Puše ga Srbi kako god, ovo ljepota za gledat, izlila se septička jama izgleda ne može se živjet od smrada i shege.saale wrote:Neznam raja,,nemirise mi ovo na dobro,,ponovo srbska propaganda o ugrozenosti i preglasavanju!?
NESTO MI POZNATA OVA PRICA!
Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
- studiorum_tuzlaensis
#51 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
naravno da mora prec granicu al onu na Drini 
- tandmand
#53 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Počelo se i na mitinge ići, kao nekad ali još uvijek je dobro jer se mošti Kneza Lazara ne nosaju.saale wrote:Neznam raja,,nemirise mi ovo na dobro,,ponovo srbska propaganda o ugrozenosti i preglasavanju!?
NESTO MI POZNATA OVA PRICA!
- Pismonosa
#54 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:38, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#55 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Meni samo nije jasna jedna stvar - Vucic.
Od toliko problema u svojoj drzavi, taj lik nadje vremena da se nalazi sa spodobama poput traktoriste Mileta, ovog gice Ivanica.
Ja ne mogu da vjerujem da su gradjani Srbije takvom liku dali vlast. Fkt ne mogu da vjerujem. Ajd da je tamo med i mlijeko, pa ono sad ce oni rjesavati probleme u susjedstvu, ali hej u svojoj basti ne mogu da srede stvari, a petljaju se tamo gdje im nije mjesto.
I ljudi, nemojte padati na ove foluske. Ovo je cisto da se nesrbi u BiH (narocito bosnjaci) malo prepadnu, u smislu nemojte se koprcati mi imamo Srbiju iza ledja.
Imali su i 10 puta vojno jacu Jugu, pa sta su kukavice uradile? Nista.
To su obični pičuljci, kojima je sada glavni cilj fotelja, nazalost toliko su zaslijepljeni vlascu i novcem, da ne vide sta rade i kakvo sranje mogu napravit. Nadam se da je narod malo pametniji.
Tako da neka ne misle da se neko boji ovih njihovih gay susreta.
Od toliko problema u svojoj drzavi, taj lik nadje vremena da se nalazi sa spodobama poput traktoriste Mileta, ovog gice Ivanica.
Ja ne mogu da vjerujem da su gradjani Srbije takvom liku dali vlast. Fkt ne mogu da vjerujem. Ajd da je tamo med i mlijeko, pa ono sad ce oni rjesavati probleme u susjedstvu, ali hej u svojoj basti ne mogu da srede stvari, a petljaju se tamo gdje im nije mjesto.
I ljudi, nemojte padati na ove foluske. Ovo je cisto da se nesrbi u BiH (narocito bosnjaci) malo prepadnu, u smislu nemojte se koprcati mi imamo Srbiju iza ledja.
To su obični pičuljci, kojima je sada glavni cilj fotelja, nazalost toliko su zaslijepljeni vlascu i novcem, da ne vide sta rade i kakvo sranje mogu napravit. Nadam se da je narod malo pametniji.
- agent_zero
#56 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Odlijepio i Ivanić skroz naskroz...
Jer to što je izjavio ne samo da je degutantna laž, nego totalna nebuloza.
Jer to što je izjavio ne samo da je degutantna laž, nego totalna nebuloza.
- tandmand
#57 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
PTPC
Иванић са званичницима Србије: Угрожени национални интереси Срба у БиХ
Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић упознао је данас премијера Србије Александра Вучића са новонасталим погоршањем политичких прилика и међунационалних односа у БиХ, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.
Иванић је саопштио Вучићу да се Срби у БиХ послије много година поново осјећају усамљени и да страхује од наставка прегласавања у органима БиХ које је почело одлуком о попису, као и од угрожавања националних интереса Срба у БиХ.
Вучић је захвалио Иванићу на информацијама, као и на одговорном поступању у заштити виталних интереса, како БиХ, тако и интереса српског народа у њој.
"Србија жели добре и најближе односе са БиХ, али Србија не може и неће никада оставити на цедилу српски народ у БиХ", изјавио је Вучић.
Премијер Србије Србије Александар Вучић и члан Предсједништва БиХ Младен Иванић су, услијед новонасталих околности, договорили чешће сусрете и размјену информација и мишљења.
- Thorgerson
#58 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Jbt nekad kontam sta da kojim slucajem srbi nisu dobili RS. Vjerovatno bi mi morali opet ratovat, sumnjam da bi dogurali do 2000. godine bez rata. Ovako je rat poprilicno odlozen. Ali eto ni amerikanci ocito nisu bili svjesni da ovima nikad dosta.
Ugrozeni im nacionalni interesi, dobili komad zemlje koju su etnicki istrijebili, pljackaju, prodaju drzavnu imovinu i ugrozeni.
Ugrozeni im nacionalni interesi, dobili komad zemlje koju su etnicki istrijebili, pljackaju, prodaju drzavnu imovinu i ugrozeni.
-
almir90
#59 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Nije više stvar da li se mi bojimo, ili se ne bojimo. Nakon toliko pokušaja da nas obrišu, naravno neuspjelih, mi možemo garantovati da ćemo opstati i u nekom novom sukobu. Ali ono što mene muči je do kada ćemo to morati ovako živjeti? Do kada ćemo morati strepiti da će izbiti neki novi oružani sukob? Ne znam stvarno do kada će se ovakve stvari razvijati, i šta će nam donijeti naredne godine. Pokušavaš kao što bi svako normalan trebao da se brine o tome šta da radi, da se ima para, kakvu curu/momka, kuća/stan/vikendica, dobar godišnji. A mi ovdje samo razmišljamo i čekamo kad će izbiti novi sukob. Nije to više ni žalosno koliko je bolno, da čovjek ne smije planirati svoju budućnost i graditi nešto tu gdje je rođen, jer možda naredne godine može ostati bez svega, jer se to tako nekome ćefnulo.Thorgerson wrote:Meni samo nije jasna jedna stvar - Vucic.
Od toliko problema u svojoj drzavi, taj lik nadje vremena da se nalazi sa spodobama poput traktoriste Mileta, ovog gice Ivanica.![]()
Vučić bi sjedio na stotinu stolica, a šupak mu mal'. Da mu je zapadnu lovu, a ne može ih organski. Sada se koristi ovom papetikom petljanja u druge države, da bi se priča vrtila oko toga šta je ko gdje uradio izvan Srbije, i nisu on krivi za to. Kao i priča da se u Srbiji sudi za ratne zločine, smiješno je tako nešto očekuju, ne mogu nakon sve što su do sada uradili da umanje sve što se dešavala u ratnom periodu. Ne znam šta koji kurac više i on hoće od nas, glavni faktor nestabilnosti je vlast Srbije koja ima potrebu kao stara baba da se petlja u sve, a kod kuće im sve u raspadu.
Nema ovdje budućnosti izgleda za našu generaciju, šta će biti sa novim generacijama ko zna.
-
saale
#60 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Ma koji s qurac vishe petljaju u unutrasnje stvari jedne dtržave RS NIJE DŽAVA mamu im JEBEM, nego samo dio države BiH,!?almir90 wrote:Nije više stvar da li se mi bojimo, ili se ne bojimo. Nakon toliko pokušaja da nas obrišu, naravno neuspjelih, mi možemo garantovati da ćemo opstati i u nekom novom sukobu. Ali ono što mene muči je do kada ćemo to morati ovako živjeti? Do kada ćemo morati strepiti da će izbiti neki novi oružani sukob? Ne znam stvarno do kada će se ovakve stvari razvijati, i šta će nam donijeti naredne godine. Pokušavaš kao što bi svako normalan trebao da se brine o tome šta da radi, da ima para, kakvu curu/momka, kuća/stan/vikendica, dobar godišnji. A mi ovdje samo razmišljamo i čekamo kad će izbiti novi sukob. Nije to više ni žalosno koliko je bolno, da čovjek ne smije planirati svoju budućnost i graditi nešto tu gdje je rođen, jer možda naredne godine može ostati bez svega, jer se to tako nekome ćefnulo.Thorgerson wrote:Meni samo nije jasna jedna stvar - Vucic.
Od toliko problema u svojoj drzavi, taj lik nadje vremena da se nalazi sa spodobama poput traktoriste Mileta, ovog gice Ivanica.![]()
Vučić bi sjedio na stotinu stolica, šupak mu mal'. Da mu je zapadnu lovu, a ne može ih organski. Sada se koristi ovom papetikom petljanja u druge države, da bi se priča vrtila oko toga šta je ko gdje uradio izvan Srbije, i nisu on krivi. Kao i priča da se u Srbiji sudi za ratne zločine, smiješno je tako nešto očekuju, ne mogu nakon sve što su do sada uraditi da umanje sve što se dešavala u ratnom periodu. Ne znam šta koji kurac više i on hoće od nas, glavni faktor nestabilnosti je vlast Srbije koja ima potrebu kao stara baba da se petlja u sve, a kod kuća im sve u raspadu.
Nema ovdje budućnosti izgleda za našu generaciju, šta će biti sa novim generacijama ko zna.
- Banksy
#61 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
OT Zaista prelijep spomenik ...pici wrote:
Spomenik “Umirući lav”, koji se nalazi na Starom vojničkom groblju na Koševu, podignut je u znak sjećanja na poginule borce Prvog svjetskog rata i predstavljao je značajno i jedinstveno ostvarenje sepulkralne plastike u BiH. Autor skulpture je Josip Urbanija (Ljubljana, 1877. - Beč, 1943.).
Prva ukopavanja zabilježena su 1878. godine ali groblje je uređeno tek 1914. U periodu 1914-1918. sagrađen je memorijalni spomenik sa figurom lava kao obilježje vojničkih grobalja austrougarskog vremena. Krajem drugog svjetskog rata tu su sahranjeni antifašisti koji su pogubljeni neposredno prije povlačenja nacista, pa je groblje dobilo nadimak Partizansko. Zvanično je zatvoreno 1966. godine da bi 1992. bilo reaktivirano.
- BHCluster
- Banksy
#63 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Ivanića smo davno apsolvirali, miješanje Srbije u unutarnje stvari BiH također, ali primjećujem kako je tužno i bijedno ovo kmečanje i tužakanje, priznavanje sopstvene inferiornosti i nemoći, kao da se radi o nekom manje vrijednom, nedovršenom narodu, kao da su ovo u BiH otpaci od matice, nesposobni da se brinu sami o sebi, šta li ... Meni ovo izgleda beskrajno (samo)ponižavajuće, prije svega za same bosanske Srbe ...tandmand wrote:
Иванић је саопштио Вучићу да се Срби у БиХ послије много година поново осјећају усамљени и да страхује ...
-
sumirprimus
#64 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Nije obraz djon... 
- tandmand
#65 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Bezbroj puta sam zbog izjava raznih zvaničnika odgodio neke radove oko kuće, putovanje, poslove .... i umjesto da se koncentriraš na bitno u životu, razmišljaš hoće li ili neće, jer smo jednom tako mirno spavali i izgubili živote, imovinu, normalan tok ...almir90 wrote: Nije više stvar da li se mi bojimo, ili se ne bojimo. Nakon toliko pokušaja da nas obrišu, naravno neuspjelih, mi možemo garantovati da ćemo opstati i u nekom novom sukobu. Ali ono što mene muči je do kada ćemo to morati ovako živjeti? Do kada ćemo morati strepiti da će izbiti neki novi oružani sukob? Ne znam stvarno do kada će se ovakve stvari razvijati, i šta će nam donijeti naredne godine. Pokušavaš kao što bi svako normalan trebao da se brine o tome šta da radi, da se ima para, kakvu curu/momka, kuća/stan/vikendica, dobar godišnji. A mi ovdje samo razmišljamo i čekamo kad će izbiti novi sukob. Nije to više ni žalosno koliko je bolno, da čovjek ne smije planirati svoju budućnost i graditi nešto tu gdje je rođen, jer možda naredne godine može ostati bez svega, jer se to tako nekome ćefnulo..
- arzuhal
#66 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Ivanić Vučiću: Srbi se u BiH ponovo osećaju usamljeno

-
statixx
#67 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Nema podlijeg politicara od ovog Ivanica. Nije se svinja zajebala pa umjesto Beograda otisla u Prijedor, a potura podmuklu pricu o okretanju ekonomskim pitanjima i ne spominjanje onoga oko cega se ne moze postici dogovor. Kao da je to stvar nakaradnog Dejtona pa treba nekakav dogovor ili konsenzus etnopolitika, a ne covjecnosti.
- 512MB
#68 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Pitam se samo kako im Vucic ovd more uopste pomoci? I sta moze uopste uraditi? Nevidim nijednu jedinu stvar... 
- It_is_a_Leclerc
#69 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Gospodin Ivanić isprepadan prefiksom izdajnika još malo će početi hodati okolo sa trobojkom da pokaže sebi i drugima kako on nije nikakav izdajnik. Dakle, klasična iskompleksirana politička sisica, vrlo teško uporediva s nulom, u nekom širem kontekstu, ali se, doduše, i tu mu odajem priznanje, zna vrlo kvalitetno prodati.
Ivanić se strašno potresao na - "vrijeđanje grada Banja Luke" - u kome, zvanično, nedostaje 1600 bošnjačkih porodica. O hrvatskima niko i ne vodi evidenciju jer Hrvata u Banja Luci i nema. Lik dođe na otvorenje Ferhadije, spomenika nulte kategorije UNESCO-a koji je miniran tri puta, i onda poslije toga gudi o tome kako je Banja Luka, pa defacto, bila oaza suživota.
Uglavnom, kako sam i ranije tvrdio - Bošnjaci treba da potiču, stimuliraju, podmeću i pokušavaju što više generisati sukobljavanje i trevljenje na račun lažna vlast i lažna opozicija u RS, jer, dok god se te stranke tamo svađaju i ratuju, RS financijski i ekonomski tone. Tek kad dotaknu dno, ponuditi saradnju, pod određenim uslovima, političkoj opciji koja izvuče živu glavu. .
Ivanić se strašno potresao na - "vrijeđanje grada Banja Luke" - u kome, zvanično, nedostaje 1600 bošnjačkih porodica. O hrvatskima niko i ne vodi evidenciju jer Hrvata u Banja Luci i nema. Lik dođe na otvorenje Ferhadije, spomenika nulte kategorije UNESCO-a koji je miniran tri puta, i onda poslije toga gudi o tome kako je Banja Luka, pa defacto, bila oaza suživota.
Uglavnom, kako sam i ranije tvrdio - Bošnjaci treba da potiču, stimuliraju, podmeću i pokušavaju što više generisati sukobljavanje i trevljenje na račun lažna vlast i lažna opozicija u RS, jer, dok god se te stranke tamo svađaju i ratuju, RS financijski i ekonomski tone. Tek kad dotaknu dno, ponuditi saradnju, pod određenim uslovima, političkoj opciji koja izvuče živu glavu. .
- Kikibombona
#70 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Da bi bio dobar politicar moras biti podmukao i ljigav, jedno misliti, drugo govoriti, trece raditi. Ivanic je doktorirao demagogiju. Godinama ponavlja jedno te isto i kupi solidan broj glasova. Njemu je cilj vlast a ne borba za pravdu, moral i pravo. Odmah nakon izbora krece borba za nove izbore. Svake dvije godine su izbori. Malo je tu prostora za rad, za nepopularne poteze.statixx wrote:Nema podlijeg politicara od ovog Ivanica. Nije se svinja zajebala pa umjesto Beograda otisla u Prijedor, a potura podmuklu pricu o okretanju ekonomskim pitanjima i ne spominjanje onoga oko cega se ne moze postici dogovor. Kao da je to stvar nakaradnog Dejtona pa treba nekakav dogovor ili konsenzus etnopolitika, a ne covjecnosti.
Dodik je u RS Ivanica, Bosica i ekipu oznacio kao izdajnike, sluge Sarajeva. Desila su se ona dva nesretna mitinga iz kojih je Ivanic izasao kao porazen. Onda poene Dodiku nabacise Komarica, Kavazovic i Izetbegovic. Ivanica obuzela panika. Nesto mora uraditi, propada. Najbolje bi bilo da je mogao uzvratiti obavjestenjem za javnost u kojem iznosi da je postignut dogovor sa Adidasom i Simensom koji u Foci i Gradisci otvaraju firme, te da su u jeku razgovori sa Mikrosoftom i Tojotom... Uzeo bi izbore lopatom. Medjutim, jasno je da Ivanic nema nista konkretno ponuditi. U svom zivotu nije uradio nista po cemu ce ga se bilo ko sjecati. Ne preostaje mu nista drugo nego da se SPASAVA sa ovakvom pricom i ovakvim djelovanjem.
- KB9
#71 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
arzuhal wrote:Ivanić Vučiću: Srbi se u BiH ponovo osećaju usamljeno
-
oakville
#72 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Pa da Srbi u RS-u kolektivno većinom funkcioniraju kao dijaspora Srbije, to se vidi iz svakodnevnog života - od pokušaja pričanja ekavice, do mjesta studiranja, do navijanja za reprezantaciju, i na kraju do toga da se leti "domovini u beogradski zagrljaj" i kad treba i kad ne treba.Banksy wrote:Ivanića smo davno apsolvirali, miješanje Srbije u unutarnje stvari BiH također, ali primjećujem kako je tužno i bijedno ovo kmečanje i tužakanje, priznavanje sopstvene inferiornosti i nemoći, kao da se radi o nekom manje vrijednom, nedovršenom narodu, kao da su ovo u BiH otpaci od matice, nesposobni da se brinu sami o sebi, šta li ... Meni ovo izgleda beskrajno (samo)ponižavajuće, prije svega za same bosanske Srbe ...tandmand wrote:
Иванић је саопштио Вучићу да се Срби у БиХ послије много година поново осјећају усамљени и да страхује ...
Da će se neko naročito prepasti odlaska u Beograd, baš i neće - svi se već navikli. Ali ovaj odlazak izgleda nekako jeftino i poprilično očajno. Ostao i Ivanić bez kapaciteta
- JThomas
#73 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
naprosto nema šta drugo. i da on hoće, čak i da narod hoće, ne može okrenuti na ekonomiju kad je nema i neće ni biti. mislim nema ni kod "nas", ali kod "njih" u još mnogo većoj mjeri nemaKikibombona wrote:Da bi bio dobar politicar moras biti podmukao i ljigav, jedno misliti, drugo govoriti, trece raditi. Ivanic je doktorirao demagogiju. Godinama ponavlja jedno te isto i kupi solidan broj glasova. Njemu je cilj vlast a ne borba za pravdu, moral i pravo. Odmah nakon izbora krece borba za nove izbore. Svake dvije godine su izbori. Malo je tu prostora za rad, za nepopularne poteze.statixx wrote:Nema podlijeg politicara od ovog Ivanica. Nije se svinja zajebala pa umjesto Beograda otisla u Prijedor, a potura podmuklu pricu o okretanju ekonomskim pitanjima i ne spominjanje onoga oko cega se ne moze postici dogovor. Kao da je to stvar nakaradnog Dejtona pa treba nekakav dogovor ili konsenzus etnopolitika, a ne covjecnosti.
Dodik je u RS Ivanica, Bosica i ekipu oznacio kao izdajnike, sluge Sarajeva. Desila su se ona dva nesretna mitinga iz kojih je Ivanic izasao kao porazen. Onda poene Dodiku nabacise Komarica, Kavazovic i Izetbegovic. Ivanica obuzela panika. Nesto mora uraditi, propada. Najbolje bi bilo da je mogao uzvratiti obavjestenjem za javnost u kojem iznosi da je postignut dogovor sa Adidasom i Simensom koji u Foci i Gradisci otvaraju firme, te da su u jeku razgovori sa Mikrosoftom i Tojotom... Uzeo bi izbore lopatom. Medjutim, jasno je da Ivanic nema nista konkretno ponuditi. U svom zivotu nije uradio nista po cemu ce ga se bilo ko sjecati. Ne preostaje mu nista drugo nego da se SPASAVA sa ovakvom pricom i ovakvim djelovanjem.
- Saian
#74 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
Pocjeti meBanksy wrote:Ivanića smo davno apsolvirali, miješanje Srbije u unutarnje stvari BiH također, ali primjećujem kako je tužno i bijedno ovo kmečanje i tužakanje, priznavanje sopstvene inferiornosti i nemoći, kao da se radi o nekom manje vrijednom, nedovršenom narodu, kao da su ovo u BiH otpaci od matice, nesposobni da se brinu sami o sebi, šta li ... Meni ovo izgleda beskrajno (samo)ponižavajuće, prije svega za same bosanske Srbe ...tandmand wrote:
"... but as soon as they arrived they were greeted by savages and they got scared all over again. So they killed them all !"
Tako da sam ja jako pazhljiv svaki put kad cujem da Srbi strahuju i da su ugrozeni.
-
hAZNADAR
#75 Re: Ivanic: "Banja Luka je sacuvala obraz u ratu"
U jednoj recenici objasnjena sva poenta ovoga.El_comadante wrote:sada Ivanić mora srbovati zbog izbora jer ih je Dodik označio kao antiSrbe i za antiRS djelovanje, ali u tom srbovanju naravno prelazi granicu
Osim u prijedjenoj granici jer granica ne postoji. Postoji samo u nasim glavama pa se neprestano sokiramo, zaprepastimo,. misleci da nema dalje a uvijek ima.
U RS je jednostavno takvo javno mijenje. Politicar koji imalo misli opstati i dobiti glasova mora igrati na istu nacionalisticku kartu i istu pricu kao za rata.
Nije ni Dodik bio oduvijek ovakav - skojtao lik kako jedino moze dobiti fotelju,.. a nista lakse nego dici tri prsta kad treba, biti vulgaran i zaguljen(na sta Balkanci padaju), verbalno stititi naciju, provocirati one koje volis da mrzis,.. itd.
Tako da je za ocekivati i od Ivanica da se pokusa nametnuti kao veci nacionalista od Dodika koji je vec dosadio pomalo u samoj RS i osiromasio je.
U pitanju je cisti populizam. Nebitno je da li Ivanic sam vjeruje u tu glupost koju je izgovorio - bitno je da tu glupost voli cuti javno mijenje u RS.
Ivanica poznajem povrsno(toliko da se pozdravimo), a i poznajem ljude koji su mu dosta blizi i bolje ga znaju. Lik je skroz normalan privatno, carsijaner i gospodin,... da nije u politici i da sjedis sa njim za istim stolom - imao bi pozitivne utiske. Ali je politicar i ovakva sranja mora pricati. Da li sam vjeruje u to je nebitno.
Tako i ova tema se previse bavi njegovim likom - prije bi se trebala baviti javnim mijenjem koje se topi na ovakve gluposti. Ista stvar i sa Dodikom - nije vrijedno pricati o njemu kad spomene Teherane i odbrane srpske - vec o javnom mijenju koje ima standarde koje kreiraju i srpsku politiku, i politicare i njihove izjave.