Emir Hot- Guitar Wizard

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

Poslacu ti ja na mail samo ostavi adresu. Mozes li primiti oko 5mb?
knight*

Post by knight* »

evo ti moj mail.
[email protected]
posalji majke ti. Forwarduj radi sta znas samo salji.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

DAJ I MENI PLS
[email protected]
Damirsalkic

#54 Mali Dado iz Tuzle

Post by Damirsalkic »

Posto sam jos uvjek malo veci klinac,Emira sam gledao iz coska nekog kluba gdje je svirao ,i tako danima provodio vrjeme pokusavajuci odsvirat nesto sto je bilo nemoguce barem tada na samim pocecima sviranja gitare.Onda su se sati sviranja povecavali na 3 i vise ,pa cak i bjezanje iz srednje skole koju sam jedva zavrsio protekle sedmice .Kada sam prvi put upoznao Emira svirao je na otvorenju merkator centra ,bio sam jebiga uzbudjen,govorio sam sebio joj dal cu ja jednog dana tako uspjet.Tehnika je bila tako savrsena ,svirao je Turski mars zvucalo je tako savrseno.Raspitivajuci se dalje za njega saznao sam da ga vec dugo godina svira pa cak i iza ledja negledajuci na gitaru.No za to sam ga upitao tek skoro rekao je :"Ako mozes da ga sviras normalno mozes i iza ledja to je isto ".Bilo je tako savrseno da sam poceo da hodam po casovima gitare kod vec dobro uhodanih gitarista,bukvalno sam prosio znanje .Bio sam jebiga nafuran na gitaru ..Susretanje sa Emir ,je bilo sve cesce ,pa smo i koju progovorili tek sam tada uvidio da to nije neki ufurani gitarista da je to jebiga raja od covjeka .Tada sam mu rekao da petljam sa gitarom ali da je jako tesko doci do literatura i do casova jer svi bolji gitaristi u Tuzli su preokupirani svojim bendovima .Tada je rekao "Ako stvarno zelis da sviras imate ces sve sto ti treba".Dobio sam bukvalno sve na dlano sto mi trebalo da mi pomogne da udjem u malo savrsenije sviranje,bilo je tu materijala za 10 godina sviranja.I danas dan jos uvjek sam na pocetku ili se to samo meni cini kako bi on rekao.Zao mi je samo sto nisam imao vremena da snjim to sve procackam ,jer mnogo je lakse kad on objasni nego kad prica neki mocniji gitarista nekim cudnim jezikom muzike koji jedva razumjem ,naravno da njemu to nebi bilo mrsko da uradi za nekog ko hoce,vec zato sto je napokon dobio to skolopvanje za blues i jazz.Bilo mi je tako drago da jedan takav gitarista dobije priliku da se probije ,nemate pojma kolko je takvih gitarista ali najvaznije je biti uporan i ne odustajat imati san .Njemu se vec san poceo ostvarivat,Eto prvo mjesto "uk guitar hero" ljudi vec polako cuju za njega .Trebamo ga maxsimalno podrzat ..
Emire imas moju podrsku iako neznaci mnogo ,nadam se da ce i svi ostali biti uz tebe ,a kako vidis ima ljudi koji imaju pozitvivno razmisljaju..

Samo naprjed care moj pokazim ko je Hot!
Veliki pozdrav od Dade iz Tuzle !
Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

Poslao sam obojici ovo sto sam svirao na onom takmicenju GUITAR HERO ali ovaj video je iz moje sobe. Imam i taj video sa takmicenja ali je
215MB pa je to malo teze mailom ali cu ga jednom prebacit na DIVX pa
cu vam i to poslat. Zvuk je malo los ali se cuje. Inace ovo je stvar
od Vinnie Moore-a koju sam odavno htio da sviram ali se nikad nisam
odlucio da je skinem do kraja do sada. Znao sam da mi je to bila
jedina dobitna kombinacija da pobijedim ovo takmicenje i potrosio sam
oko 20 dana da je uvjezbam i da napravim backing track preko kojeg sam
svirao. Nadam se da ce vam se ovo svidjeti.

Pozdrav

Hot.

p.s. Damire, thanks for the kind words :)
fix tha thing

Post by fix tha thing »

Emir_Hot wrote:Poslao sam obojici ovo sto sam svirao na onom takmicenju GUITAR HERO ali ovaj video je iz moje sobe. Imam i taj video sa takmicenja ali je
215MB pa je to malo teze mailom ali cu ga jednom prebacit na DIVX pa
cu vam i to poslat. Zvuk je malo los ali se cuje. Inace ovo je stvar
od Vinnie Moore-a koju sam odavno htio da sviram ali se nikad nisam
odlucio da je skinem do kraja do sada. Znao sam da mi je to bila
jedina dobitna kombinacija da pobijedim ovo takmicenje i potrosio sam
oko 20 dana da je uvjezbam i da napravim backing track preko kojeg sam
svirao. Nadam se da ce vam se ovo svidjeti.

Pozdrav

Hot.

p.s. Damire, thanks for the kind words :)
haj ako ti nije mrsko stavi ovo na neki link da ga mozemo downloadati!
to ti je najbolji nacin da ga raja vidi!
haj ako to uradis daj objavi taj link ovdje!
ps.ovo sto si mi slao nesto nije uspjelo! nece da ga otvori! 8)
mislim da je do servera!
fix tha thing

Post by fix tha thing »

stavi pls! to ti je najbolje 8) 8-) 8) 8-) 8) 8-) 8) 8-) 8) 8-) 8) 8-) 8)
Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

Nemam ga gdje ostavit. Daj neki drugi mail pa cu ti poslat. Do sad su svi taj file otvorili bez problema.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

Moze li se i od mene ikako dostaviti please?
fix tha thing

Post by fix tha thing »

O ZAISTA NE MOGU DA VJERUJEM!
emire raskucio si me sa ovim clipom! prodo sam bojler kad sam ga cuo!
odavno nisam nista bolje cuo! fenomenalno!!
sad "tek" vidim zasto si pobjednik! imam kuci neon knights i southern storm,najdrazi domaci bandovi sigurno,ali ovo je strasno!
cuo sam negdje da si snimio solo demo ! gdje da ga nabavim?
kad sam cuo da odlazis iz storma,bilo mi je pravo vokri,kontam gdje ces da ides studirati vani,tko je tamo uspio iz bosne i iz ostalih podrucija bivse juge!
sad znam da ces sigurno postat netko za koga ce se "cut".
jbga, zasluzio si to!
ima li igdje link sa komentarima takmicenja i natjecateljima?
svaka cast!
ps.kako ces nam dostaviti ovaj snimak sa nastupa?
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :) :) :) :) :)
Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

Eh, hvala ti na tim rijecima. Ja jos uvijek ne znam sta me ceka ovdje na zapadu ali znam da ima jos dosta da se radi do nekih ozbiljnijih rezultata. Video sa tog takmicenja je u TZ, kod mene kod kuce :) Ja cu iz Londona doci u SA na Bijelo Dugme pa ga mogu donijeti, a poslije idem u TZ pa gdje ti odgovara. Taj demo za koji si cuo ustvari nije demo nego album od 12 pjesama koji se sad miksa u studiju u Splitu kod pjevaca Osmog Putnika. To treba da izadje uskoro u prodaju. Jos ne znam tacne datume ali ce to biti za koji mjesec.
yngwie11

Post by yngwie11 »

de i na moj mail posalji da vidim to...

[email protected]
fix tha thing

Post by fix tha thing »

ma u sarajevu na bijelom! :D :D :D :D
kad izadje taj album javi ovdje da se to kupi!!!!!!!
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

Dodji onda u Marquee par sati prije koncerta
fix tha thing

Post by fix tha thing »

nema problema!morat ce to biti malo ranije jer sam cuo da ce se na koncert morati doci malo ranije,jer kasnije nece primati na ulazu! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
fix tha thing

Post by fix tha thing »

nema problema!morat ce to biti malo ranije jer sam cuo da ce se na koncert morati doci malo ranije,jer kasnije nece primati na ulazu! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
fix tha thing

Post by fix tha thing »

ne znam dali cu moci ici na koncert jer sam dobio poziv za reprezentaciju,pa cu najvjerovatnije na turnire!
ali nema veze doć ce netko po cd ili cemo se nesto drugo dogovoriti!
pricao sam sa jaranom danas i rekao mu da sam pricao s tobom! veliki je fan neon knightsa i (i sam je pjevac ) ! interesuje ga cujues li se s bishofom! gdje je on sad(cuo sam da je na studiju)? cime se bavi?nesto smo culi da ne pjeva vise metal! inace za njega je bishof bolji od dickinsona!!
haj vidi da ovo odgovoris pa da mu prenesem! :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Emir_Hot

Post by Emir_Hot »

On je u Svedskoj. Vidio sam ga prosle godine u TZ i pricao je da studira nesto za vokal ali ne znam tacno sta je to. Sgirno nije skola za metal jer takva ne postoji kad je vokal u pitanju. Metal ga vise ne interesuje profesionalno, a to se i cuje na njegovim zadnjim demo snimcima koji nemaju blage veze sa onim sto je Neon Knights radio.
black

Post by black »

e onaj ..Emire ba mogzes li i meni poslati..mail je velikog kapaciteta pa mozes i video :D et...hvala unaprijed..svaka ti dala , [email protected]
fix tha thing

Post by fix tha thing »

Emir_Hot wrote:On je u Svedskoj. Vidio sam ga prosle godine u TZ i pricao je da studira nesto za vokal ali ne znam tacno sta je to. Sgirno nije skola za metal jer takva ne postoji kad je vokal u pitanju. Metal ga vise ne interesuje profesionalno, a to se i cuje na njegovim zadnjim demo snimcima koji nemaju blage veze sa onim sto je Neon Knights radio.
jebiga metal nije ekonomski isplativ!
inace ima strasan glas! :evil: :evil:
sad kad shvatis kakav ste vi sastav bili!....
Bosniaco

#72 Bravo zemljacino

Post by Bosniaco »

Bravo, zemljacino!

Odakle ti je porijeklom - Plav, Rozaje, Tutin?
metal_rules_cura

fix tha thing wrote:
Emir_Hot wrote:On je u Svedskoj. Vidio sam ga prosle godine u TZ i pricao je da studira nesto za vokal ali ne znam tacno sta je to. Sgirno nije skola za metal jer takva ne postoji kad je vokal u pitanju. Metal ga vise ne interesuje profesionalno, a to se i cuje na njegovim zadnjim demo snimcima koji nemaju blage veze sa onim sto je Neon Knights radio.
jebiga metal nije ekonomski isplativ!
inace ima strasan glas! :evil: :evil:
sad kad shvatis kakav ste vi sastav bili!....
A nema druge nego ovo potpisati.Strasan bend,vokal too,ali treba imati "ono nesto" da se danas ozbiljno posvetis metalu.
fix tha thing

Post by fix tha thing »

ONO NESTO-strpljenje! nista drugo nije toliko vazno! kada znas svirati treba samo biti strpljiv! trebas biti gluh na sve nepravde koje ti se desavaju! jebiga
metal nije mainstream i dosta nekvalificiranih ljudi drzi konce u rukama!
sve sto se u bosni tice metala je nazalost polu amaterski!
to ne mislim na grupe ,koje se stvarno trude,vec na ljude koji su neophodni da bi se uspjelo(producentske kuce) a oni to shvacaju neozbiljno! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
jednostavno ne vjeruju da s metalom mogu ostvariti profit
metal_rules_cura

fix tha thing wrote:ONO NESTO-strpljenje! nista drugo nije toliko vazno! kada znas svirati treba samo biti strpljiv! trebas biti gluh na sve nepravde koje ti se desavaju! jebiga
metal nije mainstream i dosta nekvalificiranih ljudi drzi konce u rukama!
sve sto se u bosni tice metala je nazalost polu amaterski!
to ne mislim na grupe ,koje se stvarno trude,vec na ljude koji su neophodni da bi se uspjelo(producentske kuce) a oni to shvacaju neozbiljno! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
jednostavno ne vjeruju da s metalom mogu ostvariti profit
A da bi imao strpljenja moras imati enormnu ljubav prema metalu,bezrezervnu koja ce te drzati.Ostalo si sve sam rekao,nazalost,ali tako je. :sad:
Post Reply