Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
insomnia78

#51 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:Dok god se kojekakvi sejfovi, ucenjaci i iscjelitelji budu uzimali shvatali ozbiljno nece tu biti 'leba
Connaisseur Karlin wrote:
insomnia78 wrote:Dok god se kojekakvi sejfovi, ucenjaci i iscjelitelji budu uzimali shvatali ozbiljno nece tu biti 'leba
[emoji106]
SejHovi, pogresno napisah :D
stari grad Visegrad

#52 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by stari grad Visegrad »

insomnia78 wrote:
[emoji106]
I ti glup sto se javljas na ovu temu, pises gluposti. :oops:
m_l

#53 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by m_l »

Kat wrote: Sa njegovog FB, Velic:
Hafiz Sulejman Bugari me zamolio da skinem tekst kojeg sam napisao nakon našeg emotivnog razgovora. No, u tom kratkom vremenu, koliko je bio na profilu, već su ga mnogi portali preuzeli i objavili. No, ispoštovao sam njegovu želju, pa sam tekst odmah ukinuo, a on je kazao da je ovo samo njegova odluka, niko ga ne tjera i želi da u miru ode, a još je potcrtao da najmanje želi da se sada ljudi, koji njega vole i cijene, okome na Islamsku zajednicu. On to ne želi. Zasigurno! Jer, on i ne napušta IZ-e. Islamska zajednica i kolektivni interes treba da nam bude svima najvažniji. Džematski interes je ispred interesa pojedinca. Zajednica je ogromna i uvijek će biti izvjesnog neslaganja i nerazumijevanja između ljudi i struktura. Ali, jedinstvo je najvažnije i institucija, ljubav među nama i rad u ime Allaha, - dušom mi je govorio dok me je molio da skinem tekst zbog eventualno većeg neshvatanja i nepotrebnog, pogrešnog okrivljavanja.
A, je li onaj dio iz NA Patria taj prethodni Velicev status, mislim to je taj 'imam'?

Hafizu sretno, a vrijeme ce pokazati koliko su bh. muslimani na gubitku.

I, sta ce tema na PFu Politika?! Mozemo samo naklapati zbog cega covjek odlazi.
Connaisseur Karlin

#54 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Connaisseur Karlin »

stari grad Visegrad wrote:
http://vijesti.ba/clanak/13701/torabi-u ... et-planeta
Nje­gov dar je bo­ži­ji dar i on nji­me po­ma­že lju­di­ma. To je za­pra­vo sa­mo do­da­tni be­rekt tom čo­vje­ku - ka­že ha­fiz Bu­ga­ri.
:D :lol:
Ti nisi islamske vjere i ne zanima nikoag tvoje misljenje na ovu temi. Nemas pojma, niti si obrazovana o stvarima kojima se smijes.
Kako te nije stid da ista pises na ovu temu i da se se podsmjevas? :oops:

Mnogi ne znaju za lijecenje energijom. Ali to nije tema.
Energy therapies are alternative therapies that aim to create a state of balance, health and peace in a person. Most alternative and complementary energy therapies are based on the concept that a subtle, life-force energy pervades all living things. The most popular forms of energy therapy are music therapy, Therapeutic Touch and Reiki.
hafiz je podrzao osobu koja prkaticira alternativnu medicinu :-) :lol:

reiki prakticiraju japanski budisti :D

to je nova grana industrije iz 20 stoljeca za guru alternativce :D
insomnia78

#55 Re: RE: Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by insomnia78 »

insomnia78 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: [emoji106]
I ti glup sto se javljas na ovu temu, pises gluposti. :oops:
O genijalac
Bosna svakodnevno gubi veliki dio mladog, radno sposobnog stanovnistva ali treba pisati peticije da sacuvamo nekakvog 'odzu?
ActionWoman

#56 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by ActionWoman »

Sta ima veze koje je vjere. Ima pravo da da svoje misljenje. Mnogi su na pocetku pomislili da je Torabi zaista neki bioenergicar od kog ima hajra. Na kraju je ispao cirkus.

Meni je Bugari drag. Izuzetno mi znaci to sto ne kritikuje agresivno ljude (kao neki nazovi vjeroucitelji) vec uvijek imao onaj osmijeh i strpljenje. Zelim mu svako dobro. Ima divnu djecu. Ne znam kako ce biti onima kojima je uz Bozju pomoc pomogao i kojima pomaze da se skinu sa droge, ali izgleda da to nekoga/nikoga ne brine.

Cekam dan kad ce biti vijest otjeran ovaj onaj politicar, al slabo ce taj dan doci.
karanana

#57 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by karanana »

Ne potcjenjujte torabija. Evo ima fanova na forumu a sutra da ponovo dodje, redovi bi bili slicni kao i onda. I onda se pitamo zasto smo tu gdje jesmo.
Horcrux

#58 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Horcrux »

Iskreno mi je zao sto ide, jer nad ovim narodom se jos mora 'raditi', a on je taj posao dobro obavljao.

Off: I dan danas mi odzvanjaju njegove rijeci sa jednog predavanja u SD Nedzarici: "Pristupaj srcem i razumjet ces i kader.. jer ne moze se kader glavom razumjeti." Nikad ovo necu zaboraviti.
stari grad Visegrad

#59 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

karanana wrote:Ne potcjenjujte torabija. Evo ima fanova na forumu a sutra da ponovo dodje, redovi bi bili slicni kao i onda. I onda se pitamo zasto smo tu gdje jesmo.
I ti se pridruzio ovim nekarakterima: @Connaisseur Karlin i @insomnia78 koji pisu gluposti på klixu?
Nisam fan torabija niti je hafiz Bugari njegov fan.
Vodi brigu o sebi.
kolegione

#60 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by kolegione »

L u c i f e r wrote:ne ide vala na pdf politika nikako
Itekako ide, Hafiz Bugari je imao izrazito dobar rad sa ljudima sa margina a većina je simpatisala istoga, no međutim ovaj Hafiz nikada, ali nikada nije čitao hutbe napisane u islamskoj zajednici, također nije djelovao po njihovim preporukama.
Nikada ali nikada nije dao pozitivno mišljenje o političarima a pred izbore je uvijek koristio metode koje nisu konvencionalne u islamskoj zajednici.

Pa se kad njega moglo čuti da političar pored svih kompetencija mora biti i lijep, tačnije najbolji primjerak naroda iz kojeg dolazi.
Ili ako nema političara koji ispunjavam uslove a musliman je onda bolje neke druge vjere...

Na tragu ovih neslaganja i neslaganja u konceptu IZ i Hafiza Bugarija može se gledati njegov odlazak.
KB9

#61 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by KB9 »

fino covjek prica, onako da upalis radio i slusas ga al pratim misljenje ovog lika da mi fakat ne godi vidit osobe koje se vazda smiju nebitno sta pricaju, to ne moze bit kako treba pa nema sanse, ne mozes bit stalno nasmijan i dobar, ako nicem drugom vala tome me je zivot naucio

to je naravno samo moje misljenje i ne zelim ni najmanje nametat isto te rec ista lose za bugarija
Altsa

#62 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Altsa »

Nadam se da ce ostale hodze, svestenici i popovi slijediti njegov primjer.
kritichar

#63 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by kritichar »

Čovjek je reagovao da se ukloni status upravo zbog ljudi kao što ste vi, napravili ste priču na osnovu par riječi koje ste uvezali sa reisom, IZ, SDA...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#64 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by konektovan »

KB9 wrote:fino covjek prica, onako da upalis radio i slusas ga al pratim misljenje ovog lika da mi fakat ne godi vidit osobe koje se vazda smiju nebitno sta pricaju, to ne moze bit kako treba pa nema sanse, ne mozes bit stalno nasmijan i dobar, ako nicem drugom vala tome me je zivot naucio

to je naravno samo moje misljenje i ne zelim ni najmanje nametat isto te rec ista lose za bugarija
Ti ne mozes shvatiti da su ljudi, pojedini, na takvom stepenu vjerovanja i da ljudi bukvalno zive Kura'n u odnosu na druge vjernike.

poslano sa Sonija Ze
KB9

#65 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by KB9 »

konektovan wrote:
KB9 wrote:fino covjek prica, onako da upalis radio i slusas ga al pratim misljenje ovog lika da mi fakat ne godi vidit osobe koje se vazda smiju nebitno sta pricaju, to ne moze bit kako treba pa nema sanse, ne mozes bit stalno nasmijan i dobar, ako nicem drugom vala tome me je zivot naucio

Ti ne mozes shvatiti da su ljudi, pojedini, na takvom stepenu vjerovanja i da ljudi bukvalno zive Kura'n u odnosu na druge vjernike.

poslano sa Sonija Ze
kako ne mogu? itekako mogu i imam takve ljude u siroj porodici al neshvatljivo mi je da neko dobar i tacan moze o zlu pricat uz neki fini skoro pa odobravajuci kez, sta da se radi
Arslan_11

#66 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Arslan_11 »

Njanjavi wrote:Lik kojem sejtan viri iz ociju. Djaba fine rjeci, usiljeni osmjeh i facijalne mikroekspresije njegovog lica vriste na bolest, zlobu, na necistu dusu.
Jezim se kad ga vidim, dokaz da su najveci olosi u redovima vjernika.

PoslaTo priko sporeta za lozenje
Ne znam zasto ali isti osjecj imam kada vidim ovog covjeka.
GeeTnT

#67 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by GeeTnT »

Arslan_11 wrote:
Njanjavi wrote:Lik kojem sejtan viri iz ociju. Djaba fine rjeci, usiljeni osmjeh i facijalne mikroekspresije njegovog lica vriste na bolest, zlobu, na necistu dusu.
Jezim se kad ga vidim, dokaz da su najveci olosi u redovima vjernika.

PoslaTo priko sporeta za lozenje
Ne znam zasto ali isti osjecj imam kada vidim ovog covjeka.
...haha, Bugariju sejtan viri iz ociju, a kako su znali neki da kazu "Čiča je imao umiljat pogled"....ojjj sto se ismijah umal ne proli kahvu. :mrgreen:
Dr. Kuca

#68 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Dr. Kuca »

Vidim pljuje se ulgari. Bosnjacka posla, nismo ni zasluzili nista sem da nas bude malo dalje od Sarajeva. Picke bosnjacke.
Banksy

#69 Re: RE: Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Banksy »

Šta mladog, pametnog i školovanog svijeta ode svaki dan, i to zauvijek, ono o Bugariju koji ide u Podgoricu, pa stvarno više...
Dr. Kuca

#70 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Dr. Kuca »

Paklena Zvona wrote:
Dr. Kuca wrote:Vidim pljuje se ulgari. Bosnjacka posla, nismo ni zasluzili nista sem da nas bude malo dalje od Sarajeva. Picke bosnjacke.
i tebi pišem lik je diler heroina zajedno sa muderizom sve se saznalo samo što je islamska zajednica kurava i ima talova sve do kavazovića pa se to interno riješilo.

Tebi prodo? Daj ba.
bosan

#71 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by bosan »

Covjek je drugaciji od drugih vjerskih lica . On je jednostavno unikat i prvi put kad sam ga vidio i slusao nisam ni skontao da je Hafiz , ja konto nekakav glumac pa izvodi neke cirkuse . Takvo tumacenje Kur`ana jos nikad nisam cuo , ja sam to nazvao "jalijasko" tumacenje bas po nasem mentalitetu . Mada unikatno-neobicno tumaci ,meni se to sve vise i vise svidjalo . Vi koji nikad niste bili u dzamiji i niste mogli da slusate kad hodza drzi "ders" tj predavanje , ne mozete shvatiti koliko je taj covjek interesantan . Kad nekakav "dosadni " hodza vazi maltene polovina ljudi spava a druga polovina ne moze zaspati zbog bolova u nogama :D
Covjek jednostavno ima takav izraz lica , uvijek nasmijan . Jednostavno hiperaktivni hafiz. :D
Hadzi Lojo

#72 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Hafiz Bugari je jedan od rijetkih na ovim prostorima koji prenosi Zivi Islam , u cemu je u stvari bit svake istinske vjere i svakoga vjerskog ucitelja.
To je kao i na fakultetima ili skolama, neki profesori su bili super strucnjaci ali nisu znali prenijeti znanje i njihova predavanja su bila suhoparna i mrtva. Ucitelj pored znanja mora biti i vjest govornik i psiholog ali bez arogancije.

Mislim da ce biti velika steta sto nas Bugari napusta, a ovi kojima smeta njegov osmjeh bolje bi bilo da sami sebe upitaju kada su se zadnji put nasmijali.
karanana

#73 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by karanana »

Paklena Zvona wrote:
Hadzi Lojo wrote:Hafiz Bugari je jedan od rijetkih na ovim prostorima koji prenosi Zivi Islam , u cemu je u stvari bit svake istinske vjere i svakoga vjerskog ucitelja.
To je kao i na fakultetima ili skolama, neki profesori su bili super strucnjaci ali nisu znali prenijeti znanje i njihova predavanja su bila suhoparna i mrtva. Ucitelj pored znanja mora biti i vjest govornik i psiholog ali bez arogancije.

Mislim da ce biti velika steta sto nas Bugari napusta, a ovi kojima smeta njegov osmjeh bolje bi bilo da sami sebe upitaju kada su se zadnji put nasmijali.
jebote koje budale ovde obitavaju narko dilera proglasiše melekom

slusaj, i sam sam reko da mi covjek nije simpatican i da mi se cini kao ubleha, ali tvoji postovi prelaze liniju.
ok, reko si jednom, optuzio si, reko se da istina izlazi na vidjelo. ali sada je svaki drugi post neka neukusna doskocica sto me tjera da ti ne vjerujem.
stari grad Visegrad

#74 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Paklena Zvona wrote:
Paklena Zvona wrote:lik je najveći diler heroinom, zato ga i jesu protjerali u crnu goru.
Korisnik @Paklena Zvona se juc eprijavio na portal klix.ba kako bi mogao pljuvati po Hafizu Bugariju.

@Paklena Zvona kako tebe nije sramota da pises gluposti? Nisi anoniman, jer se moze otkriti tvoja adresa i ime?
@Paklena Zvona tvoje pljuvaje nicemu ne vodi, samo pokazuje koliki si ti mucenik i koliko si bolestan. :run:

Molim moderaciju da zatvori temu.
što će me bit stid kada je istina, saznat će se sve brzo
Bla, bla, bla.... :run:
zeina

#75 Re: Hafiz BUGARI - kako ga zadrzati u BIH?

Post by zeina »

Pa zar ga neko tjera da ide? Koliko nacuh on je dobio nekakvu poziciju u CG i zbog toga ide, njegov izbor. A nece muslimani u BiH propasti jer ide Bugari, kakvi su to muslimani koji se vezuju za covjeka....Bugariju svaka cas ali uzdizati ga toliko uopste nije islamski, Bugari je samo covjek, nikakav svetac i tome slicno
Post Reply