Udri je jace...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jasko_ba

#51 Re: Udri je jace...

Post by jasko_ba »

Matzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
Ocekujem da se Vuk izjasni sto prije i bar tri priloga na RTRS-u. Sumjivo je ovo meni. :lol: Stvarno ove teherandzije ne daju mira nikome. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

sad se u medijima vidi kako su za vrijeme juge svi bili srbi :D a i danas...
Ljakan

#53 Re: Udri je jace...

Post by Ljakan »

jasko_ba wrote:
Matzan wrote:Ne znam šta je jadnije, ova rasprava dvije psihičke nestabilne osobe ili pokretanje same teme da bi se po ko zna koji put pljuvalo po Sarajevu i Bošnjacima. Jad i čemer.
Ocekujem da se Vuk izjasni sto prije i bar tri priloga na RTRS-u. Sumjivo je ovo meni. :lol: Stvarno ove teherandzije ne daju mira nikome. :oops:
Sta ima rtrs sa ovim kad srba nema ni u prici...
Ljudi ni klip ne odgledaju a komentarisu :lol:
raoul duke

#54 Re: Udri je jace...

Post by raoul duke »

Nista novo u religiji...
Rubaija

#55 Re: Udri je jace...

Post by Rubaija »

Da li si zapazio, gledajući video, da u tramvaju u kadru nije bilo niti jedne neišarane stolice? Da tramvaj izgleda blago zarazno? Da se svadja dviju alapača zapravo uklapa u ambijent? Kao i činjenica da je svadja oko toga da li se neko krsti ili ne krsti - i to se uklapa u taj ' išarani civilizacijski' ambijent. Nema tu bolesnih osoba, samo primjeraka oboljelog društva. Prava kasabska pi*darija. :roll:
Last edited by Rubaija on 26/08/2016 14:51, edited 1 time in total.
dulekrele

#56 Re: Udri je jace...

Post by dulekrele »

Rubaija wrote:
dulekrele wrote:Obadvije klasicne primitivuse a nisu ni dobre glave. Krstenje u tramvaju kao i bilo koji drugi vid vjerskog izrazavanja ne odobravama i smatram klasicnom provokacijom i namjernim izazivanjem drugih. Za to su crkve, dzamije i sl.
Jesi nekada sjedio s nekom bakom ili starijom ženom, kršćankom? One se krste mahinalno, kao izraz čudjenja i iz raznih drugih razloga. Dokle smo mi došli, čuj 'provokacija'. Mislim da ni CK SKJ nije krštenje smatrala provokacijom. :D

Treba Sidrana zamoliti da napiše novu Dolly Bell. Glavni junak da ponavlja: "Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazadujem...."
Jesam i ni jedna se nije krstila kod svakog otvaranja tramvajskih vrata. Nemoj me pogresno shvatiti to bih isto rekao i za bilo koju drugu religiju.
Vitezanin

#57 Re: Udri je jace...

Post by Vitezanin »

zeina wrote:Oko cega se pravi priblem eej...dvije kokoske se posvadjale i na kraju pomarisale jer jezicinom nije mogla ni jedna da nadjaca jer se ne zna koja vise moze da laprda...kakve veze ovo ima sa multietnicnoscu

Odi u Banja Luku pa prosetaj sa maramom, ispolji svoju vjeru na bilo koji nacin a da pri tome nisi pravoslavac pa ces vidjeti sta ce te snaci....u Sarajevu nikad nikome nije smetao krst niti bilo koja druga vjera...jadni su vam ovi pokusaji da od nicega napravite nesto, za razliku od drugih vecih gradova u regionu Sarajevo je pojam multietnicnosti i medjureligijske tolerancije
Iako nije tema moram nešto reći. U Sarajevu sam tri put prisustvovao scenama u kojima pojedini ljudi bez ikakvog povoda počinju "nosi taj krst", "šta si došla s tim krstem ovdje" i "skidaj taj krst da ti ga ne bi iščup'o". Ili na primjer, ljudi čekaju u redu da produže putovnicu kod BBI i onda dođe neki debil i govori "Jebem vam mater, ovdje ste došli, idite u Hrvatsku". Sve citiram.

Znači, kad napišeš da "nikad nikome nije smetao krst", a misliš na Sarajevo, to jednostavno nije istina. Vjerovao ili ne, imaš debila i u Sarajevu, i to poprilično da im po količini debilnosti pozavidi svaki drugi debil u zemlji. Isto tako, mit je da su lokalci isključivo cool, super, a došlje isključivo oni koji donose debilizam o kojem pišem. Kakve su to generalizacije?

Mislim da je red da se stvari prestanu predstavljati crno ili bijelo - niti je Banja Luka npr zlo, primjer isključivo satiranja drugih, niti je Sarajevo nekakav par ekselans pojam na koga se trebaju svi ugledati. Sarajevo je preslika poslijeratne Bosne i po pitanju dosta stvari ne odskače od bilo koje druge sredine u BiH.
Rubaija

#58 Re: Udri je jace...

Post by Rubaija »

dulekrele wrote:
Rubaija wrote:
dulekrele wrote:Obadvije klasicne primitivuse a nisu ni dobre glave. Krstenje u tramvaju kao i bilo koji drugi vid vjerskog izrazavanja ne odobravama i smatram klasicnom provokacijom i namjernim izazivanjem drugih. Za to su crkve, dzamije i sl.
Jesi nekada sjedio s nekom bakom ili starijom ženom, kršćankom? One se krste mahinalno, kao izraz čudjenja i iz raznih drugih razloga. Dokle smo mi došli, čuj 'provokacija'. Mislim da ni CK SKJ nije krštenje smatrala provokacijom. :D

Treba Sidrana zamoliti da napiše novu Dolly Bell. Glavni junak da ponavlja: "Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazadujem...."
Jesam i ni jedna se nije krstila kod svakog otvaranja tramvajskih vrata. Nemoj me pogresno shvatiti to bih isto rekao i za bilo koju drugu religiju.
Ama, ne znam više, vjeruj mi, ne znam gdje to sve skupa vodi. Takvo opterećenje ljudi u svakodnevnom životu stvarima koje u nekom 'normalnom' svijetu niko i ne primjećuje (čuj, potukle se žene u tramvaju oko krštenja :? :shock: :cry:), to je stvarno.... bolest, nije normalno, nešto ne fercera.
Vitezanin

#59 Re: Udri je jace...

Post by Vitezanin »

Rubaija wrote:
Da li si zapazio, gledajući video, da u tramvaju u kadru nije bilo niti jedne neišarane stolice? Da tramvaj izgleda blago zarazno? Da se svadja dviju alapača zapravo uklapa u ambijent? Kao i činjenica da je svadja oko toga da li se neko krsti ili ne krsti - i to se uklapa u taj ' išarani civilizacijski' ambijent. Nema tu bolesnih osoba, samo primjeraka oboljelog društva. Prava kasabska pi*darija. :roll:
:thumbup:

Ove dvije žene su jedan komad naše populacije. I to povelik komad. Ovakvih ima puna država i one nisu nikakvi izolirani slučajevi. Jesu možda po tuči, ali po stavovima i primitivizmu nisu.
dulekrele

#60 Re: Udri je jace...

Post by dulekrele »

Protiv sam isticanja vjerskih obiljezja bez obzira da li je u pitanju polumjesec i zvijezda ili krst. Nosi ali ispod odjece. Od tog isticanje vjerskih obiljezja mi se dize kosa na glavi.
Last edited by dulekrele on 26/08/2016 15:00, edited 1 time in total.
modem33

#61 Re: Udri je jace...

Post by modem33 »

Vitezanin wrote:
Rubaija wrote:
:thumbup:

Ove dvije žene su jedan komad naše populacije. I to povelik komad. Ovakvih ima puna država i one nisu nikakvi izolirani slučajevi. Jesu možda po tuči, ali po stavovima i primitivizmu nisu.

Ovo ja vidjam svaki dan u gradovima po BiH (samo nije vjeroispovijest u pitanju) ..... ovi koji se sad cude .... vidim da dobro ne poznaju svoje dvoriste godinama :roll: :roll: :roll: :D :D :D

Ljudima smeta ako se poceses po svojoj glavi .... odmah zauzimaju neprijateljski stav. :shock: :shock: :shock: Valjda misle da sebe moras pomilkiti po glavi. :D :D :D
Last edited by modem33 on 26/08/2016 15:02, edited 1 time in total.
raoul duke

#62 Re: Udri je jace...

Post by raoul duke »

dulekrele wrote:Protiv sam isticanja vjerskih obiljezja bez obzira da li je u pitanju polumjesec i zvijezda ili krst. Nosi ali ispod odjece. Od tog isticanje vjerskih obiljezja mi se dize kosa na glavi.
Religija u svoja cetiri zida!
Vitezanin

#63 Re: Udri je jace...

Post by Vitezanin »

@modem33, ljudi se prave slijepi, prije bih rekao. A možda su i sami ovakvi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#64 Re: Udri je jace...

Post by KatarinaKosaca »

Vitezanin wrote:
Iako nije tema moram nešto reći. U Sarajevu sam tri put prisustvovao scenama u kojima pojedini ljudi bez ikakvog povoda počinju "nosi taj krst", "šta si došla s tim krstem ovdje" i "skidaj taj krst da ti ga ne bi iščup'o". Ili na primjer, ljudi čekaju u redu da produže putovnicu kod BBI i onda dođe neki debil i govori "Jebem vam mater, ovdje ste došli, idite u Hrvatsku". Sve citiram.

Znači, kad napišeš da "nikad nikome nije smetao krst", a misliš na Sarajevo, to jednostavno nije istina. Vjerovao ili ne, imaš debila i u Sarajevu, i to poprilično da im po količini debilnosti pozavidi svaki drugi debil u zemlji. Isto tako, mit je da su lokalci isključivo cool, super, a došlje isključivo oni koji donose debilizam o kojem pišem. Kakve su to generalizacije?

Mislim da je red da se stvari prestanu predstavljati crno ili bijelo - niti je Banja Luka npr zlo, primjer isključivo satiranja drugih, niti je Sarajevo nekakav par ekselans pojam na koga se trebaju svi ugledati. Sarajevo je preslika poslijeratne Bosne i po pitanju dosta stvari ne odskače od bilo koje druge sredine u BiH.
mogla sam se i ja potuci sa zenom kojoj je smetao moj.pas. koji je bio u svojoj avliji. Cipovan, vakcinisan i cist bez ikakvog dodira sa njom. Prolazila je ulicom i dijete joj se pogledom prepalo....ako cemo generalizirati svaku budalu koja nesto kaze sa jednim gradom, onda je to zlonamjerno. A vidim, Hrvati su se toliko prepali i tako im je tesko da je sva srednja.bosna satima cekala glasovanje ispred veleposlanstva. Imaju i pokrivene zene takve price sta im netko dobaci i kaze. Glupa prica.
modem33

#65 Re: Udri je jace...

Post by modem33 »

Vitezanin wrote:@modem33, ljudi se prave slijepi, prije bih rekao. A možda su i sami ovakvi.

Ovaj video ti je prava slika drustva ... "a istinu ne mogu podnijeti" ....

Sigurno si cuo za pitanje "Kad ces se zeniti ili udati od ovakvih starijih pametnjakovica ?" :D :D :D

to su ti ovi .....

Problem nastane KAD OVI POCNU POREDITI svoje ponasanje sa tobom .... i tada nastane katastrofa i "siljenje" kao MORAS SE isto ponasati kao i oni. Sto mi je apsurd. Al to su vec glupani ... nema tu pomoci.

8-)
Last edited by modem33 on 26/08/2016 15:08, edited 2 times in total.
Connaisseur Karlin

#66 Re: Udri je jace...

Post by Connaisseur Karlin »

Vitezanin wrote:
zeina wrote:Oko cega se pravi priblem eej...dvije kokoske se posvadjale i na kraju pomarisale jer jezicinom nije mogla ni jedna da nadjaca jer se ne zna koja vise moze da laprda...kakve veze ovo ima sa multietnicnoscu

Odi u Banja Luku pa prosetaj sa maramom, ispolji svoju vjeru na bilo koji nacin a da pri tome nisi pravoslavac pa ces vidjeti sta ce te snaci....u Sarajevu nikad nikome nije smetao krst niti bilo koja druga vjera...jadni su vam ovi pokusaji da od nicega napravite nesto, za razliku od drugih vecih gradova u regionu Sarajevo je pojam multietnicnosti i medjureligijske tolerancije

Vitezanin :thumbup: zeina nije nikad bila u BL,pise bez vlastitog iskustva :)
Truba

#67 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

sad kad povežem znam ženu iz viđenja :|

jednom se vraćam s hepoka kad pored bivše škole petar dokić ona bere neke šipurke...

kaže da joj pridržim drvo dok ubere nešto a treba sići malo dole reko saćeš vidjeti kad me gurne :lol: :lol: :lol: :lol: jbt

jes žena je malo kao da nije s ovog svijeta :D
Vitezanin

#68 Re: Udri je jace...

Post by Vitezanin »

KatarinaKosaca wrote:
Vitezanin wrote:

mogla sam se i ja potuci sa zenom kojoj je smetao moj.pas. koji je bio u svojoj avliji. Cipovan, vakcinisan i cist bez ikakvog dodira sa njom. Prolazila je ulicom i dijete joj se pogledom prepalo....ako cemo generalizirati svaku budalu koja nesto kaze sa jednim gradom, onda je to zlonamjerno. A vidim, Hrvati su se toliko prepali i tako im je tesko da je sva srednja.bosna satima cekala glasovanje ispred veleposlanstva. Imaju i pokrivene zene takve price sta im netko dobaci i kaze. Glupa prica.

Ne, nije glupa nego je izuzetno relevantna. Niti je generalizacija, lijepo sam to napisao. Hoću samo da se razbiju generalizacije bilo koje vrste uključujući i onu koju je spomenuo jedan forumaš da u Sarajevu nikom ne smeta krst. Radi se o vjeri i izvini, daleko je osjetljivije nego smetanje psa. Bezveze je stavljati to u isti koš.

Onaj ko pokrivenoj ženi nešto dobaci jednak je primjerima koje sam naveo i koji su se desili.

Spominjanje srednje Bosne je irelevantano pa i pomalo bezobrazno.

Zašto svi zatvaraju oči i prave se slijepi na ovakve stvari? Izvini, ali imaš ljudi u Sarajevu koji mrze druge vjere, nacije, razlike bilo koje vrste, i pritom će ti to otvoreno reći, u gradu, na ulici (kad te vide s tim nečim), jebat će ti mater i doživjet će te kao pripadnika ove ili vjere i na osnovu toga te kvalificirati kao nekoga kome se treba nekako zaprijetiti. Naravno da ti normalna osoba to neće nikada uraditi, ali u čemu je problem da se kaže da i takvi ljudi žive u Sarajevu. Šta je tu "glupa priča"? Ništa.
Ljakan

#69 Re: Udri je jace...

Post by Ljakan »

Ja se vala cesto naslusam na ulicama grada,kladionici,prevozu,vlah,srbin,majku im jebem itd itd.To ko kaze da nema u Sarajevu toga nema pojma sa realnoscu.Kad ne dobivaju na kladionici jebu crkvu,bozic...divni ljudi.
It_is_a_Leclerc

#70 Re: Udri je jace...

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa živ čovjek ne zna od čega mu se više povraća - od ovih nesretnica, ili ovih genijalaca što dobacuju. Ovdje treba zvati naučnu zajednicu da počne proučavati ovaj fenomen regresije. Mi ćemo za koju godinu biti nivo bušmanskih plemena.
raoul duke

#71 Re: Udri je jace...

Post by raoul duke »

It_is_a_Leclerc wrote: ili ovih genijalaca što dobacuju
Krenuli sa dobacivanjem tek kad su ove dvije nesretnice izasle iz tramvaja :lol: :lol: prpa
Truba

#72 Re: Udri je jace...

Post by Truba »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa živ čovjek ne zna od čega mu se više povraća - od ovih nesretnica, ili ovih genijalaca što dobacuju. Ovdje treba zvati naučnu zajednicu da počne proučavati ovaj fenomen regresije. Mi ćemo za koju godinu biti nivo bušmanskih plemena.
pa tako je uvijek u tramvaju

pobaj zatvorit ili otvorit prozor... kad se jedna baba pobuni onda krenu dobacivanja... tako je... ili nije tako udri ga uli udri je
pa se uključe minimalno 4-5 osoba koje podjebava a 2-3 zakuhavaju
zeina

#73 Re: Udri je jace...

Post by zeina »

Connaisseur Karlin wrote:
Vitezanin wrote:

Vitezanin :thumbup: zeina nije nikad bila u BL,pise bez vlastitog iskustva :)
A ti znas gdje sam ja bila i imam li iskustvo :-) :-)

@Vitezanin zivjela sam citav zivot u Sarajevu i prije i poslije rata i imala prijatelje, kolege krscane i nikad ali bas nikad nisam vidjela slicne situacije koje ti pominjes...da neko nekome prijeti da ce mu strgnuti krst i sl., izvini ali ako nemas dokaze za tako nesto na rijec ne vjerujem, s druge strane muslimani slave i cestitaju sve krscanske praznike s prijateljima, idu s njima zajedno i na ponocke, piju kuhano vino....da li je ikad iko bilo kojem vecem gradu u regionu otisao sa prijateljem muslimanom u dzamiju, cisto iz podrske, postovanja...nije nikad...prema tome uzalud su vam sve price i nastojanje da od Sarajeva napravite nekakav netolerantni islamski grad, to bi mnogima odgovaralo i mnogi to zele kako bi napokon mogli imati opravdanje za svoju netrpeljivost u svojim skoro jednonacionalnim i jednoreligijskim gradovima...ali dzaba, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci
RNG_25

#74 Re: Udri je jace...

Post by RNG_25 »

dječak sa šibicama wrote:

Multietnicko Sarajevo...
Znači prvoj smeta što se druga krsti? Stvarno? I zbog toga kreće sa sranjem? Dobro joj je i rekla ova katolkinja ili šta već.
It_is_a_Leclerc

#75 Re: Udri je jace...

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa da. Divljaci i krkani. To sam i rekao.
Locked