fatalna vodena neman
- jao_situacije
#51 Re: fatalna vodena neman
nemojte da sem osmanagić za ovo čuje, ima da kaže da imamo podvodne gradove, skilu i haribdu, hidru i akvamena u bosni
- dobojlija81
#52 Re: fatalna vodena neman
sunce ti jebem njih deset samo jedan skoči i to preko kurca haman
čuj somovi,mi ovakve prevozili u traktorskoj prikolici saviješ mu rep da stane,hoce pojest čojka to da se i nasmijem
čuj somovi,mi ovakve prevozili u traktorskoj prikolici saviješ mu rep da stane,hoce pojest čojka to da se i nasmijem
- salik79
#53 Re: fatalna vodena neman
Ja od svega skontah da ti je "stara" moja generacijaNjanjavi wrote:Meni je ovo mati pricala jer je tad bila cura kad se to desilo i svi su dole isli gledat kako rone.dječak sa šibicama wrote:a sto svi ovi koji rone pa kazu "nemate vi pojma sta dole ima, nebi nikad prsta umocili" ne kazu sta to ima dole pa da i mi znamo
Na tome djelu ima par nivoa ispod polica, moze se uc pod policu i dole ima nekih galerija, ovecih bazena sa vodenom akomulacijom, dosta vecih riba jbga.
Treba shvatit da i ronilac ma koliki bio profesionalac i naoko hrabar, kad udje u tako neko zajebanije mjesto, klaustrofobija utice i na percepciju i ako i pretjera u opisima nekad, vjerujem da ima i razloga jer je dole dozivljaj mnogo zesci.
Na bojinom viru npr na okuci, to je prije ulaska u zenicu ima masa masinerije, kamiona, mjesalica, auta, tu je jedno od kriticnijih mjesta za kupat se, dosta je ljudi tu zaginulo.
A i po nivou bosne prije zenice i u samoj zenici se primjeti podosta razlika, dosta zenice je prokopano i ima starih rudnickih kopova koji su isli ispod sadasnjeg korita rjeke kroz grad kako ide.
Dosta vode se pogubi u tim kanalima dole i supljim galerijama.
Tako da ne sumnjam u price tih ronilaca i starije raje.
- mango bob
#54 Re: fatalna vodena neman
Može biti i virovi i ribetina. A taj sa diskaverija, te sam sve emisije pregledao, ima u rijekama divovskih riba. A ima i smeča bacaju. Snimak utopljavanja skakača baca sumnju na ribu, jer vidi se da ga nekako nešto zgrabi pa pusti pa opet povuče jače 
-
benjen
#55 Re: fatalna vodena neman
Serijal "River monsters" na Discovery channelu je obradio tu tematiku vise nego detaljno...
- salik79
#56 Re: fatalna vodena neman
Da li si ti ikada vidio vodeni kovitlac/vir?!mango bob wrote:Može biti i virovi i ribetina. A taj sa diskaverija, te sam sve emisije pregledao, ima u rijekama divovskih riba. A ima i smeča bacaju. Snimak utopljavanja skakača baca sumnju na ribu, jer vidi se da ga nekako nešto zgrabi pa pusti pa opet povuče jače
- sunceKOtepsija
#57 Re: fatalna vodena neman
ne kazem da ga je pojela, ali da ga je povukla je sasvim moguce
- salik79
#58 Re: fatalna vodena neman
Apsolutno nemoguce. Prosto je nemoguce da je ikako i bilo ribe, pogotovo krupnije, na mjestu gdje je tolika buka - od skakaca, preko publike, do motornih camaca.sunceKOtepsija wrote:ne kazem da ga je pojela, ali da ga je povukla je sasvim moguce
- jao_situacije
#59 Re: fatalna vodena neman
ništa onda zovite diskaveri, river monsters: bosna drina miljacka modrac jablaničko buško ramsko sava vrbas
može čovjek čitavu sezonu kod nas snimati
izgleda da je jna vršila eksperimente, i sad imamo mutante ajkula i krokodila u drini
i onda mene neko pita kako sda pobijedi na izborima
može čovjek čitavu sezonu kod nas snimati
izgleda da je jna vršila eksperimente, i sad imamo mutante ajkula i krokodila u drini
i onda mene neko pita kako sda pobijedi na izborima
- ¤ jelena ¤
#60 Re: fatalna vodena neman
Užas!
Jbt, kako tako nestade pored toliko ljudi i čamaca...kontam da je rijeka brza, ali... ?
Jbt, kako tako nestade pored toliko ljudi i čamaca...kontam da je rijeka brza, ali... ?
-
lakilaka
#61 Re: fatalna vodena neman
treba debelo kazniti organizatore, zbog nemara.
-
mali_balon
#62 Re: fatalna vodena neman
Drevna srbska neman iz drine izgleda da Sv. Dzordze nije odradio poso kako treba i preko stele postao sveti....

- mango bob
#63 Re: fatalna vodena neman
zato sam i rekao moguče je i vir da je.salik79 wrote:Da li si ti ikada vidio vodeni kovitlac/vir?!mango bob wrote:Može biti i virovi i ribetina. A taj sa diskaverija, te sam sve emisije pregledao, ima u rijekama divovskih riba. A ima i smeča bacaju. Snimak utopljavanja skakača baca sumnju na ribu, jer vidi se da ga nekako nešto zgrabi pa pusti pa opet povuče jače
https://youtu.be/9fxRLA4jMeU
-
lijepa u dusi
#64 Re: fatalna vodena neman
Da su svi poskakali u vodu, jebiga jedan bi makar nabasao na njega, ako je vec mutna voda.
Drugo, somovi nisu pirane, ne lozite se.
Trece, za ove koji fantaziraju o nemani koja je kao neodredjena vrsta, tipa Nessie iz Drine (a moze i iz Loch Nessa) - hahahahah.
Drugo, somovi nisu pirane, ne lozite se.
Trece, za ove koji fantaziraju o nemani koja je kao neodredjena vrsta, tipa Nessie iz Drine (a moze i iz Loch Nessa) - hahahahah.
- dobojlija81
#65 Re: fatalna vodena neman
a one kuštre na Modracu?salik79 wrote:Ja od svega skontah da ti je "stara" moja generacijaNjanjavi wrote:Meni je ovo mati pricala jer je tad bila cura kad se to desilo i svi su dole isli gledat kako rone.dječak sa šibicama wrote:a sto svi ovi koji rone pa kazu "nemate vi pojma sta dole ima, nebi nikad prsta umocili" ne kazu sta to ima dole pa da i mi znamo
Na tome djelu ima par nivoa ispod polica, moze se uc pod policu i dole ima nekih galerija, ovecih bazena sa vodenom akomulacijom, dosta vecih riba jbga.
Treba shvatit da i ronilac ma koliki bio profesionalac i naoko hrabar, kad udje u tako neko zajebanije mjesto, klaustrofobija utice i na percepciju i ako i pretjera u opisima nekad, vjerujem da ima i razloga jer je dole dozivljaj mnogo zesci.
Na bojinom viru npr na okuci, to je prije ulaska u zenicu ima masa masinerije, kamiona, mjesalica, auta, tu je jedno od kriticnijih mjesta za kupat se, dosta je ljudi tu zaginulo.
A i po nivou bosne prije zenice i u samoj zenici se primjeti podosta razlika, dosta zenice je prokopano i ima starih rudnickih kopova koji su isli ispod sadasnjeg korita rjeke kroz grad kako ide.
Dosta vode se pogubi u tim kanalima dole i supljim galerijama.
Tako da ne sumnjam u price tih ronilaca i starije raje.Kao sto vec rekoh, vidjao sam ogromne ribe, zbog kojih ti moze svasta "proci" kroz glavu, ali su sve te ribe daleko plasljivije nego sto mozemo i zamisliti...Ljudi moji, sta vam je, provodio sam noci na camcu pecajuci ribu, od somova pa nadalje. Odrastao sam u tome. Nidje veze je da ribe napadaju/jedu ljude!
opasne
- dobojlija81
#66 Re: fatalna vodena neman
"Snimak utopljavanja skakača baca sumnju na ribu, jer vidi se da ga nekako nešto zgrabi pa pusti pa opet povuče jače"
nenadjebivo
nenadjebivo
- salik79
#67 Re: fatalna vodena neman
Kostro je, po mom misljenju, daleko najagresivnija i, srazmjerno, najjaca riba u Modracudobojlija81 wrote:a one kuštre na Modracu?salik79 wrote:
Ja od svega skontah da ti je "stara" moja generacijaKao sto vec rekoh, vidjao sam ogromne ribe, zbog kojih ti moze svasta "proci" kroz glavu, ali su sve te ribe daleko plasljivije nego sto mozemo i zamisliti...Ljudi moji, sta vam je, provodio sam noci na camcu pecajuci ribu, od somova pa nadalje. Odrastao sam u tome. Nidje veze je da ribe napadaju/jedu ljude!
opasne
- jao_situacije
#68 Re: fatalna vodena neman
haj nemojte lagati napaćeni narod bosanski nego fino recite imamo mutante u jezerima i rijekamasalik79 wrote:Kostro je, po mom misljenju, daleko najagresivnija i, srazmjerno, najjaca riba u Modracudobojlija81 wrote:a one kuštre na Modracu?salik79 wrote:
Ja od svega skontah da ti je "stara" moja generacijaKao sto vec rekoh, vidjao sam ogromne ribe, zbog kojih ti moze svasta "proci" kroz glavu, ali su sve te ribe daleko plasljivije nego sto mozemo i zamisliti...Ljudi moji, sta vam je, provodio sam noci na camcu pecajuci ribu, od somova pa nadalje. Odrastao sam u tome. Nidje veze je da ribe napadaju/jedu ljude!
opasneKada pecas sa kostrom, kao mamcem, cesto upecas drugog haman iste velicine
Najvise sam volio pecati ih ispod camaca i "kucice"/splava, ispod kojih su se znali skrivati i kapitalni primjerci od preko pola kile. Niti jedna druga riba se nije tako zestoko borila i savijala stap kao on. Borba kao da je u pitanju saran, ili bucoV, od brat-bratu 20 kila
a u neretvi se uzgajaju velike bijele psine i mutanti hobotnice
- dječak sa šibicama
#69 Re: fatalna vodena neman
Akvamen 
Akvamen iz Donjih Mostra. Nestaju djeca po Cekrcicima, sumnja se na Akvamena.
Akvamen iz Donjih Mostra. Nestaju djeca po Cekrcicima, sumnja se na Akvamena.
- sunceKOtepsija
#70 Re: fatalna vodena neman
primjecujem mnogo skepticizma, jer je najteze povjerovati da tu, ispred nosa nam zivi nesto nepoznato
somovi mogu biti od 200-400 kg, dugi 2-5 ( a mozda i vise metara)
osim toga kakvih jos nemani dole ima malo ko zna
velike morsko kopnene zmije, jos uzmimo u obzir da je oko drine suma ogromna, ko bi se smio zaklet da znamo sta zivi u nasim sumama, a kamoli rijekama i jezerima?
somovi mogu biti od 200-400 kg, dugi 2-5 ( a mozda i vise metara)
osim toga kakvih jos nemani dole ima malo ko zna
velike morsko kopnene zmije, jos uzmimo u obzir da je oko drine suma ogromna, ko bi se smio zaklet da znamo sta zivi u nasim sumama, a kamoli rijekama i jezerima?
- shiny
#71 Re: fatalna vodena neman
Joj dragi ljudi, kad prije teorije zavjere. Moguće da je čovjeka naprosto hercika opalila od hladne vode... Ne bi bio prvi.
A som je na dnu, gotovo se i ne miče, otvori usta, pa šta uleti. Jedva ga ljudi izvuku van, a kamoli on sam toliki da ispliva na površinu. Koliko znam ajkula u Drini nema :/
A som je na dnu, gotovo se i ne miče, otvori usta, pa šta uleti. Jedva ga ljudi izvuku van, a kamoli on sam toliki da ispliva na površinu. Koliko znam ajkula u Drini nema :/
- salik79
#72 Re: fatalna vodena neman
jao_situacije wrote:
haj nemojte lagati napaćeni narod bosanski nego fino recite imamo mutante u jezerima i rijekama
a u neretvi se uzgajaju velike bijele psine i mutanti hobotnice
Ako ce narodu biti lakse....
- salik79
#73 Re: fatalna vodena neman
shiny wrote:Joj dragi ljudi, kad prije teorije zavjere. Moguće da je čovjeka naprosto hercika opalila od hladne vode... Ne bi bio prvi.
Doslovno istu stvar napisao, ali, haman, kod nekih ne pije vode
- sunceKOtepsija
#74 Re: fatalna vodena neman
ko moze garantovat da nije bila neka ogromna zmija, ili neka nazovimo je riba vodena vrsta o kojoj nemamo pojma
- salik79
#75 Re: fatalna vodena neman
Ja.sunceKOtepsija wrote:ko moze garantovat da nije bila neka ogromna zmija, ili neka nazovimo je riba vodena vrsta o kojoj nemamo pojma