Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
- pirmin
#52 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
LSD wrote:
Low sa kopanja nosa prešao na genitalije
- pirmin
#53 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Schweini dvije sedmice nije ulazio u Anu i odmah gol.
Vidis li ti ovo, Edine?
Vidis li ti ovo, Edine?
- Capajebo
- cyprus
#55 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...
Kako god, idu Švabe do polufinala minimalno, možda i finala, ali prilično sam siguran da neće uzet prvo mjesto...
Kako god, idu Švabe do polufinala minimalno, možda i finala, ali prilično sam siguran da neće uzet prvo mjesto...
-
palermo
#56 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Meni su baš izgledali jako i nedodirljivo. Jeste Ukrajina oidgrala onih zadnjih 15 minuta prvog poluvremena ludački....ali vrlo brzo je to došlo na svoje. Kad im se vratu Humels, i još ako pride izbace Gotzea (najlošijeg igrača na terenu) trebat ćeš imati veliku dozu sreće da ih pobijedišcyprus wrote:Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...
- cyprus
#57 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...palermo wrote:Meni su baš izgledali jako i nedodirljivo. Jeste Ukrajina oidgrala onih zadnjih 15 minuta prvog poluvremena ludački....ali vrlo brzo je to došlo na svoje. Kad im se vratu Humels, i još ako pride izbace Gotzea (najlošijeg igrača na terenu) trebat ćeš imati veliku dozu sreće da ih pobijedišcyprus wrote:Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...
Ne tvrdim da trebaju biti nezadovoljni ovom utakmicom (na kraju krajeva - ne možeš ni očekivati da rasture baš svaki put), ali meni je očigledno da nije ovo onaj tim od prije dvije godine...
-
palermo
#58 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
pa sad, prije dvije godine su bili svjetsli prvaci i to kako, teško je održati taj nivo.....ali da djeluju moćno, djeluju......cyprus wrote:
Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...
Ne tvrdim da trebaju biti nezadovoljni ovom utakmicom (na kraju krajeva - ne možeš ni očekivati da rasture baš svaki put), ali meni je očigledno da nije ovo onaj tim od prije dvije godine...
nego nije mi jasna ta neka opća fascinacija Poljskom (vidim i ovdje na forumu a i čitao sam na drugim mjestima), nikako ne mogu shvatim na čemu se temelji....zašto bi Poljska bila uopšte jača od Ukrajine.....
P.S vjerujem da je realno da Njemačk Poljska bude neriješeno...time se praktički obadvije ekipe već kvalificiraju dalje...ali taj eventualni neriješeni ne vejrujem da će biti produkt snage Poljske
- cyprus
#59 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Da djeluju naročito moćno - ne djeluju... Moćnije su danas djelovali Hrvati, a protivnici su im bili tu, u pet deka... Pobjeda Nijemaca se možda i može nazvati rutinskom, ali ja definitivno ne bih upotrijebio riječ "moćno"...palermo wrote:pa sad, prije dvije godine su bili svjetsli prvaci i to kako, teško je održati taj nivo.....ali da djeluju moćno, djeluju......cyprus wrote:
Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...
nego nije mi jasna ta neka opća fascinacija Poljskom (vidim i ovdje na forumu a i čitao sam na drugim mjestima), nikako ne mogu shvatim na čemu se temelji....zašto bi Poljska bila uopšte jača od Ukrajine.....
P.S vjerujem da je realno da Njemačk Poljska bude neriješeno...time se praktički obadvije ekipe već kvalificiraju dalje...ali taj eventualni neriješeni ne vejrujem da će biti produkt snage Poljske
Razlika između Ukrajinaca i Poljaka je mislim vidljiva... Na jednoj strani imaš Konopljanku i Jarmolenka kao neku višu klasu, dok na drugoj strani imaš 3-4 igrača tog nivoa + Lewandowskog koji je nivo za sebe... Također, jaka timska kohezija je nešto što u ovoj generaciji Poljaka definitivno postoji, dok za Ukrajince nisam siguran... Uostalom, Poljaci su već namučili (malo je reć) Nijemce u kvalifikacijama... Ako bi ih Švabe sad glatko uzele, ja bih se iskreno iznenadio...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#60 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom? 
-
palermo
#61 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Pa možeš okremuti priču i reći da su Turci izgledali toliko jadno da su pored njih čak i Hrvati ličili na velesilu...a Uktrajina sasvim sigurno nije izgledala jadno pa je opet rutinski riješena.....cyprus wrote:
Da djeluju naročito moćno - ne djeluju... Moćnije su danas djelovali Hrvati, a protivnici su im bili tu, u pet deka... Pobjeda Nijemaca se možda i može nazvati rutinskom, ali ja definitivno ne bih upotrijebio riječ "moćno"...
Razlika između Ukrajinaca i Poljaka je mislim vidljiva... Na jednoj strani imaš Konopljanku i Jarmolenka kao neku višu klasu, dok na drugoj strani imaš 3-4 igrača tog nivoa + Lewandowskog koji je nivo za sebe... Također, jaka timska kohezija je nešto što u ovoj generaciji Poljaka definitivno postoji, dok za Ukrajince nisam siguran... Uostalom, Poljaci su već namučili (malo je reć) Nijemce u kvalifikacijama... Ako bi ih Švabe sad glatko uzele, ja bih se iskreno iznenadio...
Vijdet ćemo uskoro sve....ali ja u Poljake ne vjerujem ni zehru....imaju sreću da su im u grupi sj. Irci objektivno najslabija ekipa na prventsvu
- cyprus
#62 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
YupTomahawk11 wrote:Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom?
Btw, ne treba misliti da je ono što su Turci danas pokazali njihov maksimum. Recimo, Arda i Čalhanoglu su odigrali groznu utakmicu, ne bi ono izgledalo onako da su pokazali bar približno onoliko koliko se očekuje od njih...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#63 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Pa i onaj prije dvije godine nije Ganu pobijedio, a i ljuljao se protiv Alziracyprus wrote: Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...
-
LSD
#64 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
- cyprus
#65 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Pa sad, možeš reći i da se Sjeverna Irska dobro držala, a da su Poljaci opet rutinski uzelipalermo wrote:Pa možeš okremuti priču i reći da su Turci izgledali toliko jadno da su pored njih čak i Hrvati ličili na velesilu...a Uktrajina sasvim sigurno nije izgledala jadno pa je opet rutinski riješena.....cyprus wrote:
Da djeluju naročito moćno - ne djeluju... Moćnije su danas djelovali Hrvati, a protivnici su im bili tu, u pet deka... Pobjeda Nijemaca se možda i može nazvati rutinskom, ali ja definitivno ne bih upotrijebio riječ "moćno"...
Vijdet ćemo uskoro sve....ali ja u Poljake ne vjerujem ni zehru....imaju sreću da su im u grupi sj. Irci objektivno najslabija ekipa na prventsvu
Uostalom, vidjećemo, sve odgovore na ova pitanja oko kojih se sporimo ćemo dobiti za par dana
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#66 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Za tog Ardu i Calhanoglua su Jarmolenko i Konopljanka ko Bale i Ronaldo, a ti kako hoces.cyprus wrote:YupTomahawk11 wrote:Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom?![]()
Btw, ne treba misliti da je ono što su Turci danas pokazali njihov maksimum. Recimo, Arda i Čalhanoglu su odigrali groznu utakmicu, ne bi ono izgledalo onako da su pokazali bar približno onoliko koliko se očekuje od njih...
Hajde Calhanoglu i nekako, ali sta ocekujes od Arde? Kiseli se u Barci, forma nikakva. Nece se to preko noci promjeniti.
- cyprus
#67 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi..._BataZiv_0809 wrote:Pa i onaj prije dvije godine nije Ganu pobijedio, a i ljuljao se protiv Alziracyprus wrote: Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...
- Logovan
#68 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Njemačka jedva dođe do pobjeda. Ukrajinci su zaslužili makar jedan gol, ako ništa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#69 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Da se razumijemo i prije dvije godine su poceli djelovati sampionski tek nakon demontaze Brazila. Pa je opet u finalu bilo itekako cupavo.cyprus wrote: Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi...
- cyprus
#70 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
A jebiga sad... Stoji da je Arda daleko od svoje prave forme, ali ne možeš reći da su ova dvojica izvan njegovog nivoaTomahawk11 wrote:Za tog Ardu i Calhanoglua su Jarmolenko i Konopljanka ko Bale i Ronaldo, a ti kako hoces.cyprus wrote:YupTomahawk11 wrote:Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom?![]()
Hajde Calhanoglu i nekako, ali sta ocekujes od Arde? Kiseli se u Barci, forma nikakva. Nece se to preko noci promjeniti.
-
palermo
#71 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Arda je svaku loptu koju je dobio upropastio, tek kad im je ono dijete ušlo počeli su kao nešto malo igrati.....ali dobio, prve su utakmice, ko zna na šta će izaći...ali meni Švabe djeluju prilično jako.......Hrvatima će problem biti vrh napada....Tomahawk11 wrote:
Za tog Ardu i Calhanoglua su Jarmolenko i Konopljanka ko Bale i Ronaldo, a ti kako hoces.
- cyprus
#72 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Živi bili pa vidjeli kako će to sad izgledat_BataZiv_0809 wrote:Da se razumijemo i prije dvije godine su poceli djelovati sampionski tek nakon demontaze Brazila. Pa je opet u finalu bilo itekako cupavo.cyprus wrote: Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi...
- skenderija04
#73 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
@ Cyprus,
Imaju najduzu klupu. Takmicenje od 7 utakmica (za finaliste, a Njemacka puca da to bude) je dugo, i treba sacuvati igrace.
Kontrolisu sve segmente igre, i miksaju vise sistema. Vidio si veceras, podjednako kvalitetni i sa loptom i na kontrama
Dugo su zajedno, i izgledaju kao klub a ne reprezentacija.
Veceras se mogu naci zamjerke, ali oni su dosli da osvoje i na otvaranju 3 boda su najvaznija. Gledace da dizu formu na samom takmicenju.
- Da li je to dovoljno da se osvoji, ne znam, ali da su favoriti nº1 sigurno. Do sada smo vidjeli Francuze, Engleze i Njemacku. Njemacka najmanje sumnjiva od favorita na papiru. Vidjecemo sutra Spaniju.
Imaju najduzu klupu. Takmicenje od 7 utakmica (za finaliste, a Njemacka puca da to bude) je dugo, i treba sacuvati igrace.
Kontrolisu sve segmente igre, i miksaju vise sistema. Vidio si veceras, podjednako kvalitetni i sa loptom i na kontrama
Veceras se mogu naci zamjerke, ali oni su dosli da osvoje i na otvaranju 3 boda su najvaznija. Gledace da dizu formu na samom takmicenju.
- Da li je to dovoljno da se osvoji, ne znam, ali da su favoriti nº1 sigurno. Do sada smo vidjeli Francuze, Engleze i Njemacku. Njemacka najmanje sumnjiva od favorita na papiru. Vidjecemo sutra Spaniju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#74 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Tako su se pokazali.cyprus wrote: A jebiga sad... Stoji da je Arda daleko od svoje prave forme, ali ne možeš reći da su ova dvojica izvan njegovog nivoa
Turci imali jednu priliku. Igra za neku stvar. Odigrali skoro ko Sjeverna Irska.
Ukrajina imala finih prilika. Neuer sve zivo vadio. Puno su bolji utisak ostavili.
Zato i rekoh, nisu protivnici Njemacke i Hrvatske ni blizu isti bili. Ukrajina je puno opasniji protivnik od sterilne Turske.
- cyprus
#75 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.
Ti reče da nećeš gledat grupnu fazuskenderija04 wrote:@ Cyprus,
Ma jbg, ja ipak prednost dajem Francuzima ovdje... A subjektivno gledano, ne želim ni odustat od Engleza
Što se tiče Španije, tu znaš sigurno više nego ja, ali osjećaj prema njima mi je isti kao i prema Švabama... Ne vidim ih opet na tronu...