da nema više od 5 ukopanih u posljednjih 10 godina tako da je frka i po tom pitanju neosnovana.
I, eto ucrtano je tu mezarje po planu svakako. Realno, zdrav razum govori da ni u kom segmentu ne narušava spomenik, niti izgled centra grada. Ko se kopa tu je već interna stvar IZ. Glupo je pričati o VIP tretmanu u tom smislu, ali očito je da ovdje bivaju ukopani ljudi koji su nešto značili tokom agresije. Po meni je to ok. Isto kao što postoji aleja velikana negdje drugo ili posebni odjeli na grobljima svuda po svijetu, tako i ovdje.