"choxnox"
Vec sam ti prije ponudio: objasni mi krscanstvo i njegove stubove i ako javno logikom zakljucim da je to tacno i ispravno ja cu se javno odreci islama i javno cu prihvatiti krscanstvo.
Medjutim:
1. "Bog koji se učovječio radi otkupljenja grijeha". Bog koji je grijesan da mu je potreban otkup od grijeha?!
Pa valjda otkupljuje grešnog čovjeka.Isus nikakav grijeh nije počinio!Logika ti nije jaka strana!
2.
Prvo kazes "Bog nije covjek", a onda dalje kazes da je bio "Bogocovjek - Pravi Bog i pravi covjek". Znaci da je ipak bio i Bog i covjek u isto vrijeme. Kako to ako si rekao da "Bog nije covjek".
Opet ti plitko!Bog se učovječio,dakle nije čovjek nego je samo "obukao" tijelo čovjeka!
3.
Kako "Bog nije covjek", a vec u narednoj recenici kazes "Isus [je] Bog koji se ucovjecio". Kako se nesto moze "ucovjeciti", a da ne postane covjek?
Lako!Bogu je sve moguće!Uostalom ,odavno je najavljeno što će se zbiti:"Jer dijete nam se rodilo,sina dobismo,na plećima mu je vjast,ime mu je savjetnik divni,knez mironosni,Bog silni"Izaija 9,5
Inace, sjecam se kada si nekoc u nedostatku bilo kakve smislene argumentacije izvalio da je Bog, citiram: "trojedan" (ovako si identicno napisao). Stvarno imas problem generalno sa logikom, jer evo i ovo sto si gore napisao nema veze sa mozgom i zdravim razumom. Stani malo pa procitaj ovo gore sto si napisao bez ikakvih religijskih konotacija i licnih uvjerenja, cisto onako logicki da vidis kako to debilno zvuci.
Sto je najgore, toliko si uporan u tom svom nelogicnom razmisljanju da si postao predmet sprdnje na forumu. Evo vidim da te i commie trolla zbog toga.
Niko te ne tjera niti ti sugerise da ostavis to u sta vjerujes i pocnes vjerovati u nesto drugo, ali kada pocnes logickih i razumno razmisljati mislim da ce ti se samo kazati dosta toga
.
A jeli majke ti.Predmet sprdnje si ti nekima,ja nekima,i kaj sad?
To da je Isus Bog vjeruju svi kršćani!A ima nas više nego vas!Vjerujte vi što hoćete,vi slijedite svoju knjigu,mi svoju!Otkud ti pravo tvrditi da je naše Sveto pismo laž a vaš Kuran istina?A nastao uzimajući neka učenja od Židova,neka od Kršćana i neka od Muhameda,,,700 g iza Isusa!