Dejton 2

ljevoruki

#51 Re: Dejton 2

Post by ljevoruki »

Ovdje su teze pogresno postavljene.
Nije pitanje sta ce biti sa BiH, nego sta ce biti sa ljudima koji tu zive.
Da pojasnim - danasnje stanje u BiH je da blizu 50% populacije ne zeli drzavu u kojoj zivi.
Kakva je buducnost tih ljudi, hoce li se boriti da zive u Srbiji ili Hrvatskoj ili ce fizicki otici iz BiH jer nece tu da zive?
Tek onda se moze govoriti o sudbini drzave BiH.
Sinoc gledam utakmicu Mexico -Jamaica, igralo su u Los Angeles pred 80.000 navijaca Mexica koji zive u USA.
Ni jedne zastave USA, samo Mexico. To je samo znak da su oni tu samo privremeno, USA im nije domovina, niti stalno mjesto boravka.
Tako nekako i ja gledam na BH Srbe i dio Hrvata koji zive u BiH, odrekli su se BiH, bosanskog identiteta i zemlje, jedino im ostaje da se polako isele i na taj nacin pripoje maticama.
Sve se svodi na mogucnost izbijanja novog rata, koliko je prvenstveno Srbija spremna da udje u jos jedan rat protiv BiH i kakav bi bio odgovor Bosnjaka.
mirna podjela mislim da je nemoguca.
Novak20

#52 Re: Dejton 2

Post by Novak20 »

ljevoruki wrote:Ovdje su teze pogresno postavljene.
Nije pitanje sta ce biti sa BiH, nego sta ce biti sa ljudima koji tu zive.
Da pojasnim - danasnje stanje u BiH je da blizu 50% populacije ne zeli drzavu u kojoj zivi.
Kakva je buducnost tih ljudi, hoce li se boriti da zive u Srbiji ili Hrvatskoj ili ce fizicki otici iz BiH jer nece tu da zive?
Tek onda se moze govoriti o sudbini drzave BiH.
Sinoc gledam utakmicu Mexico -Jamaica, igralo su u Los Angeles pred 80.000 navijaca Mexica koji zive u USA.
Ni jedne zastave USA, samo Mexico. To je samo znak da su oni tu samo privremeno, USA im nije domovina, niti stalno mjesto boravka.
Tako nekako i ja gledam na BH Srbe i dio Hrvata koji zive u BiH, odrekli su se BiH, bosanskog identiteta i zemlje, jedino im ostaje da se polako isele i na taj nacin pripoje maticama.
Sve se svodi na mogucnost izbijanja novog rata, koliko je prvenstveno Srbija spremna da udje u jos jedan rat protiv BiH i kakav bi bio odgovor Bosnjaka.
mirna podjela mislim da je nemoguca.
I tvoje teze su pogrešno postavljene.

1. 50 % populacije koji želi državu u kojoj živi, protračilo je 20 godina ne u želji da bude faktor ekonomske, političke i duhovne integracije zajedničke -domovine nego u naduravanju i pljahanju za dobru startnu poziciju u liberalnom kapitalizmu. Za korupciju, kriminal, nezaposlenost, neorganizovanost, loše ekonomsko stanje, sami smo krivi. Ako se ovako nastavi to je propast i izumiranje sva tri mala naroda koji htjeli, ne htjeli govore jezikom ima više imena ali koji svi savršeno razumiju.

2. Meksikancima SAD možda jeste možda i nije domovina. BiH Srbima i Hrvatima BiH je prava domovina. Ko čijom zastavom maše, njenu na obraz. U nedjelju će se mahati svakakvim zastavama a meni je žao što se BiH nije plasirala na Euro.

3. O odricanju identiteta možeš govoriti samo u svoje ime kao i ja. A ja se svog ne odričem taman i da sam manjina. Opet sam ravnopravan. Nisam u prolazu kao Meksikanci.

4. Matice SH ne žele samo iseljavanje ljudi nego i teritorij koji nastanjuju BiH Srbi i Hrvati. Isto to žele i mnogi u BH. Što da selim kad moja njiva, teoretski, može biti dio države koja mi više paše. To je uvijek mogući osnov za sukobe i ne dao Bog nikome više da ratuje. Ako se zarati, ti braniš svoje, ja svoje.

5. U ovom trenutku pa i u narednih 30 godina rat nije moguć osim ako ne izbije svijetski a tad je svejedno jer će se voditi nuklearnim oružjem. Samo pokvareni ljudi insistiraju na ratu jer znaju da je to prilika da svakakva govna isplivaju na površinu pa s njima i oni sami.

5. Podjela nije nužna. Dogovor kuću gradi. Pravna država, EU, NATO, ravnopravnost, red, posao.....neće se žaliti niko niti će morati gdje da ide. Garanti za cjelovitost BiH postoje i dovoljno su moćni da garantuju Dejton.

6. Sudbina BiH i sudbina ljudi koji u njoj žive, neraskidivo je povezana. Čekaj da se svi isele, načekaćeš se. Čekaj da se zarati, vratićeš se 100 godina unazad. Radi pošteno, ljudski i iskreno sve što treba da očuvaš BiH, spasit ćeš i ljude i državu.

Ako sam pretjerao, halali. :)
megaman4

#53 Re: Dejton 2

Post by megaman4 »

desni wrote:
arzuhal wrote:Hrvatska se namirila, riješila čuveno povijesno Hrvatsko pitanje (tzv. "hrvatsko pitanje" u BiH je debela ubleha...) razbijanjem ondazvane RSK i zaokruženjem svoje državne granice, s tim da je, u neku ruku, riješila i Srpsko pitanje, a baš temeljem tog Srpskog pitanja u Hrvatskoj utemeljila se i Republika Srpska u BiH. Što reče jedan srpski komentator: nije RS čak toliko ni odbranio i utemeljio srpski narod u BiH, a pogotovo ona nije nekakva "Slobina zaostavština" kako Dačić palamudi u stanju blage opijenosti, nego je nastala na progonu (ili bježanju, kako ko voli kazat) stotina hiljada Srba iz Croatie.

Zato je morala opstati RS.

I zato zvanični Zagreb neće podržati stvaranje Trećeg entiteta, ma koliko to Konzulu & škutoriji bilo čudno i neprihvatljivo...Jer nije takav dogovor.

I šta bi moglo biti? Pa najvjerovatniji puzajući Dejton 2, ovaj put ne kao projekt kakav je bio Dejton 1, nego kao proces kojem već svjedočimo, lagano jačanje državnih institucija...I džaba što to svak može vidjeti i vikati protiv toga, nema od vikanaj ništa ako nemaš snage, moći und peneze...
Puzajući Dejton može dovesti do dva raspleta.
    Prvi rasplet doveo bi do kantonizacije Bosne i Hercegovine na način da bi se ukinuli entiteti a od rs bi se moglo napraviti nekoliko srpskih kantona. Plus napraviti distrikt Sarajevo na teritoriji općine Centar današnje.
      Drugi rasplet kao što je predvidio Bojan Bajić doveo bi do Bosne i Hercegovine kao nacionalne države Bošnjaka.
        Podjela na tri nacionalne republike bi dovela do rata kao i 92.
        Pa ako ćemo realno ova trenutna situacija i miriše na početak 90-ih. Neriješena nacionalna pitanja i slično mogu dovesti samo do novih unutrašnjih sukoba u BiH koja nije država nego obična igračka u rukama Amera i EU a mi smo samo pokusni kunići za druga žarišta u svijetu gdje se misle praviti novi Dayton-i kao npr. u Siriji. Nema nama spasa sve dok strance i one koji im služe tj. naše političare ne otjeramo i sami se ne dogovorimo kakvu državu želimo, slično kao što se desilo sa ZAVNOBIH-om.
        Danguba

#54 Re: Dejton 2

Post by Danguba »

"Nikad nije bila namjera da Dayton u BiH ostane zauvijek"

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brian Hoyt Yee izjavio je da u Bosni i Hercegovini treba promijeniti državni ustav koji je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma, ali da zemlja treba ostati ustrojena s dva entiteta i tri konstitutivna naroda, u petak u intervjuu.

"Nikada nije bila namjera da Dayton ostane zauvijek. Tako da ćemo se jednom morati posvetiti slabostima u Daytonskom ustavu i sistemu koji je iz njega evoluirao proteklih godina", rekao je Hoyt Yee u intervju za Nezavisne novine iz Banja Luke.

Upozoren kako bi insistiranje na promjeni Daytonskog mirovnog sporazuma moglo izazvati otpore u Republici Srpskoj, američki dužnosnik je istaknuo kako SAD očekuje da se promijene odredbe ustava koji je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma kao njegov Aneks IV.

"Aneks IV (Ustav BiH) nikada nije zamišljen kako bi trajao zauvijek kao trajan ustav za BiH. Mi se nadamo da Dayton jeste zauvijek. Jedinstvena BiH s dva entiteta i tri konstitutivna naroda u demokratskoj, višenacionalnoj, nezavisnoj i suverenoj državi su tekovine Daytona koje su trajne, ali Aneks IV. bi trebalo mijenjati", rekao je Hoyt Yee.

Pojasnio je kako bi ustavne promjene mogu biti provedene "nadopunjavajući se s reformskom agendom EU".

EU je, nakon što se godinama vlasti u BiH nisu mogle dogovoriti oko preinaka ustava i izbornog zakonodavstva, promijenila prioritete te je u reformskoj agendi koja je rezultat novog pristupa kojeg je načelno promovisala Hrvatska, u prvi plan stavila ekonomske i socijalne reforme umjesto onih političkih.

Američki dužnosnik, koji je sudjelovao u radu Vijeća za provedbu mira u BiH, tijela koje nadzire provedbu mirovnog sporazuma iz Daytona, je istaknuo kako postoje zajednički napori Evropske unije i SAD-a na popravljanju situacije u BiH i rješenja prijepora.

"Koncept, ideja i vizija za ovu zemlju jeste to da je moguće da ljudi drukčije nacionalne pripadnosti ili religije ili političke ideje žive zajedno i prevladaju posljedice strašnog rata", rekao je Yee.

On smatra kako bi ustavne promjene u BiH trebalo provesti prije sljedećih parlamentarnih izbora 2018. Potpisom mirovnog sporazuma 1995. u američkoj zračnoj bazi Wright Patterson u gradu Daytonu prekinut je višegodišnji rat, a BiH je ustrojena kao zemlja s dva entiteta Federacijom BiH i Republikom Srpskom koju čine tri konstitutivna naroda Hrvati, Bošnjaci i Srbi.

Sadašnji jako komplicirani ustroj države i više razina vlasti BiH su učinili teško upravljivom.

Hrvati u BiH najčešće prigovaraju i traže promjene Ustava kako bi osigurali jednakopravnu poziciju, srpska strana traži zadržavanje sadašnjeg stanja i suverenu vlast nad entitetom Republikom Srpskom sa stalnim najavama zahtjeva za odcjepljenjem od BiH, dok se bošnjačka strana zauzima za unitarizaciju i centralizaciju odlučivanja.
        arzuhal

#55 Re: Dejton 2

Post by arzuhal »

Glavnokomandujuća NATO snaga u BiH: Ne zanimaju nas entiteti, zanima nas BiH

Image

Prava Bošnjakinja :mrgreen:
        L u c i f e r

#56 Re: Dejton 2

Post by L u c i f e r »

** No links **.ba
        Hoyt Yee: Nikad nije bila namjera da Dayton u BiH ostane zauvijek. Morat ćemo se posvetiti slabostima...
        Front10.06.16, 21:18h
        "Nikada nije bila namjera da Dayton ostane zauvijek. Tako da ćemo se jednom morati posvetiti slabostima u Daytonskom ustavu i sistemu koji je iz njega evoluirao proteklih godina", rekao je Hoyt Yee u intervju za Nezavisne novine iz Banja Luke

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Brian Hoyt Yee izjavio je da u Bosni i Hercegovini treba promijeniti državni ustav koji je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma, ali da zemlja treba ostati ustrojena s dva entiteta i tri konstitutivna naroda, u petak u intervjuu.

"Nikada nije bila namjera da Dayton ostane zauvijek. Tako da ćemo se jednom morati posvetiti slabostima u Daytonskom ustavu i sistemu koji je iz njega evoluirao proteklih godina", rekao je Hoyt Yee u intervju za Nezavisne novine iz Banja Luke.

Upozoren kako bi insistiranje na promjeni Daytonskog mirovnog sporazuma moglo izazvati otpore u Republici Srpskoj, američki dužnosnik je istaknuo kako SAD očekuje da se promijene odredbe ustava koji je sastavni dio Daytonskog mirovnog sporazuma kao njegov Aneks IV.

"Aneks IV (Ustav BiH) nikada nije zamišljen kako bi trajao zauvijek kao trajan ustav za BiH. Mi se nadamo da Dayton jeste zauvijek. Jedinstvena BiH s dva entiteta i tri konstitutivna naroda u demokratskoj, višenacionalnoj, nezavisnoj i suverenoj državi su tekovine Daytona koje su trajne, ali Aneks IV. bi trebalo mijenjati", rekao je Hoyt Yee.

Pojasnio je kako bi ustavne promjene mogu biti provedene "nadopunjavajući se s reformskom agendom EU".

EU je, nakon što se godinama vlasti u BiH nisu mogle dogovoriti oko preinaka ustava i izbornog zakonodavstva, promijenila prioritete te je u reformskoj agendi koja je rezultat novog pristupa kojeg je načelno promovisala Hrvatska, u prvi plan stavila ekonomske i socijalne reforme umjesto onih političkih.

Američki dužnosnik, koji je sudjelovao u radu Vijeća za provedbu mira u BiH, tijela koje nadzire provedbu mirovnog sporazuma iz Daytona, je istaknuo kako postoje zajednički napori Evropske unije i SAD-a na popravljanju situacije u BiH i rješenja prijepora.

"Koncept, ideja i vizija za ovu zemlju jeste to da je moguće da ljudi drukčije nacionalne pripadnosti ili religije ili političke ideje žive zajedno i prevladaju posljedice strašnog rata", rekao je Yee.

On smatra kako bi ustavne promjene u BiH trebalo provesti prije sljedećih parlamentarnih izbora 2018. Potpisom mirovnog sporazuma 1995. u američkoj zračnoj bazi Wright Patterson u gradu Daytonu prekinut je višegodišnji rat, a BiH je ustrojena kao zemlja s dva entiteta Federacijom BiH i Republikom Srpskom koju čine tri konstitutivna naroda Hrvati, Bošnjaci i Srbi.

Sadašnji jako komplicirani ustroj države i više razina vlasti BiH su učinili teško upravljivom.

Hrvati u BiH najčešće prigovaraju i traže promjene Ustava kako bi osigurali jednakopravnu poziciju, srpska strana traži zadržavanje sadašnjeg stanja i suverenu vlast nad entitetom Republikom Srpskom sa stalnim najavama zahtjeva za odcjepljenjem od BiH, dok se bošnjačka strana zauzima za unitarizaciju i centralizaciju odlučivanja.

(N1, ** No links ** PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

https://m.youtube.com/watch?v=u0ll07bMzeo
        sinuhe

#57 Re: Dejton 2

Post by sinuhe »

Na Zapadu deytonski sporazum vazi za veliki uspjeh. Njima je dovoljno da je u zemlji mir, sloboda kretanja i slicno.
        Ako se sta bude mijenjalo u BiH mijenjace se kroz eurointegracije.
        KB9

#58 Re: Dejton 2

Post by KB9 »

A: nego reci ti meni, hoce bit onog novog dejtona, a?
        B: kakvog novog dejtona, bolan?

:izet:
        japin_mutapi
        Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#59 Re: Dejton 2

Post by japin_mutapi »

biće rata, daće bog
        japin_mutapi

#60 Re: Dejton 2

Post by japin_mutapi »

delllboy79

#61 Re: Dejton 2

Post by delllboy79 »

sinuhe wrote:Na Zapadu deytonski sporazum vazi za veliki uspjeh. Njima je dovoljno da je u zemlji mir, sloboda kretanja i slicno.
        Pa i jeste veliki uspijeh
        Pogledaj siriju libiju irak ukrajinu.
        Zar mir sloboda kreetanja mije uspijeh ?
        sinuhe

#62 Re: Dejton 2

Post by sinuhe »

Slazem se. Nemam ja nista protiv deytonskog sporazuma. Imovina je vracena, svaki dan sude ratnim zlocincima. Nista od toga nema u Libanonu ili armensko-azerbajdzanskom sukobu. U slucaju BIH medjunarodna zajednica se dobro potrudila.
        Promjene zahtijevaju oni sto misle da znaju bolje a da nisu izvukli najbolje od onoga sto vec imaju.
        KB9

#63 Re: Dejton 2

Post by KB9 »

de da mi dodjemo do toga da se slobodno mozemo setat po kontinentu kolko hocemo :izet:
        japin_mutapi

#64 Re: Dejton 2

Post by japin_mutapi »

bolje sto godina dejtona, nego jedan dan rata
        Haman

#65 Re: Dejton 2

Post by Haman »

Dejton 2 jos nije na programu medjunarodne zajednice. Kad se zavrsi medjumuslimanski obracun u BiH po iskustvu iz Sirije, onda ce se napraviti Dejton 2 i BiH ce nestati, a primijenit ce se jedna od dvije varijante Plana Cvetkovic - Macek ili ova treca Dejtonski mirovni sporazum. Bosnjaci koji ostanu zivi imat ce malu teritioriju od 22-23% teritirije BiH a sve ostalo ide Hrvatskoj i Srbiji. Oni su svoje etnicki teritorije ocistili, sad samo gledaju kako da pripoje jos nesto od onih 22-23% teritirije na kojij zive Bosnjaci izmijesani sa Hrvatima i Srbima, kao npr. Hrvati u Stocu, Husinu kod Tuzle itd.
        megaman4

#66 Re: Dejton 2

Post by megaman4 »

Haman wrote:Dejton 2 jos nije na programu medjunarodne zajednice. Kad se zavrsi medjumuslimanski obracun u BiH po iskustvu iz Sirije, onda ce se napraviti Dejton 2 i BiH ce nestati, a primijenit ce se jedna od dvije varijante Plana Cvetkovic - Macek ili ova treca Dejtonski mirovni sporazum. Bosnjaci koji ostanu zivi imat ce malu teritioriju od 22-23% teritirije BiH a sve ostalo ide Hrvatskoj i Srbiji. Oni su svoje etnicki teritorije ocistili, sad samo gledaju kako da pripoje jos nesto od onih 22-23% teritirije na kojij zive Bosnjaci izmijesani sa Hrvatima i Srbima, kao npr. Hrvati u Stocu, Husinu kod Tuzle itd.
        Ovo što si napisao se već dešava pred našim očima, ali mnogi zatvaraju oči pred stvarima koje će se tek dešavati. BiH kao država više ne postoji, odnosno mnogi političari sve manje i manje spominju BiH kao državu. Njena razgradnja je započeta 1990. i nema joj više spasa. :(

Niko ne želi reći pravu istinu jer se boji reakcije naroda, ali bit će kasno kada sve ode u helać veliki. :(

E moja Bosno što uradiše od tebe. :( :twisted:
        japin_mutapi

#67 Re: Dejton 2

Post by japin_mutapi »

živio dejton
        L u c i f e r

#68 Re: Dejton 2

Post by L u c i f e r »

Image
        vivaldi

#69 Re: Dejton 2

Post by vivaldi »

japin_mutapi wrote:živio dejton
        :lol: :lol:

dominiras zadnjih sedmica, ali ne mogu da sjetim jesi li ono ti jednom najavio da ces malo odmoriti od foruma jer si nasao curu ili je to bio @opetja (ili mozda neko treci :mrgreen: )
        zrakomlat

#70 Re: Dejton 2

Post by zrakomlat »

vivaldi wrote:
        japin_mutapi wrote:živio dejton
        :lol: :lol:

dominiras zadnjih sedmica, ali ne mogu da sjetim jesi li ono ti jednom najavio da ces malo odmoriti od foruma jer si nasao curu ili je to bio @opetja (ili mozda neko treci :mrgreen: )
        Mislim da je japin to bio, ali prilično davno, u smislu da je počeo goozit pa ga neće biti na forumu :D
        Haman

#71 Re: Dejton 2

Post by Haman »

Medjunarodna zajednica nema interes za BiH sve dok se ne pocnemo hvatati za vratove. Napravili su sve da se Bosnjaci medjusobnio pocnu hvatati za vratove a navijaci ce biti Hrvati i Srbi. Oni ce nam iz " sazaljenja" dostavljati oruzje da se branimo. Bit ce tu pomoci i brace po vjeri: Turaka, Saudijaca i drugih Aarapa ali i onih sa Zapada koji ce podrzavati ateiste i one umjerene muslimane do poslednjeg Bosnjaka. Poslije ce podijeliti BiH po Dejtionskom sporacumu ili po Planu Cvetkovic-Macek. Mezarlja ce poravanati oni koji su ih ravnali u poslednjem ratu, dzamije ce minirati ili spaliti zavisno od cega je napravljena, kuce ce naseliti i pricati stare njima dobreo poznate price, kako oni ovdje zive odvajkada itd.
        L u c i f e r

#72 Re: Dejton 2

Post by L u c i f e r »

Bundestag: Zabrinuti zbog jačanja islamskog ekstremizma traže novi Ustav za BiH

“Treba donijeti Dayton dva i novi ustav za BiH”, rekao je za ovaj list visokopozicionirani sugovornik u toj koaliciji, navodeći da je Berlin i prije migrantske krize, baš kao i danas, bio “visoko zainteresiran za zapadni Balkan”

Zastupnici njemačkog parlamenta iz vladajuće koalicije -/CDU-CSU/ razmišljaju da, zbog brojnih problema koje imaju s vlastima BiH, traže od kancelara Angele Merkel da u europskim institucijama inicira promjene Daytonskog sporazuma, piše “Danas”.

“Treba donijeti Dayton dva i novi ustav za BiH”, rekao je za ovaj list visokopozicionirani sugovornik u toj koaliciji, navodeći da je Berlin i prije migrantske krize, baš kao i danas, bio “visoko zainteresiran za zapadni Balkan”- prenosi Vecernji.ba.

Na pitanje jesu li počele konsultacije sa Srbijom i Hrvatskom, državama jamcima Daytonskog sporazuma, ovaj sugovornik je rekao da nisu, da se sve još razmatra, ali da bi bilo najbolje da se ta inicijativa sprovede kroz europske institucije. Ovaj zastupnik Bundestaga je dodao da se često postavlja pitanje što raditi s BiH, te podsjetio da “Njemačka ima dosta interesa na Balkanu” i da će ovu regiju tretirati kao prostor “od naročite važnosti za njemačku politiku”.

Zastupnik Bundestaga kaže da je jedan od problema, zbog kojeg su zabrinuti, jačanje islamskog ekstremizma u BiH, pošto njemačke službe “javljaju da u BiH raste broj regrutiranih islamista za rat u Siriji”. Prema njegovim riječima, jedino rješenje za ukorijenjene probleme na Balkanu je zajednička europska budućnost, a zemlja kao što je BiH, najsigurniju budućnost će imati “pod zajedničkim europskim krovom”, jer jedino to donosi stabilnost regije.

On je rekao da su sve stranke u njemačkom parlamentu suglasne da sve zemlje zapadnog Balkana mogu računati na prijam u EU kada ispune potrebne uvjete, odnosno da moraju prihvatiti i dijeliti vrijednosti EU.

“Potrebno je pitanje BiH ponovo staviti na dnevni red, pošto su toj zemlji potrebne istinske ustavne reforme”, naveo je ovaj njemački zastupnik.

On je dodao da su prepreke velike i da entiteti često blokiraju ono što je korisno za BiH u cjelini, a da struktura BiH nije u skladu sa potrebama 2016. godine.

“Reforme će stvoriti stabilna društva, a bez stabilnosti stvara se temelj za nove napetosti”, kaže ovaj zastupnik Bundestaga.
        Novak20

#73 Re: Dejton 2

Post by Novak20 »

L u c i f e r wrote:Image
        Jel' Zmaj od Bosne ovo poručio Turcima ?
        L u c i f e r

#74 Re: Dejton 2

Post by L u c i f e r »

"U čuvenom razgovoru Huseina kapetana Gradaševića sa Turskim beglerbegom, kada mu je Turski beglerbeg rekao: "Nema više Bosne, a neće biti ni Bošnjaka, Huseine... Gineš za državu koja nikad nije postojala niti će." Gradaščević mu je odgovorio sljedećim riječima: "Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!""
        Lug

#75 Re: Dejton 2

Post by Lug »

sinuhe wrote:Na Zapadu deytonski sporazum vazi za veliki uspjeh. Njima je dovoljno da je u zemlji mir, sloboda kretanja i slicno.
        aha.. ti znas. :sretan: :lol:

bezi bre, leci se..
        Post Reply