Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Doda37

#51 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Doda37 »

Meni je to malo bezveze usporedjivati, kao Crna gora i makarska rivijera, crnogorska obala je duga kao obala juzne dalmacije, onda imamo srednju dalmaciju, pa sjevernu..., pa licko senjski dio, pa Kvarner, cijela Istra te plus svi otoci
soxx

#52 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by soxx »

De mi recite da li ce biti tesko naci smjestaj u budvi. Neda mi se ganjat i zvat. Otisao bih tamo pa prosetao malo. Kontam da bih nasao nekakav smjestaj za 3 osobe.

Nego koliko otprilike ispadne obican smjestaj po osobi(koliko KM/noc)
arzuhal

#53 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by arzuhal »

ElRe wrote: Sto se tice Herceg Novog, tamo je opozicija na vlasti (lokalno) i drzavna vlast taj grad drzi u izolaciji. Ljeti nemaju vode jer im je onemogucen prikljucak na vodovod, nemaju kanalizacionu mrezu, smece se redovno ne odvozi jer nemaju vozila. Herceg Novi je propao u svakom smislu i ne bih nikome preporucio da ide tamo na odmor.
Koji debilizam...
Dr Baltazar

#54 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dr Baltazar »

soxx wrote:De mi recite da li ce biti tesko naci smjestaj u budvi. Neda mi se ganjat i zvat. Otisao bih tamo pa prosetao malo. Kontam da bih nasao nekakav smjestaj za 3 osobe.

Mi imamo apartman neki 60ak eura noć. Krećem uskoro pa ti kažem kako je kad stignem :D
soxx

#55 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by soxx »

Koliko vas je?
Dr Baltazar

#56 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Dr Baltazar »

soxx wrote:Koliko vas je?
5
astala_vistala

#57 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by astala_vistala »

SmoLe wrote:
astala_vistala wrote:hoce li neko iz sarajeva prema moru u petak ja i prijatelj hocemo pogurali bi za gorivo.
lagano na voz, sta ti fali 8)
u kojem pravcu ima voz i gdje ?
Naslovnica

#58 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Naslovnica »

SmoLe wrote:
astala_vistala wrote:hoce li neko iz sarajeva prema moru u petak ja i prijatelj hocemo pogurali bi za gorivo.
lagano na voz, sta ti fali 8)
Ne ide voz prema jugu, ima tome već duži vremenski period...
SmoLe

#59 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by SmoLe »

isao je prema plocama, ne znam da li ide jos
ElRe

#60 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by ElRe »

soxx wrote:De mi recite da li ce biti tesko naci smjestaj u budvi. Neda mi se ganjat i zvat. Otisao bih tamo pa prosetao malo. Kontam da bih nasao nekakav smjestaj za 3 osobe.

U sezoni tako mozes naci smjestaj samo u brdima iznad Budve gdje ti do plaze treba 15-20 min pjeske ili autom svejedno je.
ElRe

#61 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by ElRe »

arzuhal wrote:
ElRe wrote: Sto se tice Herceg Novog, tamo je opozicija na vlasti (lokalno) i drzavna vlast taj grad drzi u izolaciji. Ljeti nemaju vode jer im je onemogucen prikljucak na vodovod, nemaju kanalizacionu mrezu, smece se redovno ne odvozi jer nemaju vozila. Herceg Novi je propao u svakom smislu i ne bih nikome preporucio da ide tamo na odmor.
Koji debilizam...
Na taj nacin "kaznjavaju" i pokusavaju da disciplinuju Srbe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#62 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Tomahawk11 »

ElRe wrote:

U sezoni tako mozes naci smjestaj samo u brdima iznad Budve gdje ti do plaze treba 15-20 min pjeske ili autom svejedno je.
Zavisi koliko je spreman da plati.
Ja sam nasao na 5 minuta od plaze za 20 eura/noc (po osobi), a bio sam vikend. Apartman, klima, internet, tv. Dosta ih nece ni da prica kad cuje noc-dvije.
Ako ostajes 5 ili vise noci, onda je lakse.
zg1911

#63 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by zg1911 »

zasto bihovci toliko briju na makarsku rivijeru? jasno mi je da je hercegovcima blizu, al neces ti razlike sarajlijama npr otici do zadra ili makarske. a vi opet masovno za makarsku. makarska je ok, al ok je i srednja dalmacija, sjeverna dalmacija, primorje, kvarner, istra...
Seyfo

#64 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Seyfo »

Zato što ne vole istraživati ništa novo. Idu tamo gdje im je babo išao i oni išli svake godine kad se imalo para i ide se na sigurno. Ionako je tamo svakako naš svijet pa se čovjek osjeća kao kod kuće. Eksperimentisanje sa drugim destinacijama je prerizično-čitaj potrošićeš a ne znaš šta te čeka. Svaka rasprava o bilo kakvoj alternativi se završava sa:"pusti ti to, svak ide pa ću i ja."
johntra

#65 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by johntra »

Čitav život ljetujem u Crnoj Gori i ima svega za bilo koju vrstu turiste, bilo solo, mladi parovi ili bračni parovi sa djecom...zavisi ko šta želi i ko šta voli..
zg1911

#66 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by zg1911 »

Seyfo wrote:Zato što ne vole istraživati ništa novo. Idu tamo gdje im je babo išao i oni išli svake godine kad se imalo para i ide se na sigurno. Ionako je tamo svakako naš svijet pa se čovjek osjeća kao kod kuće. Eksperimentisanje sa drugim destinacijama je prerizično-čitaj potrošićeš a ne znaš šta te čeka. Svaka rasprava o bilo kakvoj alternativi se završava sa:"pusti ti to, svak ide pa ću i ja."
ok, al zasto je to od starta makarska? tj zasto "ti je" tamo isao babo i zasto je bas tamo vas svijet? to ti meni nije jasno. odakle datira ta povezanost makarske i bih? jer imam osjecaj da vise od polovice bih turista koji dodju u rh odu u makarsku i okolicu. a nekom iz bihaca npr su blizi sjeverna dalmacija i kvarner, pa i istra.
muha_sa

#67 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by muha_sa »

zg1911 wrote:
Seyfo wrote:Zato što ne vole istraživati ništa novo. Idu tamo gdje im je babo išao i oni išli svake godine kad se imalo para i ide se na sigurno. Ionako je tamo svakako naš svijet pa se čovjek osjeća kao kod kuće. Eksperimentisanje sa drugim destinacijama je prerizično-čitaj potrošićeš a ne znaš šta te čeka. Svaka rasprava o bilo kakvoj alternativi se završava sa:"pusti ti to, svak ide pa ću i ja."
ok, al zasto je to od starta makarska? tj zasto "ti je" tamo isao babo i zasto je bas tamo vas svijet? to ti meni nije jasno. odakle datira ta povezanost makarske i bih? jer imam osjecaj da vise od polovice bih turista koji dodju u rh odu u makarsku i okolicu. a nekom iz bihaca npr su blizi sjeverna dalmacija i kvarner, pa i istra.
valjda je blizina u pitanju-ko ce ga znat

dosta raje znam iz Bihacke Krajine koji idu u Vodice.
Šveđanin

#68 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Šveđanin »

Dobar nocni zivot u Vodicama.
zg1911

#69 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by zg1911 »

katastrofa... seljacizam teze vrste. preslika jaruna. jedna dobra birtija, ostalo klasicno preseravanje popraceno infantilnom glazbom
spree

#70 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by spree »

Svake godine ljetujem u Hrvatskoj i bude mi ok, ali sam zbog nekih komplikacija sa pasosem prosle sedmice odletio malo u Hercrg Novi. Sasvim prostojno. Uopste nema tolike razlike prema Hrvatskoj. Cijene jesu nize, ali more, cistoca, ljubaznost i sadrzaji su veoma slicni.

Poslano sa mog Note7 koristeći Tapatalk
sumirprimus

#71 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by sumirprimus »

zg1911 wrote:zasto bihovci toliko briju na makarsku rivijeru? jasno mi je da je hercegovcima blizu, al neces ti razlike sarajlijama npr otici do zadra ili makarske. a vi opet masovno za makarsku. makarska je ok, al ok je i srednja dalmacija, sjeverna dalmacija, primorje, kvarner, istra...
Lakse golfom dvicom doc do zaostroga il makarsle negoli do zadra.a da nema kvara.mozda :mrgreen:
Inace peljesac je drimlend za mejnlend.i hvar.i korcula.
detroit-mercy

#72 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by detroit-mercy »

Korcula :mrgreen:
Naslovnica

#73 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Naslovnica »

SmoLe wrote:isao je prema plocama, ne znam da li ide jos
Ne ide već duži vremenski period.
Idemedosumom

#74 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Idemedosumom »

Moja preporuka za Neum. Naravno, ako zaista trazite odmor. Bio sam s porodicom odmah iza Bajrama. Nocenje u jako solidnom apartmanu smo placali 80KM, parking, klima, funkcionalna kuhinja, kupatilo, tv+ kablovska, balkon s pogledom na more, s balkona doslovno mozes skocit u more. Plaza je betonska, 15m od apartmana ima prodavnica, a prvi restoran je udaljen svega 50m. Guzve tada nije bilo. Lezaljke besplatne (istina, nisu u odlicnom stanju).

Omladina vjerovatno nesto drugo trazi. Ali za porodicu je odlicno, bar po meni.
Nepass

#75 Re: Ljetovanje Crna Gora ili Hrvatska 2016- vaša iskustva

Post by Nepass »

Idemedosumom wrote:Moja preporuka za Neum. Naravno, ako zaista trazite odmor. Bio sam s porodicom odmah iza Bajrama. Nocenje u jako solidnom apartmanu smo placali 80KM, parking, klima, funkcionalna kuhinja, kupatilo, tv+ kablovska, balkon s pogledom na more, s balkona doslovno mozes skocit u more. Plaza je betonska, 15m od apartmana ima prodavnica, a prvi restoran je udaljen svega 50m. Guzve tada nije bilo. Lezaljke besplatne (istina, nisu u odlicnom stanju).

Omladina vjerovatno nesto drugo trazi. Ali za porodicu je odlicno, bar po meni.
I ja u neum nakom 8 godina hrvatske, cg i ovih egzoticnijih zemalja, 60KM apartman odmah uz more. Valjda ce biti ok
Post Reply