Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pirmin

#52 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by pirmin »

LSD wrote:Image

Low sa kopanja nosa prešao na genitalije :nargila:
:lol: :lol:
pirmin

#53 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by pirmin »

Schweini dvije sedmice nije ulazio u Anu i odmah gol.
Vidis li ti ovo, Edine? :D
Capajebo

#54 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by Capajebo »

cyprus

#55 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...

Kako god, idu Švabe do polufinala minimalno, možda i finala, ali prilično sam siguran da neće uzet prvo mjesto...
palermo

#56 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by palermo »

cyprus wrote:Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...

Kako god, idu Švabe do polufinala minimalno, možda i finala, ali prilično sam siguran da neće uzet prvo mjesto...
Meni su baš izgledali jako i nedodirljivo. Jeste Ukrajina oidgrala onih zadnjih 15 minuta prvog poluvremena ludački....ali vrlo brzo je to došlo na svoje. Kad im se vratu Humels, i još ako pride izbace Gotzea (najlošijeg igrača na terenu) trebat ćeš imati veliku dozu sreće da ih pobijediš
cyprus

#57 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Ja već od kvalifikacija tvrdim da ovi Nijemci meni ne izgledaju šampionski... Ovo večeras je nekako bilo u skladu sa onim što sam očekivao... Pretpostavljao sam da pobjeda neće doći u pitanje, ali i da to neće bajno izgledat... Poljsku recimo ne vjerujem da će uopšte pobijedit...

Meni su baš izgledali jako i nedodirljivo. Jeste Ukrajina oidgrala onih zadnjih 15 minuta prvog poluvremena ludački....ali vrlo brzo je to došlo na svoje. Kad im se vratu Humels, i još ako pride izbace Gotzea (najlošijeg igrača na terenu) trebat ćeš imati veliku dozu sreće da ih pobijediš
Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...

Ne tvrdim da trebaju biti nezadovoljni ovom utakmicom (na kraju krajeva - ne možeš ni očekivati da rasture baš svaki put), ali meni je očigledno da nije ovo onaj tim od prije dvije godine...
palermo

#58 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by palermo »

cyprus wrote:
Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...

Ne tvrdim da trebaju biti nezadovoljni ovom utakmicom (na kraju krajeva - ne možeš ni očekivati da rasture baš svaki put), ali meni je očigledno da nije ovo onaj tim od prije dvije godine...
pa sad, prije dvije godine su bili svjetsli prvaci i to kako, teško je održati taj nivo.....ali da djeluju moćno, djeluju......

nego nije mi jasna ta neka opća fascinacija Poljskom (vidim i ovdje na forumu a i čitao sam na drugim mjestima), nikako ne mogu shvatim na čemu se temelji....zašto bi Poljska bila uopšte jača od Ukrajine.....

P.S vjerujem da je realno da Njemačk Poljska bude neriješeno...time se praktički obadvije ekipe već kvalificiraju dalje...ali taj eventualni neriješeni ne vejrujem da će biti produkt snage Poljske
cyprus

#59 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:

pa sad, prije dvije godine su bili svjetsli prvaci i to kako, teško je održati taj nivo.....ali da djeluju moćno, djeluju......

nego nije mi jasna ta neka opća fascinacija Poljskom (vidim i ovdje na forumu a i čitao sam na drugim mjestima), nikako ne mogu shvatim na čemu se temelji....zašto bi Poljska bila uopšte jača od Ukrajine.....

P.S vjerujem da je realno da Njemačk Poljska bude neriješeno...time se praktički obadvije ekipe već kvalificiraju dalje...ali taj eventualni neriješeni ne vejrujem da će biti produkt snage Poljske
Da djeluju naročito moćno - ne djeluju... Moćnije su danas djelovali Hrvati, a protivnici su im bili tu, u pet deka... Pobjeda Nijemaca se možda i može nazvati rutinskom, ali ja definitivno ne bih upotrijebio riječ "moćno"...

Razlika između Ukrajinaca i Poljaka je mislim vidljiva... Na jednoj strani imaš Konopljanku i Jarmolenka kao neku višu klasu, dok na drugoj strani imaš 3-4 igrača tog nivoa + Lewandowskog koji je nivo za sebe... Također, jaka timska kohezija je nešto što u ovoj generaciji Poljaka definitivno postoji, dok za Ukrajince nisam siguran... Uostalom, Poljaci su već namučili (malo je reć) Nijemce u kvalifikacijama... Ako bi ih Švabe sad glatko uzele, ja bih se iskreno iznenadio...
Tomahawk11
Globalni moderator

#60 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by Tomahawk11 »

Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom? :-)
palermo

#61 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by palermo »

cyprus wrote:
Da djeluju naročito moćno - ne djeluju... Moćnije su danas djelovali Hrvati, a protivnici su im bili tu, u pet deka... Pobjeda Nijemaca se možda i može nazvati rutinskom, ali ja definitivno ne bih upotrijebio riječ "moćno"...

Razlika između Ukrajinaca i Poljaka je mislim vidljiva... Na jednoj strani imaš Konopljanku i Jarmolenka kao neku višu klasu, dok na drugoj strani imaš 3-4 igrača tog nivoa + Lewandowskog koji je nivo za sebe... Također, jaka timska kohezija je nešto što u ovoj generaciji Poljaka definitivno postoji, dok za Ukrajince nisam siguran... Uostalom, Poljaci su već namučili (malo je reć) Nijemce u kvalifikacijama... Ako bi ih Švabe sad glatko uzele, ja bih se iskreno iznenadio...
Pa možeš okremuti priču i reći da su Turci izgledali toliko jadno da su pored njih čak i Hrvati ličili na velesilu...a Uktrajina sasvim sigurno nije izgledala jadno pa je opet rutinski riješena.....

Vijdet ćemo uskoro sve....ali ja u Poljake ne vjerujem ni zehru....imaju sreću da su im u grupi sj. Irci objektivno najslabija ekipa na prventsvu
cyprus

#62 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:Ona Turska od danas u 5 deka sa ovom Ukrajinom? :-)
Yup 8-)

Btw, ne treba misliti da je ono što su Turci danas pokazali njihov maksimum. Recimo, Arda i Čalhanoglu su odigrali groznu utakmicu, ne bi ono izgledalo onako da su pokazali bar približno onoliko koliko se očekuje od njih...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#63 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote: Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...

Pa i onaj prije dvije godine nije Ganu pobijedio, a i ljuljao se protiv Alzira :-)
LSD

#64 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by LSD »

cyprus

#65 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:

Pa možeš okremuti priču i reći da su Turci izgledali toliko jadno da su pored njih čak i Hrvati ličili na velesilu...a Uktrajina sasvim sigurno nije izgledala jadno pa je opet rutinski riješena.....

Vijdet ćemo uskoro sve....ali ja u Poljake ne vjerujem ni zehru....imaju sreću da su im u grupi sj. Irci objektivno najslabija ekipa na prventsvu
Pa sad, možeš reći i da se Sjeverna Irska dobro držala, a da su Poljaci opet rutinski uzeli :mrgreen:

Uostalom, vidjećemo, sve odgovore na ova pitanja oko kojih se sporimo ćemo dobiti za par dana :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#66 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote:
Yup 8-)

Btw, ne treba misliti da je ono što su Turci danas pokazali njihov maksimum. Recimo, Arda i Čalhanoglu su odigrali groznu utakmicu, ne bi ono izgledalo onako da su pokazali bar približno onoliko koliko se očekuje od njih...
Za tog Ardu i Calhanoglua su Jarmolenko i Konopljanka ko Bale i Ronaldo, a ti kako hoces.
Hajde Calhanoglu i nekako, ali sta ocekujes od Arde? Kiseli se u Barci, forma nikakva. Nece se to preko noci promjeniti.
cyprus

#67 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote: Ne bih se baš složio da su djelovali nedodirljivo... Boba je falila i krajem prvog poluvremena, ali i u onoj situaciji kada je Mustafi prebacio vlastitog golmana da se ta "nedodirljivost" rasprši... Vidjet ćemo ih protiv Poljske, to je već ozbiljniji protivnik...

Pa i onaj prije dvije godine nije Ganu pobijedio, a i ljuljao se protiv Alzira :-)
Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi...
Logovan

#68 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by Logovan »

Njemačka jedva dođe do pobjeda. Ukrajinci su zaslužili makar jedan gol, ako ništa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote: Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi...
Da se razumijemo i prije dvije godine su poceli djelovati sampionski tek nakon demontaze Brazila. Pa je opet u finalu bilo itekako cupavo.
cyprus

#70 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:
cyprus wrote:
Yup 8-)

Za tog Ardu i Calhanoglua su Jarmolenko i Konopljanka ko Bale i Ronaldo, a ti kako hoces.
Hajde Calhanoglu i nekako, ali sta ocekujes od Arde? Kiseli se u Barci, forma nikakva. Nece se to preko noci promjeniti.
A jebiga sad... Stoji da je Arda daleko od svoje prave forme, ali ne možeš reći da su ova dvojica izvan njegovog nivoa :-)
palermo

#71 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:
Arda je svaku loptu koju je dobio upropastio, tek kad im je ono dijete ušlo počeli su kao nešto malo igrati.....ali dobio, prve su utakmice, ko zna na šta će izaći...ali meni Švabe djeluju prilično jako.......Hrvatima će problem biti vrh napada....
cyprus

#72 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote: Da, znam... Zato ranije i napisah da im ne sudim (samo) na osnovu ove utakmice... Generalno mi ne djeluju šampionski, za razliu od prije dvije godine... Tad me njihova titula nije iznenadila, sada bi...
Da se razumijemo i prije dvije godine su poceli djelovati sampionski tek nakon demontaze Brazila. Pa je opet u finalu bilo itekako cupavo.
Živi bili pa vidjeli kako će to sad izgledat :-D
skenderija04

#73 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by skenderija04 »

@ Cyprus,

Imaju najduzu klupu. Takmicenje od 7 utakmica (za finaliste, a Njemacka puca da to bude) je dugo, i treba sacuvati igrace.
Kontrolisu sve segmente igre, i miksaju vise sistema. Vidio si veceras, podjednako kvalitetni i sa loptom i na kontrama
Dugo su zajedno, i izgledaju kao klub a ne reprezentacija.
Veceras se mogu naci zamjerke, ali oni su dosli da osvoje i na otvaranju 3 boda su najvaznija. Gledace da dizu formu na samom takmicenju.

- Da li je to dovoljno da se osvoji, ne znam, ali da su favoriti nº1 sigurno. Do sada smo vidjeli Francuze, Engleze i Njemacku. Njemacka najmanje sumnjiva od favorita na papiru. Vidjecemo sutra Spaniju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#74 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote: A jebiga sad... Stoji da je Arda daleko od svoje prave forme, ali ne možeš reći da su ova dvojica izvan njegovog nivoa :-)
Tako su se pokazali.
Turci imali jednu priliku. Igra za neku stvar. Odigrali skoro ko Sjeverna Irska.
Ukrajina imala finih prilika. Neuer sve zivo vadio. Puno su bolji utisak ostavili.
Zato i rekoh, nisu protivnici Njemacke i Hrvatske ni blizu isti bili. Ukrajina je puno opasniji protivnik od sterilne Turske.
cyprus

#75 Re: Grupa C - Poljska, Njemačka, S.Irska, Ukrajina.

Post by cyprus »

skenderija04 wrote:@ Cyprus,

Imaju najduzu klupu. Takmicenje od 7 utakmica (za finaliste, a Njemacka puca da to bude) je dugo, i treba sacuvati igrace.
Kontrolisu sve segmente igre, i miksaju vise sistema. Vidio si veceras, podjednako kvalitetni i sa loptom i na kontrama
Dugo su zajedno, i izgledaju kao klub a ne reprezentacija.
Veceras se mogu naci zamjerke, ali oni su dosli da osvoje i na otvaranju 3 boda su najvaznija. Gledace da dizu formu na samom takmicenju.

- Da li je to dovoljno da se osvoji, ne znam, ali da su favoriti nº1 sigurno. Do sada smo vidjeli Francuze, Engleze i Njemacku. Njemacka najmanje sumnjiva od favorita na papiru. Vidjecemo sutra Spaniju.
Ti reče da nećeš gledat grupnu fazu :mrgreen:

Ma jbg, ja ipak prednost dajem Francuzima ovdje... A subjektivno gledano, ne želim ni odustat od Engleza :mrgreen: Također, sa najviše nestrpljenja iščekujem da vidim na šta Belgija liči... Bio sam mislio da bi mogli čak i do samog kraja, ali pozadi su tanki, pa sam sad nešto skeptičan...

Što se tiče Španije, tu znaš sigurno više nego ja, ali osjećaj prema njima mi je isti kao i prema Švabama... Ne vidim ih opet na tronu...
Locked