Ja bi sebi prije ovaj uzeo za vlastite potrebe nego onaj da mi ga dzaba dajes. Ali za biznisa moras ono imati odnosno na nivou osim ako ces praviti neki alternativu u ovom tj. da bubnes lamperiju, ugradis nesto tipa reso da putnisi sami sebi pristave kafu i sl.bingov buraz wrote:Eee ne prave se vise ovakvi,ovi su prelazili milion bez generalke ko nista.hrle1976 wrote:Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- hrle1976
#51 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- bingov buraz
#52 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Legenda kaze da postoji negdje jedan sto nije u plusu sa kladionicom.Zato i ne trebaju placati porez,humanitarna drustva takorekuc!
- Ljakan
#53 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nek ima za ferhadije,da mahalam raju kako izgleda,ko sta nosi.Tu i tamo koji hamburger u meku,cevapi na carsiji,naravno kladionica,glupo je i spominjat.Edin H. wrote:Ljakan wrote:Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.
A sto ce tebi 500 eura mjesecno?
Novac kvari ljude.
- hrle1976
#54 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa nema svak hobotnicu Pavla ili kanarinca Jozu da nabada razultate.Edin H. wrote:hrle1976 wrote: Percepcija mojih rodjaka se moze opisati jako lagano.
Ili da se isparimo odAVLE ili salji za kafe, kladionice i cigara. Raditi u BiH to za njih nije opcija.
Pogled na svijet:
Kazu mi lako je kod vas, ima se moze se, jedan je cak reko nije da pada sa neba ali pada na racun para sad pa sad.
Ima i ona stara bosanska mudrost - Ne mozes me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu raditi.
U principu su kladionice pokvarile raju, uzmes svaki dan 50 - 100 maraka i ko nije pohlepan njemu dovoljno.
- HAVANA
#55 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma jok ba,pripazio bi ja tebe.Nisi ti meni svako.2 sprintera recimo 311 cdi sa krovnom klimom,13 arapa moze stat.Eto haj,nije beg cicija.48 milja,eura naravno.hrle1976 wrote:Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
- HAVANA
#56 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Eto haj 313 cdi. 
- Edin H.
#57 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kladionice su kod nas zamisljene nesto poput socijale na Zapadu.bingov buraz wrote:Legenda kaze da postoji negdje jedan sto nije u plusu sa kladionicom.Zato i ne trebaju placati porez,humanitarna drustva takorekuc!
A ako neko slucajno zijani, onda je tu dijaspora da ih cupa.
- Edin H.
#58 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Imaju ljudi sistem i dojave, bolan.hrle1976 wrote:
Pa nema svak hobotnicu Pavla ili kanarinca Jozu da nabada razultate.
- HAVANA
#59 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli... 
- Edin H.
#60 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
E ako je za kladionicu i wifi aferim, Hrle, vadi slajpek.Ljakan wrote:Nek ima za ferhadije,da mahalam raju kako izgleda,ko sta nosi.Tu i tamo koji hamburger u meku,cevapi na carsiji,naravno kladionica,glupo je i spominjat.Edin H. wrote:Ljakan wrote:Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.
A sto ce tebi 500 eura mjesecno?
Novac kvari ljude.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#61 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
- Ljakan
#62 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nebi bilo lose mozda napravit pokretni nargila bar,vidim svaki je ovde pun,sjest ne mozes navece.HAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli...
- pici
#63 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
eee jaH dadnu pokoju iznosanu majicu il pantale et smrsalo se skupa hrana, rezije, pa vidim vi malo pokrupni(debeli) pa et nek se nadje... hvaaallaa rodbino dijasporska dje bili i nebili...
- HAVANA
#64 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde.pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
- Edin H.
#65 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Da, ali skuplja je gudra.HAVANA wrote:Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde.pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#66 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Edine rodjace jos mi nisi poslao pare 
- HAVANA
#67 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Eki fakat,napravis od onog velikog busa otvorenog krova,kao centrotrans sto ima,rego basta i nek dundule...vozas ih po gradu i planini.Ljakan wrote:Nebi bilo lose mozda napravit pokretni nargila bar,vidim svaki je ovde pun,sjest ne mozes navece.HAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli...
- HAVANA
#68 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Sta me briga,ja se presto drogirat ima 20 godinaEdin H. wrote:Da, ali skuplja je gudra.HAVANA wrote:Kako sad skupo,zar nije sve jeftinije?Cito ja na forumu.Margarin 1.20,nije 1.30 ko ovde.pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
- Edin H.
#69 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Zar nisi rekao da hoces dva mercedesova kombija?_BataZiv_0809 wrote:Edine rodjace jos mi nisi poslao pare
A ja sam fino rekao da nije ovo Albanija pa da se furaju Mercedesi, golf 2 kombi, zakletva.
- Edin H.
#70 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
HAVANA wrote:Sta me briga,ja se presto drogirat ima 20 godinaEdin H. wrote:
Da, ali skuplja je gudra.
Dijaspora na heroinu.
- hrle1976
#71 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Dzaba ti zelja kad zakon BiH nepoznaje prodaju hrane na cetri tocka. Ko zna jel zbog inspekcije kad ih vidis ti po gasuHAVANA wrote:A joj jes dobar ovaj sa slike.Napravit retro gril od njega ili sladoled,palacinke,wafli...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#72 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma hocu 2 kombijaEdin H. wrote:Zar nisi rekao da hoces dva mercedesova kombija?_BataZiv_0809 wrote:Edine rodjace jos mi nisi poslao pare
A ja sam fino rekao da nije ovo Albanija pa da se furaju Mercedesi, golf 2 kombi, zakletva.
Jos tvojih pet stoja mjesecno da imam za kafe i kladionice i da rahat pljujem po dijaspori.
- hrle1976
#73 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
pici wrote:dojdu iskukaju, opusHu spajz i frizider plus zamrzivac, kupe par majica usput na arizoni i josH bi im dao para da sto prije odu, al odu na more pa se opet vrate, kad mi kazu dodji kodnaske al pazi sve je skupo, netreba mi nista visHe rec...
Kao da ti zdrave zube vade.
- pici
#74 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
joojj prosli putan dodje rodjo iz svabske i sjeli rostiljat e rekoh hocmol piva uzet, kaje on uzmi sarajevskih i ja u amka po kerma ona konzerva citav karton, donesen kad rodjo ja nebih te pijem samo orginal aj odoh ja do pivare, jooojj ja sav sretan sad ce one izvozne sarajke, trljam ruke i brke, kad rodjko dojde su paketom od sest boca i kao preskupo mu bilo vise al eto imam ja citav paket zase
jebo me svak ako sam pola sata znao jel rostiljam cevape il svoju djigericu... nestade mu piva eeeee kontam tuli si lijo, kad rodjo odoh do auta nesta sam zaboravijo... kad dodje sa nekim dvijema svabskim pivama u konzervi...
ja vecih skutora od ovih mojih dijasporaca nisam vidijo, allahu dragi 
-
Niemand
#75 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ja mislim da je jedino zviz od dijaspore imao mLogo para (al znate vec, on je jedini i imao neki uspjesan zivot). Ovaj hrle vec npr, sudeci koliko prica o novcu, i ne bas. Steta.
Iliiiiiii... iliii.. da pitamo zviza da ga malo pogura i prestane otvarati ovakve teme

Iliiiiiii... iliii.. da pitamo zviza da ga malo pogura i prestane otvarati ovakve teme