Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SaraFina wrote:LOL, jesi se i ti to brate Cipi prepoznao. Hodi jedan veliki grl, grl da te Sara coki. Ko nas bre zavadi? Ha?
Ja se prepozno? Ma jok, ja sam srbokomunista , a ovi iz te tvoje Orjune izgleda nisu volili komuniste
Ovisi... koliko si Srbo u procentima.. a koliko komunjara.
Bilo je četalja koji su 44' postali komunjare. I boračke penzije primali
Pa bilo je i ovih tvojih što su 44-te prelazili u partizane Međutim, kakve veze to ima sa Orjunom? Ona je već dosta vremena prije toga prestala da postoji
cyprus wrote:
Pa bilo je i ovih tvojih što su 44-te prelazili u partizane Međutim, kakve veze to ima sa Orjunom? Ona je već dosta vremena prije toga prestala da postoji
pa vidiš da su neki prolupali, vade se na nešto od prije 100 godina i ovdje spamaju s time.
Last edited by haos1 on 17/06/2016 00:38, edited 1 time in total.
Novak20 wrote:Osoba koja ne živi ovdje i vjerovatno nema više od 25 godina a najvjerovatnije nije ni bošnjakinja jer joj se i pored truda provlače hrvatske riječi nameće trovačke teme od prije sto godina. Čuj, Orjuna A osobe koje također nisu u BiH nastavljaju verbalno trovanje ovog foruma.
Jadno, jadno da jadnije ne može biti.
Ova tema je za pdf Historija. Čak sam prisustvovao magistarskom radu jednog kolege prije par godina kojem su teme bile ORJUNA, SRNAO i HANAO.
pemanapemani wrote:Hajd ba postavi fino temu kako asimilirati ovo malo Bosanaca u Bosnjake i zdravo.
Kazes, Bosnjaci 95% europejci. 5% vehabije i ostali. Takkav postotak "cistoce" ne postoji u danasnjem svijetu. Znaci, nema ni najmanjeg razloga za brigu ako je tako.
Sta koji klinac pakujes fekalije u celofan? Kakvi je.eni neojugoslaveni?
Reci fino - smetaju Bosanci sa islamskim porodicnim backgroundom koji nisu vjernici i ostali koji nemaju islamsko religiozno porijeklo, a koji se identificiraju iskljucivo sa BiH.
Sta ima u Becu?
Možda bolje da nam pričaš o tome kako se asimilirate u orjunaše. Kad vas hoćemo vratiti u Bošnjake upalite se k'o kutnjaci, a kad vam spomenu srboslaviju onda skakćete od sreće.
Kada umjesto - ja sam Bosnjak, vjera mi je Islam i jezik bosanski-, bude stajalo - ja sam Bosnjak, jezik mi je bosanski, vjera mi je nebitna, jer je privatna stvar pojedinca i na prvom mjestu mi je BiH, pa onda narodnost i sve ostalo- tada necu imati nista protiv toga da budem ponosni Bosnjak i to katolickog porodicnog porijekla.
Ovako, prica suvise tukne na velikosrpstvo i velikohrvatstvo. Ili preciznije, istu pricu su cetnici verglali krajem 80-ih proslog stoljeca.
asurbanipal wrote:
Ova tema je za pdf Historija. Čak sam prisustvovao magistarskom radu jednog kolege prije par godina kojem su teme bile ORJUNA, SRNAO i HANAO.
cyprus wrote:
pa vidiš da su neki prolupali, vade se na nešto od prije 100 godina i ovdje spamaju time.
Kakvih 100g?
Srboslavija do devedesetih a od devedesetih boljka Srbofilija Sve su to simptomi moderne Orjune. Nuspojave.
cyprus wrote:
pa vidiš da su neki prolupali, vade se na nešto od prije 100 godina i ovdje spamaju time.
Kakvih 100g?
Srboslavija do devedesetih a od devedesetih boljka Srbofiliji. Sve su to simptomi moderne Orjune.
Pa ne možete primjenjivati metode iz 1920
nije srboslavija. u bosni je tada funkcionisalo, skolstvo, zdravstvo, privreda, sve. to je bilo za vrijeme tita, a to sto ti pricas je poslije njegove smrti.
i bice tebi smajliji kad ti ode prijava administratoru za ovo huskanje i poticanje mrznje.
Last edited by haos1 on 17/06/2016 00:49, edited 3 times in total.
na goli otok su isli nacionalisti. i sada bi trebalo to uvesti jer ce ti isti nacionalisti svojim nacionalistickim metodama unistit i BiH kao sto su Jugoslaviju.
cyprus wrote:
Kakvih 100g?
Srboslavija do devedesetih a od devedesetih boljka Srbofilija Sve su to simptomi moderne Orjune. Nuspojave.
pemanapemani wrote:Hajd ba postavi fino temu kako asimilirati ovo malo Bosanaca u Bosnjake i zdravo.
Kazes, Bosnjaci 95% europejci. 5% vehabije i ostali. Takkav postotak "cistoce" ne postoji u danasnjem svijetu. Znaci, nema ni najmanjeg razloga za brigu ako je tako.
Sta koji klinac pakujes fekalije u celofan? Kakvi je.eni neojugoslaveni?
Reci fino - smetaju Bosanci sa islamskim porodicnim backgroundom koji nisu vjernici i ostali koji nemaju islamsko religiozno porijeklo, a koji se identificiraju iskljucivo sa BiH.
Sta ima u Becu?
Možda bolje da nam pričaš o tome kako se asimilirate u orjunaše. Kad vas hoćemo vratiti u Bošnjake upalite se k'o kutnjaci, a kad vam spomenu srboslaviju onda skakćete od sreće.
Kada umjesto - ja sam Bosnjak, vjera mi je Islam i jezik bosanski-, bude stajalo - ja sam Bosnjak, jezik mi je bosanski, vjera mi je nebitna, jer je privatna stvar pojedinca i na prvom mjestu mi je BiH, pa onda narodnost i sve ostalo- tada necu imati nista protiv toga da budem ponosni Bosnjak i to katolickog porodicnog porijekla.
Ovako, prica suvise tukne na velikosrpstvo i velikohrvatstvo. Ili preciznije, istu pricu su cetnici verglali krajem 80-ih proslog stoljeca.
E pa kad ti povedes kampanju i zainteresujes se mozda i bude tako. Niko vama nije kriv sto niste htjeli prstom mrdnuti i ste sve prebacilo na Islamsku Zajednicu. Ja se ne slazem s navedenim jer je vjera stvar licnog izbora svakog pojedinca, ali kao sto vec rekoh u skladu je s licima ili organizacijom, kako god, koja je vodila kampanju.
haos1 wrote:
nije srboslavija. u bosni je tada funkcionisalo sve, skolstvo, zdravstvo, privreda, sve. to je bilo za vrijeme tita, a to sto ti pricas je poslije njegove smrti.
i bice tebi smajliji kad ti ode prijava administratoru za ovo huskanje i poticanje mrznje.
Kakvo ba huskanje i poticanje mržnje. BiH je demokratska država a ovo demokratski forum.
Imam puno pravo na svoje mišljenje koje se ne kosi sa pravilima foruma.
Znam da bi ti volio da smo u sistemu sjeverne Koreje ili da se vremeplovom vratiši u sfrj. Jbg puste želje. I ja bi na Bali da ispijam koktele.
asurbanipal wrote:
SaraFina wrote:Cipi, Orjuna odnosno njena ideja vodilja nikad u potpunosti nije umrla. Nažalost.
Samo se poput krtice skrivala i rovarila
Od 45-devedesetih u Srboslaviji a od kraja rata u kmetskom počinjenom odnosu Srbofiliji.
Njeguje se to samo u raznim oblicima
Ti recimo to zoveš bosanstvom
Ovo je jedan gospodin covjek koji je uvijek birao rijeci, gledao da svojom retorikom i u najgorim trenucima nikoga ne uvrijedi. Ovo sto je rekao trebamo da budemo Bosanci, misleci pri tome na sve etnicke grupe u BiH je nesto najbolje sto je jedan politicar ikad rekao. Nazalost, dvije strane ne zele ni regionalno, a kamoli nacionalno da se identifikuju s tim pojmom tako da nema potrebe ni da Bosnjaci idu glavom kroz zid i da budu uvijek ti koji popustaju.
Patriotska_Liga wrote:Evo su se skupili orjunaši pa spinuju li spinuju, vrijeđaju i provociraju.
Ideja, politika i država su vam pr'le u fenjer, nema od vas ništa
Makar je postojala cetrdeset godina, koja je tvoja drzava? Ono sto propagiras je otprilike velicine jedne dobre kuce sa stalom i njivom jer ocito da ovakva BiH ti ne zadovoljava kriterije