Ako nisi dobio racun nemoras da platis,ako ti traze novac bez racuna,pravac uprava zgrada kod starog vrtica i zali se,to je samo do konobara i njihovih sema nikako do uprave ,vjeruj mi !pinkman wrote:Rekoh vec, to je proslost. Kad nisu uspjeli to prije vise od deset godina realizovati kad je pravosudje bilo u jos gorem stanju, nece ni sada. Ne kazem da je nezavisno, ali nema od toga nista.babanovac wrote: Budimo realni, nemoguce je da neko pokusa privatizirati vodovod. Ovaj, pokusali su. Bas kao Panoniku dvije godine poslije. Koristeci legalnie drzavnne organe. Budimo realni, Panonika ce biti privatizirana kada se dodje osoba niskog garda. Budimo realni.
Treba se okrenuti realnim stvarima i projektima.
Recimo Bato je napisao da zeli povecati izdatke za sport, a nigdje jos uvijek nisam vidio na ciju ce stetu to ici jer je budzet ogranicen. Da li ce smanjiti npr. podrsku za Cum Grano Salis i taj novac usmjeriti u sport ili ce to finansirati iz kredita ili nesto trece.
E o tome se radi. Svi obecavaju a niko ne kaze KAKO.
Sto se tice privatizacije jezera, zaboravi. Uostalom, kad smo vec kod njih, mislim da ih katastrofalno vode. Cetvrtkom, petkom i subotom bi to moglo biti mjesto za mlade i dovodjenje kojekakvih DJ-eva i slicno. Dosta bi novca se zaradilo i od prodaje pica i hrane. I naravno, da se ukaze fiskalni racun sto do sada i nije cest slucaj kad se naruci npr. pizza u onom baru na jezeru.
Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
- MikroBelaj
#51 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
-
babanovac
#52 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ali ja bih ipak volio pricati o planovima za naredni period jer od J.I. nisam nista cuo, a jos uvijek nisam donio odluku kome glas dati. Takodjer, bilo bi lijepo spomenuti dokle je doslo sa visecim vozovima
[/quote]
Planirano je da viseci voz ide do Lukavca, da poveze metro regiju u jednu cjelinu. Kako ce se ukrstati sa tuzlanskim krakom koridora Vc, a jos nije poznato gdje ce taj krak tacno proci, ceka se prvo na koridor.
150 miliona, cijena sitnica. U razvojnom projektu Tuzle do 2035. Ko dozivi, pricat ce. Halabuku digose zbog 280 hiljada vrijednog mosta (vec ih vidim, 2020. kampanju zapocinju na mostu), zamisli kad kaze: zaduzujemo se zarad izgradnje metroa. Mozda, ako dodju na vlast, SDA primjeni sarajevsku taktiku: Pljiz help as, imas meni sta das. Tako citam naslove: GRAS dobija na poklon 40 godina stare tramvaje iz Burse, trebevicka zicara se nece graditi jer je anonimni svicarski donator odustao od doniranja 10 mil. eura, itd. Nema u Sarajevu krede, samo poklon, halal, islamsko bankarstvo. Vidicemo kakve su potrebe ljudi koji ostanu ovdje u narednim godinama. Daj nam kino, povikase. Trenutno imamo jedino nekomercijalno kino u regiji, kojim upravlja Dom mladih. Firma iz Kiseljaka koja ga je otvorila, napusti ga zbog slabe posjete. Kaleidoskop i dalje radi, u novom Bingu najavise Cinestar. Daj nam stadion, povikase... I krenu stadion da se gradi, ne sredstvima ns bih, niti federacije, niti kantona, nego vlastitim opstinskim, na kredu. Plan je 20000 sjedecih mjesta za 3000-4000 posjetilaca. Jasmine, Tuzla je nekad imala zoloski vrt?!!! Gledam, zivotinje su vec dovezene u Bingov zoo na B. poljani. Sta znam, koje su tvoje potrebe?
Planirano je da viseci voz ide do Lukavca, da poveze metro regiju u jednu cjelinu. Kako ce se ukrstati sa tuzlanskim krakom koridora Vc, a jos nije poznato gdje ce taj krak tacno proci, ceka se prvo na koridor.
-
pinkman
#53 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Znam da nisam obavezan da platim, ali ne zelim da imam fizicki obracun radi nekoliko maraka. Uostalom, bojim se da bi mogao konobar zavrsiti na UKC-uMikroBelaj wrote:Ako nisi dobio racun nemoras da platis,ako ti traze novac bez racuna,pravac uprava zgrada kod starog vrtica i zali se,to je samo do konobara i njihovih sema nikako do uprave ,vjeruj mi !pinkman wrote:Rekoh vec, to je proslost. Kad nisu uspjeli to prije vise od deset godina realizovati kad je pravosudje bilo u jos gorem stanju, nece ni sada. Ne kazem da je nezavisno, ali nema od toga nista.babanovac wrote: Budimo realni, nemoguce je da neko pokusa privatizirati vodovod. Ovaj, pokusali su. Bas kao Panoniku dvije godine poslije. Koristeci legalnie drzavnne organe. Budimo realni, Panonika ce biti privatizirana kada se dodje osoba niskog garda. Budimo realni.
Recimo Bato je napisao da zeli povecati izdatke za sport, a nigdje jos uvijek nisam vidio na ciju ce stetu to ici jer je budzet ogranicen. Da li ce smanjiti npr. podrsku za Cum Grano Salis i taj novac usmjeriti u sport ili ce to finansirati iz kredita ili nesto trece.
Sto se tice privatizacije jezera, zaboravi. Uostalom, kad smo vec kod njih, mislim da ih katastrofalno vode. Cetvrtkom, petkom i subotom bi to moglo biti mjesto za mlade i dovodjenje kojekakvih DJ-eva i slicno. Dosta bi novca se zaradilo i od prodaje pica i hrane. I naravno, da se ukaze fiskalni racun sto do sada i nije cest slucaj kad se naruci npr. pizza u onom baru na jezeru.
A cuj, Uprava drustva je odgovorna za poslovanje, tako da to nije nikakvo opravdanje..
- MikroBelaj
#54 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Znam da nisam obavezan da platim, ali ne zelim da imam fizicki obracun radi nekoliko maraka. Uostalom, bojim se da bi mogao konobar zavrsiti na UKC-upinkman wrote:Ako nisi dobio racun nemoras da platis,ako ti traze novac bez racuna,pravac uprava zgrada kod starog vrtica i zali se,to je samo do konobara i njihovih sema nikako do uprave ,vjeruj mi !MikroBelaj wrote:Rekoh vec, to je proslost. Kad nisu uspjeli to prije vise od deset godina realizovati kad je pravosudje bilo u jos gorem stanju, nece ni sada. Ne kazem da je nezavisno, ali nema od toga nista.pinkman wrote: Budimo realni, nemoguce je da neko pokusa privatizirati vodovod. Ovaj, pokusali su. Bas kao Panoniku dvije godine poslije. Koristeci legalnie drzavnne organe. Budimo realni, Panonika ce biti privatizirana kada se dodje osoba niskog garda. Budimo realni.
A cuj, Uprava drustva je odgovorna za poslovanje, tako da to nije nikakvo opravdanje..[/quote]
Onda daj pare i bjezi ,jer ako ti je sudbina UKC Tuzla,onda ti ni Jasmin nemoze pomoc,moras trazit Kukica za donaciju fixatora i Gutica za trostruki bajpas ako ti je srce u toj nezgodi naograjsalo
-
pinkman
#55 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Rekose da taj most nije vrijedan 280.000,00 KM vec mnogo vise. Navodno drugi dio radova ce da izvodi dobri stari Tehnograd, a treci dio ce da skrpe javne komunalne firme. Tako sam procitao - ne znam da li je istina pa necu ni tvrditi.babanovac wrote: Planirano je da viseci voz ide do Lukavca, da poveze metro regiju u jednu cjelinu. Kako ce se ukrstati sa tuzlanskim krakom koridora Vc, a jos nije poznato gdje ce taj krak tacno proci, ceka se prvo na koridor.150 miliona, cijena sitnica. U razvojnom projektu Tuzle do 2035. Ko dozivi, pricat ce. Halabuku digose zbog 280 hiljada vrijednog mosta (vec ih vidim, 2020. kampanju zapocinju na mostu), zamisli kad kaze: zaduzujemo se zarad izgradnje metroa. Mozda, ako dodju na vlast, SDA primjeni sarajevsku taktiku: Pljiz help as, imas meni sta das. Tako citam naslove: GRAS dobija na poklon 40 godina stare tramvaje iz Burse, trebevicka zicara se nece graditi jer je anonimni svicarski donator odustao od doniranja 10 mil. eura, itd. Nema u Sarajevu krede, samo poklon, halal, islamsko bankarstvo. Vidicemo kakve su potrebe ljudi koji ostanu ovdje u narednim godinama. Daj nam kino, povikase. Trenutno imamo jedino nekomercijalno kino u regiji, kojim upravlja Dom mladih. Firma iz Kiseljaka koja ga je otvorila, napusti ga zbog slabe posjete. Kaleidoskop i dalje radi, u novom Bingu najavise Cinestar. Daj nam stadion, povikase... I krenu stadion da se gradi, ne sredstvima ns bih, niti federacije, niti kantona, nego vlastitim opstinskim, na kredu. Plan je 20000 sjedecih mjesta za 3000-4000 posjetilaca. Jasmine, Tuzla je nekad imala zoloski vrt?!!! Gledam, zivotinje su vec dovezene u Bingov zoo na B. poljani. Sta znam, koje su tvoje potrebe?
Drago mi je da si spomeno Bingo, jer je smijesno kad procitam kako se Imamovic veze za uspjeh, kako kaze, tuzlanskog trgovinsko-proizvodnog preduzeca. Ja ne vidim koji je njegov uspjeh u gradnji novog trznog centra kod BKC-a, te ne shvatam kakve veze ima zooloski vrt sa Gradom Tuzla kad je to jedan covjek, iz ljubavi prema zivotinjama, napravio?!
Isto tako je smijesno kad prica kako su njegov tim saradnika i on privukli investiciju vrijednu desetine miliona KM (Mellain). Budimo iskreni, nema to veze s njim. Covjek koji to radi, radi iz drugih razloga, a nista nije vezano za Gradsku upravu, tako da ta prica o privlacenju milionskih investicija, jer je Tuzla postala turisticki grad, ne pije vode.
Kad je u pitanju stadion Tusanj, sjeverna tribina je kostala oko 5.000.000,00 KM, a za tu cijenu nije cak ni mokri cvor napravljen, te uopste ne zadovoljava UEFA standarde. Sjeverna tribina je otvorena pocetkom 2014. godine, a u decembru 2015. godine su poceli pricati o mokrom cvoru. Valjda je red da, ako radis, radis kako treba, a da ne spominjem kako je cijena napuhana i da ono sto je napravljeno ne vrijedi pet miliona.
Nesto slicno je sa Maksimirom. Na rekonstrukcije su potrosili novca kao na Wembley, a rezultat ni W od Wembleya. Ovo nije sala, u osam godina su potrosili 470 miliona kuna na Maksimir. E tako je sa sjevernom tribinom. Za pet miliona je moglo DALEKO vise.
Takodjer me zanima sta je bilo sa obecanjem kako ce Sloboda igrati evropsku utakmicu na stadionu, a prodje i utakmica i sve?!
smrdim/vijest/nastavlja-s ... oto-183502
Moje potrebe su:Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta – istakao je Imamović.
1. Daleko cisci grad
2. Izgradnja prave biciklisticke staze a ne prosipanje kante farbe na Sjenjaku i tvrditi kako je to biciklisticka staza. To vrijedjanje inteligencije je napravljeno prije nekoliko godina. Istina, sad se pocelo graditi na Stupinama, ali bi trebalo daleko vise kilometara da bude. I pitanje je da li bi se s tim pocelo da su izbori recimo za 2 godine?
3. Privlacenje stranih investicija. Ne zanima me sto to nije nadleznost, znam da nije, ali ljudi u Tuzli su to zasluzili. Ja licno ne zavisim od toga, jer imam svoj posao kojim sam prezadovoljan i koji nije vezan za javni sektor, ali mladi ljudi nemaju posla. Ugledati se na primjer Tesnja i Gorazda.
4. Napraviti nadvoznjak na juznoj magistrali - previse je ljudi poginulo, a davno se to obecalo. Mislim da je ovo trebao biti prioritet u odnosu na most koji se sada gradi, jer vec sutra neko, ne daj Boze, moze dozivjeti strasne povrede. Stavise, skola je pocela i ocekuje se pojacan promet djece.
5. Popraviti bandere koje su nesavjesni vozaci srusili.
6. Popraviti rasvjetu u gradu.
7. Bolje cistiti snijeg kad dodje zima, a ne cekati da se otopi. Ovo se posebno odnos na trotoare.
8. Cesce kositi travu u gradu jer se desava da zaraste.
9. Srediti Ilincicu jer bi moglo biti lijepo izletiste.
10. Veca transparentnost i komunikacija putem interneta. Ako posaljem email da sijalica u ulici ne valja vec tri mjeseca, da neko i odgovori na taj email i ucini sto treba.
11. Asfaltirati malo bolje ulice.
12. Da se ocituje o optuzbama izvjesne Vesne da ju je Jasmin istjerao iz stana. Nikad to nije javno komentarisao, a kao osoba koju mi finansiramo bi trebao to uraditi. Koliko sam procitao, taj slucaj je na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Ne kazem da je istina, ali kao javna licnost bi to trebao prokomentarisati i potkrijepiti dokazima. Ja da sam na njegovom mjestu, i da znam da sam cist, ja bih objavio dokaze gdje sam cist i jos bih zaradio novac od klevete protiv medija koji to pisu (Tuzlalive). A sta on radi? Suti.
13. Da se ocituje o navodnom otimanju parking prostora Hotela Tuzla jer se trenutno sudi njegovom pomocniku. Ne znam da li je suspendovao svog pomocnika protiv kojeg je podignuta optuznica i koji jos uvijek nije pravomocno oslobodjen. Nigdje to nije javno komentarisao. Ako nema pravnog osnova za suspenziju, trebalo bi to reci gradjanima. Takodjer, bilo bi lijepo se ocitovati o tvrdnjama medija da je i on osumnjiceni. Napominjem da sam naveo NAVODNO otimanje parking prostora. Ne tvrdim da je iko kriv, ali kao osoba koja je odabrana da nama gradjanima sluzi bi to trebao uciniti.
14. Objasniti ulogu oko zgrade ispred objekta Zuta kuca. Takodjer, zasto je predvidjeno da u zgradi, koja se zove "Kreativna industrija", bude otkup zlata, parfimerija, kafic i restoran?!
15. Zasto cesto ista preduzeca dobijaju javne nabavke?
16. Zasto na Sonom trgu nedostaje onih kockica tj. zasto su izvadjene i prebacene u park?
17. Objasniti ljudima koji zive u blizini Termoelektrane, koliko je novca koje se dobilo za odstetu, potroseno na kvalitet njihovog zivota. Jako malo.
Last edited by pinkman on 04/09/2016 23:57, edited 1 time in total.
-
pinkman
#56 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Izgleda ne citas sta pisem. Kazem da ne zelim fizicki obracun radi nekoliko maraka, a niti zelim da konobara saljem na UKC sto bi bilo veoma jednostavno, buduci da sam se nekoliko godina bavio borilackim vjestinama.MikroBelaj wrote: Onda daj pare i bjezi ,jer ako ti je sudbina UKC Tuzla,onda ti ni Jasmin nemoze pomoc,moras trazit Kukica za donaciju fixatora i Gutica za trostruki bajpas ako ti je srce u toj nezgodi naograjsalo
Zelim samo da dobijem fiskalni racun kako stoji u zakonu i to je to. Pozdrav.
-
babanovac
#57 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Meni, kao zaposlenoj glavi mlade porodice, zivot u Tuzli je ugodan. Ugodniji negoli vi to bio mozda u vecem gradu. U jednom periodu. U onom drugom, od 15.10-15.04 nije neugodan, jer imam dobre prozore, pa smrad ne ulazi u stan. Kraj je ljeta, malac ima ujutro trening na terenu s vjestackom travom, nakon treninga odemo na Panonsko. Navece, odvedem ih u gradski park, zaigraju se, cisto je, bude tu i tamo neke svirke. Problem je sto se svaka sportska aktivnost placa, nekad je bilo besplatno. Mislim da tu treba nesto uraditi. Plati fudbal, plati plivanje, plati za drugo dijete... Puno je to novca za nas standard, razumljivo da mnogi to nemogu priustiti. Opet, dolaze novi trendovi, uticaj neke druge, meni nerazumljive kulture, kojoj ne treba ni sport, ni film, ni muzika, od knjizevnosti im je potrebna samo jedna knjiga. Zale se na glasnocu muzike tokom ljetnog festivala stvaralastva, a u mjesecu Ramazanu. Valjda treba po jajima hodati taj mjesec, da se neko nebi uvrijedio. S druge strane, 365 dana u godini, uredu je svako jutro, da nepisem sad. U ovom drugom periodu, zimskom, svega toga nema. Svejedno, nakon renoviranja Trga ispred stare opstine, zapitam se, gdje su ljudi vodili djecu prije 15-20 godina. Odgovor je: nigdje. Mi smo prije 30 godina bili haustorcad, oko zgrade, podrum, atomsko skloniste. U sezoni grijanja, zrak je nepodnosljiv. Ko god bio na vlasti, mislim da nema te dove da ga ocisti. Tako je u cijeloj Bosni. Odemo na Staru Majevicu, pogledam s druge strane, prema opstini Celic, i tamo je sve u magli, a nema puno kuca, ni lozista. Mozda je greska sto plin nije doveden na Tetimu. Instalacija plinskog grijanja je jeftinija, zagadjenje je manje. Tu mi Jasmin nije bio jasan, kad je odbio... Ustvari jeste, jer G. Tuzla to nije htjela u svojoj blizini. Neki sanjari pricaju o skijalistu u Tuzli, u vrijeme kada na Jahorini svaku drugu godinu propadne sezona zbog visokih temperatura. To su isti oni koji zazivaju kino, a zatim neidu u njega. Ako dobiju SDA - SBB, to je zato sto su neki drugi ljudi, potreba razlicitih od mojih, ovdje vecina. Ljudi odlaze svaki dan, mijenjaju ih novi, donose svoj uticaj, svoj odgoj i zivotnu filozofiju. Njihova je koliko i moja. Legalno. Dispecer u vatrogasnom nezna gdje je pozar, ako kontejner gori iza "Crvenih sedam". Sve dok dolaze u Tuzlu, znaci da ima nesto sto ih privlaci, da ima nesto ponuditi sto tamo odakle dolaze nemaju. Uglavnom je to ona slatka anonimnost koju nudi svaki grad. Toliko. Ja za Jasmina, ostali kako hoce. S Batom sam generacijski tu negdje, u istom vremenu odrastali, na istom mjestu, a sve drukcije: on iz mahale, ja iz haustora, on u kafani, ja u domu mladih ili kameleonu, on harmoniku, ja gitaru, on sjedio u avliji, dok sam ja obruce lomio, on musliman, ja cafir, on sliku kriminalca na profil, ja nelsona mandelu, on nezna strane jezike, ja ih znam nekoliko... Nije ovo personalan odnos, nego odnos dva svijeta unutar malog prostora kakav je Tuzla. Ima ona neki svoj put zacrtan, nikakva mahalska zatvorenost je nece na tom putu zaustaviti, znam gledajuci ovu mladju haustorcad, nekako mi mnogo pametno izgledaju. Ovi mahalci, oni su ko i dede im.
-
pinkman
#58 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ja se sa dijelom tvog posta zaista slazem i vidim da si OK covjek, medjutim ja mislim da je Jasmin mogao daleko vise. On jeste uradio super stvari za ovaj grad i on ce biti upisan zlatnim slovima u historiju grada, ali mislim da nije u redu da neko toliko godina bude na celu grada. Ja znam da je i gradonacelnik Beca milion godina na poziciji, ali daleko smo mi jos od Beca i becke kulture.babanovac wrote:Meni, kao zaposlenoj glavi mlade porodice, zivot u Tuzli je ugodan. Ugodniji negoli vi to bio mozda u vecem gradu. U jednom periodu. U onom drugom, od 15.10-15.04 nije neugodan, jer imam dobre prozore, pa smrad ne ulazi u stan. Kraj je ljeta, malac ima ujutro trening na terenu s vjestackom travom, nakon treninga odemo na Panonsko. Navece, odvedem ih u gradski park, zaigraju se, cisto je, bude tu i tamo neke svirke. Problem je sto se svaka sportska aktivnost placa, nekad je bilo besplatno. Mislim da tu treba nesto uraditi. Plati fudbal, plati plivanje, plati za drugo dijete... Puno je to novca za nas standard, razumljivo da mnogi to nemogu priustiti. Opet, dolaze novi trendovi, uticaj neke druge, meni nerazumljive kulture, kojoj ne treba ni sport, ni film, ni muzika, od knjizevnosti im je potrebna samo jedna knjiga. Zale se na glasnocu muzike tokom ljetnog festivala stvaralastva, a u mjesecu Ramazanu. Valjda treba po jajima hodati taj mjesec, da se neko nebi uvrijedio. S druge strane, 365 dana u godini, uredu je svako jutro, da nepisem sad. U ovom drugom periodu, zimskom, svega toga nema. Svejedno, nakon renoviranja Trga ispred stare opstine, zapitam se, gdje su ljudi vodili djecu prije 15-20 godina. Odgovor je: nigdje. Mi smo prije 30 godina bili haustorcad, oko zgrade, podrum, atomsko skloniste. U sezoni grijanja, zrak je nepodnosljiv. Ko god bio na vlasti, mislim da nema te dove da ga ocisti. Tako je u cijeloj Bosni. Odemo na Staru Majevicu, pogledam s druge strane, prema opstini Celic, i tamo je sve u magli, a nema puno kuca, ni lozista. Mozda je greska sto plin nije doveden na Tetimu. Instalacija plinskog grijanja je jeftinija, zagadjenje je manje. Tu mi Jasmin nije bio jasan, kad je odbio... Ustvari jeste, jer G. Tuzla to nije htjela u svojoj blizini. Neki sanjari pricaju o skijalistu u Tuzli, u vrijeme kada na Jahorini svaku drugu godinu propadne sezona zbog visokih temperatura. To su isti oni koji zazivaju kino, a zatim neidu u njega. Ako dobiju SDA - SBB, to je zato sto su neki drugi ljudi, potreba razlicitih od mojih, ovdje vecina. Ljudi odlaze svaki dan, mijenjaju ih novi, donose svoj uticaj, svoj odgoj i zivotnu filozofiju. Njihova je koliko i moja. Legalno. Dispecer u vatrogasnom nezna gdje je pozar, ako kontejner gori iza "Crvenih sedam". Sve dok dolaze u Tuzlu, znaci da ima nesto sto ih privlaci, da ima nesto ponuditi sto tamo odakle dolaze nemaju. Uglavnom je to ona slatka anonimnost koju nudi svaki grad. Toliko. Ja za Jasmina, ostali kako hoce. S Batom sam generacijski tu negdje, u istom vremenu odrastali, na istom mjestu, a sve drukcije: on iz mahale, ja iz haustora, on u kafani, ja u domu mladih ili kameleonu, on harmoniku, ja gitaru, on sjedio u avliji, dok sam ja obruce lomio, on musliman, ja cafir, on sliku kriminalca na profil, ja nelsona mandelu, on nezna strane jezike, ja ih znam nekoliko... Nije ovo personalan odnos, nego odnos dva svijeta unutar malog prostora kakav je Tuzla. Ima ona neki svoj put zacrtan, nikakva mahalska zatvorenost je nece na tom putu zaustaviti, znam gledajuci ovu mladju haustorcad, nekako mi mnogo pametno izgledaju. Ovi mahalci, oni su ko i dede im.
Mislim da Tuzla ima jos problema koje treba rijesiti, a koje sam vise-manje naveo.
Mene, na primjer, strasno nervira kad je prosle izbore pricao kako zaposljavanje nije u nadleznosti grada, a evo sad je, u nadleznosti grada
Ja cu navesti BIT centar. To je vise-manje, firma koja izdaje poslovne prostore nesto jeftinije (odredjeni period) i super je zamisao. Medjutim, ja sam licno prije 3-4 godine slao email jer sam zelio tamo uzeti u zakup poslovni prostor i znas sta se desilo? Nista. Niko nije ni odgovorio. Gospoda navodi da su najjaci tehnoloski par na Balkanu, ali znamo da nije.
Nema niti jedna kompanija koja ima svoj proizvod - svi su jeftina radna snaga. Outsourcing za inostrano trziste.
U Hrvatskoj je to daleko daleko drugacije. Recimo kad upadnes u zagrebacki inkubator poduzetnistva (ZIP), tamo za mentora mozes dobiti Hrvoja Prpica koji je jos davno prodao HGspot za 30ak miliona eura. Nadalje, mozes dobiti Matiju Kopica koji je prije par sedmica Farmeron prodao za cca. 30-40 miliona dolara, a krenuo od nule. Nije nikakav tajkun, pobjednik na tenderima i slicno. 100% izvozno orijentiran momak i jos prije nekoliko godina dobio investiciju od par miliona. Otac mu je farmer i nema nikakvih politickih veza. Pored njih, imas Repsly (dobili par miliona dolara investiciju), urednika u Mashable (gdje sponzorirani tekst kosta minimum $20.000). Tu su jos osnivaci mnogih drugih uspjesnih kompanija. Ima i Rimac. O njegovom super brzom automobilu smo citali.
Dakle, tamo mozes suradjivati sa ljudima koji su vec donijeli milione dolara u Zagreb, a u najboljem tehnoloskom parku na Balkanu, suradjujes sa ljudima koji pojma nemaju o IT biznisu, marketingu itd. I svi su stranacki postavljeni
U ZIP-u te povezu sa investitorima, nauce te prave stvari, objasne ti kako otvoriti ured u SAD-u jer je tamo trziste, kako dobiti vizu da mozes povremeno tamo otici itd itd.
Mi u Tuzli imamo hiljade studenata, a startup kompanija skoro pa nula. Ima dosta momaka koji rade, uce programirati a nista.
Ovo je samo jedan primjer oko BIT centra kojim se hvale, a ima ih jos jako jako puno. Vec sam nesto spominjao.
-
babanovac
#59 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Otvaranje zooloskog vrta je investicija.Nije strana, ali je investicija. Zooloski vrt ce biti realnost, novi sadrzaj u gradu, mislim da nije puki sticaj okolnosti. Jasmin nema nikakve veze sa poslovnim uspjehom Binga. Izgradnja prodajnog centra kod BKC-a je investicija. Izgradnja Mellaina je investicija, pa jos ispade strana. Naravno da je investitor investirao radi svojih razloga, a ne radi ljubavi prema gradskoj upravi. Ta nije uvakufio hotel. Sto se biciklisticke staze tice, do narednih opstinskih, ocekujem da bude gotova na relaciji Irac-Slavinovici. Neocekujem da se digne asfalt na potezu Sjenjak - Slacinovici, pa da se postavlja novi, jer tek to bi bila nova biciklisticka staza ?!? Za nadvoznjak na Stupinama se slazem, vjerujem da ce i on brzo doci na red. Kod izbora gradjevinskih firmi ulogu igraju i reference. Ja auto vozim kod istog majstora, nije ni ovlasteni, a nije ni najeftiniji. Otvaranje malih preduzeca, slicno Tesnju i Gracanici, je do nas. Ja imam par ideja, ali imam i siguran posao kojeg volim. Klijenti su mi cesto ljudi iz Tesnja. Ja radim ono sto tamo niko neradi. I nece jos dugo. Vjerovatno nikad. Ako ostanem bez posla, alternativu moguce da trazim u poduzetnistvu, pa cak i poljoprivredi. Teze ce mi biti nego tesnjaku, jer nemam komsiju koji ce mi u par dana objasniti: gdje, kako, sta. Nadam se da me razumijes. Kad ih nekoliko ide u rudnik, idem i ja, drugo nisam vidio.pinkman wrote:Rekose da taj most nije vrijedan 280.000,00 KM vec mnogo vise. Navodno drugi dio radova ce da izvodi dobri stari Tehnograd, a treci dio ce da skrpe javne komunalne firme. Tako sam procitao - ne znam da li je istina pa necu ni tvrditi.babanovac wrote: Planirano je da viseci voz ide do Lukavca, da poveze metro regiju u jednu cjelinu. Kako ce se ukrstati sa tuzlanskim krakom koridora Vc, a jos nije poznato gdje ce taj krak tacno proci, ceka se prvo na koridor.150 miliona, cijena sitnica. U razvojnom projektu Tuzle do 2035. Ko dozivi, pricat ce. Halabuku digose zbog 280 hiljada vrijednog mosta (vec ih vidim, 2020. kampanju zapocinju na mostu), zamisli kad kaze: zaduzujemo se zarad izgradnje metroa. Mozda, ako dodju na vlast, SDA primjeni sarajevsku taktiku: Pljiz help as, imas meni sta das. Tako citam naslove: GRAS dobija na poklon 40 godina stare tramvaje iz Burse, trebevicka zicara se nece graditi jer je anonimni svicarski donator odustao od doniranja 10 mil. eura, itd. Nema u Sarajevu krede, samo poklon, halal, islamsko bankarstvo. Vidicemo kakve su potrebe ljudi koji ostanu ovdje u narednim godinama. Daj nam kino, povikase. Trenutno imamo jedino nekomercijalno kino u regiji, kojim upravlja Dom mladih. Firma iz Kiseljaka koja ga je otvorila, napusti ga zbog slabe posjete. Kaleidoskop i dalje radi, u novom Bingu najavise Cinestar. Daj nam stadion, povikase... I krenu stadion da se gradi, ne sredstvima ns bih, niti federacije, niti kantona, nego vlastitim opstinskim, na kredu. Plan je 20000 sjedecih mjesta za 3000-4000 posjetilaca. Jasmine, Tuzla je nekad imala zoloski vrt?!!! Gledam, zivotinje su vec dovezene u Bingov zoo na B. poljani. Sta znam, koje su tvoje potrebe?
Drago mi je da si spomeno Bingo, jer je smijesno kad procitam kako se Imamovic veze za uspjeh, kako kaze, tuzlanskog trgovinsko-proizvodnog preduzeca. Ja ne vidim koji je njegov uspjeh u gradnji novog trznog centra kod BKC-a, te ne shvatam kakve veze ima zooloski vrt sa Gradom Tuzla kad je to jedan covjek, iz ljubavi prema zivotinjama, napravio?!
Isto tako je smijesno kad prica kako su njegov tim saradnika i on privukli investiciju vrijednu desetine miliona KM (Mellain). Budimo iskreni, nema to veze s njim. Covjek koji to radi, radi iz drugih razloga, a nista nije vezano za Gradsku upravu, tako da ta prica o privlacenju milionskih investicija, jer je Tuzla postala turisticki grad, ne pije vode.
Kad je u pitanju stadion Tusanj, sjeverna tribina je kostala oko 5.000.000,00 KM, a za tu cijenu nije cak ni mokri cvor napravljen, te uopste ne zadovoljava UEFA standarde. Sjeverna tribina je otvorena pocetkom 2014. godine, a u decembru 2015. godine su poceli pricati o mokrom cvoru. Valjda je red da, ako radis, radis kako treba, a da ne spominjem kako je cijena napuhana i da ono sto je napravljeno ne vrijedi pet miliona.
Nesto slicno je sa Maksimirom. Na rekonstrukcije su potrosili novca kao na Wembley, a rezultat ni W od Wembleya. Ovo nije sala, u osam godina su potrosili 470 miliona kuna na Maksimir. E tako je sa sjevernom tribinom. Za pet miliona je moglo DALEKO vise.
Takodjer me zanima sta je bilo sa obecanjem kako ce Sloboda igrati evropsku utakmicu na stadionu, a prodje i utakmica i sve?!
Moje potrebe su:Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra – krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta – istakao je Imamović.
1. Daleko cisci grad
2. Izgradnja prave biciklisticke staze a ne prosipanje kante farbe na Sjenjaku i tvrditi kako je to biciklisticka staza. To vrijedjanje inteligencije je napravljeno prije nekoliko godina. Istina, sad se pocelo graditi na Stupinama, ali bi trebalo daleko vise kilometara da bude. I pitanje je da li bi se s tim pocelo da su izbori recimo za 2 godine?
3. Privlacenje stranih investicija. Ne zanima me sto to nije nadleznost, znam da nije, ali ljudi u Tuzli su to zasluzili. Ja licno ne zavisim od toga, jer imam svoj posao kojim sam prezadovoljan i koji nije vezan za javni sektor, ali mladi ljudi nemaju posla. Ugledati se na primjer Tesnja i Gorazda.
4. Napraviti nadvoznjak na juznoj magistrali - previse je ljudi poginulo, a davno se to obecalo. Mislim da je ovo trebao biti prioritet u odnosu na most koji se sada gradi, jer vec sutra neko, ne daj Boze, moze dozivjeti strasne povrede. Stavise, skola je pocela i ocekuje se pojacan promet djece.
7. Bolje cistiti snijeg kad dodje zima, a ne cekati da se otopi. Ovo se posebno odnos na trotoare.
10. Veca transparentnost i komunikacija putem interneta. Ako posaljem email da sijalica u ulici ne valja vec tri mjeseca, da neko i odgovori na taj email i ucini sto treba.
12. Da se ocituje o optuzbama izvjesne Vesne da ju je Jasmin istjerao iz stana. Nikad to nije javno komentarisao, a kao osoba koju mi finansiramo bi trebao to uraditi. Koliko sam procitao, taj slucaj je na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Ne kazem da je istina, ali kao javna licnost bi to trebao prokomentarisati i potkrijepiti dokazima. Ja da sam na njegovom mjestu, i da znam da sam cist, ja bih objavio dokaze gdje sam cist i jos bih zaradio novac od klevete protiv medija koji to pisu (Tuzlalive). A sta on radi? Suti.
13. Da se ocituje o navodnom otimanju parking prostora Hotela Tuzla jer se trenutno sudi njegovom pomocniku. Ne znam da li je suspendovao svog pomocnika protiv kojeg je podignuta optuznica i koji jos uvijek nije pravomocno oslobodjen. Nigdje to nije javno komentarisao. Ako nema pravnog osnova za suspenziju, trebalo bi to reci gradjanima. Takodjer, bilo bi lijepo se ocitovati o tvrdnjama medija da je i on osumnjiceni. Napominjem da sam naveo NAVODNO otimanje parking prostora. Ne tvrdim da je iko kriv, ali kao osoba koja je odabrana da nama gradjanima sluzi bi to trebao uciniti.
14. Objasniti ulogu oko zgrade ispred objekta Zuta kuca. Takodjer, zasto je predvidjeno da u zgradi, koja se zove "Kreativna industrija", bude otkup zlata, parfimerija, kafic i restoran?!
16. Zasto na Sonom trgu nedostaje onih kockica tj. zasto su izvadjene i prebacene u park?
17. Objasniti ljudima koji zive u blizini Termoelektrane, koliko je novca koje se dobilo za odstetu, potroseno na kvalitet njihovog zivota. Jako malo.
Unazad 13-14 godina, Tuzla je bila mrtva i ljeti. Ne samo zimi. To vise nije tako, naprotiv. Sansa postoji, mislim da vec mnogi sansu i koriste. BIT centar je odlican program. O vrsti njihove djelatnosti i obimu rada i zaradi, nebi. To su njihove firme, u kojima oni sebi zarade hljeb. Ako neko od tih mladih ljudi postane milioner, mozda i bude davao savjete ostalima. Mozda i Sloboda zaigra ligu prvaka kao Dinamo, mozda nam medicina dodje na nivo zagrebacke, a tuzlanski univerzitet sa 4000 i neke pozicije sangajske liste dodje unutar 600 u svijetu, kao zagrebacki. Nisam optimista po nekim pitanjima. Jedan covjek nece carobnim stapicem to promjeniti. Ono sto znam, da mi rodjena njujorcanka veli, da bi ovdje mogla zivjeti, kako kaze prije nego u SA. Da mi prijatelj, bivsi tuzlak tvrdi kako je grad mnogo ljepsi nego ga se sjeca. ne mogavsi da razumije moju zabrinutost. Moja zabrinutost nije infrastrukturne prirode.
- Mea_parvitas
#60 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Jasno i konkretno: "Sarajevo je za Tuzlu metropola". U svakom smislu znacenja te rijeci, ova 2 grada se ne mogu porediti. Previse hvaliti ovog nacelnika za stvari koje ne pripadaju njemu, za stvari koje je mogao a nije rijesio, je po meni smijesan cin. Tuzla je mogla i morala puno vise, od grada koji ima ogroman broj ljudi koji mu gravitiraju, očekivalo bi se da bude na mnogo većem nivou.
-
pinkman
#61 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
1. Otvaranje zooloskog vrsta jeste investicija. Covjek koji zivi u Tuzli i koji voli zivotinje investira, ali J.I. nema veze s tim, pa ne vidim ni razlog zasto se hvali. Ali dobro, politicar je.babanovac wrote: Otvaranje zooloskog vrta je investicija.Nije strana, ali je investicija. Zooloski vrt ce biti realnost, novi sadrzaj u gradu, mislim da nije puki sticaj okolnosti. Jasmin nema nikakve veze sa poslovnim uspjehom Binga. Izgradnja prodajnog centra kod BKC-a je investicija. Izgradnja Mellaina je investicija, pa jos ispade strana. Naravno da je investitor investirao radi svojih razloga, a ne radi ljubavi prema gradskoj upravi. Ta nije uvakufio hotel. Sto se biciklisticke staze tice, do narednih opstinskih, ocekujem da bude gotova na relaciji Irac-Slavinovici. Neocekujem da se digne asfalt na potezu Sjenjak - Slacinovici, pa da se postavlja novi, jer tek to bi bila nova biciklisticka staza ?!? Za nadvoznjak na Stupinama se slazem, vjerujem da ce i on brzo doci na red. Kod izbora gradjevinskih firmi ulogu igraju i reference. Ja auto vozim kod istog majstora, nije ni ovlasteni, a nije ni najeftiniji. Otvaranje malih preduzeca, slicno Tesnju i Gracanici, je do nas. Ja imam par ideja, ali imam i siguran posao kojeg volim. Klijenti su mi cesto ljudi iz Tesnja. Ja radim ono sto tamo niko neradi. I nece jos dugo. Vjerovatno nikad. Ako ostanem bez posla, alternativu moguce da trazim u poduzetnistvu, pa cak i poljoprivredi. Teze ce mi biti nego tesnjaku, jer nemam komsiju koji ce mi u par dana objasniti: gdje, kako, sta. Nadam se da me razumijes. Kad ih nekoliko ide u rudnik, idem i ja, drugo nisam vidio.
Unazad 13-14 godina, Tuzla je bila mrtva i ljeti. Ne samo zimi. To vise nije tako, naprotiv. Sansa postoji, mislim da vec mnogi sansu i koriste. BIT centar je odlican program. O vrsti njihove djelatnosti i obimu rada i zaradi, nebi. To su njihove firme, u kojima oni sebi zarade hljeb. Ako neko od tih mladih ljudi postane milioner, mozda i bude davao savjete ostalima. Mozda i Sloboda zaigra ligu prvaka kao Dinamo, mozda nam medicina dodje na nivo zagrebacke, a tuzlanski univerzitet sa 4000 i neke pozicije sangajske liste dodje unutar 600 u svijetu, kao zagrebacki. Nisam optimista po nekim pitanjima. Jedan covjek nece carobnim stapicem to promjeniti. Ono sto znam, da mi rodjena njujorcanka veli, da bi ovdje mogla zivjeti, kako kaze prije nego u SA. Da mi prijatelj, bivsi tuzlak tvrdi kako je grad mnogo ljepsi nego ga se sjeca. ne mogavsi da razumije moju zabrinutost. Moja zabrinutost nije infrastrukturne prirode.
2. Bravo! Zbog svojih razloga je investirao, ali ne mozes vrijedjati inteligenciju drugih ljudi i tvrditi "Mi smo napravili jezera u Tuzli, dolaze strani turisti i zbog toga smo privukli investitora koji gradi Mellain".
3. Ja sam govorio ovo: http://tip.ba/2011/10/07/foto-zapocelo- ... e-u-tuzli/
Ljudi uzeli par kanti farbe i rekli napravili smo biciklisticku stazu. Svako ko je malo putovao zna sta je prava biciklisticka staza.
4. Pusti se ti referenci. Kad se napravi tender, onda se podrazumijeva da ispunjavas uslove i da imas znanje da obavis posao. Ono sto je simptomaticno jeste da par firmi uvijek dobije posao. Ja bih cak predlozio da ti direktori odrze par predavanja neuspjesnim, da ih malo nauce biznisu jer oni svakako ne mogu stici sve - ima dosta opcina u BiH, a gdje su kantoni i ostalo.
5. Otvaranje malih preduzeca jeste do ljudi, ali treba privuci investitore. Evo predlazem da procitas ovo:
https://www.facebook.com/edin.mehic.96/ ... 9635685737
Ovo je daleko najbolji nacelnik. A i ovo je zanimljivo:Na jednom high level dogadjaju u Londonu na kojem su ucestvovali najutjecajniji investitori i politicari UK sam primjetio dva covjeka koji su svakom prisli, strastveno prezentirali i djelili letke. Vjerovatno im je cilj bio da svakom prisutnom ispricaju svoju pricu te su prikraju dogadjaja dosli i do mene. Vi ste iz BiH, rekoh. Da, iz opstine Tesanj. Izvini te, a sta radite u opstini, pitam jednog od njih. Ja sam nacelnik. Kraj price:).
6. BIT Centar necu komentarisati. Sve sto imam reci sam i rekao.Ja bi podijelio svoj prvi dozivljaj iz Tesnja. Nekada pred jesen prije 2-3 godine sam bio u posjeti i proveli su nas kroz tesanjsku tvrdjavu i primjetio sam da su klupe zamotane u celofan. I pitam: "ovo postavljali nove klupe" i odgovor je bio: "Ma ne, sad ce zima pa zastitili". Moze nekima to zvucati banalno ali je meni ostalo duboko ucrtano. Kako da ne uspije nesto sto se toliko pazi![]()
7. TZ vs SA. Sarajevo ima problem sto se doselilo u njega svega i svacega, pa se izgubilo ono sto je prije bilo, ali je opet daleko ispred Tuzle sto se tice kvalitete zivota. Od ponuda za pozoriste pa do muzickih dogadjaja itd. Ja nisam neki ljubitelj Sarajeva, ali treba biti realan. Isto tako, Sarajevo se ne moze porediti sa Beogradom.
8. Ja ne govorim o kvaliteti Slobode kao kluba sa Dinamom. Sloboda najvjerovatnije nikad nece biti ono sto je Dinamo, ali to je druga prica. Ja pricam o tome da je potroseno pet miliona na stadion, a da ne vrijedi toliko. Pricao sam sa par ljudi koji se razumiju u gradjevinu i svi isto kazu. Stavise, ne moras biti inzenjer gradjevine da bi to znao.
-
costacurta
#62 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ne mogu se oteti utisku da si od onih carsijskih ljudi koji smatraju da sve što dolazi u Tz dalje od Miladija i Slavinovica je iz kategorije "Seljaci". Samo sto si ti pomjerio ljestvicu pa sad su i ljudi koji su iz npr Kule ili Mosnika seljaci/ruralci/mahalci samo zato što žive u kućama dok si ti utban momak jer sviras gitaru, slušaš rock i živiš nedje na visini u 60m2 i imaš prozore koji dobro dihtuju i zemlje u saksiji a to sto moras djecu u park voditi da se igraju u travi koja je zapisana i zadrana psecim izmetom valjda kompenzuje to što si lomio obruče. Msm ono...babanovac wrote: S Batom sam generacijski tu negdje, u istom vremenu odrastali, na istom mjestu, a sve drukcije: on iz mahale, ja iz haustora, on u kafani, ja u domu mladih ili kameleonu, on harmoniku, ja gitaru, on sjedio u avliji, dok sam ja obruce lomio, on musliman, ja cafir, on sliku kriminalca na profil, ja nelsona mandelu, on nezna strane jezike, ja ih znam nekoliko... Nije ovo personalan odnos, nego odnos dva svijeta unutar malog prostora kakav je Tuzla. Ima ona neki svoj put zacrtan, nikakva mahalska zatvorenost je nece na tom putu zaustaviti, znam gledajuci ovu mladju haustorcad, nekako mi mnogo pametno izgledaju. Ovi mahalci, oni su ko i dede im.
U koju kategoriju bi mene stavio, ja sam npr rodjen i odrastao u kući, zivio i mladost proveo u stanu i sad porodicni život provodim opet u kući. A otac svirao saz, ja išao u muzičku svirao harmoniku a odrastao i dan danas slusam Metallicu?
Ti si ovo fino sve napisao i upakovao ko Bajaderu al isteko joj rok, na lijep način napisao kako je Bato seljak iako je gradsko dijete a Jasmin eto toliko toga uradio za carsiju.
Sta je Jasmin bio prije ove funkcije? Sto je dosao na celo grada? Bio je ništa i dosao je po preporuci Selima. Selim je gospodin za njega. Jebo kevu Dubajiću u ratu dok je Jasmin hinjo pobjegao u Sarajrvo ispred navijača 7.02. 2014.
Danas cak i Selim vrti glavom na pomen Jasmina i priča da mu je on jedno od najvećih životnih razočarenja.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#63 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
tacnoMea_parvitas wrote:Jasno i konkretno: "Sarajevo je za Tuzlu metropola". U svakom smislu znacenja te rijeci, ova 2 grada se ne mogu porediti. Previse hvaliti ovog nacelnika za stvari koje ne pripadaju njemu, za stvari koje je mogao a nije rijesio, je po meni smijesan cin. Tuzla je mogla i morala puno vise, od grada koji ima ogroman broj ljudi koji mu gravitiraju, očekivalo bi se da bude na mnogo većem nivou.
Sarajevo, sa svim svojim manama, je svjetlosnu godinu ispred Tuzle
- MikroBelaj
#64 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Smjesno mi kad krenu porediti Sarajevo i Tuzlu,halo glavni grad je glavni grad i mora biti najbolji!
Inace pojedini zaboravljaju da je Jasmin Imamovic bio na celu kolone 15 maja i da je dlaka falila da ga likvidiraju Dubajicevi cetnici,o tome se ne prica jer nije moderno,a moderno je kakit po svemu sto je covjek napravio!
Inace pojedini zaboravljaju da je Jasmin Imamovic bio na celu kolone 15 maja i da je dlaka falila da ga likvidiraju Dubajicevi cetnici,o tome se ne prica jer nije moderno,a moderno je kakit po svemu sto je covjek napravio!
- plain vanilla
#65 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
pinkman wrote:
Rekose da taj most nije vrijedan 280.000,00 KM vec mnogo vise. Navodno drugi dio radova ce da izvodi dobri stari Tehnograd, a treci dio ce da skrpe javne komunalne firme. Tako sam procitao - ne znam da li je istina pa necu ni tvrditi.
Moje potrebe su:
1. Daleko cisci grad
Nije Tuzla samo do Centra do Brcanske malte. Kad skrenes u kakvu sporednu ulicu, kao da si otisao u 18. vijek.
Slazem se sa svim nabrojanim, a imalo bi se dodati jos 20 stavki. Nehljebovici u javnim komunalnim preduzecima, nehljebovici u opcinskim/gradskim sluzbama, inspekcijama i sl. Sport u Tuzli...da nije bilo Azmira (koji nije Tuzlak), ne bi ni Slobode vise bilo....
- KB9
#66 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
moras bit malouman da poredis tuzlu i sarajevo
- MikroBelaj
- MikroBelaj
#68 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Inace pojedinci ovde zaboravljaju 2014 i majske poplave,imate li pojma da su sve pare odredjene za komunalnu infrastrukturu otisle na sanacije klizista,popravke kuca,uredjenje vodotoka,to se izgleda ne racuna,civilna zastita grada Tuzle je odradila fenomenalan posao i Tuzla je danas mnogo sigurnija ako nedajBoze opet dodje do slicnih vremenskih neprilika!
Citava 2015 je otisla na sanacije,i pored toga se opet uspjelo izgraditi 48 putnih pravaca..
Jel se to namjerno presucuje stvaranje uslova za gradnju najvece poslovne zone u BiH,oko petlje Sicki Brod?Narocito pravac prema Lukavcu!...
Citava 2015 je otisla na sanacije,i pored toga se opet uspjelo izgraditi 48 putnih pravaca..
Jel se to namjerno presucuje stvaranje uslova za gradnju najvece poslovne zone u BiH,oko petlje Sicki Brod?Narocito pravac prema Lukavcu!...
-
pinkman
#69 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Bas tako! Moze se dodati jos 20 stavki. Veze sebe za uspjeh Slobode, a da nije Azmira ne bi nicega ni bilo. Ja licno nikad nisam vidio Jasmina Imamovica na utakmici Slobode. Nikad.plain vanilla wrote:
![]()
Nije Tuzla samo do Centra do Brcanske malte. Kad skrenes u kakvu sporednu ulicu, kao da si otisao u 18. vijek.
Slazem se sa svim nabrojanim, a imalo bi se dodati jos 20 stavki. Nehljebovici u javnim komunalnim preduzecima, nehljebovici u opcinskim/gradskim sluzbama, inspekcijama i sl. Sport u Tuzli...da nije bilo Azmira (koji nije Tuzlak), ne bi ni Slobode vise bilo....
Koja je poenta ovog posta? Cinjenica je da je sutio kad su pojedini uzimali sebi iz Slobode, a kad se Sloboda vratila tamo gdje pripada, on je dosao da se slikaMikroBelaj wrote:
Kakve to veze ima. Vi ne shvatate da je covjek radio solidan posao, ali da bi neko drugi mozda mogao raditi ODLICAN posao. Niko nije ni rekao da je sjedio i nista nije radio cijelo vrijeme.MikroBelaj wrote:Inace pojedinci ovde zaboravljaju 2014 i majske poplave,imate li pojma da su sve pare odredjene za komunalnu infrastrukturu otisle na sanacije klizista,popravke kuca,uredjenje vodotoka,to se izgleda ne racuna,civilna zastita grada Tuzle je odradila fenomenalan posao i Tuzla je danas mnogo sigurnija ako nedajBoze opet dodje do slicnih vremenskih neprilika!
Za tu poslovnu zonu najvece zasluze pripisujem Mensuru Alicu jer je on taj koji godinama vrsi pritisak na Grad da se to uradi. Ali jos nista nije uradjeno.
- studiorum_tuzlaensis
#70 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Od dva zla, birajte manje, a to je Jasmin Imamović.
Sretno Tuzlaci.
Sretno Tuzlaci.
-
costacurta
#71 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Čovjek kaže da opstina moze organizovati turnir za osnovne škole a sve drugo ga zaboli patke.
Farjeru jel ti zaista ne vidiš da je ovaj lik šošon najobičniji?! I od kad je ovaj interw? Prica o Zvijezdi premijerligašu?
Ono što me zaprepastilo maloprije kod BKCa je SDPov bilbord na kome je slika stadiona i slogan "Jasmin za sve nas"!!
To je samar za svakog Tuzlaka. Ko da me pljunuo.
Pizdo jedna imas li obraza?
Slikao sam al ne znam kako sliku postaviti. Ili neka me neko prosvijetli koja je poruka? Evo vidite graddki stadion, rusevina. Al sredicu je ako glasate za mene. To sto sam imao i do sad obavezu da ga sredim nema veze a i sta ce vam. Ja sam to cuvao Kuko da ne odnese u Banovice.
Fuj.
Farjeru jel ti zaista ne vidiš da je ovaj lik šošon najobičniji?! I od kad je ovaj interw? Prica o Zvijezdi premijerligašu?
Ono što me zaprepastilo maloprije kod BKCa je SDPov bilbord na kome je slika stadiona i slogan "Jasmin za sve nas"!!
To je samar za svakog Tuzlaka. Ko da me pljunuo.
Pizdo jedna imas li obraza?
Slikao sam al ne znam kako sliku postaviti. Ili neka me neko prosvijetli koja je poruka? Evo vidite graddki stadion, rusevina. Al sredicu je ako glasate za mene. To sto sam imao i do sad obavezu da ga sredim nema veze a i sta ce vam. Ja sam to cuvao Kuko da ne odnese u Banovice.
Fuj.
-
costacurta
#72 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ja sam neko ko je bio direktno pogodjen poplavama i klizistem. Koliko imamo sposobnu CZ i opstinu osjetili smo na svojoj koži.MikroBelaj wrote:Inace pojedinci ovde zaboravljaju 2014 i majske poplave,imate li pojma da su sve pare odredjene za komunalnu infrastrukturu otisle na sanacije klizista,popravke kuca,uredjenje vodotoka,to se izgleda ne racuna,civilna zastita grada Tuzle je odradila fenomenalan posao i Tuzla je danas mnogo sigurnija ako nedajBoze opet dodje do slicnih vremenskih neprilika!
Nemoj da lupad o stvarima o kojima veze nemaš.
Opstina je dobila donacije EU i podijelila. Neko je dobio u materijalu neko u novcu al opstina je KARINA. Zaboli table po mahali da je sve obnovljeno i thanx to EU. A ustvari nista nije uradjeno. Evo sad je oblacno i kisa će a to znači sva voda i fekalije na ulicu, nista kroz šahtove ne ide jer su zapuseni još od tih poplava a sanirano nije.
- MikroBelaj
#73 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Lupas ti,kakve fekalije? O cemu pricas,ako se na nekom brdu i izlilo nije cijeli grad u fekalijama,to su stvari koje se desavaju svugdje ,a ne samo u Tuzli,inace gdje konkretno ima problem u vezi sa poplavama a da nije sanirano?costacurta wrote:Ja sam neko ko je bio direktno pogodjen poplavama i klizistem. Koliko imamo sposobnu CZ i opstinu osjetili smo na svojoj koži.MikroBelaj wrote:Inace pojedinci ovde zaboravljaju 2014 i majske poplave,imate li pojma da su sve pare odredjene za komunalnu infrastrukturu otisle na sanacije klizista,popravke kuca,uredjenje vodotoka,to se izgleda ne racuna,civilna zastita grada Tuzle je odradila fenomenalan posao i Tuzla je danas mnogo sigurnija ako nedajBoze opet dodje do slicnih vremenskih neprilika!
Opstina je dobila donacije EU i podijelila. Neko je dobio u materijalu neko u novcu al opstina je KARINA. Zaboli table po mahali da je sve obnovljeno i thanx to EU. A ustvari nista nije uradjeno. Evo sad je oblacno i kisa će a to znači sva voda i fekalije na ulicu, nista kroz šahtove ne ide jer su zapuseni još od tih poplava a sanirano nije.
Gdje?
-
costacurta
#74 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Fridriha Kacera do Gine Herman. Kisa kad pada na Y sva voda vani ide vani ulicom jer je sve zapuseno, ako je toplije vrijeme usmrdilo se.MikroBelaj wrote:Lupas ti,kakve fekalije? O cemu pricas,ako se na nekom brdu i izlilo nije cijeli grad u fekalijama,to su stvari koje se desavaju svugdje ,a ne samo u Tuzli,inace gdje konkretno ima problem u vezi sa poplavama a da nije sanirano?costacurta wrote:Ja sam neko ko je bio direktno pogodjen poplavama i klizistem. Koliko imamo sposobnu CZ i opstinu osjetili smo na svojoj koži.MikroBelaj wrote:Inace pojedinci ovde zaboravljaju 2014 i majske poplave,imate li pojma da su sve pare odredjene za komunalnu infrastrukturu otisle na sanacije klizista,popravke kuca,uredjenje vodotoka,to se izgleda ne racuna,civilna zastita grada Tuzle je odradila fenomenalan posao i Tuzla je danas mnogo sigurnija ako nedajBoze opet dodje do slicnih vremenskih neprilika!
Gdje?
Kad si bio kod releja zadnji put? Al uz Kulu da ideš
Edit
Ja tek sad vidjoh da si napisao "pa sta ako je negdje na brdu, nije grad u fekalijama".
Baš si beznadezan
- plain vanilla
#75 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Isla sam ja pjeske na Ilincicu, bas uz Kulu. Vidjela sam gore kako fali pola ceste, a ono brdo izgleda jezivo. I nemoj se bolan dzabe nervirati, vidis da je njemu Tuzla samo ono malo po carsiji.costacurta wrote:
Fridriha Kacera do Gine Herman. Kisa kad pada na Y sva voda vani ide vani ulicom jer je sve zapuseno, ako je toplije vrijeme usmrdilo se.
Kad si bio kod releja zadnji put? Al uz Kulu da ideš
Edit
Ja tek sad vidjoh da si napisao "pa sta ako je negdje na brdu, nije grad u fekalijama".
Baš si beznadezan
Jos kad rece Fukare su uz Jasmina