Vjeru će pokopati ZNANOST?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
m_l

#51 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by m_l »

Smrcak15 wrote: Ja dok sa vama diskutujem ja automatski radim sa vama brainstorming, iznesem vam neki dokaz, i gledam kakve argumente dajete , na taj nacin ja poliram argumente za buduce diskusije, jer vam dadnem u opticaj da skanirate i trazite rupe u argumentima pa nakon sto ih iznesete ja to analiziram i vidim ima li validnih argumenata ili nema.

Kako vrijeme prolazi sve vise uvidjam kako su ovo jaki argumenti na vasu zalost i nemogucnost da ih oborite naucno i sa dokazima, ili barem logickim postavkama.

Dok vi mene smatrate kisnjakom (sta god da znacilo) budalom ovim ili onim, vi ste za mene pokusni kunici koji mi poliraju argumente za buduce diskusije :D htjeli ili nehtjeli vi to morate radit, jer kad postavim nesto ako ga neosporis argumentovano to znaci argument mi je validan, i na snazi je dok god ne dodje validan argument gdje ja moram povuci iz opticaja takvu sortu dokaza u svojim intelektualnim pohodima na ovom forumu :D
:mrgreen: :lol:
patriot_1

#52 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by patriot_1 »

m_l wrote:
Smrcak15 wrote: Ja dok sa vama diskutujem ja automatski radim sa vama brainstorming, iznesem vam neki dokaz, i gledam kakve argumente dajete , na taj nacin ja poliram argumente za buduce diskusije, jer vam dadnem u opticaj da skanirate i trazite rupe u argumentima pa nakon sto ih iznesete ja to analiziram i vidim ima li validnih argumenata ili nema.

Kako vrijeme prolazi sve vise uvidjam kako su ovo jaki argumenti na vasu zalost i nemogucnost da ih oborite naucno i sa dokazima, ili barem logickim postavkama.

Dok vi mene smatrate kisnjakom (sta god da znacilo) budalom ovim ili onim, vi ste za mene pokusni kunici koji mi poliraju argumente za buduce diskusije :D htjeli ili nehtjeli vi to morate radit, jer kad postavim nesto ako ga neosporis argumentovano to znaci argument mi je validan, i na snazi je dok god ne dodje validan argument gdje ja moram povuci iz opticaja takvu sortu dokaza u svojim intelektualnim pohodima na ovom forumu :D
Smrčko,daj se skuliraj,(Bosanski-OLADI)https://www.youtube.com/watch?v=xZUCYiNYLwg
Ni ti ni oni nisu glupi,nauči se razgovarat!
patriot_1

#53 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by patriot_1 »

m_l wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=xZUCYiNYLwg
Ha Ha,,,de ga malo pustite na miru,nije on tako loš ali jemlad i nadobudan! :-D
aditon

#54 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aditon »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote: U kuranu naravno ne postoji nista sto arapi u 6. stoljecu nisu mogli znati.

Naucna cuda u kuranu su samo fantazija u glavama likova kao sto su Smrcak i Co.
Da postoji i najmanja naznaka da kuran sadrzi neko tajno znanje, ta knjiga bi vec odavno bila predmet izucavanja na prestiznim naucnim institutima.
evo dat cu ti samo dva naucna cuda iz dva ajeta gdje nije niko mogao znati u tom periodu

1. nebo ima zasticujuce karakteristike , ko je mogao znati gledajuci u cisto i vedro nebo da ima bilo kakve zasticujuce karakateristike, objasni ljudi kad vec tako tvrdis da nema nista sto nisu mogli znati, ako ne objasnis kako je moglo to doci onda zna narod odakle pusu lazni vjetorovi sa koje strane ;-)

2. Planine koje se pokrecu, planine nisu fiksirane da su na jednom mjestu nego su u pokretu, a nauka nam to objasnja da se to desava kroz milione Godina tako da je nemoguce za obicno smrtnika to uociti golim okom. Objansi i ovo ako mozes.

to su samo 2 primjeru u moru drugih na hiljade primjera.
Bolan nebio zar ti stvarno misliš da svijet počinje s objavom Kur'ana odnosno prije 1400 godina??? Kakvi su ti ovo primjeri i dokazi, šta je tebi bolan bolan???
Maje su znale o nebu praktično sve ono što poznaje i današnja nauka. Nemoj da baljezgaš gluposti, tebi ako je neko prodao sve te gluposti, ti to nastavi tom svom hodži prodavati ali nas poštedi molim te.
Sve što si naveo su teški idiotizmi i ne dokazuju apsolutno NIŠTA. Ti samo ŽELIŠ da vjeruješ i onda se hvataš za slamke a sve zato što si toliko prestrašen stvarima koje ne razumiješ pa ti je vjera lakši način da to prevaziđeš u suprotnom bi puk'o.
Šerpe su znale o pomicanju planina, a ko drugi može o tome više znati od njih obzirom na kojem dijelu svijeta i danas žive.
Kao što ti je Optimus rekao, ti ako stvarno misliš i vjeruješ i sve te nebuloze koje propovjedaš, otiđi lijepo na naučni simpoziji, na neki od prestižnih univerzita pa im sve to tako lijepo prezentiraj kao što to radiš mjesnom hodži, pa nam javi kako je prošlo.
Smrcak15

#55 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:To poklapanje sa tim kolimetrima nije ništa drugo do slučajnosti u najboljem slučaju. Matematika je razvila posebnu granu za taj fenomen i zove se 'Teorija verovatnoće'. Dakle ništa što nauka ne može da objasni, što znači da nema nikakvog čuda.

Kur'an ima 6236 ajeta, što znači da verovatnoća da se sve poklopi 1:6236. Verovatnoća jeste mala, ali ne i nemoguća. Verovatnoća da Lester osvoji Premijer ligu je bila 1:5000, pa jel to znači da Bog navija za Lester i da bi mi trebali isto? Dešavale su se stvari i sa mnogo, mnogo manjom verovatnoćom u svetu. Evo samo neki primeri: https://www.youtube.com/watch?v=5XoDP5DV1PU

Kako posmatraš gvožđe ili željezo, isto možeš posmatrati bilo koju reč ili pojavu u Kur'anu, a ubeđen sam da bi tom formulom dobili mnogo više nepoklapanja nego poklapanja.

Što se tiče 'naučnih čuda' (iako je sam termin nebulozan, jer nauka i čuda ne mogu jedno uz drugo da idu), koliko postoji tekstova i klipova koji ih potvrđuju, toliko postoji i onih koji ih negiraju.

Recimo ovaj pokazuje kako Zakir Naik izvrće Kur'an i nauku, ne bi li dobio željeni rezultat
https://www.youtube.com/watch?v=OvG-606KqwU

Ovaj dečko iz Egipta je takođe počeo da pravi sjajne klipove o 'naučnim čudima'
https://www.youtube.com/watch?v=qQXjyuxpNdE
https://www.youtube.com/watch?v=4IAPPvDs8qg

Da li Kur'an kaže da je Zemlja oblika nojevog jajeta?
https://www.youtube.com/watch?v=5D4ChAnqkxU

Ima toga zaista mnogo. Meni lično su najzinimljivije istorijske greške iz Biblija i Kur'ana, ali pošto se sve tri abrahamovske religije totalno baziraju na mitologiji, onda ne bi imalo smisla da navodim sad sve.

ako imas na hiljade logickih brojcanih primjera u jednoj knjizi ,sve nemoze biti slucajnost, evo da je jedno dvoje troje, pa makar i do 10 stvari ali na hiljade stvari i sve da je slucajnost, to nema logike.
Lopov-eliminator

#56 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Lopov-eliminator »

Moli se Smrcak15 da prestane nosem obarati avione s neba.

Sincerely yours

Swedish Air Force (Svenska flygvapnet)
Smrcak15

#57 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:
Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote: U kuranu naravno ne postoji nista sto arapi u 6. stoljecu nisu mogli znati.

Naucna cuda u kuranu su samo fantazija u glavama likova kao sto su Smrcak i Co.
Da postoji i najmanja naznaka da kuran sadrzi neko tajno znanje, ta knjiga bi vec odavno bila predmet izucavanja na prestiznim naucnim institutima.
evo dat cu ti samo dva naucna cuda iz dva ajeta gdje nije niko mogao znati u tom periodu

1. nebo ima zasticujuce karakteristike , ko je mogao znati gledajuci u cisto i vedro nebo da ima bilo kakve zasticujuce karakateristike, objasni ljudi kad vec tako tvrdis da nema nista sto nisu mogli znati, ako ne objasnis kako je moglo to doci onda zna narod odakle pusu lazni vjetorovi sa koje strane ;-)

2. Planine koje se pokrecu, planine nisu fiksirane da su na jednom mjestu nego su u pokretu, a nauka nam to objasnja da se to desava kroz milione Godina tako da je nemoguce za obicno smrtnika to uociti golim okom. Objansi i ovo ako mozes.

to su samo 2 primjeru u moru drugih na hiljade primjera.
Bolan nebio zar ti stvarno misliš da svijet počinje s objavom Kur'ana odnosno prije 1400 godina??? Kakvi su ti ovo primjeri i dokazi, šta je tebi bolan bolan???
Maje su znale o nebu praktično sve ono što poznaje i današnja nauka. Nemoj da baljezgaš gluposti, tebi ako je neko prodao sve te gluposti, ti to nastavi tom svom hodži prodavati ali nas poštedi molim te.
Sve što si naveo su teški idiotizmi i ne dokazuju apsolutno NIŠTA. Ti samo ŽELIŠ da vjeruješ i onda se hvataš za slamke a sve zato što si toliko prestrašen stvarima koje ne razumiješ pa ti je vjera lakši način da to prevaziđeš u suprotnom bi puk'o.
Šerpe su znale o pomicanju planina, a ko drugi može o tome više znati od njih obzirom na kojem dijelu svijeta i danas žive.
Kao što ti je Optimus rekao, ti ako stvarno misliš i vjeruješ i sve te nebuloze koje propovjedaš, otiđi lijepo na naučni simpoziji, na neki od prestižnih univerzita pa im sve to tako lijepo prezentiraj kao što to radiš mjesnom hodži, pa nam javi kako je prošlo.
a de mi molim te reci kad sam ja rekao da svijet pocinje sa objavom Kur'an?

ako nije dokaz, de objasni zasto nije, de mi dokaz da su maje znale da nebo ima zasticujuce karakteristike.
Kao što ti je Optimus rekao, ti ako stvarno misliš i vjeruješ i sve te nebuloze koje propovjedaš, otiđi lijepo na naučni simpoziji, na neki od prestižnih univerzita pa im sve to tako lijepo prezentiraj kao što to radiš mjesnom hodži, pa nam javi kako je prošlo
nemam drugog posla , evo sve trcim pa zapinjem

a ako mi se ukazer prilika da pricam sa naucnikom, kakvim profesorom, matenatike itd dotakao bi se ovih tema.
Smrcak15

#58 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Moli se Smrcak15 da prestane nosem obarati avione s neba.

Sincerely yours

pazi, ja sam obican smrtnik, grijesnik kao i svi ostali, to sto se ja borim sa cijelim forumom mozda na intelektualnom nivou to neznaci da ja param nosom po nebesima, smatram da su ovo sto iznosim valjani argumenti, eh sad ako neko nezna ili nemoze to oboriti pa pocne napadati ad hominem normalno da cu se braniti, sta treba da pustim da me gaze :-)

ja sam za jednu zdravu diskusiju, gdje ce se analirati stvari itd a ne ad hominem napadima osporiti argumente koji se iznose
Lopov-eliminator

#59 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Smrcak15 wrote:
Lopov-eliminator wrote:Moli se Smrcak15 da prestane nosem obarati avione s neba.

Sincerely yours

pazi, ja sam obican smrtnik, grijesnik kao i svi ostali, to sto se ja borim sa cijelim forumom mozda na intelektualnom nivou to neznaci da ja param nosom po nebesima, smatram da su ovo sto iznosim valjani argumenti, eh sad ako neko nezna ili nemoze to oboriti pa pocne napadati ad hominem normalno da cu se braniti, sta treba da pustim da me gaze :-)

ja sam za jednu zdravu diskusiju, gdje ce se analirati stvari itd a ne ad hominem napadima osporiti argumente koji se iznose
Vidjeli smo svi kako si ti za ozbiljnu i zdravu diskusiju, cim se krene ici dublje u problematiku odmah hvatas tutanj zbog svog intelektualnog kukavicluka.
m_l

#60 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by m_l »

Smrcak15 wrote: ...

Hej, samo da kazem da mi je onaj gore post bio simpatican, pa sam se zato nasmijala. Nemoj sta zahatoriti! :thumbup: :-D
aditon

#61 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by aditon »

da nemaš drugog posla vidim, dežurni si ovdje i odgovaraš automatski na svaki post.

Maje su ostaveli više dokaza iza sebe nego što misliš. Ako želiš da ti ja ostavljam linkove, to neću zaista, dovoljno si pismen da sam proguglaš. Problem je što ti ne želiš da vidiš te dokaze koji su ti prijeko potrebni. Da ti ostavim sada 100 linkova ti i dalje ne bi želio da ih vidiš, gledao bi ali ne bi želio da ih vidiš i razumiješ. Ti si odabrao svoje dokaze i sad ih braniš kako god znaš i umiješ ali da ti kaže aditon nešto, slabo ti to ide. Vrtiš se u krug i počinjes biti dosadan sam sebi. Jesam upravu? :)

Možda nisi rekao: "svijet počinje objavom Kur'ana" ali sve što govoriš naslučuje na to. Po tebi, ljudi su bili toliki tokmaci, neandertalci da nisu znali ni pišati a da se ne zapišaju dok nije Kur'an objavljen.

Znanja su se sticala i gubila vremenom. Nismo uvijek zapisivali stvari koje znamo. Mnogo češće su se znanja usmeno prenosila. Međutim mnogo toga je i u pisanom tragu ostavljeno, arhitektonskom itd.
zahson

#62 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by zahson »

patriot_1 wrote: Bog,ako jest,MORA se očitovati jer zna da smo zbunjeni raznoraznim indoktrinacijama,da smo ŽRTVE!On ,ako voli čovjeka kojeg je stvorio,mora reagirati!
Bog se je vec ocitovao, mnogo puta. Predzadnji put objavu je spustio Isusu a.s., prije toga Mojsiju, a zadnji put, i posljednji, Muhammed s.a.v.s.
Itekako se ocitovao, uzmi prouci islam, i pronadji svrhu zivota svoga..

https://www.youtube.com/watch?v=ahuCFlf_m9g
SmokingMan

#63 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SmokingMan »

Šta se inače dešava sa današnjim muslimanima u svijetu?Njhovo stanje,prije svega mislim na duhovno.
SamoVasGledam

#64 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Hiljade brojčanih logičkih primera? Do pre par decenija niko nije znao ni za jedno 'čudo' u Kur'anu, a sada smo došli do toga da ih ima samo brojčanih na hiljade, što znači najmanje svaki šesti ajet sadrži neko brojčano čudo. Jesi li spreman da demonstriraš to?

Uostalom kad smo kod brojčanih čuda u Kur'anu, ne treba zaboraviti da Kur'an kakav je danas, nije isti bio u vreme objavljivanja. Odnosno nije bio isti redosled ajeta i sura, što znači da je neko kasnije sve ponovo ređao, bez hronološkog redosleda.

I nije jedini Kur'an koji tvrdi da u sebi sadrži 'brojčana čuda', već i Biblija takođe:
http://miraclesonpaper.blogspot.rs/

Ili neka druga 'čuda'
http://images.slideplayer.com/13/359895 ... ide_53.jpg
http://images.slideplayer.com/22/642707 ... ide_63.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... f870f8.jpg

Ili skoro je otkriven skelet zmije star desetine miliona godina sa nogama, a u Bibliji piše da je zmija imala noge pa joj je Bog oduzeo. Hindus takođe imaju svoja 'naučna čuda'... I tako dalje i tako dalje.

Još hindusi i hrišćani (Jevreji) su u prednosti, jer su njihove knjige ispisane mnogo pre Kur'ana, kada je nauka bila dosta slabije razvijena i kada se dosta manje znalo.

Dakle nije problem pronaći religiju sa svim tim silnim čudima. Danas je teže pronaći religiju bez čuda.
Towelie

#65 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Towelie »

Smrcak je samo obican smrtnik. :lol:
Pa ovo je sjajno.
Smrcak15

#66 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:
Smrcak15 wrote:

Sincerely yours

Vidjeli smo svi kako si ti za ozbiljnu i zdravu diskusiju, cim se krene ici dublje u problematiku odmah hvatas tutanj zbog svog intelektualnog kukavicluka.
hajde opet kreni sa onim tvojim starim pitanjima

a sta je logika, a sta ovo a sta ono... :zzzz:
Smrcak15

#67 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

aditon wrote:da nemaš drugog posla vidim, dežurni si ovdje i odgovaraš automatski na svaki post.

Maje su ostaveli više dokaza iza sebe nego što misliš. Ako želiš da ti ja ostavljam linkove, to neću zaista, dovoljno si pismen da sam proguglaš. Problem je što ti ne želiš da vidiš te dokaze koji su ti prijeko potrebni. Da ti ostavim sada 100 linkova ti i dalje ne bi želio da ih vidiš, gledao bi ali ne bi želio da ih vidiš i razumiješ. Ti si odabrao svoje dokaze i sad ih braniš kako god znaš i umiješ ali da ti kaže aditon nešto, slabo ti to ide. Vrtiš se u krug i počinjes biti dosadan sam sebi. Jesam upravu? :)

Možda nisi rekao: "svijet počinje objavom Kur'ana" ali sve što govoriš naslučuje na to. Po tebi, ljudi su bili toliki tokmaci, neandertalci da nisu znali ni pišati a da se ne zapišaju dok nije Kur'an objavljen.

Znanja su se sticala i gubila vremenom. Nismo uvijek zapisivali stvari koje znamo. Mnogo češće su se znanja usmeno prenosila. Međutim mnogo toga je i u pisanom tragu ostavljeno, arhitektonskom itd.
da nemaš drugog posla vidim, dežurni si ovdje i odgovaraš automatski na svaki post.
pazi jednu stvar, neko voli ispijati u kafana, neko voli kockati, neko voli ovo ili ono ali meni je ceif pricati o vjerskim temama zato sam cesto ovdje.
Vrtiš se u krug i počinjes biti dosadan sam sebi. Jesam upravu? :)
prije ce biti da sam koscica koja zastane ti u grlu, pa ni tamo ni vamo, samo mi nije jasno sto je pokusavas progutat ako ti je dosadna :-)
cak sta vise Kuran kaze da su prijasnji narodi imali i znanja i bogatstva vise nego arapi

previse ides na strawman argumente
Smrcak15

#68 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Hiljade brojčanih logičkih primera? Do pre par decenija niko nije znao ni za jedno 'čudo' u Kur'anu, a sada smo došli do toga da ih ima samo brojčanih na hiljade, što znači najmanje svaki šesti ajet sadrži neko brojčano čudo. Jesi li spreman da demonstriraš to?

Uostalom kad smo kod brojčanih čuda u Kur'anu, ne treba zaboraviti da Kur'an kakav je danas, nije isti bio u vreme objavljivanja. Odnosno nije bio isti redosled ajeta i sura, što znači da je neko kasnije sve ponovo ređao, bez hronološkog redosleda.

I nije jedini Kur'an koji tvrdi da u sebi sadrži 'brojčana čuda', već i Biblija takođe:
http://miraclesonpaper.blogspot.rs/

Ili neka druga 'čuda'
http://images.slideplayer.com/13/359895 ... ide_53.jpg
http://images.slideplayer.com/22/642707 ... ide_63.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... f870f8.jpg

Ili skoro je otkriven skelet zmije star desetine miliona godina sa nogama, a u Bibliji piše da je zmija imala noge pa joj je Bog oduzeo. Hindus takođe imaju svoja 'naučna čuda'... I tako dalje i tako dalje.

Još hindusi i hrišćani (Jevreji) su u prednosti, jer su njihove knjige ispisane mnogo pre Kur'ana, kada je nauka bila dosta slabije razvijena i kada se dosta manje znalo.

Dakle nije problem pronaći religiju sa svim tim silnim čudima. Danas je teže pronaći religiju bez čuda.
Hiljade brojčanih logičkih primera? Do pre par decenija niko nije znao ni za jedno 'čudo' u Kur'anu, a sada smo došli do toga da ih ima samo brojčanih na hiljade, što znači najmanje svaki šesti ajet sadrži neko brojčano čudo. Jesi li spreman da demonstriraš to?
tacno , sve zbog toga sto je Kuran digitalizovan i pocelo se pretrazivati kompijuterski, a ko je mogao pretrazivati rijeci u srednjem vijeku???

nije tacno, pozicije ajeta i sura je doslo objavom, melek Dzibril je diktirao Muhammedu gdje ce koji ajet ili sura da se postavi, tako da je pred kraj zivota Muhammeda kad je objava zavrsena Kur'an ovakav kakav citamo danas, isti redosljed i sura i ajeta.

slabo biblija ista moze ponuditi na tom polju, vjeruj mi, nek se postavi tacno svaki stih iz biblije pa da svi mozemo provjeriti nemoj mi nikakve brojeve stihova pa da mi moramo pretrazivati i traziti sta se hoce reci, fino jasno i glasno navedi pa da vidimo ima li sta.

Cak sta vise moja je stavka da biblija nema brojcana cuda nego cak sta vise ako budes citao bibliju moze te jedino jos vise u ateizam odvesti, kad procitas sta sve ima u bibliji, reces sam sebi, pa bolji je ateizam nego ovo, gdje su skakvci sa 4 noge , trava raste prije nego je sunce stvoreno, Bog postao berber koji brije dlake ljudi sa tijela, koristi keubre (andjele ) koje jase kao prevozno sredstvo, kad covjek procita takve bljuvotine na Boga , ateizam postaje logicna stvar za koju ces se opredijeliti.

nije to cudo nikakvo, jer sto god covjek moze da izkopa i pronadje u zemlji nije cudo.

cudo je kad se nemoze doci do tih saznanja , tad postaje cudo ,a nije nikakvo cudo iskopati neku vrstu zivotinje pa da nam to bude cudo.
zijancer

#69 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by zijancer »

dokle je bila dospjela civilizacija prije potopa
broj dva

#70 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by broj dva »

zijancer wrote:dokle je bila dospjela civilizacija prije potopa
--
Do tehnologije pravljenja arke. A imali su i odlicne vremenske prognoze.
SamoVasGledam

#71 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Kao što sam već rekao Smrčak, veoma si pristrasan i selektivan. Uzimaš samo šta ti odgovara i ponašaš se sve vreme u fazonu 'moj je tata jači od tog'. Svugde vidiš mane, samo kod sebe vidiš savršenstvo.

Elem, sve to što ti prebacuješ Bibliji može se lako pronaći i u Kur'anu. Pogledaj na primer ove nebuloze:
https://www.youtube.com/watch?v=POJdu4HV-Ng
Smrcak15

#72 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Smrcak15 »

SamoVasGledam wrote:Kao što sam već rekao Smrčak, veoma si pristrasan i selektivan. Uzimaš samo šta ti odgovara i ponašaš se sve vreme u fazonu 'moj je tata jači od tog'. Svugde vidiš mane, samo kod sebe vidiš savršenstvo.

Elem, sve to što ti prebacuješ Bibliji može se lako pronaći i u Kur'anu. Pogledaj na primer ove nebuloze:
Uzimaš samo šta ti odgovara i ponašaš se sve vreme u fazonu 'moj je tata jači od tog'. Svugde vidiš mane, samo kod sebe vidiš savršenstvo.
to sto hocu argumentovanu diskusiju sa dokazima ??
eh ovo je ta rak rana vas ateista, i nikako da se izlijecite ovih djecuji bolesti uvijek iznova zapadate u iste stvari

pogledao sam video, smijesan je nema sta ali problem za Tebe je sto ti necitas tacno sta pise u Kuranu nego sta ti drugi serviraju da vidis jeli to bas tako, problem sa videom jeste sto izvrce i nedaje tacne informacije sta Kur'an stvarno kaze.

naprimjer samo ono za mlijeko, kaze se mlijeko nastaje iz onoga sto je u stomaku krava (to jeste sto pojedu od trave) i krvi

ali videom se preokrene stvar i napravi se ono sto Kur'an ne tvrdi, ili naprimjer da je zemlja ravna, itd itd

mnogo gresaka u videu ali ako ces se ti oslonjati na sta ti drugi serviraju od lazi o islamu i Kuranu, onda si propao skroz.
Umjesto da zasuces rukave i sam provjeris to sto se tvrdi.
Lopov-eliminator

#73 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Smrcak15 wrote: hajde opet kreni sa onim tvojim starim pitanjima

a sta je logika, a sta ovo a sta ono... :zzzz:
Eto vidis sta tebe najvise boli, bole te neugodna pitanja na koja nemas intelektualne hrabrosti odgovoriti, pa ti je onda kriv onaj ko ti je postavio pitanja.

Vidim vec se spremas da ponovo uhvatis tutanj. O pitanjima cemo dalje na drugoj temi.

A smijem se kladiti da ces i ovu temu vrlo vjerovatno pokusati iskoristiti za propagiranje svojih diskriminativnih ideja.
SamoVasGledam

#74 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by SamoVasGledam »

Smrcak15 wrote:
SamoVasGledam wrote: pogledao sam video, smijesan je nema sta ali problem za Tebe je sto ti necitas tacno sta pise u Kuranu nego sta ti drugi serviraju da vidis jeli to bas tako, problem sa videom jeste sto izvrce i nedaje tacne informacije sta Kur'an stvarno kaze.

naprimjer samo ono za mlijeko, kaze se mlijeko nastaje iz onoga sto je u stomaku krava (to jeste sto pojedu od trave) i krvi

ali videom se preokrene stvar i napravi se ono sto Kur'an ne tvrdi, ili naprimjer da je zemlja ravna, itd itd

mnogo gresaka u videu ali ako ces se ti oslonjati na sta ti drugi serviraju od lazi o islamu i Kuranu, onda si propao skroz.
Umjesto da zasuces rukave i sam provjeris to sto se tvrdi.

Vidiš, samo potvrđuješ ono što stalno ponavljam o tebi. Druge optužuješ za ono što ti radiš.

Kada govorimo o 'naučnim čudima' onda je tako kako piše u Kur'anu. Kada govorimo o nebulozama i greškama onda neko krivi značenja ili je metafora koja je bukvalno shvaćena, laži ovo-ono. A ti si prvi koji propagiraš propagandu sa islamskih sajtova i koliko vidim veoma bezuspešno. Izgleda da si samo ti primio na takve stvari, ali očigledno je problem u svima nama, ne u tebi.

Okačio sam ovde ranije danas ako se ne varam 4 klipa o oprvgavanju islamskih čuda i sva četiri su radila ljudi sa arapskog govornog područja (jedan je čak i musliman), tako da ne možeš da se vadiš na laž, prevod i slično.

A imam takvih stvari koliko hoćeš i još o plagijarizmu u Kur'anu i o istorijskim greškama... Ma sve.
Pandakonda

#75 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?

Post by Pandakonda »

Čovjek je sve objasnio

Image
Locked