Jimmy McNulty wrote:A kako znaš da sad nisam zdrav i produktivan element društva? Jer s vremena na vrijeme odem popit i zapalit cigaru, što jednom sedmično odem na kafu

nismo baš svi nehljebari koji samo hodaju po kafama, igraju kladionice, yebu boga bingu i dnevno smažu kutiju Marlbora iz Crne gore?
Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi, draži su mi narkomani. smeta mu dim cigare ko da pušiš Mišelin gumu

ja sam se tek u 22-oj propušio (mada pitanje je koliko jer meni kutija zna trajat i po 10 dana) ali nikad mi nije smetao duhanski dim nit sam kome držao pridike. Ja teških ljudi u pm... tebi seru za dim a ovako ih može razvčalit ko šta koliko hoće za šta hoće i sve pet.
Pusti ba, sve su to nerealizovane licnosti koje nemaju grama zdravog razuma da shvate koliki su licemjeri. Vjeruj mi, sto je agresivniji antipusac, to nezdraviji zivot vodi i vise je nezadovoljan samim sobom. To je
autoprojekcija. Sve se to davi hamburgerima, nije pozurilo 10 godina i jos cucla one shishe. Vjerovatno ih ima i da cugaju ko smukovi. Mozemo li zabraniti i pice, s obzirom na to da pijani ljudi svakakva sranja prave ljudima oko sebe, I to puno gore stvari od malo duhanskog dima.
Al najjaci je argument: "Pa meni skodi kad ti pusis." Ne skodi smog u Sarajevu, ne skode ovi silni ispusni plinovi i sta sve ne. Govoriti o opasnosti od pasivnog pusenja, pored svega ostalog na ovom svijetu, je
presmijesno i licemjerno.
Ionako, ja mislim da nema preceg problema na svijetu od ukidanja pusenja. Jebo sve ostalo. Cim nam je to briga, mora da zivimo u Utopiji ovdje. Kaskamo za zapadom u svemu sto je normalno, ali na agresivnu antipusacku propagandu cemu svrsiti odmah, zasto? Zato sto je lako.

Zato sto volimo napadati, osudjivati, sikanirati, diskriminirati, prosipati silu...al samo dok za to ne treba puno truda.
Zivi i pusti druge da zive. Ako ti je malo necijeg duhanskog dima najveci problem u zivotu smatraj se stretnim, ali znamo da nije.