Jeste li vi jedan od kukacha?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Nepass

#51 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Nepass »

radiša wrote:Sjedim juce sa jednom ekipicom i najgori ovaj sto najvise ima.Bio na odmoru u Spaniji,auto voza od 30-40 hiljada,hoce da kupi drugo od 80.000 a kaze dok se kredit vrati dok ovo dok ono nista ne ostane :lol:
Ma on to da mu ko nebi trazuo, ima pripremljen teren da kaze nema sad love za posuditi :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#52 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Velkoski »

ne kukam nego psujem sve redom 8-) :mrgreen:
djevojka bez imena

#53 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by djevojka bez imena »

Mentalna Higijena wrote:samo da dodam Aurum et argentum comparenda sunt

Prevedi. Razumjela sam zlato, srebro, komparacija?
djevojka bez imena

#54 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by djevojka bez imena »

Mentalna Higijena wrote:
djevojka bez imena wrote:
Mentalna Higijena wrote:samo da dodam Aurum et argentum comparenda sunt

Prevedi. Razumjela sam zlato, srebro, komparacija?
Silver and Gold must be bought.Zlato i srebro se moraju kupovati/kupiti.

Hvala, mada nije trebalo nadva jezika, nesto malo engleskog zna 90% mladih. ;)
shiny

#55 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by shiny »

Jesam. Imam pos'o i krov nad glavom, auto kakvo takvo i išla sam na more (sad ću drugi put)... i stalno kukam da nemam para, kad ih fkt nemam. Preživljavam od prvog do prvog, a more ću otplatiti na tri rate. Čim iskoči prilika za bolje plaćenim poslom, iskoristiću je i vjerovatno kukati da želim nešto više. Sad me slobodno osuđujte.
benjen

#56 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by benjen »

To ti samo glumis da ne bi neko trazio zajam,odade te drugi odlazak na more :mrgreen:
HAVANA

#57 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by HAVANA »

shiny wrote:Jesam. Imam pos'o i krov nad glavom, auto kakvo takvo i išla sam na more (sad ću drugi put)... i stalno kukam da nemam para, kad ih fkt nemam. Preživljavam od prvog do prvog, a more ću otplatiti na tri rate. Čim iskoči prilika za bolje plaćenim poslom, iskoristiću je i vjerovatno kukati da želim nešto više. Sad me slobodno osuđujte.
Sto osudjivati?To je sasvim normalno.Zelis vise i bolje.Glupo je sjediti i kukati,ne raditi nista da postignes to sto ti je zacrtano kao cilj,siriti negativnu energiju,vazda nista ne moze,ne valja...a jednako sjedi ,sere i kuka.E to je vrijedno osude.Smorise me takvi ljudi,ne volim ih ni u putu sresti.
fakat

#58 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by fakat »

Kukanje je rasprostranjen obicaj medju rajom u Bosni.
Niemand

#59 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Niemand »

Ja kad citam forum, sama sebe pocnem gledati ko kakvu sirotinju.

-_-
shiny

#60 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by shiny »

benjen wrote:To ti samo glumis da ne bi neko trazio zajam,odade te drugi odlazak na more :mrgreen:
Ma zajmim najbližoj raji, šta ću, tako me odgojili da pomažem drugu u nevolji. Zapravo ne zajmim, dajem, jer znam da neće vratiti. Za drugi odlazak na more sam zajmila i ja, od banke...
benjen

#61 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by benjen »

ovaj :mrgreen: je valjda objasnio da se salim :thumbup:
kontam te 100 posto
shiny

#62 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by shiny »

benjen wrote:ovaj :mrgreen: je valjda objasnio da se salim :thumbup:
kontam te 100 posto
Ma skontala sam šalu :D
Nego ono, pitanje teme bilo jel kukate što nemate para. Pa odgovorih kako jeste: kukam! :D
benjen

#63 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by benjen »

Mah para nikad dosta :mrgreen:
L u c i f e r

#64 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by L u c i f e r »

jedini problem koji imam

je prevelika čuna

taki mi grah pao
annoy

#65 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by annoy »

i kako se nosiš s time
shiny

#66 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by shiny »

I na tom se da zaraditi ko zna...
de balzac

#67 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by de balzac »

:lol: :lol:
Opal_89

#68 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Opal_89 »

Jos su gori oni sto vozaju krntije, hodaju poderani i traljavi i ici ce pjeske 5 kilometara, iako je nesto hitno, da ne bi taxi platio, a novcanik krcat, frizideri puni i ormari se raspadaju od stvari al on (ustvari ona) ce reci "Ma nemam ti ja para za to, to je meni previse skupo"-tad mi dodje da uzmem neko uze pa objesim i sebe i nju zajedno.
Pogodio si temu jer sam na takve osobe kivna vec nekoliko dana odnosno godina :D u kuci imas primanja preko milje sa toplim od 15 KM, jednu penziju (solidnu), niti gdje putujes, niti hodas, izlazis, ne oblacis se nesto aman, ne pusis, ne rasipas se - pa majka mu stara gdje su te pare??? I jos neces imati sta jesti jer su ti oporezovali topli i regres?!?! :twisted:
Uh... Sad mi je lakse ko da sam u facu rekla :mrgreen:
Rockefeller

#69 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Rockefeller »

Kakvo kukanje. Samo zdravlja ljudi moji. Neko mora biti konobar a neko direktor.
Mea_parvitas

#70 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Mea_parvitas »

Opal_89 wrote:U kuci imas primanja preko milje sa toplim od 15 KM, jednu penziju (solidnu), niti gdje putujes, niti hodas, izlazis, ne oblacis se nesto aman, ne pusis, ne rasipas se - pa majka mu stara gdje su te pare??? I jos neces imati sta jesti jer su ti oporezovali topli i regres?!?! :twisted:
Uh... Sad mi je lakse ko da sam u facu rekla :mrgreen:
Kako ti znas na sta neko trosi novac? Mozda ima neku prijeku potrebu, mozda daje jos nekome, neka privatna stvar. Najlakse je zakljuciti na prvu zabadajuci nos gdje ne treba.
Opal_89

#71 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Opal_89 »

Mea_parvitas wrote: Kako ti znas na sta neko trosi novac? Mozda ima neku prijeku potrebu, mozda daje jos nekome, neka privatna stvar. Najlakse je zakljuciti na prvu zabadajuci nos gdje ne treba.
Zato sto sam od malih nogu kifle dijelila sa tom osobom, znam kakva je i znam da je ta osobina skoro pa nasljedna. Da daje nekome pohvalila bi se, i ne daje pola plate sigurno. Ne zabadam nos nego ne mogu da slusam te stvari kad svi znamo realnu situaciju, kad mi dodje ne smijem iznijeti ni nove soljice za kafu (koje nisam platila skupo) jer mi odmah pocne sa pricom kako ne moze to sebi kupiti. Kupim joj nov servis, dzezvu i jos neke gluposti, spakuje na tavan i ne koristi, pa cak ni za Bajram kad ne ocekujes da ce drugima (ne meni) iznijeti krnjave soljice. Djeca nikad nisu bez smokija, cipsa, cokolada i lizala u rukama. I onda kaze djeca joj blijeda i nista ne jedu. Pa ziva bila kupi kilu cvekle i mrkve pa im napravi sok, bolje to nego da im kupujes colu. I generalno ne mogu tu pricu i ne volim osobe koje kukaju da nemaju, to bi nase nane rekle da se sluti neimastini, i jeste tako.
Svako ima teske dane, zna se i meni desiti da ne mogu sastaviti kraj s krajem, ali ja sam takva da mi ni rodjena majka to ne zna. Treba biti zadovoljan s onim sto imas, jer uvijek ima neko ko ima manje o tebe i u tezim uvjetima zivi.
saale

#72 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by saale »

hAZNADAR wrote:Pametni kukaju a glupi se hvale.

Posto drustvo kolektivno boluje od zavisti i ljudi rade nevjerovatne podlosti onima kojima zavide ili misle da im je bolje,..

Zato je kukanje odbrambeni mehanizam.

Sto vise dopustas ljudima da vide da ti dobro ide - imas vise neprijatelja.
Sto vise kukas - manje neprijatelja, grebatora,....
Ja zivim u mahali,imam relativno dobar posao,stan, kola,,jbg na vrijeme poslozio stvari u zivotu,.ali ta zavist koja izbija iz ljudi je ono WTF :shock:
GaRGa

#73 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by GaRGa »

kod nas masa ljudi misli da "vise" zasluzuje al ocekuju da im to "vise" neko da...
Opal_89

#74 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by Opal_89 »

saale wrote:
Ja zivim u mahali,imam relativno dobar posao,stan, kola,,jbg na vrijeme poslozio stvari u zivotu,.ali ta zavist koja izbija iz ljudi je ono WTF :shock:
:thumbup: Sve si ovim rekao. Znaci doslo je vrijeme kad trebas presutjeti mnoge uspjehe u svom zivotu od diplomiranja, udaje/zenidbe, kupovine auta ili stana/kuce. Da ne spominjem kako te gledaju kad ides na put, isto k'o da si ukrao te pare pa od njih otisao, a ti ovamo dva posla radis da bi mogao sebi priustiti 7 dana na moru.
hAZNADAR

#75 Re: Jeste li vi jedan od kukacha?

Post by hAZNADAR »

Opal_89 wrote:
saale wrote:
:thumbup: Sve si ovim rekao. Znaci doslo je vrijeme kad trebas presutjeti mnoge uspjehe u svom zivotu od diplomiranja, udaje/zenidbe, kupovine auta ili stana/kuce. Da ne spominjem kako te gledaju kad ides na put, isto k'o da si ukrao te pare pa od njih otisao, a ti ovamo dva posla radis da bi mogao sebi priustiti 7 dana na moru.
Ne samo na sebi. Ne smijes ni svoju djecu pohvaliti sa razlogom, ili dopustiti im da se sama pohvale uspjehom u skoli, sportu,,... a ne mozes sakriti ako su lijepa.
Zavidnici ti i djecu zamrze i pozele zlo, samo ako pomisle da su u bilo cemu bolja od njihovih.

Ja niti kukam niti se hvalim ali na pitanje kako ide uvijek iznesem obje strane i dobru i losu. Kao sto i jeste, i kao sto je svakome.
Ako previse kukas - ljudi te izbjegavaju jer se prepadnu da ces mozda traziti uslugu.
A ako previse pokazujes kako ti je dobro - stices neprijatelje.

Zato sve umjereno i kako jeste.

Ono sto je specificno kod nasih ljudi je pitanje "kolika ti je plata"? Skroz normalno. Mnogi i sami to kazu i bez pitanja. A za mene je to vec nesto privatno. Koga boli briga kolika mi je plata pa da me ili zali i izbjegava ili da me mrzi i podapinje stupice.
Post Reply