Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

hrle1976

#51 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

bingov buraz wrote:
hrle1976 wrote:
HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo. :D
Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:

Image
Eee ne prave se vise ovakvi,ovi su prelazili milion bez generalke ko nista.
Ja bi sebi prije ovaj uzeo za vlastite potrebe nego onaj da mi ga dzaba dajes. Ali za biznisa moras ono imati odnosno na nivou osim ako ces praviti neki alternativu u ovom tj. da bubnes lamperiju, ugradis nesto tipa reso da putnisi sami sebi pristave kafu i sl.
bingov buraz

#52 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by bingov buraz »

Legenda kaze da postoji negdje jedan sto nije u plusu sa kladionicom.Zato i ne trebaju placati porez,humanitarna drustva takorekuc!
Ljakan

#53 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

Edin H. wrote:
Ljakan wrote:Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.

A sto ce tebi 500 eura mjesecno?

Novac kvari ljude. :oops:
Nek ima za ferhadije,da mahalam raju kako izgleda,ko sta nosi.Tu i tamo koji hamburger u meku,cevapi na carsiji,naravno kladionica,glupo je i spominjat. :lol:
hrle1976

#54 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Edin H. wrote:
hrle1976 wrote: Percepcija mojih rodjaka se moze opisati jako lagano.

Ili da se isparimo odAVLE ili salji za kafe, kladionice i cigara. Raditi u BiH to za njih nije opcija.

Pogled na svijet:

Kazu mi lako je kod vas, ima se moze se, jedan je cak reko nije da pada sa neba ali pada na racun para sad pa sad.

Ima i ona stara bosanska mudrost - Ne mozes me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu raditi. :oops:

U principu su kladionice pokvarile raju, uzmes svaki dan 50 - 100 maraka i ko nije pohlepan njemu dovoljno. :zzzz:
Pa nema svak hobotnicu Pavla ili kanarinca Jozu da nabada razultate.
HAVANA

#55 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

hrle1976 wrote:
HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo. :D
Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:

Image
Ma jok ba,pripazio bi ja tebe.Nisi ti meni svako.2 sprintera recimo 311 cdi sa krovnom klimom,13 arapa moze stat.Eto haj,nije beg cicija.48 milja,eura naravno.
HAVANA

#56 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Eto haj 313 cdi. :lol:
Edin H.

#57 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

bingov buraz wrote:Legenda kaze da postoji negdje jedan sto nije u plusu sa kladionicom.Zato i ne trebaju placati porez,humanitarna drustva takorekuc!
Kladionice su kod nas zamisljene nesto poput socijale na Zapadu. :oops:

A ako neko slucajno zijani, onda je tu dijaspora da ih cupa. :D
Edin H.

#58 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:

Pa nema svak hobotnicu Pavla ili kanarinca Jozu da nabada razultate.
Imaju ljudi sistem i dojave, bolan. :oops:
HAVANA

#59 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli... :)
Edin H.

#60 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

Ljakan wrote:
Edin H. wrote:
Ljakan wrote:Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.

A sto ce tebi 500 eura mjesecno?

Novac kvari ljude. :oops:
Nek ima za ferhadije,da mahalam raju kako izgleda,ko sta nosi.Tu i tamo koji hamburger u meku,cevapi na carsiji,naravno kladionica,glupo je i spominjat. :lol:
E ako je za kladionicu i wifi aferim, Hrle, vadi slajpek. :P
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#61 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
Ljakan

#62 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Ljakan »

HAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli... :)
Nebi bilo lose mozda napravit pokretni nargila bar,vidim svaki je ovde pun,sjest ne mozes navece.
pici

#63 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

eee jaH dadnu pokoju iznosanu majicu il pantale et smrsalo se skupa hrana, rezije, pa vidim vi malo pokrupni(debeli) pa et nek se nadje... hvaaallaa rodbino dijasporska dje bili i nebili...
HAVANA

#64 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde. :evil:
Edin H.

#65 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde. :evil:
Da, ali skuplja je gudra. :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#66 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

Edine rodjace jos mi nisi poslao pare :oops:
HAVANA

#67 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Ljakan wrote:
HAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli... :)
Nebi bilo lose mozda napravit pokretni nargila bar,vidim svaki je ovde pun,sjest ne mozes navece.
Eki fakat,napravis od onog velikog busa otvorenog krova,kao centrotrans sto ima,rego basta i nek dundule...vozas ih po gradu i planini. :D Dobar si,de jos kakve ideje,ne volim nargilu. :lol:
HAVANA

#68 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote:
Sta me briga,ja se presto drogirat ima 20 godina :lol:
Edin H.

#69 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:Edine rodjace jos mi nisi poslao pare :oops:
Zar nisi rekao da hoces dva mercedesova kombija?

A ja sam fino rekao da nije ovo Albanija pa da se furaju Mercedesi, golf 2 kombi, zakletva. :oops:
Edin H.

#70 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
Edin H. wrote:
Sta me briga,ja se presto drogirat ima 20 godina :lol:
:lol:

Dijaspora na heroinu. :D
hrle1976

#71 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Dzaba ti zelja kad zakon BiH nepoznaje prodaju hrane na cetri tocka. Ko zna jel zbog inspekcije kad ih vidis ti po gasu :D :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

Edin H. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Edine rodjace jos mi nisi poslao pare :oops:
Zar nisi rekao da hoces dva mercedesova kombija?

A ja sam fino rekao da nije ovo Albanija pa da se furaju Mercedesi, golf 2 kombi, zakletva. :oops:
Ma hocu 2 kombija :oops: ali to ce mi hrle sa svojih racuna u lihtenstajnu. Taman jedan utusim ovim cergama sto sakupljaju zeljezo, drugog rentam Ibri sto izvlaci drva iz drzavne sume.

Jos tvojih pet stoja mjesecno da imam za kafe i kladionice i da rahat pljujem po dijaspori.
hrle1976

#73 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Kao da ti zdrave zube vade. :-) Pa u cemu je problme? A i ovo za kredenac i zmarzivace - daj bolan a kad tetka plati tri velike porcije cevapa da se najedes ko dingospo onda :D
pici

#74 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

joojj prosli putan dodje rodjo iz svabske i sjeli rostiljat e rekoh hocmol piva uzet, kaje on uzmi sarajevskih i ja u amka po kerma ona konzerva citav karton, donesen kad rodjo ja nebih te pijem samo orginal aj odoh ja do pivare, jooojj ja sav sretan sad ce one izvozne sarajke, trljam ruke i brke, kad rodjko dojde su paketom od sest boca i kao preskupo mu bilo vise al eto imam ja citav paket zase :shock: jebo me svak ako sam pola sata znao jel rostiljam cevape il svoju djigericu... nestade mu piva eeeee kontam tuli si lijo, kad rodjo odoh do auta nesta sam zaboravijo... kad dodje sa nekim dvijema svabskim pivama u konzervi... :shock: ja vecih skutora od ovih mojih dijasporaca nisam vidijo, allahu dragi :shock:
Niemand

#75 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Ja mislim da je jedino zviz od dijaspore imao mLogo para (al znate vec, on je jedini i imao neki uspjesan zivot). Ovaj hrle vec npr, sudeci koliko prica o novcu, i ne bas. Steta.

Iliiiiiii... iliii.. da pitamo zviza da ga malo pogura i prestane otvarati ovakve teme :D

:run:
Post Reply