Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#51 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

svi smo gadni
al žene posebno

gdje žene mogu pronaći i 1% mogućnosti za svađu = svađa zagarantovana i pridjevi kozo kravo seljanko... i tako dalje
O'zone
Globalni moderator

#52 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

kockica_kockica wrote:Nije se rodio ko je narodu ugodio... I bas je tako...

Neki dan u jednoj prodavnici stoji od prilike troje-cetvoro ljudi... ispred mene dvoje ja i jedna zena iza mene... svi cekamo na toj kasi... prva osoba ima poprilicno artikala i prodavacici treba vremena... prije njenog zavrsavanja doticna iza mene drzi neke artikle u ruci i stala pored mene... za pola minute vec je na pola ispred mene... kucnem je prstom i kazem da je red iza mene a ne tu... skupila se ko cvarak njoj ce pobjeci autobus da je pustim... u normalnim okolnostima bi je pustila ali je pokusala otici preko reda prevarom i onim "pravim se luda", stoga je nisam pustila... cijelo vrijeme je govorila stvarno me "neces" pustiti (kao da smo zajedno ovce cuvale)... mislim da je ostala u soku i nevjerici zbog toga...
Ovo kao da si bila u Amku na trolejbuskoj u Kovačićima :mrgreen: Svaki dan stotine takvih slučajeva "mogul ja prekoreda otići će mi trolejbus/autobus)

kockica_kockica wrote:U prodavnicama gledam one nedoj...ane primadone koje prodavacicu dovedu do crkavanja i na kraju samo odu... ni oprostite nista... jos mi je gore kad su izlozene neke majice u 16 boja i ona trazi boju koje nema pa onako sva zamisljena "stvarno nemaaaaa paaa jaaaa bi uzela da jeeee u toooj bojiiii, stvarno nema te boje a da ipak provjeriteeeee opet" kao da su prodavacice poremecene pa ne znaju sta imaju...
A to je standardno. Kada kažeš ima (bubam) crna i bijela boja a on/ona pita "jel ima smeđa" ti odgovriš da nema i da je fabrički nema u ponudi a onda on/ona pita "što nema" pa ti opet fino stvarno ne znam pa dobiješ "kako ne znate pa Vi prodajete ovo" e onda ide sa osmjehom na licu; Da prodajem a ne dizajniram niti proizvodim. ukoliko Vam nije jasno zašto nema u ponudi ili bi ste željeli ja Vam mogu dati mail i kontakt brojeve fabrike pa provjerite sa dizajnerskim odjeljenjem. Tada te gledaju začuđeno zašto tako regauješ pa "samo su pitali"

Najduža kupovina kod mene u radnji je trajala 6,5 sati. Čovjek mi je bio u radnji 6,5 jbnih sati isprobao skoro sve bez nekog srkleta čak sam ga napuštao zbog drugih mušterija i završavao sa njima pa se opet vraćo da uslužim njega. Nakon svog tog vremena jednostavno je htio da izađe iz radnje i ode jer se zaboga ne može odlučiti. Od sve huje sam stavio pred njega dva artikla i rekao da bira između ova dva a ostale da zanemari. Na njegovo pitanje zašto baš ta dva odogovrio sam mu da je gospodin koji lagano zalazi u godine i da mu ta dva odgovaraju te da će ih moći da koristi do smrti bez problema. Gledao me je zapanjeno pa onda upitao "jeste Vi to meni rekli da sam star" ja mu odgovorih sa DA. Na što on kaže da je obišao čitav svijet ali da mu niko nije na taj način u lice rekao nešto i da mu spakujem jedan od ova dva artika koja sam stavio ispred njega.

Sva ta zajebancija za 450,00 KM :lol:

Dragi su mi i oni što ne znaju kako da se izvuku iz radnje poslije peglanja pa kažu "moram doći sa suprugom, majkom, ocem, momkom, sestrom, prijateljicom, etc" ili "odoh da popijem kafu da razmislim" i više se nikad ne pojave.
kockica_kockica wrote:Ljudima koji rade na tim mjestima sa ljudima direktno treba dati orden... beneficirani radni staz i neke pogodnosti za rehabilitaciju svakih 3 mjeseca...
To ja odavno govorim ali je sindikat karna :mrgreen:
Hendrix

#53 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Hendrix »

Klasicni old school trik kako preskociti red na salteru...

-Dodjes sav uspuhan u prostoriju...puses...uh...joj...
-Sta je ovo danas nesto guzva jebo majku...uh...puses jos vise...
-Samo sam trebo ovaj papir nesto a vidi guzve jebem ti drzavu...puses liku ispred tebe u vrat...
-Jarane znas li da li danas Ragib radi? Pitas lika ispred koji veze nema ko je Ragib ni da li radi uopste tu...
-Samo da vidim jel Ragib tu...i profuras pored svih i izguras osobu koja je vec na salteru...
-Gospodjo samo da pitam sekundu jel Ragib danas radi?
-A nije tu danas, pa kako jeboga rece mi da dodjem do njeg danas?
-Puses jos, pa sta cu sad, pa jel sigurno nije Ragib tu?

Sada ide kljucni dio performansa...

-Pa de bona kad sam vec tu samo mi ovjeri ovaj papir nabrzinu sekunda ti je to, Ragib kad dodje poselami ga od mene... :run:

U ovim trenucima ja bi upotrijebio bilo koje oruzje masovnog unistenja prema doticnom, vjerujem da smo se svi sreli sa ovakvim genijalcima. Taj nevini nacin dolaska do saltera i preskakanja svog reda i onda revolucionarna konstatacija...kad sam vec tu de mi ovo nabrzinu... :-x :-x :-x :-x
modem33

#54 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:
Od sve huje sam stavio pred njega dva artikla i rekao da bira između ova dva a ostale da zanemari. Na njegovo pitanje zašto baš ta dva odogovrio sam mu da je gospodin koji lagano zalazi u godine i da mu ta dva odgovaraju te da će ih moći da koristi do smrti bez problema. Gledao me je zapanjeno pa onda upitao "jeste Vi to meni rekli da sam star" ja mu odgovorih sa DA. Na što on kaže da je obišao čitav svijet ali da mu niko nije na taj način u lice rekao nešto i da mu spakujem jedan od ova dva artika koja sam stavio ispred njega.

Sva ta zajebancija za 450,00 KM :lol:

Dragi su mi i oni što ne znaju kako da se izvuku iz radnje poslije peglanja pa kažu "moram doći sa suprugom, majkom, ocem, momkom, sestrom, prijateljicom, etc" ili "odoh da popijem kafu da razmislim" i više se nikad ne pojave.
kockica_kockica wrote:Ljudima koji rade na tim mjestima sa ljudima direktno treba dati orden... beneficirani radni staz i neke pogodnosti za rehabilitaciju svakih 3 mjeseca...
To ja odavno govorim ali je sindikat karna :mrgreen:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Sa glupim ljudima moras svesti na samo 2 izbora. Zasto ? Pa boje se da ce pogrijesiti pa zato misle 6 sati u prodavnici driblat te. Imam iskustva u prodaji pa znam sta govorim. 8-)
A ovi koji su odlucni i potencijalni kupci (testeri) ... njima uvijek dajem popust i u 40% slucajeva prodaja se ostvari.
Oni koji se izvlace iz trgovine sa izgovorom "moram doci sa suprugom" .... to je u stvari istina. Ne smiju odluciti bez supruge jer ce ih supruga zaklati. :D :izet:
The BEN10

#55 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

O'zone wrote:Mada ima i zanimljivih i smješnih stvari nije nikad monotono, znaju me i iznervirati do nevjerovatnih granica i moram priznati da je ovaj posao koji trenutno radim napravio džubre od mene, istjerao i zadnji molekul empatije i suosjećanja i gledam se svaki dan u ogledalu kako postajem gori i gori.
:D :kiss:
modem33 wrote:Oni koji se izvlace iz trgovine sa izgovorom "moram doci sa suprugom" .... to je u stvari istina. Ne smiju odluciti bez supruge jer ce ih supruga zaklati.
Pa dobro, ne baš zaklati, ali da je naučio da bez nje ne kupuje to svakako da! To je fkt. :-D
kockica_kockica

#56 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by kockica_kockica »

Ohhh... oni ja samo da pitam pa ga nema sat vremena... ti su mi posebno mrski.. mogla sam i ja pitati ali nisam, ko je meni kriv sto ne znam tako samo pitati pa zavrsiti uz pomoć izmišljenog lika Ragiba ... :skoljka:

Moj posao cesto zahtjeva rad sa ljudima, i toliko su ljudi opiceni tim nekim svojim "ja imam pravo na to" da je postalo smijesno... :roll:

Nedavno je zena trazila da joj renoviramo kucu... nakon deset minuta razgovora i mojih zapitkivanja njoj zapravo treba da joj neko na guzove okreci stan jer ona i njena 27-godisnja kcerka nigdje ne rade... i zive od njene peMzije koja je ko zna od koga naslijedjena... :oops: Inace svo vrijeme je govorila ja i moje dijete.. Ja kontam neki maksum vec u meni proradilo kako da joj pomognemo kad ono citava zena konju rep iscupati ...

Sto zene mogu biti teski teror u prodavnici to niko ne moze... da su majice plavlje, da je tasna malo kockastija, da su hlace svjetlije/tamnije da je sal duzi, da ima na petu sandala ili bez pete da su... ma vise ni sama ne znam... i to sve cujem onako usput i ljudi koje znam da rade u trgovinama... do onih koji ti kao kupuju cijelu radnju, a izadje sa majicom od 6,50 KM na snizenju... I tinejdzerki sto hodaju po radnjama probati razne cipele.. cim ona proba 6 pari nece ta nista kupiti... znam u nekim radnjama kad tako krene zaheba...nje prodavacice odjednom vise nemaju brojeve... idi kuci pa majci zanovjetaj ..

Mislim da je bila tema oko ovog nekad davno i sjecam se da je neka forumasica imala brdo zamjerki na prodavacice.. sto se vise ne smijese sto im ne pruzaju vise paznje sto nisu usluznije itd... pa je doticna tada govorila kako ona ne bi dala nikad nedjeljom zatvoriti radnje jer je to dan kad on moze u shopping... itd... ljudi su postali neosjetljivi na druge...
O'zone
Globalni moderator

#57 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

modem33 wrote:

Sa glupim ljudima moras svesti na samo 2 izbora. Zasto ? Pa boje se da ce pogrijesiti pa zato misle 6 sati u prodavnici driblat te. Imam iskustva u prodaji pa znam sta govorim. 8-)
A ovi koji su odlucni i potencijalni kupci (testeri) ... njima uvijek dajem popust i u 40% slucajeva prodaja se ostvari.
Oni koji se izvlace iz trgovine sa izgovorom "moram doci sa suprugom" .... to je u stvari istina. Ne smiju odluciti bez supruge jer ce ih supruga zaklati. :D :izet:
Čovjek uvijek razmišlja ako uzme ovo sutra će da izleti nešto bolje pa se onda zajebao. To nije problem kad si recimo tek krenuo u potragu za nečim pa obišao dvije-tri radnje ali ja imam ljude koji su mi više inventar u radnji, godinama se ne mogu odlučiti, dovukli su svu familiju i prijatelje što su imali, čekaju sezonu godišnjih odomra da dođe im familija iz dijaspore pa da i njih pitaju i opet na kraju "joooooooj ne znam, sviđa mi se al nisam siguran. Hoće Vam dolaziti neka nova roba uskoro?"

Meni je iskreno žao ljudi koji su "osuđeni" na to da nemaju ili ne smiju imati svoj izbor.

Mislim realno vidiš nešto što ti se dopada. Probaš. Još ti se više dopadne. Međutim ne znaš šta će drugi ljudi reći pa onda krene ovo sazivanje familije i prijatelja da vide kako im nešto stoji. Problem je što svako ima svoj ukus za odjeću, obuću, frizure, aute, nakit i slabo kad se desi da kažu super ti je to. Jbm mu ako se tebi sviđa šta imaš koga pitati?! Uzimaj! Često tako u radnji kad mi se neko počne petljati u klijentov izbor od njegove pratnje samo kratoko priupitam "oprostite, hoće ti Vi ovo nositi ili gospodin/gospođa" obično ušute nakon toga.

Što se popusta tiče na žalost neko od nas imaju fiksne cijene i bez mogućnosti su davanja popusta.
modem33

#58 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

The BEN10 wrote:Pa dobro, ne baš zaklati, ali da je naučio da bez nje ne kupuje to svakako da! To je fkt. :-D
Cega ? :D Pa takvi ne smiju otici u kafic popiti kafu jer im zena zaprijetila. Uvijek ce smislit neki debilni izgovor :izet: 8-) Ja se ne sjecam da u zadnjih 10 godina da su takvi ikad popili 1 kafu u kaficu. Ljudi se doslovno boje. Meni to bude smijesno ...... al od takvih nemoj ocekivati pomoc a niti neki dobar shoping. :D
O'zone
Globalni moderator

#59 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

The BEN10 wrote:
O'zone wrote:Mada ima i zanimljivih i smješnih stvari nije nikad monotono, znaju me i iznervirati do nevjerovatnih granica i moram priznati da je ovaj posao koji trenutno radim napravio džubre od mene, istjerao i zadnji molekul empatije i suosjećanja i gledam se svaki dan u ogledalu kako postajem gori i gori.
:D :kiss:

cijenim moralnu podršku a poljubaca mi fakati nedostaje :D :kiss:
The BEN10

#60 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

modem33 wrote:
The BEN10 wrote:Pa dobro, ne baš zaklati, ali da je naučio da bez nje ne kupuje to svakako da! To je fkt. :-D
Cega ? :D Pa takvi ne smiju otici u kafic popiti kafu jer im zena zaprijetila. Uvijek ce smislit neki debilni izgovor :izet: 8-) Ja se ne sjecam da u zadnjih 10 godina da su takvi ikad popili 1 kafu u kaficu. Ljudi se doslovno boje. Meni to bude smijesno ...... al od takvih nemoj ocekivati pomoc a niti neki dobar shoping. :D

Ja napisah što znam iz iskustva. :SmajliKojiSeCrveni
modem33

#61 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

O'zone wrote:
modem33 wrote:

Čovjek uvijek razmišlja ako uzme ovo sutra će da izleti nešto bolje pa se onda zajebao. To nije problem kad si recimo tek krenuo u potragu za nečim pa obišao dvije-tri radnje ali ja imam ljude koji su mi više inventar u radnji, godinama se ne mogu odlučiti, dovukli su svu familiju i prijatelje što su imali, čekaju sezonu godišnjih odomra da dođe im familija iz dijaspore pa da i njih pitaju i opet na kraju "joooooooj ne znam, sviđa mi se al nisam siguran. Hoće Vam dolaziti neka nova roba uskoro?"

Meni je iskreno žao ljudi koji su "osuđeni" na to da nemaju ili ne smiju imati svoj izbor.

Mislim realno vidiš nešto što ti se dopada. Probaš. Još ti se više dopadne. Međutim ne znaš šta će drugi ljudi reći pa onda krene ovo sazivanje familije i prijatelja da vide kako im nešto stoji. Problem je što svako ima svoj ukus za odjeću, obuću, frizure, aute, nakit i slabo kad se desi da kažu super ti je to. Jbm mu ako se tebi sviđa šta imaš koga pitati?! Uzimaj! Često tako u radnji kad mi se neko počne petljati u klijentov izbor od njegove pratnje samo kratoko priupitam "oprostite, hoće ti Vi ovo nositi ili gospodin/gospođa" obično ušute nakon toga.

Što se popusta tiče na žalost neko od nas imaju fiksne cijene i bez mogućnosti su davanja popusta.

Otkrio sam ja sta je to taj sindrom. To ti je sindrom "siromasnog bosancerosa".

Bez obzira bio taj bosanceros milioner .... on ce uvijek biti siromasan i siromasno ce kupovati. Ja imam jednog prijatelja koji boluje od toga sindroma , ima sigurno zaradjenih 200.000 KM jer je zaposlen stelom i pazi sad ovo : "on ne moze kupiti nesto od 1000 KM NISTA".
To njima dodje isto kao da si rekao da to kosta 500.000 KM ... pa pocnu vristati. Ja gledam u te ljude ne znam "sta im je vec".

I nazalost od ove bolesti pati jedno 70% stanovnika u BiH-a od ove bolesti. :roll: :roll: :roll:

I druga je bolest: "sta ce komsiluk reci ?" :D :D :izet: :izet: :run: :run: :D :D :D :D
The BEN10

#62 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

Last December wrote:Pa kažem ti, možda su ga poslali iz suda u policiju. Štos je da narod ne zna đe goni jer su instrukcije nejasne osim ako nisi diplomirani pravnik (ili da vodaš pravnika sa sobom sve vrijeme za najbanalnije stvari). S druge strane svaka državna firma kao da ima svoje lokalne zakone i organizaciju koji kao da su iz druge države i nemaju nikakve međuinstitucionalne povezanosti. Da ne govorim o bilo kakvom odsustvu makar rudimentarnog informacionog sistema koji bi to lako povezao. Njima to sve i odgovara jer dok mi hodamo od šaltera do šaltera oni jedu bureke i srču svoju kahvu.

Elem, prosječan "građanin" je baš takav, poluretardiran i pogubljen, pa ko radi s kolektivom mora da spusti kriterije na minimum i bude spreman da trpi. To definitivno vremenom utiče na spuštanje IQa kad svaki dan trpiš raznorazne gluposti. Čovjek otupi pa mu bude lakše.
Bravo. Koliko puta mi se desilo da dođem po neku uslugu na šalteru, a tek tu stoji obavijest šta ti treba od dokumenata.
Pa onda, koliko puta moraš stat u red koji se uFatio samo da bi uzeo obrazac koji trebaš popuniti, jer se takav nalazi - kod šalteruše.
I naravno, već odlično poentirano to da prosječan insan veze nema kakve su interne procedure XY institucije. Otkud ja znam da prije katastra trebam provjeriti jel to u gruntu zavedeno, primjera radi...
Truba

#63 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

modem33 wrote:
ljudi se vjerojatno ne boje
nego ne žele poslije da im bude zagoren omiljen ručak da nema juhe da nema seksa da nema normalne komunikacije

jednostavno jedna kafa ne vrijedi nervoze kući

s tim da muški samo što postoje nerviraju žene :D tu je rezultat 1:1
JThomas

#64 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by JThomas »

a koja je razlika između bojati se i toga? :D
The BEN10

#65 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

Ne bojim se ja, već me strah da...
modem33

#66 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

Black swan wrote:
modem33 wrote:
ljudi se vjerojatno ne boje
nego ne žele poslije da im bude zagoren omiljen ručak da nema juhe da nema seksa da nema normalne komunikacije

jednostavno jedna kafa ne vrijedi nervoze kući

s tim da muški samo što postoje nerviraju žene :D tu je rezultat 1:1

Heheheheheheehehe, zar nije to divno ? :D :D :D

Nije bas to sto ti tvrdis. Problem je sto su ovi neki muskarci plasljivi i dopustaju "manipulacije od svojih zena".

Sutra ce to isto musko .... "ako mu zena naredi da ubije nekog drugog covjeka" jer eto njegovoj zeni se ne svidja ta boja frizure na nekom covjeku. I taj covjek krece u ubilacku misiju jer se njegovo zeni ne svidja ta tvoja boja frizure. To su glupi ljudi i isto kao roboti se ponasaju.

Nije do supe od muhe i do lose komunikacije, to je sigurno :D :D :D
Last edited by modem33 on 05/09/2016 13:00, edited 1 time in total.
The BEN10

#67 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by The BEN10 »

A što se opet neki strućnjaci razumiju u muško-ženske odnose. :roll: :lol:
broj dva

#68 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by broj dva »

Da Sidrana citiram :

"Isplovim, ujutru,
iz snova: sam i sretni anđeo!

Blista duša, žarom žari tijelo.

Uveče legnem: svinja doslovna.

Šta sam to činio između?

S ljudima se družio,
ljudska prebiro govna."
modem33

#69 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

The BEN10 wrote:Ne bojim se ja, već me strah da...

Da te ne prebije kao macku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#70 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by _BataZiv_0809 »

Zato ja najvise volim prodavnice gdje sam uzmem, isprobam, ako mi se svidja-platim na kasi, ako mi se ne svidja, sleš nemam para za to, :D vratim gdje je i bilo :D

I ne vodim nikog sa sobom :D
Truba

#71 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

JThomas wrote:a koja je razlika između bojati se i toga? :D
pročitaj ponovo

neki ljudi idu linijom manjeg otpora

s druge strane

neoženjeni trebaju shvatiti da se u braku sve radi ZAJEDNO
pogotovo za stvari skuplje od 10 maraka i teže od 5 kila i veće od pola metra kubnog zapremine

zapravo ne znam jel ovdje govorimo o kafi ili knjigama bore stankovića u kompletu
Truba

#72 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by Truba »

modem33 wrote:"manipulacije od svojih zena".
mislim da samo papom ne manipuliraju a i za njega nisam siguran
čak i gejevima manipuliraju
modem33

#73 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by modem33 »

Black swan wrote:
modem33 wrote:"manipulacije od svojih zena".
mislim da samo papom ne manipuliraju a i za njega nisam siguran
čak i gejevima manipuliraju

Zao mi je tih muskih sto se boje svojih zena. Da samo oni znaju "sta njihove zene pricaju o njima" kad su u zenskoj skupstini.

Ja mislim da bi se oni pokrili dekom po glavi :D :D :D :D :izet: :izet:

Mislim da bi im supa s muhom dobro dosla. :D
Last edited by modem33 on 05/09/2016 13:16, edited 1 time in total.
JThomas

#74 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by JThomas »

Black swan wrote:
JThomas wrote:a koja je razlika između bojati se i toga? :D
pročitaj ponovo

neki ljudi idu linijom manjeg otpora

s druge strane

neoženjeni trebaju shvatiti da se u braku sve radi ZAJEDNO
pogotovo za stvari skuplje od 10 maraka i teže od 5 kila i veće od pola metra kubnog zapremine

zapravo ne znam jel ovdje govorimo o kafi ili knjigama bore stankovića u kompletu
pa boje se onoga što si ti nabrojao. hajmo reći, tihog bojkota, bijelog štrajka u kući, emotivne i seksualne ucjene...niko nije mislio da se boje da će ih žena ubiti ili prebiti.

mada i toga ima sve više :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#75 Re: Raditi s narodom kada ti nije ni do čega!

Post by O'zone »

Odoste od teme ljudi! Znam ja da su žene veći problem nego usluživanje ljudi al nije za ove teme [emoji1]

Poslato sa radnog mjesta...
Post Reply