Magistri prije Bolonje
- Bloo
- Globalna šefica
#51 Re: Magistri prije Bolonje
A sta cemo mi koji smo zavrsili 4 +1..odnosno odmah me prebacili na drugu godinu bolonjskog mastera..
- mirsek
#52 Re: Magistri prije Bolonje
Takvi su ti i jednogodisnji postdiplomski studiji koji su bili aktuelni donedavno na fakultetima. Odes na predavanje i diskutujes opusteno, ispiti relativno lagani, profe susretljive jer im placas poveliku lovu, tete sa studentske ti donose index na ruke na poslovnu skolu, seminarski platis nekome, magistarski rad platis nekome i eto ga magistar ko suza.Freamon Lester wrote:Reci cu vam jednu istinu. Vecina danasnjih mastera je nazalost goli kurac za dobrog studenta po SNP...Magistar po SNP i Master. Suludo porediti. Danasnji Master ako uradi do magistarskog jedno naucno istrazivanje to je pobuna i spektakl.
Velik broj ljudi na postdiplomskom studiju radi i nema vremena ili zivaca da kavalitetno radi seminarske i magistarske radove pa se to prepusta nekom drugom uz odgovarajucu novcanu nadoknadu.
- P308
#53 Re: Magistri prije Bolonje
Magistar strukeBloo wrote:A sta cemo mi koji smo zavrsili 4 +1..odnosno odmah me prebacili na drugu godinu bolonjskog mastera..
- Bloo
- Globalna šefica
#54 Re: Magistri prije Bolonje
Dvaput je dvaputP308 wrote:Magistar strukeBloo wrote:A sta cemo mi koji smo zavrsili 4 +1..odnosno odmah me prebacili na drugu godinu bolonjskog mastera..
- Henry Chinaski
#55 Re: Magistri prije Bolonje
Najpravednije bi bilo, posebno tretirati magistre i one koji su završili četvorogodišnji studij prije rata jer su standardi u obrazovanju bili normalni za razliku od divljeg zapada koji je nastao završetkom rata.
Da nisam lijen ko' što jesam, mogao sam se okititi sa nebrojeno titula u zadnjih 15-ak godina.
Da nisam lijen ko' što jesam, mogao sam se okititi sa nebrojeno titula u zadnjih 15-ak godina.
Last edited by Henry Chinaski on 03/06/2016 16:57, edited 1 time in total.
- mirsek
#56 Re: Magistri prije Bolonje
Bolonjci su imali isti broj predmeta ali na manje godina sto po meni znaci da im je bilo teze ako su metode provjere znanja i materijali za ucenje ostali isti.
A pogotovo sto nisu imali izbora koji ce plan i program da upisu.
Ispade da se univerzitet pokenjao na vlastiti obrazovni sistem a cijenu placaju svrseni studenti tog nakaradnog sistema i bolonjskog nastavnog plana.
A pogotovo sto nisu imali izbora koji ce plan i program da upisu.
Ispade da se univerzitet pokenjao na vlastiti obrazovni sistem a cijenu placaju svrseni studenti tog nakaradnog sistema i bolonjskog nastavnog plana.
-
Korisnikk
#58 Re: Magistri prije Bolonje
Ko ti je kriv sto si zavrsila 4+1. Nije te niko tjerao da upisujes magistarski. Osim toga studira se da se stekne znanje (koje si nadam se stekla) a titule i diplome su samo posljedica toga. Ono sto je bitno je znanje a ne titula ili pare ulozene u to.Bloo wrote:A šta ako sam većmagistar struke (odnosno završila 4+1)purgatorio wrote:Ovo samo važi za diplome stečene na UNSA i samo u KS. Za one koje rade u ostalim kantonima morace izdavati neke nove diplome/uvjerenja.
hoće li mi pare vratit![]()
da idem na moreee
- kokuz_sa
#59 Re: Magistri prije Bolonje
skokni do travnika..preslusas neki brzinski kurs od 15min...to je ekvivalent 1godini magistarskog po starom sistemuBloo wrote:A sta cemo mi koji smo zavrsili 4 +1..odnosno odmah me prebacili na drugu godinu bolonjskog mastera..
-
Korisnikk
#60 Re: Magistri prije Bolonje
E moj sine skupite izjave 100 razlicitih ljudi i to zovete istrazivacki rad, a kad bi skupio izjave jednog covjeka onda je plagijat.Freamon Lester wrote:Reci cu vam jednu istinu. Vecina danasnjih mastera je nazalost goli kurac za dobrog studenta po SNP...Magistar po SNP i Master. Suludo porediti. Danasnji Master ako uradi do magistarskog jedno naucno istrazivanje to je pobuna i spektakl.
- vjesticanametli
#61 Re: Magistri prije Bolonje
Ima i u rs.u iznad onog pilicarnika hahhahhaha moracu i jakokuz_sa wrote:skokni do travnika..preslusas neki brzinski kurs od 15min...to je ekvivalent 1godini magistarskog po starom sistemuBloo wrote:A sta cemo mi koji smo zavrsili 4 +1..odnosno odmah me prebacili na drugu godinu bolonjskog mastera..
- kokuz_sa
#62 Re: Magistri prije Bolonje
super..
stavis i zeku na metlu i pravac RS..
- klaki
#63 Re: Magistri prije Bolonje
ne znam vala sta znaci, planiram u lijepom nam travniku zavrsiti 4 pa pravac vani na 1 magistarski 
- Streptokok
#64 Re: Magistri prije Bolonje
Treba vratiti stari sistem a bolonju na smetljiste historoje.
sve su uništili.
sve su uništili.
-
sabanss
#65 Re: Magistri prije Bolonje
Lijepi diplomirani inzinjer.... To je diploma koja jos uvijek ima neku tezinu.
Visoko obrazovanje je cirkus Kolorado ovih dana.
Visoko obrazovanje je cirkus Kolorado ovih dana.
- Freamon Lester
#66 Re: Magistri prije Bolonje
Ovo je trebala biti neka posalica?Korisnikk wrote:E moj sine skupite izjave 100 razlicitih ljudi i to zovete istrazivacki rad, a kad bi skupio izjave jednog covjeka onda je plagijat.Freamon Lester wrote:Reci cu vam jednu istinu. Vecina danasnjih mastera je nazalost goli kurac za dobrog studenta po SNP...Magistar po SNP i Master. Suludo porediti. Danasnji Master ako uradi do magistarskog jedno naucno istrazivanje to je pobuna i spektakl.
-
sabanss
#67 Re: Magistri prije Bolonje
Streptokok wrote:Treba vratiti stari sistem a bolonju na smetljiste historoje.
sve su uništili.
Amin!
-
Korisnikk
#68 Re: Magistri prije Bolonje
Sigurno ne sine. Sva vasa istrazivanja su citiranja izjava drugih ljudi.Freamon Lester wrote:Ovo je trebala biti neka posalica?Korisnikk wrote:E moj sine skupite izjave 100 razlicitih ljudi i to zovete istrazivacki rad, a kad bi skupio izjave jednog covjeka onda je plagijat.Freamon Lester wrote:Reci cu vam jednu istinu. Vecina danasnjih mastera je nazalost goli kurac za dobrog studenta po SNP...Magistar po SNP i Master. Suludo porediti. Danasnji Master ako uradi do magistarskog jedno naucno istrazivanje to je pobuna i spektakl.
- Freamon Lester
#69 Re: Magistri prije Bolonje
Korisnikk wrote: Sigurno ne sine. Sva vasa istrazivanja su citiranja izjava drugih ljudi.
- Bloo
- Globalna šefica
#70 Re: Magistri prije Bolonje
i po batak usta prije ispita i vozi miško0kokuz_sa wrote:super..
- Bloo
- Globalna šefica
#71 Re: Magistri prije Bolonje
objasnio čo'ek 

-
Qoom
#72 Re: Magistri prije Bolonje
Tek se zakuhalo, biće ovdje seksa.
1. Biće tužbi za refundaciju troškova,
2. Odluka se samo odnosi (za sada) na Kanton Sarajevo,
3. Mujo Mujić, MA sa 300 bodova po Bolonji nije isto što i Mr. XY dipl.ing.el po starom. Jedno je magistar struke, drugo je magistar nauka. Prvi ima 3 godine doktorskog, drugi dvije ili jednu i po u zavisnosti od fakulteta.
I za kraj, Master 240 bodova to su dipl. po starom i Master 300 podova po Bolonji.
3. Mujo Mujić, MA sa 300 bodova po Bolonji nije isto što i Mr. XY dipl.ing.el po starom. Jedno je magistar struke, drugo je magistar nauka. Prvi ima 3 godine doktorskog, drugi dvije ili jednu i po u zavisnosti od fakulteta.
I za kraj, Master 240 bodova to su dipl. po starom i Master 300 podova po Bolonji.
Last edited by Qoom on 03/06/2016 18:37, edited 1 time in total.
- kokuz_sa
#73 Re: Magistri prije Bolonje
a sitnim slovima ispod u potpisuBloo wrote:objasnio čo'ek
student iz srednjo bosanskog kantona
- Bloo
- Globalna šefica
#74 Re: Magistri prije Bolonje
Qoom wrote:Tek se zakuhalo, biće ovdje seksa.
oni ne izjednacavaju magistre struke i nauke već npr diplomirane XY sa magistrima struke XY
-
Qoom
#75 Re: Magistri prije Bolonje
Bloo wrote:Qoom wrote:Tek se zakuhalo, biće ovdje seksa.
oni ne izjednacavaju magistre struke i nauke već npr diplomirane XY sa magistrima struke XY
Qoom wrote: I za kraj, Master 240 bodova to su dipl. po starom i Master 300 podova po Bolonji.