Sto ste pusili pusili ste

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ultima_palabra

#51 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

int21 wrote:Koji licimuri.......

Zvali bi inspekciju zzbog pusenja al' ne zovu kad ne dobiju racun.

Slazem se da treba zabraniti pusenje na radnom mjestu.....al kafanama treba ostaviti izbor. A ne zabrani svima. Pa onda svako ima izbor. Al' ne...z.abrani svima....isto kao i sa religijom........razvijeno drustvo jebiga.....
Naravno da neću zvati za račun, koji će mi kurac... samo se drva troše na papir.

Hoćeš reći da EU, Amerika, Kanada i ostali nisu razvijena društva?
foton

#52 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by foton »

Jimmy McNulty wrote: Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi...
Ja? :-) :-)
BHCluster

#53 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by BHCluster »

Odlicna stvar!
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dust in the wind

#54 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dust in the wind »

Jimmy McNulty wrote:A kako znaš da sad nisam zdrav i produktivan element društva? Jer s vremena na vrijeme odem popit i zapalit cigaru, što jednom sedmično odem na kafu :roll: nismo baš svi nehljebari koji samo hodaju po kafama, igraju kladionice, yebu boga bingu i dnevno smažu kutiju Marlbora iz Crne gore? :-)

Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi, draži su mi narkomani. smeta mu dim cigare ko da pušiš Mišelin gumu :roll: ja sam se tek u 22-oj propušio (mada pitanje je koliko jer meni kutija zna trajat i po 10 dana) ali nikad mi nije smetao duhanski dim nit sam kome držao pridike. Ja teških ljudi u pm... tebi seru za dim a ovako ih može razvčalit ko šta koliko hoće za šta hoće i sve pet.
agresivna sorta u bilo čemu je znak jadnosti
stakasa

#55 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

sherbett wrote:Mah..tesko. mozda ce izdzati par mjeseci..kod nas su to uveli pa se sad svuda pusi, popustili..neki nasli rupe u zakonu, ovo ono..ima nekih fora sa kvadraurom lokala..pa opredjeljenja za pusacki, nepusacki, pa odvajanje kafica, cerade, itd...

Problem ce nastati sto ce mnogi ostati bez posla. Drugo, ako bude zakon ko nas, vlasnici lokala ce morati puno uloziti na odvajanje lokala, uvodjenje posebno jake ventilacije i ostalo, sto ce im bit previse i opet zatvarat. Kod nas je puno kafica propalo kad je stupio zakon, zato se vise ne primjenjuje svuda. Postoje nepusacki kafici i odvojeni prostori ako je lokal velik. Pusi se svuda, osim tamo gdje se posluzuje hrana. Znaci restorani, nema pusenja.
Ko ce ostat bez posla, zdravstveni radnici sa plucnog, kardiolozi, ovi za astmu? E onda nastavi, jazuk doktorskih placa
dezurni_ucenik

#56 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Jimmy McNulty wrote:A kako znaš da sad nisam zdrav i produktivan element društva? Jer s vremena na vrijeme odem popit i zapalit cigaru, što jednom sedmično odem na kafu :roll: nismo baš svi nehljebari koji samo hodaju po kafama, igraju kladionice, yebu boga bingu i dnevno smažu kutiju Marlbora iz Crne gore? :-)

Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi, draži su mi narkomani. smeta mu dim cigare ko da pušiš Mišelin gumu :roll: ja sam se tek u 22-oj propušio (mada pitanje je koliko jer meni kutija zna trajat i po 10 dana) ali nikad mi nije smetao duhanski dim nit sam kome držao pridike. Ja teških ljudi u pm... tebi seru za dim a ovako ih može razvčalit ko šta koliko hoće za šta hoće i sve pet.

Vala bas. Isto ko kakve tetkice.
Better Man

#57 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Better Man »

dezurni_ucenik wrote:

Nemaš ti šta nazivati nekog agresivni nepušač. jer moje pravo kao nepušača je da mogu otići na bilo koje javno mjesto i da ne moram udistai dim pušača. I za mene je krajnje nekulturno i primitivno pušiti u društvu gdje ima nepušača. Ako truješ sebe, nemoj druge. Samo onom kome su čula oštečena može da ne smeta dim cigarete. meni smeta, jer dim ujeda za oči i odvratno smrdi.
Last edited by Better Man on 20/06/2016 13:11, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#58 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by FreakyStyley »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pusti ba, sve su to nerealizovane licnosti koje nemaju grama zdravog razuma da shvate koliki su licemjeri. Vjeruj mi, sto je agresivniji antipusac, to nezdraviji zivot vodi i vise je nezadovoljan samim sobom. To je autoprojekcija. Sve se to davi hamburgerima, nije pozurilo 10 godina i jos cucla one shishe. Vjerovatno ih ima i da cugaju ko smukovi. Mozemo li zabraniti i pice, s obzirom na to da pijani ljudi svakakva sranja prave ljudima oko sebe, I to puno gore stvari od malo duhanskog dima. :(

Al najjaci je argument: "Pa meni skodi kad ti pusis." Ne skodi smog u Sarajevu, ne skode ovi silni ispusni plinovi i sta sve ne. Govoriti o opasnosti od pasivnog pusenja, pored svega ostalog na ovom svijetu, je presmijesno i licemjerno.

Ionako, ja mislim da nema preceg problema na svijetu od ukidanja pusenja. Jebo sve ostalo. Cim nam je to briga, mora da zivimo u Utopiji ovdje. Kaskamo za zapadom u svemu sto je normalno, ali na agresivnu antipusacku propagandu cemu svrsiti odmah, zasto? Zato sto je lako. :) Zato sto volimo napadati, osudjivati, sikanirati, diskriminirati, prosipati silu...al samo dok za to ne treba puno truda.

Zivi i pusti druge da zive. Ako ti je malo necijeg duhanskog dima najveci problem u zivotu smatraj se stretnim, ali znamo da nije.
dezurni_ucenik

#59 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Nemaš ti šta nazivati nekog agresivni nepušač. jer moje pravo kao nepušača je da mogu otići na bilo koje javno mjesto i da ne moram udistai dim pušača. I za mene je krajnje nekulturno i primitivno pušiti u društvu gdje ima nepušača. Ako truješ sebe, nemoj druge.

Prijatelju, manjina si kao nepusac. Deal with it :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#60 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Jimmy McNulty »

Pa i naše je pavo otići i zapaliti tu cigaru :)
JThomas

#61 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by JThomas »

dobro, u nas je generalno od demokratije i ljudskih prava svako shvatio samo ono što njemu pojedinačno odgovara. pa tako dođemo i do shvatanja da je ograničenje pušenja na javnim mjestima kršenje ljudskih prava.

pravo na rad je shvaćeno kao pravo na rad na budžetu, pravo na ispoljavanje vjere je shvaćeno kao pravo da nosiš vjersko obilježje dok izričeš presudu u ime sekularne države, i tako dalje.
Last edited by JThomas on 20/06/2016 13:13, edited 1 time in total.
stakasa

#62 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

dezurni_ucenik wrote:
OK ali si i ti s druge strane zakona pa gledaj kako ces
stakasa

#63 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

JThomas wrote:dobro, u nas je generalno od demokratije i ljudskih prava svako shvatio samo ono što njemu pojedinačno odgovara. pa tako dođemo i do shvatanja da je ograničenje pušenja na javnim mjestima kršenje ljudskih prava.
Gospoda sa videa ide dotle da tvrdi da je zabrana pusenja ni manje ni vise nego - nepristojna :D
Better Man

#64 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Better Man »

Jimmy McNulty wrote:Pa i naše je pavo otići i zapaliti tu cigaru :)
Da, ali ne tamo gdje ima nepušača, već posebne prostorije i mjesta za pušače.
spreca

#65 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

_BataZiv_0809 wrote:
sherbett wrote:Mah..tesko. mozda ce izdzati par mjeseci..kod nas su to uveli pa se sad svuda pusi, popustili..neki nasli rupe u zakonu, ovo ono..ima nekih fora sa kvadraurom lokala..pa opredjeljenja za pusacki, nepusacki, pa odvajanje kafica, cerade, itd...

Problem ce nastati sto ce mnogi ostati bez posla. Drugo, ako bude zakon ko nas, vlasnici lokala ce morati puno uloziti na odvajanje lokala, uvodjenje posebno jake ventilacije i ostalo, sto ce im bit previse i opet zatvarat. Kod nas je puno kafica propalo kad je stupio zakon, zato se vise ne primjenjuje svuda. Postoje nepusacki kafici i odvojeni prostori ako je lokal velik. Pusi se svuda, osim tamo gdje se posluzuje hrana. Znaci restorani, nema pusenja.
A ima li pusenja u wc-u :caocao:
samo kod kuce...u spavacoj na kuhinji i slicnim mjestima.....kako je fino u dvoristu po mraku :oops: :lol: :lol:
stakasa

#66 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

Usvojilo se je sve sto je u zapadnoj Evropi pa ce i ovo. Pitanje je samo kad
dezurni_ucenik

#67 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

stakasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Za sada nisam sa druge strane zakona pa ti vidi.

Uh, odo' sad jednu zacaditi

Image
ultima_palabra

#68 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by ultima_palabra »

Ne vidim na temi agresivne nepušače, samo agresivne pušače. Za očekivati je da ih bude i više.
stakasa

#69 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

dezurni_ucenik wrote:
stakasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Image
Uzivaj dok mozes :D
spreca

#70 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by spreca »

hakazvaka wrote:
muminovic wrote:
hakazvaka wrote:jedva cekam :thumbup:
Tacno tako, kako je nama koji ne pusimo nit smo, a kojim smeta smrad cigara ?

Izadjes napolje odes u kafic ili restoran oko tebe te truju.

Iskreno se nadam da ce zakon biti usvojen sto je moguce prije.
Da... a gdje se zakon ne bude postovao, licno cu zvati inspekciju/policiju i cekati da dodje, pa jedan po jedan, lagano... :D
jos jedan nacin korupcije....dodje inspektor ,gazda ga pocasti kaficom ,da mu stoju a inspektor uz kaficu zapali jer dan mu je prosao veoma dobro......pusilo se i puit ce se dok je scijeta i ljudi
dezurni_ucenik

#71 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

stakasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:
stakasa wrote:

Image
Uzivaj dok mozes :D

E, vidjeces kad budu svi izlazili ispred objekta da zapale cigaru. Bice bolji dernek nego unutra :D
stakasa

#72 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

dezurni_ucenik wrote:

E, vidjeces kad budu svi izlazili ispred objekta da zapale cigaru. Bice bolji dernek nego unutra :D
Jasta ce... New York, Istanbul, Rim, Bec, Barcelona... Sve svjet po zidicima sjedi, kafane prazne zjape
dezurni_ucenik

#73 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by dezurni_ucenik »

stakasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Jasta ce... New York, Istanbul, Rim, Bec, Barcelona... Sve svjet po zidicima sjedi, kafane prazne zjape

Vidjeces. Onda ces i ti pozeljeti da si nikotinski ovisnik.

:D
stakasa

#74 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by stakasa »

dezurni_ucenik wrote:
stakasa wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Vidjeces. Onda ces i ti pozeljeti da si nikotinski ovisnik.

:D
Hoce bolan. Ko i sve ostalo. U pocetku kuknjava kasnije svjet nadode i gotovo
Pismonosa

#75 Re: Sto ste pusili pusili ste

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 14:24, edited 1 time in total.
Post Reply