Bice da je problem u iskrivljenom tumacenju demokratije. Uz prava se dobijaju i obaveze. Obaveza je da se propisno obuces za plazu i valja ti je postovati.zeina wrote:Ono bas demokratski jel?_BataZiv_0809 wrote:Ne smijes i cao.
Burkini, Evropa i demokratija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#51 Re: Burkini, Evropa i demokratija
-
sumirprimus
#52 Re: Burkini, Evropa i demokratija
pederi i burkeannoy wrote:Pederi su krivi za sve!
sreca nasa
- petunija
#53 Re: Burkini, Evropa i demokratija
annoy wrote:Pederi su krivi za sve!
- zeina
#54 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pricamo o nacinu oblacenja, potpuno skidanje je vec druga temapetunija wrote:Nisu baš sve privatne, ali hajdezeina wrote:Privatna firma, njena pravila, poredjenje ti bas i ne odgovarapetunija wrote:U ozbiljnijim firmama ima kodeks oblačenja, ne možeš na posao dolaziti kakva bilo, npr.![]()
Evo, drugi primjer, na većinu plaža nudistima je zabranjen pristup. U istim tim zemljama koje kritikuješ.
-
Hadzi Lojo
#55 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A obicno se tako kaze za sve vrste supaka pa makar i ne bili pederi! Ovi politicki supci su najveci pederi.
-
sumirprimus
#56 Re: Burkini, Evropa i demokratija
pricas o karakternim osobinama licnosti ili o seksualnom opredjeljenju pojedinca?Hadzi Lojo wrote:A obicno se tako kaze za sve vrste supaka pa makar i ne bili pederi! Ovi politicki supci su najveci pederi.
-
Hadzi Lojo
#57 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ovo me sve podsjeca na one godine pred drugi svjetski rat, samo ce izgleda sada EU muslimani najebati, uskoro ce morati i polumjesec sa zijezdom da prikace na rukave.
- salik79
#58 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne kazem da ti zamjeras, nego mnogi koji se busaju u prsa laprdajuci o "ljudskim pravima" i "demokraciji", naravno, kada i samo kada im je to u interesu. Usput, za tvoju informaciju, u Iranu se ne nosi nikab. A i inace, samo nemoj gologuza hodati, budi pristojno obucena, ovlas (kao Grace Kelly) nabaci svilenu mahramu i niko ti "A" nece reci...petunija wrote:Ja ne zamjeram, država ima svoje zakone.salik79 wrote:Iran je ozbiljna drzava, koja ima svoj kodeks oblacenja, pa im, ipak, "mnogi" upravo to i "zamjeraju".petunija wrote:U ozbi)im firmama ima kodeks oblačenja, ne možeš na posao dolaziti kakva bilo, npr.
Da odem tamo, obukla bih nikab i ne bih previše filozofirala
-
Hadzi Lojo
#59 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa vidis sta pise!sumirprimus wrote:pricas o karakternim osobinama licnosti ili o seksualnom opredjeljenju pojedinca?Hadzi Lojo wrote:A obicno se tako kaze za sve vrste supaka pa makar i ne bili pederi! Ovi politicki supci su najveci pederi.
- zeina
#60 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Plaza je javni a ne privatni prostor, nametanje bilo kojeg nacina oblacenja na javnom mjestu je protivno bilo kojim demokratskim nacelima, nema se tu sta tumaciti_BataZiv_0809 wrote:Bice da je problem u iskrivljenom tumacenju demokratije. Uz prava se dobijaju i obaveze. Obaveza je da se propisno obuces za plazu i valja ti je postovati.zeina wrote:Ono bas demokratski jel?_BataZiv_0809 wrote:Ne smijes i cao.
- salik79
#61 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam ja, pitaj @Naslovnicu.sumirprimus wrote:dajte ba nije im stapin mjesto veseljka...kako ce se raznjet???salik79 wrote:Ponekad se, recimo, raznesu od qrtza, a nakon toga ubiju i pojedu jedan drugoga...Naslovnica wrote: Pederi se, uglavnom, raznose od qrtza, i to je to.
Ne bodu ljude po vozovima sa mačetama i noževima, ne gaze kamionima šetače, ne raznose se eksplozivom...
Uglavnom, pederi baš i nisu skloni terorizmu i predstavljaju toliku opasnost za razliku od nekih...
-
lijepa u dusi
#62 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa zeina, ako cemo iskreno, pokrivena zena nema sta traziti na javnim plazama. Ako vec nosis hidzab, onda znas i propise. Biti na mjestu gdje je toliko alkohola i golotinje nije ok za nekog ko ocigledno drzi do propisa, cim nosi hidzab. Da ne spominjem koliko sam zrna u burkiniju vidjela u Ulcinju jedne godine, unutrasnja podstava se podvila, a grudi se komplet oslikale. Hoces mi reci da je to ok?
Nadji osamljeno mjesto pa se kupaj u cemu hoces, sigurna sam da nikome nece smetati.
Drugi je par cipela licemjerje Evrope, a o tome se moze nasiroko raspredati, samo ne vidim zasto bi, nema svrhe.
Nadji osamljeno mjesto pa se kupaj u cemu hoces, sigurna sam da nikome nece smetati.
Drugi je par cipela licemjerje Evrope, a o tome se moze nasiroko raspredati, samo ne vidim zasto bi, nema svrhe.
-
sumirprimus
#63 Re: Burkini, Evropa i demokratija
ok a sta je ovo?
Islamic Penal Code of the Islamic Republic of Iran –Book Five
“Women, who appear in public places and roads without wearing an Islamic hijab [veil], shall be sentenced to ten days to two months’ imprisonment or a fine of fifty thousand to five hundred Rials."
- zeina
#64 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Drugi par cipela odnosno druga tema je da li je to po Islamu ispravno ili ne, to je vec vjersko a ne politicko pitanje, ovdje pricamo o ljudskim pravima i zapadnom licemjerju.lijepa u dusi wrote:Pa zeina, ako cemo iskreno, pokrivena zena nema sta traziti na javnim plazama. Ako vec nosis hidzab, onda znas i propise. Biti na mjestu gdje je toliko alkohola i golotinje nije ok za nekog ko ocigledno drzi do propisa, cim nosi hidzab. Da ne spominjem koliko sam zrna u burkiniju vidjela u Ulcinju jedne godine, unutrasnja podstava se podvila, a grudi se komplet oslikale. Hoces mi reci da je to ok?
-
Naslovnica
#65 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A ti se to ko osjetio prozvanim samo zato što sam citirao tvoj post? Niđe veze.Hadzi Lojo wrote:Decko ne pripadam toj grupi nazovi muslimana, odjebi!Naslovnica wrote:Pederi se, uglavnom, raznose od qrtza, i to je to.Hadzi Lojo wrote:Ovo je sve pred dolazak dezala, pederi se rokaju po amsterdamu na sred ulice sve dozvoljeno parade na sve strane EU a zene u burkiniju ne mogu na plazu, ode ovo sve u tripm
Ne bodu ljude po vozovima sa mačetama i noževima, ne gaze kamionima šetače, ne raznose se eksplozivom...
Uglavnom, pederi baš i nisu skloni terorizmu i predstavljaju toliku opasnost za razliku od nekih...
Tacno je pederi ne prave genocide, ne spaljuju zive ljude, zene i djecu, ne kolju djecu pred majcinim ocima, za razliku od nekih drugih koji evo opet hoce da se povampire!
Tužno je to da spodoba koja je sebi uzela za pravo da ima nick Hadži Lojo stavlja riječi musliman i odjebi - jednu do druge.
-
Naslovnica
#66 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Zašto tako misliš?zeina wrote:Al zato unistavaju porodicu kao osnovnu celiju drustva, samim tim unistavaju drustvo a bez drustva covjecanstvo moze da ide jedino u propastNaslovnica wrote:Pederi se, uglavnom, raznose od qrtza, i to je to.Hadzi Lojo wrote:Ovo je sve pred dolazak dezala, pederi se rokaju po amsterdamu na sred ulice sve dozvoljeno parade na sve strane EU a zene u burkiniju ne mogu na plazu, ode ovo sve u tripm
Ko ti brani da imaš svoju porodicu, ko ti smeta? Pederi?
Ja živ i zdrav, peder nisam (šućur), imam svoju porodicu i pederi mi ne smetaju, nimalo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#67 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Netacno. Drzava je ta koja odredjuje pravila igre na javnom prostoru.zeina wrote:
Plaza je javni a ne privatni prostor, nametanje bilo kojeg nacina oblacenja na javnom mjestu je protivno bilo kojim demokratskim nacelima, nema se tu sta tumaciti
-
Naslovnica
#68 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Dešava se...salik79 wrote:Ponekad se, recimo, raznesu od qrtza, a nakon toga ubiju i pojedu jedan drugoga...Naslovnica wrote:Pederi se, uglavnom, raznose od qrtza, i to je to.Hadzi Lojo wrote:Ovo je sve pred dolazak dezala, pederi se rokaju po amsterdamu na sred ulice sve dozvoljeno parade na sve strane EU a zene u burkiniju ne mogu na plazu, ode ovo sve u tripm
-
Naslovnica
#69 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Potpis.petunija wrote:Ja ne zamjeram, država ima svoje zakone.salik79 wrote:Iran je ozbiljna drzava, koja ima svoj kodeks oblacenja, pa im, ipak, "mnogi" upravo to i "zamjeraju".petunija wrote:U ozbiljnijim firmama ima kodeks oblačenja, ne možeš na posao dolaziti kakva bilo, npr.
Da odem tamo, obukla bih nikab i ne bih previše filozofirala.
-
lijepa u dusi
#70 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Mogu sta hoce i ne mozemo im nista. Sto to prije shvate oni koji jos nisu, bice lakse i njima i drugima. Slegni ramenima i skloni se od harama, i jeste bolje svakako.zeina wrote:Drugi par cipela odnosno druga tema je da li je to po Islamu ispravno ili ne, to je vec vjersko a ne politicko pitanje, ovdje pricamo o ljudskim pravima i zapadnom licemjerju.lijepa u dusi wrote:Pa zeina, ako cemo iskreno, pokrivena zena nema sta traziti na javnim plazama. Ako vec nosis hidzab, onda znas i propise. Biti na mjestu gdje je toliko alkohola i golotinje nije ok za nekog ko ocigledno drzi do propisa, cim nosi hidzab. Da ne spominjem koliko sam zrna u burkiniju vidjela u Ulcinju jedne godine, unutrasnja podstava se podvila, a grudi se komplet oslikale. Hoces mi reci da je to ok?
-
Naslovnica
#71 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam ja, pitaj @Naslovnicu.[/quote]salik79 wrote:dajte ba nije im stapin mjesto veseljka...kako ce se raznjet???sumirprimus wrote:Ponekad se, recimo, raznesu od qrtza, a nakon toga ubiju i pojedu jedan drugoga...salik79 wrote:[quote="Naslovnica"
Pederi se, uglavnom, raznose od qrtza, i to je to.
Pitaj, šta te interesuje...?
-
sumirprimus
#72 Re: Burkini, Evropa i demokratija
tam se nosi,a vam se ne nosi.
tam tak ovam vako i kljuc u temu
tam tak ovam vako i kljuc u temu
- zeina
#73 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Drzava je ta koja prihvata sistem odnosno drzavno uredjenje, prihvatanjem demokratije prihvataju se i demokratska nacela a jedno od njih je i sloboda kako ce se ko obuci, a i vjerske slobode takodje...donisenjem odluka i selektivnih zabrana je van demokratskih okvira, nije problem ali onda se za takvu drzavu ne moze reci da je demokratska...dakle tesko licemjerje je u pitanju_BataZiv_0809 wrote:Netacno. Drzava je ta koja odredjuje pravila igre na javnom prostoru.zeina wrote:
Plaza je javni a ne privatni prostor, nametanje bilo kojeg nacina oblacenja na javnom mjestu je protivno bilo kojim demokratskim nacelima, nema se tu sta tumaciti
- salik79
#74 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Prvo ces nam, naravno, navesti izvor informacije...Svako ko je bio tamo, a i mnoge slike i snimke turista koje mozes pronaci diljem interneta, youtube-a, i sl. to demantuju. Vec sam postavljao i snimke i slike cak i sa skijalista, koja su vidno u suprotnosti sa navedenim. Pa cak je kolega firumas, birvaktile, postavljao i onaj dokumentarac iz cetiri dijela, francusko-njemacke TV-Arte, koji demantuje navedeno...sumirprimus wrote:ok a sta je ovo?![]()
Islamic Penal Code of the Islamic Republic of Iran –Book Five
“Women, who appear in public places and roads without wearing an Islamic hijab [veil], shall be sentenced to ten days to two months’ imprisonment or a fine of fifty thousand to five hundred Rials."
-
Naslovnica
#75 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kome smeta zabrana burkinija na plažama Evrope neka brate ide tamo gdje nije zabranjen...
Kome ba mi da se prilagođavamo?!
Ha ja!

Kome ba mi da se prilagođavamo?!
Ha ja!