U svakom slučaju, poenta je u protestu i poruci, ne u samoj medalji.
Ali claimed
RIP Muhammad Ali
- Banksy
#51 Re: RIP Muhammad Ali
Pitanje je kome vjerovati.
- hrle1976
#52 Re: RIP Muhammad Ali
Bio je bokser nema se tu sta reci, ali karakter nikakv. Previse se uzdiso, zapravo imao se za Boga i ko je ko on.
Meni je papanski reci da mu je Bog dao ime, pa onda traziti posebno da mu se kaci ime na zid kao da ga ne gaze, a kad u rodnom listu pise Cassius Marcellus Clay, Jr. To sto je on u maticnom uredu izmjenio ime i prezime je njegova odluka i nato je imao legitimno pravo, ali kasnje se nato segeciti i prohtjeve praviti je odraz pravog karaktera.
Meni je papanski reci da mu je Bog dao ime, pa onda traziti posebno da mu se kaci ime na zid kao da ga ne gaze, a kad u rodnom listu pise Cassius Marcellus Clay, Jr. To sto je on u maticnom uredu izmjenio ime i prezime je njegova odluka i nato je imao legitimno pravo, ali kasnje se nato segeciti i prohtjeve praviti je odraz pravog karaktera.
- MyTao
#53 Re: RIP Muhammad Ali
hrle1976 wrote:Bio je bokser nema se tu sta reci, ali karakter nikakv. Previse se uzdiso, zapravo imao se za Boga i ko je ko on.
Ako je Ali nikakav karakter sta onda reci za sve ostale ljude, zene i djecu... jbttt sta sve neces cuti ovdje...
Covjek koji je svoju slavu, pare slobodu pa i zivot riskirao upravo zbog karaktera za tebe nije karakter?
RIP Ali... najveci ikada, covjek koji je obiljezio jedno stoljece.... a sve je pocelo jer su mu ukrali biciklo
- pirpa
#54 Re: RIP Muhammad Ali
nesto se ne sjecam da je Muhamed Ali negdje rekao da mu je Bog dao imehrle1976 wrote:Bio je bokser nema se tu sta reci, ali karakter nikakv. Previse se uzdiso, zapravo imao se za Boga i ko je ko on.
bije te kompleks nacionalizma
- hrle1976
#56 Re: RIP Muhammad Ali
Kojeg nacionalizma da decko smanji strasti. Zaboli mene neka stvar za te vase sitne nesuglasnice oko vjere i pedlja zemlje, i ko je skim se sliko. Uzmi google pa utipaj i citaj koje budalestine je Cassius aka. Muhammed izvaljivao pa ce ti biti jasno. A i ona jutro: Bog mu dao boles kako nebi bio jacio odnono broj jedan tj. nad Bogom. Bolesna izjava totalno.Znaci po njegovom svaki zdrav covjek se kurci da je Bog ili sta trebamo zakljuciti?pirpa wrote:nesto se ne sjecam da je Muhamed Ali negdje rekao da mu je Bog dao imehrle1976 wrote:Bio je bokser nema se tu sta reci, ali karakter nikakv. Previse se uzdiso, zapravo imao se za Boga i ko je ko on.
Meni je papanski reci da mu je Bog dao ime, pa onda traziti posebno da mu se kaci ime na zid kao da ga ne gaze, a kad u rodnom listu pise Cassius Marcellus Clay, Jr. To sto je on u maticnom uredu izmjenio ime i prezime je njegova odluka i nato je imao legitimno pravo, ali kasnje se nato segeciti i prohtjeve praviti je odraz pravog karaktera.![]()
Last edited by hrle1976 on 04/06/2016 16:19, edited 3 times in total.
- mousstapha
#57 Re: RIP Muhammad Ali
Najveci sportista proslog stoljeca. Za mene nema dileme. I ovo je prije nego sto dodam njegovu harizmu i ljudskost.
- ExNihilo
#58 Re: RIP Muhammad Ali
Slažem se, ali ako nije bacio medalju, tada nije ni bilo protesta.Banksy wrote:Pitanje je kome vjerovati.
Ali claimed
- Banksy
#59 Re: RIP Muhammad Ali
ExNihilo wrote:Slažem se, ali ako nije bacio medalju, tada nije ni bilo protesta.Banksy wrote:Pitanje je kome vjerovati.
Ali claimed
- pirpa
#60 Re: RIP Muhammad Ali
Jedina ti je zamjerka sto je promjenio vjeru i ime....hrle1976 wrote:Koje nacionalizma da decko smanji strasti. Uzmi google pa utipaj i citaj.pirpa wrote:nesto se ne sjecam da je Muhamed Ali negdje rekao da mu je Bog dao imehrle1976 wrote:Bio je bokser nema se tu sta reci, ali karakter nikakv. Previse se uzdiso, zapravo imao se za Boga i ko je ko on.
Meni je papanski reci da mu je Bog dao ime, pa onda traziti posebno da mu se kaci ime na zid kao da ga ne gaze, a kad u rodnom listu pise Cassius Marcellus Clay, Jr. To sto je on u maticnom uredu izmjenio ime i prezime je njegova odluka i nato je imao legitimno pravo, ali kasnje se nato segeciti i prohtjeve praviti je odraz pravog karaktera.![]()
priznaj sebi lakse ce ti biti....
nemas ti meni sta pricati o Alijevoj biogragiji kad sam je uzduz i porijeko procitao... ime mu je predlozio glavni imama " nacije islama" a Ali ga je prihvatio ...znam da se i imam zvao Muhamed ... toliko sto se tice kako je dobio ime...
-
Boskero
- hrle1976
#62 Re: RIP Muhammad Ali
Ma jebe mi se sto je zamjenio ime i vjeru. Ljudi mjenjau imena i vjere svaki dan. Ja sam ateista. Za mene su vjere dusevna bolest koja proganja najslabije u ovom drustvu. Da bolan decko neki si ti cito, ali ti nisi moju biografiju citu u kojoj pise nabijem na neku stvar sve vjere sveta od reda. E da si to cito znao bi da lupetas.pirpa wrote:hrle1976 wrote:
Jedina ti je zamjerka sto je promjenio vjeru i ime....
priznaj sebi lakse ce ti biti....
nemas ti meni sta pricati o Alijevoj biogragiji kad sam je uzduz i porijeko procitao... ime mu je predlozio glavni imama " nacije islama" a Ali ga je prihvatio ...znam da se i imam zvao Muhamed ... toliko sto se tice kako je dobio ime...
- hrle1976
#63 Re: RIP Muhammad Ali
Za moj ukus ovo je redardirana izjava od Alija.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Boskero
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#66 Re: RIP Muhammad Ali
Nauči čitati.
- MyTao
#67 Re: RIP Muhammad Ali
But who is you??hrle1976 wrote:
Ko tebe pita sta bolan? Fino hajd, culi smo sta mislis, idi sad nazad u svoju pecini gdje te niko ne zna, pusti nas da pisemo o covjeku koji je obiljezio proslo stoljece... Ti si potpuno nebitan.
Iz postovanja prema velicini kao Ali, moderacija se treba pozabaviti ovim Hrletom...
- hrle1976
#68 Re: RIP Muhammad Ali
To sto nisam u rijec i slovo upamtio njegovo izjavu je laz. Daj gledaj svoja posla. Za mene nije bio karakter od covjeka i tacka. Kome je bio ne je. Meni nije bio i gotova prica. Ovo nema sa vjerom i imenom nista. Vec ono njegovo ponasanje sa crnackim nacionalizom, pa do Joe Freziera, pola ljudi oko sebe je okreno protiv sebe. Ljudi sa karakterom to ne cine. Bar ne u mom svijetu.Boskero wrote:O ukusima se ne raspravlja, ja ovdje raspravljam o lazima sto si napisao dva posta iznad...hrle1976 wrote:
- pirpa
#69 Re: RIP Muhammad Ali
pricati za Muhameda Alija da je ovakav, onakav.... a covjek ravnopravno moze da stoji rame uz rame uz Marthina Luthera Kinga i Malcoma X po pitanju borbe za prava afroamerikanaca....cak sto vise, muhamed Ali je bio u prednosti. bio je šampion u boxu i imao je vise medijskog prostora...koristio je svaku priliku kad gostuje na nacionalnoj Tv i lokalnim TV stanicama da prica i da se buni protiv sistema i segregaciji afroamerikanaca u americkom drustvu... sto znaci, moras biti bolid pa naci covjeku zamjerku...
- mousstapha
#70 Re: RIP Muhammad Ali
@hrle1976,
Šta konkretno zamjeraš u njegovom karakteru? Da li je kurčenje jedini problem?
Šta konkretno zamjeraš u njegovom karakteru? Da li je kurčenje jedini problem?
-
Boskero
- MyTao
#72 Re: RIP Muhammad Ali
On njihovu borbu za ista prava naziva crnackim nacionalizmom... to treba biti dosta. Lik je puko, nema pojma o cemu prica. Kad si niko i nista u svojoj sredini jedno sto ti ostane je da privuces paznju tako sto pljujes sve ono sto drugi cijene jer izaziva reakciju koju sada dobija od nas...pirpa wrote:pricati za Muhameda Alija da je ovakav, onakav.... a covjek ravnopravno moze da stoji rame uz rame uz Marthina Luthera Kinga i Malcoma X po pitanju borbe za prava afroamerikanaca....cak sto vise, muhamed Ali je bio u prednosti. bio je šampion u boxu i imao je vise medijskog prostora...koristio je svaku priliku kad gostuje na nacionalnoj Tv i lokalnim TV stanicama da prica i da se buni protiv sistema i segregaciji afroamerikanaca u americkom drustvu... sto znaci, moras biti bolid pa naci covjeku zamjerku...
Ovo pljuvanje po jednom velikom covjeku, na jednom potpuno nebitnom forumu sa nekih 200-300 clanova je vjerovatno vrhunac koji je on dozivio...
- hrle1976
#73 Re: RIP Muhammad Ali
Boskero wrote:Nisi upamtio u slovo ali si sebi dao za pravo da proformulišeš to na sebi svojstven nacin koji ti odgovara i koji je u skladu sa tvojim ubjedjenjima, i kao takav ti sebi daš za pravo da pricas o karakteru i moralu....hrle1976 wrote:To sto nisam u rijec i slovo upamtio njegovo izjavu je laz. Daj gledaj svoja posla. Za mene nije bio karakter od covjeka i tacka. Kome je bio ne je. Meni nije bio i gotova prica. Ovo nema sa vjerom i imenom nista. Vec ono njegovo ponasanje sa crnackim nacionalizom, pa do Joe Freziera, pola ljudi oko sebe je okreno protiv sebe. Ljudi sa karakterom to ne cine. Bar ne u mom svijetu.![]()
![]()
Pozdrav
Haj procitaj jos jedno sto napisa.
Pozdrav.
- Kikibombona
#74 Re: RIP Muhammad Ali
Hrle
Ne valjaj gluposti!
Muhamed Ali
Legenda ce zivjeti!
Ne valjaj gluposti!
Muhamed Ali