Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
dado_27

#51 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by dado_27 »

zeina wrote:
chupacabra wrote: Ako nesto pisnu, preventivna samarcina (dozvoljena u Kuranu) i odes do druge u krevet.
Znaci ne lupetaj
znaci tu je lik u sustini rekao istinu ... po bilo kojem prevodu kurana dozvoljeno je udariti
a sad one gluposti "jedva da je dotaknes", "ne smije ostati trag" i sl. ... pitanje je zasto je bilo koja forma fizickog kaznjavanja dozvoljena, ne bi imali problema sa raznim tumacenjima (ocigledno veliki broj ljudi ovo tumaci "pogresno")

nikako mi nisu jasno ljudi koji pokusavaju dokazati da je islam dobar prema zeni i daje joj neka aman prava ...
detroit-mercy

#52 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by detroit-mercy »

zeina wrote:
detroit-mercy wrote:
zeina wrote:
Znaci ne lupetaj
Nego da prekratimo muku :mrgreen: bi li ti lincno nekom zagondziji bila cetvrta?
Ne bih, stvar je izbora, ali imas milione zena koje bi, kao sto imas milione ljubavnica koje znaju da to jesu ali im ne smeta
Nije bas da je samo stvar izbora, imas na desetine miliona djevojaka ili djevojcica koje su prisiljene na brak bez da ih se ista pita. Zacas osvane ne vijestima, o Pakistankama u npr. Britaniji koje rodbina prekrati za glavu jer nisu poslusale sta im se je reklo. I to cujemo i vidimo zato sto su uglavnom britanski drzavaljani pa takve vijesti odjeknu. Sta je sa drugima, ciji glas se ne cuje ili cija se ne pika.
zeina

#53 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by zeina »

detroit-mercy wrote:
zeina wrote:
detroit-mercy wrote: Nego da prekratimo muku :mrgreen: bi li ti lincno nekom zagondziji bila cetvrta?
Ne bih, stvar je izbora, ali imas milione zena koje bi, kao sto imas milione ljubavnica koje znaju da to jesu ali im ne smeta
Nije bas da je samo stvar izbora, imas na desetine miliona djevojaka ili djevojcica koje su prisiljene na brak bez da ih se ista pita. Zacas osvane ne vijestima, o Pakistankama u npr. Britaniji koje rodbina prekrati za glavu jer nisu poslusale sta im se je reklo. I to cujemo i vidimo zato sto su uglavnom britanski drzavaljani pa takve vijesti odjeknu. Sta je sa drugima, ciji glas se ne cuje ili cija se ne pika.
Da ali kakve to veze ima sa Islamom? Zenu u Islamu ne mozes prisiliti na udaju ako ona to ne zeli, to po Pakistanu ili recimo Indiji je tradicija koja nema uporiste u Islamu
MyTao

#54 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by MyTao »

zeina je u pravu, ne smije se zena udarati sakama po licu... vec ima neki posebni stap kojim se moze tuci, ali po tijelu ne po licu... Alah je uistinu sveznajuci, hvaljen nek je.
detroit-mercy

#55 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by detroit-mercy »

zeina wrote:
detroit-mercy wrote:
zeina wrote:
Da ali kakve to veze ima sa Islamom? Zenu u Islamu ne mozes prisiliti na udaju ako ona to ne zeli, to po Pakistanu ili recimo Indiji je tradicija koja nema uporiste u Islamu
Ti mi pricas o teoriji islama a ja te pitam, kakva je praksa u arapskim zemljama, u Afganistanu, Pakistanu, Irak?
zeina

#56 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by zeina »

detroit-mercy wrote:
zeina wrote:
detroit-mercy wrote: Nije bas da je samo stvar izbora, imas na desetine miliona djevojaka ili djevojcica koje su prisiljene na brak bez da ih se ista pita. Zacas osvane ne vijestima, o Pakistankama u npr. Britaniji koje rodbina prekrati za glavu jer nisu poslusale sta im se je reklo. I to cujemo i vidimo zato sto su uglavnom britanski drzavaljani pa takve vijesti odjeknu. Sta je sa drugima, ciji glas se ne cuje ili cija se ne pika.
Ti mi pricas o teoriji islama a ja te pitam, kakva je praksa u arapskim zemljama, u Afganistanu, Pakistanu, Irak?
Praksa je zasnovana na tradiciji i nema nikakve veze s Islamom, ne znam sta nije jasno
detroit-mercy

#57 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by detroit-mercy »

zeina wrote:
detroit-mercy wrote:
zeina wrote:

Praksa je zasnovana na tradiciji i nema nikakve veze s Islamom, ne znam sta nije jasno
Pitaj njih tamo je li ima ili nema veze sa islamom. Mislim da ima vise sa tumacenjem islama.
Isto kao i brakovi izmedju prvih rodjaka.
zeina

#58 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by zeina »

detroit-mercy wrote:
zeina wrote:
detroit-mercy wrote:siliti na udaju ako ona to ne zeli, to po Pakistanu ili recimo Indiji je tradicija koja nema uporiste u Islamu
Pitaj njih tamo je li ima ili nema veze sa islamom. Mislim da ima vise sa tumacenjem islama.
Isto kao i brakovi izmedju prvih rodjaka.[/quote]

Nemam ja njih sta pitati, ne postoji nigdje bilo kakva dvosmislenost koju bi neko mogao protumaciti da je prisiljen brak dozvokjen, jedan odmpreduslova valjanog islamskig braka je dobrovoljan pristanak oboje mladenaca. Sto se tice braka izmedju prvih rodjaka toga imas svugdje u svijetu koliko hoces i nije uopste vezano samo za islam, samo kod nas na Balkanu je to tabu tema i nigdje vise
HAVANA

#59 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:A i inace je pravo simpaticno vjerovanje u nemoral i nedostatak porodice "na zapadu"
Posto zivim ovdje mogu reci da je "na zapadu" porodica puno zdravija nego kod nas da ne spominjem arape i slicne

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Ove price su mi vazda sega bile...Sta sam se normalnih brakova i lijepog zivota nagledao za onih 7 godina boravka na nemoralnom zapadu,necu ovde za 3 zivota.Iznenadim se kad vidim funkcionalnu i sretnu porodicu.
chupacabra

#60 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by chupacabra »

Zvuci mi isti izgovor kao kod komunizma. U teoriji je sve je bajno. Egalitarno drustvo, nema novca...kuce od cokolade a prozori od marmelade. Ali, kad krene u praksu...jednopartijski sistem, represija, diktatura, pojede te mrak.

Tako je i u muslimanskim zemljama. Islam navodno daje prava zenama...Ali, sunecenje zenske djece, udavanje maloljetnica za ljude od 50 godina, kamenovanje preljubnika (vecinom zena), prisilno pokrivanje i serijatska policija koja bicuje one sa otkrivenim clancima itd itd. Cudno li je da se samo primjenjuje u vecinski muslimanskim zemljama. Interpretirali ljudi Kuran i Sunet valjda na neki svoj nacin. Znam, znam, nije to po Islamu, to su neki tribalni zakoni koji se primjenjuju samo u stubovima slobode i demokratije kao Saudi Arabija, Iran, Irak, Indonezija, Afganistan, Pakistan, Libija, Somalija, Sudan...Dok jos brko u Turskoj provede "islamske reforme" moci cete i ovu nekada naprednu sekularnu demokratiju dodati na ovu listu.
Isto je i ovo sa odobravanjem poligamije. Vi vjernice vidite u tome dobroga ali nikad same nebi pristale zivjeti u takvoj zajednici.

Nije i ne moze biti niti moralno niti legalno praktikovati poligamiju u drustvu gdje je samo dozvoljeno jacem (muskarcu) imati vise slabijih (zena). Ako po drustvenom dogovoru treba da bude moralno i legalno, onda sto vazi za muskarca treba da vazi i za zenu. U civilizovanom drustvu. Bez obzira sta Kuran kaze.
detroit-mercy

#61 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by detroit-mercy »

zeina wrote:
detroit-mercy wrote:
zeina wrote: Ti mi pricas o teoriji islama a ja te pitam, kakva je praksa u arapskim zemljama, u Afganistanu, Pakistanu, Irak?
Isto kao i brakovi izmedju prvih rodjaka.
Nemam ja njih sta pitati, ne postoji nigdje bilo kakva dvosmislenost koju bi neko mogao protumaciti da je prisiljen brak dozvokjen, jedan odmpreduslova valjanog islamskig braka je dobrovoljan pristanak oboje mladenaca. Sto se tice braka izmedju prvih rodjaka toga imas svugdje u svijetu koliko hoces i nije uopste vezano samo za islam, samo kod nas na Balkanu je to tabu tema i nigdje vise[/quote]
Ne bih bas rekao da je tabu tema samo na Balkanu nego cak stavise mnogo sire. Nego iskreno, bi li se ti udala za prvog rodjaka ili svoju kcerku udala za sina svoje sestre.
detroit-mercy

#62 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by detroit-mercy »

chupacabra wrote:Zvuci mi isti izgovor kao kod komunizma. U teoriji je sve je bajno. Egalitarno drustvo, nema novca...kuce od cokolade a prozori od marmelade. Ali, kad krene u praksu...jednopartijski sistem, represija, diktatura, pojede te mrak.

Tako je i u muslimanskim zemljama. Islam navodno daje prava zenama...Ali, sunecenje zenske djece, udavanje maloljetnica za ljude od 50 godina, kamenovanje preljubnika (vecinom zena), prisilno pokrivanje i serijatska policija koja bicuje one sa otkrivenim clancima itd itd. Cudno li je da se samo primjenjuje u vecinski muslimanskim zemljama. Interpretirali ljudi Kuran i Sunet valjda na neki svoj nacin. Znam, znam, nije to po Islamu, to su neki tribalni zakoni koji se primjenjuju samo u stubovima slobode i demokratije kao Saudi Arabija, Iran, Irak, Indonezija, Afganistan, Pakistan, Libija, Somalija, Sudan...Dok jos brko u Turskoj provede "islamske reforme" moci cete i ovu nekada naprednu sekularnu demokratiju dodati na ovu listu.
Isto je i ovo sa odobravanjem poligamije. Vi vjernice vidite u tome dobroga ali nikad same nebi pristale zivjeti u takvoj zajednici.

Nije i ne moze biti niti moralno niti legalno praktikovati poligamiju u drustvu gdje je samo dozvoljeno jacem (muskarcu) imati vise slabijih (zena). Ako po drustvenom dogovoru treba da bude moralno i legalno, onda sto vazi za muskarca treba da vazi i za zenu. U civilizovanom drustvu. Bez obzira sta Kuran kaze.
Ma sve je moralno i legitimno, pa onda dodjemo do da li smije sama voziti od Sarajeva do Visokog, smije li sama bez muske pratnje ici na fakultet, smije li uopste ici na fakultet :mrgreen: i sl. Sve vise i vise stega, restrikcija, zabrana. Ono sto je meni cudno kako se neke nase zene odricu sloboda za koje bi milioni zena umrle da samo mogu da dodju do njih.
dado_27

#63 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by dado_27 »

detroit-mercy wrote:
chupacabra wrote:Zvuci mi isti izgovor kao kod komunizma. U teoriji je sve je bajno. Egalitarno drustvo, nema novca...kuce od cokolade a prozori od marmelade. Ali, kad krene u praksu...jednopartijski sistem, represija, diktatura, pojede te mrak.

Ma sve je moralno i legitimno, pa onda dodjemo do da li smije sama voziti od Sarajeva do Visokog, smije li sama bez muske pratnje ici na fakultet, smije li uopste ici na fakultet :mrgreen: i sl. Sve vise i vise stega, restrikcija, zabrana. Ono sto je meni cudno kako se neke nase zene odricu sloboda za koje bi milioni zena umrle da samo mogu da dodju do njih.
kod nas je problem sto ljudi nisu upoznati sa pravim islamom, to se najvise i vidi na pravima zena, sve cujes kao dao prava zenama a kad realno pogledas ispade mora biti zamotana i to nikad se ne smije osamljivati sa drugim muskarcem (mislim zamisli djeli kancelariju sa muskarcem na poslu, sta sad treba dati otkaz ?) ili kad nece da se muskarci rukuju sa zenama (ocigledno smo zivotinje koje se napale kada dotaknu neciju ruku ili vide kosu :roll: )
Neregistrirani

#64 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by Neregistrirani »

zeina wrote:
Naucno je dokazano da zena koja istovremeno spava sa vise muskaraca ima predispozicije da oboli od nekih bolesti reproduktivnih organa zbog bakterija koje zena pokupi od muskarca i koje uzrokuju bolest ukoliko dodju u dodir s bakerijama drugog muskarca, Islam propisuje pricek od 3 mjeseca i 10 dana nakon razvoda ili smrti muza da bi zena mogla ponovo da se uda, upravo taj period je naucno dokazano potreban da bi bakterije koje uzrokuju bolest nestale
Jbt, gdje si ti biologiju ucila? Sta kazes, nestace baje same od sebe za neko vrijeme. Najbolje pozatvarati apoteke, apstitnencija sve lijeci!

Evo: http://www.plivazdravlje.hr/tekst/clana ... lesti.html i nema na cemu.
nasa

#65 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by nasa »

insomnia78 wrote:A i inace je pravo simpaticno vjerovanje u nemoral i nedostatak porodice "na zapadu"
Posto zivim ovdje mogu reci da je "na zapadu" porodica puno zdravija nego kod nas da ne spominjem arape i slicne

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
pa sad, zavisi i kod njih, a zavisi i sta je nekom moralno i sta se dogovore izmedju sebe
Kod nas je mala sredina i u cijelom svijetu, u manjim sredinama, teze se prihvataju odstupanja od onog sto ta zajednica drzi moralnim.
Onako generalno govoreci tesko je dati neku ocjenu sta je bolje, sve kulture imaju lijepih obicaja.
Kada govorimo o vjernicima rekla bih da nema pretjerane razlike u shvatanju braka izmedju krscana i muslimana pa tako ni izmedju istoka i zapada, ima u obicajima sto je druga prica...
chupacabra

#66 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by chupacabra »

zeina wrote:
Naucno je dokazano da zena koja istovremeno spava sa vise muskaraca ima predispozicije da oboli od nekih bolesti reproduktivnih organa zbog bakterija koje zena pokupi od muskarca i koje uzrokuju bolest ukoliko dodju u dodir s bakerijama drugog muskarca, Islam propisuje pricek od 3 mjeseca i 10 dana nakon razvoda ili smrti muza da bi zena mogla ponovo da se uda, upravo taj period je naucno dokazano potreban da bi bakterije koje uzrokuju bolest nestale
Tako kazu u mejtefu. Nauka pak kaze da i muskarac ima iste sanse da oboli od bolesti reproduktivnih organa kao naprimjer gonoreja, sifilis, HIV, a koje moze pokupiti prvim seksualnim kontaktom od zarazene zene. Vidis bakterije i virusi nemaju religijski moralni kompas i totalno im je svejedno da li su u tijelu zene ili muskarca. Ta tri mjeseca mozes okacit macku o rep ako se ponovo udas za nosioca HIV-a. On ti i poslije tri mjeseca moze dati kartu preko reda na onaj svijet.
U mejtefu isto kazu da je razlog zasto je potrebno dvije zene i jedan muskarac kao svjedok na sudu, a to je da su zene "zaboravne, emotivne"...drugim rijecima krace pameti od muskarca pa ih valjda treba dvije da jedna drugu podsjete. Nauka pak kaze da zenski mozak formira memoriju brze, tacnije i vise detaljno. Po nauci bi bilo pametnije imati dva muskarca i jednu zenu za svjedoka na sudu. Ali valjda Allah najbolje zna.
Ima to ga puno nesavrsenog u "savrsenoj" knjizi ali tema je od poligamiji.
Connaisseur Karlin

#67 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by Connaisseur Karlin »

dado_27 wrote:
zeina wrote:
chupacabra wrote: Ako nesto pisnu, preventivna samarcina (dozvoljena u Kuranu) i odes do druge u krevet.
Znaci ne lupetaj
znaci tu je lik u sustini rekao istinu ... po bilo kojem prevodu kurana dozvoljeno je udariti
a sad one gluposti "jedva da je dotaknes", "ne smije ostati trag" i sl. ... pitanje je zasto je bilo koja forma fizickog kaznjavanja dozvoljena, ne bi imali problema sa raznim tumacenjima (ocigledno veliki broj ljudi ovo tumaci "pogresno")

nikako mi nisu jasno ljudi koji pokusavaju dokazati da je islam dobar prema zeni i daje joj neka aman prava ...
Kako je objasnjen doticni dio ? Dio o udaranju zene ?
Connaisseur Karlin

#68 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Towelie wrote:Nema nikakve dozvoljenosti vise zena u globalu, samo se mogu vencati udovice od sirocadi.
Ma malakat aymanukum isto nije sta poseduju desnice vase, vec one sa kojima imate ugovorna prava.

Prevod ajeta 4:3 je jedna velika farsa od strane sektaskih prevodilaca.
udovice od sirocadi?

naravno da poligamija nije ni pravilo,ni odobrenje ili zakon u Islamu
loose end

#69 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by loose end »

zeina wrote:Znam da je ovo jedno od pitanja koje cesto nemuslimani postavljaju i potezu kada zele ukazati na nedostatke u Islamu i na nepravedan polozaj zene u Islamu. Ali ne pitaju se to samo nemuslimani, nego i mnogi muslimani, a posebno muslimanke.
Mnogo puta sam razmisljalam u cemu je Allahova mudrost kada je dopustio muskarcu da moze imati 4 zene. Posto je zena emocionalno bice sa vrlo krhkim emocijama koja sve dozivljava mnogo intezivnije nego muskarac, dopustiti da bude emocionalno povrijedjena na takav nacin bilo mi je neprihvatljivo. Jednom je neki islamski alim izjavio da ako zelis izvesti muslimanku iz vjere pocni pricati o pravu na 4 zene :lol:

Nego da li je to sve tako kako izgleda?
Da li je dopustanje da se ima 4 zene zapravo sprecavanje varanja i razvoda? Ja sam se uvjerila da jeste.
Zbog lakseg razumijevanja hajmo uporediti krscanski i muslimanski brak.
U krscanstvu razvod je gotovo nemoguc, pa ukoliko dodje do netrpeljivosti medju supruznicima, varanje ce biti neminovno, a muskarac ce naci opravdanje u tome da je bio prinudjen jer niti se migao razvesti niti ozeniti drugom jer je vec ozenjen.
Medjutim kada je muslimanski brak u pitanju i desi se ista situacija, muz musliman nece imati apsolutno nikakvog opravdanja pred Bogom za varanje jer dopusteno mu je ili da se ozeni po drugi put ili da se razvede. Eh sad realnost i mogucnost da se prosjecan covjek odluci na zenidbu po drugi put uz sve islamske uslove je poprilicno teska. Morace obezbijediti i jednu i drugu zenu sa stanom/kucom i svim mogucim potrebama koje ona i njena djeca mogu imati, prakticno to je izdrzavanje dvije porodice, sto je vec poprilicno tesko, a onda Allah u Kur'anu jasno kaze da mora biti apsolutno jednak tretman za obje zene (ili vise nih) i ako jedna dobije bilo sta vise ili manje od druge pocinio je grijeh.
Druga opcija je da se razvede od prve zene, a onda opet isto, mora da plati mnogo stosta jer je razvod na njegovu inicijativu.
Kad covjek musliman, koji je bogobijazan, sagleda sve ovo, dobro ce razmisliti prije nego se ozeni po drugi put ili prije nego se razvede, a varanje mu je zabranjeno jer nema apsolutno nikakvog opravdanja pred Allahom. Jedina opcija mu je da se pokrije po usima i izgladi odnos s prvom zenom :lol:
znači tvoja logika je da je višeženstvo dozvoljeno iz dva razloga:

1. da se manje bogati muslimani odvrate od njega i direktno riješe probleme s prvom ženom
2. da se bogatijim muslimanima dozvoli da dovedu drugu ženu i tako riješe probleme u prvom braku

:-)

i po čemu je to varanje u kršćanstvu neminovno i otkud ti to da su kršćaninu problemi u braku opravdanje za varanje?

što se razvoda tiče, samo katolicima je zabranjen, ostalima nije.
pustopoljina

#70 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by pustopoljina »

kako moze biti sprecavanje varanja?
je li to uradjena studija, prema kojoj nevjerni muskarci varaju sa ukupno 3 zene u zivotu?
nije.
prema tome...
socio-ekonomski razlozi.
puno udovica, a ne valja biti bez co'jeka.

pricek? od tri mjeseca je zbog trudnoce, a ne zbog bolesti. nije tad bilo testova za rano otkrivanje trudnoce, a i jako puno trudnoca je (kao i sad) spontano zavrsavalo u prva tri mjeseca.
Connaisseur Karlin

#71 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

pustopoljina wrote:kako moze biti sprecavanje varanja?
je li to uradjena studija, prema kojoj nevjerni muskarci varaju sa ukupno 3 zene u zivotu?
nije.
prema tome...
socio-ekonomski razlozi.
puno udovica, a ne valja biti bez co'jeka.

pricek? od tri mjeseca je zbog trudnoce, a ne zbog bolesti. nije tad bilo testova za rano otkrivanje trudnoce, a i jako puno trudnoca je (kao i sad) spontano zavrsavalo u prva tri mjeseca.
:thumbup:
loose end

#72 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by loose end »

chupacabra wrote:Nauka pak kaze da i muskarac ima iste sanse da oboli od bolesti reproduktivnih organa kao naprimjer gonoreja, sifilis, HIV, a koje moze pokupiti prvim seksualnim kontaktom od zarazene zene. Vidis bakterije i virusi nemaju religijski moralni kompas i totalno im je svejedno da li su u tijelu zene ili muskarca.
nije to baš potpuno tačno. različite populacije imaju različite rizike od obolijevanja od nekih bolesti ili se te bolesti kod njih drugačije manifestuju, recimo HPV virus kod muškaraca će mnogo rjeđe nego kod žena uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme; također, ženi je lakše pokupiti HIV od muškarca nego obrnuto i sl.

mada i dalje stoji da je izjava da "bakterije koje zena pokupi od muskarca uzrokuju bolest ukoliko dodju u dodir s bakerijama drugog muskarca" najveća glupost koju sam ikad pročitala.

i, koliko znam, to čekanje od tri mjeseca između dva braka u islamu je preporučeno jer sve do unazad nekoliko decenija, nismo uživali blagodeti DNK analize, tako da ako bi žena ostala trudna s jednim mužem i u kratkom vremenu se udala za drugog, ne bi bilo pouzdanog načina da zna ko je otac djeteta.
Towelie

#73 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by Towelie »

Connaisseur Karlin wrote:
Towelie wrote:Nema nikakve dozvoljenosti vise zena u globalu, samo se mogu vencati udovice od sirocadi.
Ma malakat aymanukum isto nije sta poseduju desnice vase, vec one sa kojima imate ugovorna prava.

udovice od sirocadi?

Tek sad vidim da sam se lose izrazio. Sirocad samo.
Connaisseur Karlin

#74 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Towelie wrote:
Connaisseur Karlin wrote:

udovice od sirocadi?

Tek sad vidim da sam se lose izrazio. Sirocad samo.
hvala na obrazlozenju,a pod sirocad se podrazumejva osoba koja nema roditelje,jel tako?
beautyfool

#75 Re: Zasto su dozvoljene 4 zene u Islamu?

Post by beautyfool »

pa i vjere koje su nastale prije islama su dozvoljavale visezenstvo, samo je u islamu ograniceno na 4.
Ove vjere sto su poslije prepravljali i prilagodjavali vjeru ne racunam.
Locked